EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Çiğli Anadolu Caddesi’nde meydana gelen çukura dikkat çekerek İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yüklendi. Vatandaşların koltuk ile çukur kapattığı görüntüleri paylaşan Kaya, belediyenin en temel görevini hatırlattı.
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Çiğli Anadolu Caddesi’nde trafikte ciddi tehlike oluşturan bir çukur için vatandaşlar kendi çözümünü üretmiş. Belediye aranmış ama ne bariyer gelmiş ne uyarı levhası konmuş ne de acil müdahale edilmiş. Vatandaşlar da kendi çözümünü bulmuş. Çukurun içine bir koltuk koymuş. Bu görüntü insanı güldürüyor ama hiç komik değil. Çünkü belediyeciliğin en temel görevlerinden biri insanların güvenli bir şekilde seyahat edebileceği yollar yapmaktır ama ne yazık ki İzmir’de yolların hali ortada” ifadelerine yer verdi.
SÜPER MARİO GİBİ PUAN MI TOPLAYALIM?
Süper Mario benzetmesi yapan Kaya, “Çukurdan kaçıyorsun, rögar kapağına yakalanıyorsun. Rögar kapağından kurtuluyorsun bu kez asfaltın çöken kısmı karşına çıkıyor. Bir de şu rögar meselesi var. İnsan gerçekten merak ediyor. Neden yol boyunca bütün rögar kapaklarının etrafı kazılıyor? Neden o kazılar sonrası ortaya çıkan kot farkı aylarca olduğu gibi bırakılıyor? Ne yapalım hepsinin üzerinden tek tek geçip Süper Mario gibi puan mı toplayalım? Birini başarıyla atlarsan ekstra can mı kazanıyoruz? Yoksa seviyeyi tamamlayınca belediyeden teşekkür mesajı mı gelecek? Bakın bir şehirde vatandaşın trafik güvenliği için çukura koltuk koyması normal değildir. Bu durum vatandaşın yaratıcılığını değil belediyenin yönetim zafiyetini gösterir” dedi.
KOLTUKLAR OTURMA ODALARINDA KALSIN, ÇUKURLAR TARİHTE
AK Partili Kaya açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“ Artık İzmir doğaçlama yöntemlerle yönetilebilecek bir şehir değildir. İnsanlar macera parkurunda değil şehir yollarında araç kullanıyor. Kimse işe giderken slolom yapmak zorunda değil. Kimse evine dönerken aracının alt takımını feda etmek zorunda değil. Çünkü yol yapmak lütuf değil belediyeciliğin en temel görevidir ve artık vatandaş koltuklarını oturma odalarında çukurların ise tarihte kalmasını istiyor.”
-
Gizlilik Politikası | Ege'de Son Söz Gizlilik Sözleşmesi İletişim Topluluk Kuralları | Ege'de Son Söz Yayın İlkeleri | Ege'de Son Söz Dünyadan EgeTeknoloji Yerel Politika Yerel Yönetimler Aliağa Haberleri Balçova Haberleri Bayındır Haberleri Bayraklı HaberleriBergama Haberleri Beydağ Haberleri Bornova Haberleri Buca Haberleri Çeşme Haberleri Çiğli Haberleri Dikili HaberleriFoça Haberleri Gaziemir Haberleri Güzelbahçe Haberleri Karabağlar Haberleri Karaburun Haberleri Karşıyaka Haberleri Kemalpaşa Haberleri




