Bu iki isimle tanınan iki gurup EPDK'ya, nükleer santral kurmak için başvuruda bulunmuşlar. Her iki firmanın da başardığı İnşaat ve Enerji projeleri küçümsenmeyecek boyutta. Bu teşebbüsleri kendilerine olan güvenin neticesi, onun için kendilerini kutluyorum
Nükleer Enerji Santrali kurmak her şeyden önce özgüven, bilgi, beceri ve disiplinli bir çalışma ister. 1980'den sonra yurt dışına açılana müteahhitlik firmalarımız, uluslararası yarışmalarda kendilerini kanıtlayarak işleri almışlar ve büyük bir kısmı işleri başarı ile bitirmişlerdir. Başarısız olan, sırtını eski Cumhurbaşkanına dayayan, onun nüfusunu kullanarak yurt dışında ve içinde iş bitirmeye çalışan iki-üç firma vardı. Bunlar da nerede ise yok olmuşlardır.
EPDK bu müracaata müspet cevap vermelidir. Türkiye'de faaliyet gösteren bu iki başarılı firma, Dünyada sayısı 400'ü aşkın nükleer santral için geliştirilmiş bulunan standartları, imalat Yöntemlerinin know-how'ını satın alırlar. Bize bir adet yaparlar dünyaya da Türk müteahhitliğinin başarı öyküsünü yazdırırlar.
Yurt içinde, yurt dışında Nükleer Santral kurulumunda çalışmış insanları bulup bir yönetim altında toplamak mümkün. Bunun için de enerjik, özgüveni olan tam yetkili bir yönetici, konuyu çözer.
Bana kalsa, bağlanan nükleer santral ihalesi dışında düşünülmekte olan diğer iki nükleer santralı da Türk müteahhitlerinin konsorsiyumlarına veririm.
Hem tecrübe kazanırlar, hem daha düşük maliyete çıkarılır, hem de 30 yıldır bizimle santral kuracağım diyen batılı ülkelerin kaprislerine son verilir.
Geçmişte, 1991 seçimlerini ANAP kazansa idi, hem nükleer enerji santrali yapımına öncelik vererek Kanadalı CANDU firmasının kaprislerinden kurtulmayı ve hem de 5000 km'lik otoyol yapımlarını tamamen Türk müteahhitlerine vermeyi düşünüyorduk. Onlar ne verirse, ben 5000 bin daha fazla vereceğim, iki anahtar dağıtacağım, bir kereye mahsus bana oy verin, Koskotas (düzmece) dosyaları yaygaraları ile ANAP seçimlerden az bir farkla ikinci parti çıkınca;, düzmece dosyaların foyasını ortaya çıkarmak için iktidardan ayrıldık. Bu ayrılış, ülkeyi önce 1994 krizine ardından 1999 ve 2001 krizine götürmüş ve ülke 10 yılını kaybetmiştir.
Ümidim, EPDK'nın süratle davranıp bu iki başarılı firmanın müracaatına olumlu cevap vereceğidir. Korkmayın, bu ülkede bunları başaracak teknik kadro var, yöneticiler var.