Berivan KAYA/EGEDESONSÖZ- İzmir’in yıllardır kentsel dönüşüm bekleyen bölgelerinden Ballıkuyu’da yeni bir aşamaya geçiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğunda bulunan Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi yeniden gündeme taşındı.

Ballıkuyu, Kosova, Kocakapı, Yeşildere ve Akarcalı mahallelerini kapsayan projeye ilişkin yeniden düzenlenen “Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı Uygulama Esasları”, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemine geldi. Düzenleme, görüşülmek üzere ilgili komisyonlara gönderildi.

“MAHALLEYİ KURTARIN”
Yıllardır dönüşüm bekleyen Ballıkuyu’da vatandaşların beklentisinin bir an önce somut adımlara dönüşmesini isteyen Ballıkuyu Mahalle Muhtarı Sami Elmas, mahallenin giderek zor durumda kaldığını söyledi.

Ultraslan liderinin MASAK raporunda 51 milyonluk para trafiği!
Ultraslan liderinin MASAK raporunda 51 milyonluk para trafiği!
İçeriği Görüntüle

Kentsel dönüşümün artık kaçınılmaz hale geldiğini belirten Elmas, “Herkes kentsel dönüşüm bekliyor. Bir an önce yapılması gerekiyor, yoksa bizim işimiz çok zor. Kentsel dönüşüm olması lazım. Bu mahallede esnaf kalmadı. Bir an önce mahallenin kurtarılması lazım” dedi.

“BALLIKUYU’NUN GÖRÜNTÜSÜNÜ KAPATTI”
Bölgede İZKA’ya ait yüksek katlı yapıya da tepki gösteren Elmas, Ballıkuyu’da uygulanacak dönüşümde yüksek katlı yapılardan kaçınılması gerektiğini savundu. Mahallenin mevcut siluetinin korunmasını isteyen Elmas, yatay mimari vurgusu yaptı.

Elmas, “Buradaki İZKA binası gibi bir bina görmek istemiyoruz. Yatay mimari ile kentsel dönüşüm yapılması gerekiyor. O binaya gıpta ile bakıyoruz ama Ballıkuyu’nun görüntüsünü kapattı. Yüksek binalara destek vermiyoruz. Biz zamanında gördük ama yetkililer gözlerini kapattılar” ifadelerini kullandı.