HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
21 Ocak 2018 Pazar - 12:50

Yatırımcının yeni gözdesi... İzmir'de o ilçe uçuyor!

İnşaat sektörünü mercek altına alan Torbalı Ticaret Odası'nın (TTO) araştırmasına göre ilçede ayda 1000 tapu el değiştirirken geçen yıl 6200 konut satışı yapıldı.

Yatırımcının yeni gözdesi... İzmir de o ilçe uçuyor!

Özellikle son 10 yılda inşaatlarıh hızla arttığı Torbalı'daki hareketlilik, aratırma konusu oldu. TTO 2017 yılı konut sektörüne mercek tuttu. TTO'nun açıkladığı istatistiklere göre geçen yıl 6200 konut satışı yapılan ilçede, 500 inşaatın yapımı devam ediyor. Buca, Karşıyaka ve Karabağlar'dan sonra en yüksek gayrimenkul satışlarının yapıldığı Torbalı, İstanbul ve Ankara'dan da büyük grupların yatırımlara başladığı bir bölge oldu.

Torbalı, en çok ev satılan ilçeler ve konut adedi sıralamasında 4'üncü sırada yer alıyor. 2014 yılında 19 bin 310 işlemin yapıldığı Torbalı Tapu Müdürlüğü'nde 2015 yılında 22 bin 355 işlem gerçekleştirilerek rekor kırılmıştı. 2016 yılında 24 bin 37 işlem yapılırken, 2017 yılının 6 aylık periyodunda bu rakam 12 bin 902 olarak açıklandı. 2017 yılının ilk 6 aylık periyodunda olağanüstü bir performans sergileyen kurumun 2017 yılının sonunda yapılan işlem sayısının 26 bini geçerek, yeni bir rekora imza attı. 26 binin üzerinde tapu işlemlerinin yapıldığı kurumda tapu işlemleri sayısı her yıl ilçede yüzde 10 ila 15 arasında artış gösteriyor. 2014 yılından sonraki 4 yıl içinde verilen ruhsat sayısı 5 bini geçti. 2014 yılından önceki 9 yıl içindeki sayıyı neredeyse beşe katlayan bu rakamsal değerlendirme inşaat sektöründeki sıçramayı gözler önüne seriyor.

İZMİRLİ TORBALI'YA YERLEŞİYOR
Torbalı'daki çarpıcı gelişim, konut fiyat endeksleri incelendiğinde de görüldü. Konut fiyat artışında 2017 yılı değerlendirmesinde Türkiye ortalaması yüzde 10 olarak açıklanırken, İzmir'in konut değerlemesi yüzde 18 olarak açıklandı. Torbalı ise yüzde 20'lik artışla hem Türkiye hem de İzmir ortalamasını geride bıraktı. Bir yandan İZBAN seferlerinin başlaması diğer yandan yeni sanayi yatırımları Torbalı'yı cazibe merkezi yaptı. Ayda 1000 tapunun el değiştirdiği, 2500 dairelik inşaat ruhsatının verildiği ilçede müteahhit sayısı da 400'ü geçti. Yeni inşaat yatırımları, ilçeyi cazibe merkezi haline getirirken Torbalı adeta şantiye alanına döndü. Torbalı büyük bir ivme yakalayarak 26 ilçeyi geride bırakmayı başardı. İlçede hemen hemen satılan her 10 konuttan 7'sini İzmirliler satın alırken, 2017'nin en çok satış yapılan dönemi ise 608 rakamı ile mart ayı oldu. Mart ayını 599 satış ile ekim ayı izledi.

NÜFUS 5 YILDA 250 BİNE ULAŞACAK
Yaptıkları analizlerde ilçede şu anda 165 bin olan nüfusun 2023 yılında 250 bine dayanacağı ve 5 yılda 25 bin yeni konut üretimi öngörüldüğünü söyleyen TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, Ankara İstanbul merkezli inşaat firmaların ilçede yaptığı yatırımların gün geçtikçe arttığına vurgu yaptı. Olgun, “Özellikle artan nüfusu karşılamak için yapılan inşaat projeleri sıradan olmanın ötesinde markaları ve kaliteleri ile ilgi görüyor. Bölgede kamu sektörü, kurumsal şirketler ve özel sektör projelerinin yapımı da devam ediyor. İzmir'e ve havaalanına olan yakınlığı, geniş arazi yapısı, ulaşım olanakları ve sanayi bölgelerinin kümelendiği bir yer olan Torbalı'da 25 bin civarı yeni konut yapılması öngörüyoruz. İlçemize yapılacak kamu yatırımlarının bu rakama göre planlanması gerekiyor" dedi. (DHA)

 
Bakan açıkladı: 300 bini ülkeye giremedi!
 
Asker eğlencesi meydan muharebesine döndü: Yaralılar var!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Torbalı/sosyolg Onur. 3 Mart 2019 Pazar 18:49

Ben Buca'da oturuyordum. Oradaki trafik, yoğunluk sıkışıklık beni boğdu. Nefes alamıyorduk. Bir arkadaşımın rehberliğinde Torbalı'ya yerleştim. AKP şehirciliği biliyor. Yollar, ışıl ışıl bulvarlar, parklar, meydanlar, sosyal alanlar beni etkiledi. Günahımı AKP'ye vermem. Lakin bu adamlar sanırım bir merkezden belediyelerini yönetiyor ve kontrol ediyorlar. Çok temiz bir ilçe ayrıca, disiplinli güvenli. Tek eksikleri sanata sosyal işlere fazla ilgileri yok. Belediye başkanları hep halkın arasında CHP bunu neden yapamıyor, yapmıyor bilemiyorum.

Yorumu oyla      4      5  
Torbalı sosylog 3 Mart 2019 Pazar 18:20

Arkadaşlar. Yorumlarınızı okuyorum. Önemli bir kısmına da katılıyorum. Ben Buca"dan Torbalı''ya taşındım. CHP''liyim. AKP''ye Günahımı vermem. Lakin adamlar belediyecilikten anlıyor. Torbalı''daki yürüyüş yolları, bulvarlar, parklar, sosyal yaşam alanları, sağlık tesisleri İZBAN , alt geçitlerde. ..Özellikle gece aydınlatmaları, AKP böyle bir ortak akılla kentler ortaya koyuyor. Belediye Başkanları gece gündüz halkın

Yorumu oyla      4      5  
Bülent ışık 22 Ocak 2018 Pazartesi 11:18

Gömün betona paraları. Bir yabanci firma Turkiyenin ihracatının 1.5 katı ihracat yapıyor.

Yorumu oyla      11      5  
İnşaat metrekare 21 Ocak 2018 Pazar 20:24

heryıl inşaat birim metrekare fiyatını belirlenir (arsa payı hariçtir) 2012 yılına kadar yılda 10-15 tl artardı 2012 yılında 540 tl idi.2013‘te 60 tl artışla 600 tl sonraki heryıl 50 şer tl arttı 2017 rakamı 800 tl idi 2018 rakamı tarihin en büyük artışı 90 tl yapılarak 890 tl oldu.1 metrekare 90 tl ev 100 metrekare ise 2017-2018 farkı 9.000 tl.Bu rakamlar müthiş rakamlar sakın gözünüze küçük gelmesin. 100 daireli bir binada 900.000 tl yapar.Bunun piyasa ve fiyatlara yansımasının varın hesabını yapın.Bu rakamları kamu belirler.

Yorumu oyla      11      5  
İştigal 21 Ocak 2018 Pazar 20:05

inşaat işiyle iştigal ediyoruz, insanımız beton ve tuğla yiyecek

Yorumu oyla      13      5  
Vatandaşız 21 Ocak 2018 Pazar 18:45

Sadece Betonlaşma ! Tarım alanları yok oluyor !

Yorumu oyla      13      5  
Gürcan 21 Ocak 2018 Pazar 17:19

Güzelim verimli ovalar yok ediliyor, tarım bitirilmiş, biz ise bina yapılmasını gelişme olarak görüp seviniyoruz, ayağımıza sıktığımızın farkında değiliz !

Yorumu oyla      14      5  
Sagduyu 21 Ocak 2018 Pazar 13:51

Torbali dunyanin en bwreketli topraklari uzerinde kurulu bir ilce, verimli tarim arazileri vahsi binalasmaya kurban edilecek. O bolge kesinlikle tarim ve tarimsal sanayi disina cikartilmamali. Iatanbul da yapilan hatalari izmir ve ilcelerinde tekrarlamayalim artik. Biraz akil lutfen!! Yapilasma tarim topraklarini yutacagi bu kadar asikar degilmi.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege-Koop'tan bir ilk... Engelsiz konutlar
Bugüne kadar 150 bin kişiyi konut sahibi yapan Ege-Koop, ilk kez İzmir ...
İzmir uçuyor: İstanbul bile geride kaldı!
Merkez Bankası fiyat endeksine göre, konut fiyatlarının en çok değer kazandığı il İzmir oldu.
İzmir uçuyor: İstanbul'u 3'e katladı!
Yeni otoyolla İstanbul ile mesafenin 3.5 saate inmesi, İstanbullu müteahhitlerin ...
 
'Türkiye küçülecek, İzmir büyüyecek'
Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır İzmir inşaat sektörünün ...
Ege-Koop Genel Başkanı Aslan: İzmir 2050'yi hedeflemeli
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir'in gelecek projeksiyonunun ...
İzmir’de o ilçeye metro müjdesi geldi… Fiyatlar anında uçtu!
Buca’ya metro müjdesinin ardından gözler bir anda ilçedeki emlak piyasasına ...
 
AK Partili Kaya'dan İzmir'in o ilçesine 'yerinde dönüşüm' müjdesi
Karabağlar’da muhtarlar, kentsel dönüşüm derneklerinin yöneticileri ve ...
Ve İzmir'de ilk kazma vuruldu... Ortadoğu ve Balkanlar'ın en büyüğü olacak!
İzmir'e birçok eser kazandıran merhum Nevvar ve Salih İşgören çiftinin ...
Mimarlar Odası'ndan Karabağlar planlarına eleştiri
İzmir'de Mimarlar Odası Karabağlar planlarının eksikliklerine dikkat çekerek ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva