HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
27 Aralık 2017 Çarşamba - 11:59

Ve İzmir'de ilk kazma vuruldu... Ortadoğu ve Balkanlar'ın en büyüğü olacak!

İzmir'e birçok eser kazandıran merhum Nevvar ve Salih İşgören çiftinin kendi isimleriyle kurduğu vakıf tarafından yapımına başlanan cami, 15 bin kişi kapasiteli olacak. 

Ve İzmir de ilk kazma vuruldu... Ortadoğu ve Balkanlar ın en büyüğü olacak!

Konak ilçesi Mersinli bölgesinde 14 bin metrekarelik alana yapılacak Nevvar Salih İşgören İzmir Ulu Camisi'nin maliyeti, vakıf tarafından karşılanacak. İnşaatın yapımı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kontrol edilecek.

Zemin sağlamlaştırma çalışmalarına temmuzda başlanan cami inşaatında temelin 2 ay içerisinde atılması planlanıyor.

Osmanlı ve modern mimari izlerini taşıyan cami, 43 metre kubbe genişliğinin yanı sıra 92 metre uzunluğunda 4 minareye de sahip olacak.

Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Memur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakıf kurucusu Salih İşgören'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Başbakanlığı döneminde cami yaptırma sözü verdiğini, vasiyetinde de yer alan bu isteği hayata geçirdiklerini söyledi. 

KUBBESİ ORTADOĞU VE BALKANLARIN EN BÜYÜĞÜ OLACAK
Caminin yapımına Başbakan Binali Yıldırım'ın da büyük destek verdiğini belirten Memur, "Cami yaklaşık 100 milyon liraya mal olacak. 15 bin kişinin namaz kılabileceği, Osmanlı ve modern mimarinin birleştiği bir proje oldu. Kubbe genişliği 43 metre. Bu özelliğiyle Balkanlar, Ortadoğu ve Türkiye'nin en büyük kubbe çapına sahip camisi olacak." dedi.

Memur, vakıf olarak İzmir'e muhteşem bir eser kazandıracaklarını vurguladı.

Caminin, şehrin her bölgesinden görüleceğini anlatan Memur, şöyle konuştu:

"Sadece bir ibadethane değil herkesin yararlanabileceği bir yaşam alanı olmasını istedik. İçerisinde sosyal donatı alanları, konferans salonları, kütüphaneler, etüt merkezleri gibi birçok bölüm olacak. Gelecek yıl sonuna kadar cami inşatının betonarmesi ve minarelerinin bitmesini öngörüyoruz. İkinci etapta kaplamalar ve süslemeler yapılacak. Camiyi 2022 gibi tamamlamayı hedefliyoruz." 

Memur, caminin etrafının da yeşil alan olacağını bildirdi.

İNŞAAT ZEMİNİNDE BİN 850 KAZIK KULLANILDI"
Projenin mühendislerinden Onur Çetin ise kent estetiğine iz bırakacak bir yapının inşa edildiğini dile getirdi. 

Temmuz ayından bu yana zemin sağlamlaştırma çalışmalarına devam ettiklerini aktaran Çetin, "Toplam bin 850 kazık kullanıldı. Zemin iyileştirme çalışmaları yüzde 90 tamamlandı. İnşaat sahasında 55 kilometre uzunluğunda kazık işlemi uygulandı."şekline konuştu.

Cami kubbesinin iç açıklığının 42 metre, dış açıklığının ise 43 metre olacağını söyleyen Çetin, zemin iyileştirme çalışmalarının ardından temel atma çalışmasının başlayacağını sözlerine ekledi. (AA)

 
Gölcük yaza hazırlanıyor
 
İzmir Kadın Meclisleri Birliği Bornova’da toplandı
YORUMLAR
Toplam 29 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şalgamcı Hüsamettin from Alsancak 6 Ocak 2018 Cumartesi 00:41

Lahmacun ve kebab izmirin yerel yemeğidir.

Yorumu oyla      11      5  
Maho 4 Ocak 2018 Perşembe 21:06

yedi kuşak izmirli ve cehapeli olarak açık ve net diyorum Olası bir erken seçimde izmiri kaybederiz kalemiz elden gider. El birliğiyle hdp ile koalisyon kurup izmirimize bu sefer belediye adayını Kürt vatandaşlarımızdan seçelim. Kürtler ve Aleviler izmirimize çok yakışıyor. Daha da gelsinler Umarız bir dahaki belediye seçiminde kürt bir vatandaşımız izmir belediye başkanı olur. İzmire- izmirliye nasıl Alevi bir belediye başkanı yakışıyorsa kürt neden olmasın? liilililillilili vara vara vara lililililililil

Yorumu oyla      11      7  
Mehmet yıldız 4 Ocak 2018 Perşembe 11:15

Yüzde 98 e soruyorum bir refarandum yapilsa ya İzmir lileri cami istiyor musunuz? diye .... Ne çıkar sanıyorsun burası İzmir tarih boyunca sandıktan ne çıktığını biliyoruz. Sende biliyorsun adın gibi biliyorsun. bu yüzden İzmirli olarak söylüyorum İzmir senin kafanda bir yer değil .. ve hiç olmadı ve hiç olmayacak kafamızda kazıyın

Yorumu oyla      11      5  
Vedat 3 Ocak 2018 Çarşamba 23:33

Harika bir proje . 3 büyük stad projesinden sonra İzmir'in gurur kaynağı olacak. Emeği geçen herkeze teşekkürler. Umarız Karşıyakaya da büyük bir camii yapılır.

Yorumu oyla      12      5  
bayrakli 1 Ocak 2018 Pazartesi 22:59

Rezil bir proje İzmr'in utanç abidesi olacak malesef. Yeri burası olmamalıydı! Nevvar Salih İşgören'in kulakları ömür boyu çınlayacak malesef kötü manada.

Yorumu oyla      12      6  
İzmirli 28 Aralık 2017 Perşembe 11:45

ayyaş ateist takımı projeler oldukça çatır çatır çatlıyor:) İzmir eskisi gibi değil gençler,İzmir'de modern taklidi yapan gerici chp kafası son 5-6 yıldır ikiye bölünmüş durumda izmirli bir daha onlara oy vermez. Onların izmirimize hiç bir faydası olmadı, geldiklerinden beri onların izmire yarardan çok zararları oldu. Onlara oy veren izmirlilerin yüzünden izmirimiz gelişemiyor.

Yorumu oyla      14      11  
MrMe 28 Aralık 2017 Perşembe 10:20

1) Mimarisini beğenmiyorsan altında kendi gerçek adının ve imzanın bulunduğu istediğin projeyi çizer ilgili kişilere sunarsın. 2) Gökdelen ve AVM bölgesi olması demek o bölgeye gelen ve yaşayan onbinlerce kişinin ibadet yapmayacak olması anlamına gelmez 3) "İzmirde zaten camiler bom boş sadece bayram ve cuma günleri dolar büyük camilere ihtiyacımız yok" Öncelikle kendi adınıza konuşunuz "biz" kim? siz kimsiniz?... Zaten bu lafı gerçek bir izmirli söylemez izmire dağdan bayırdan inmiş hayatında izmirden başka bir yer görmemiş ateist yobazlar diyor. Bunlar son yıllarda okullara da sızmış durumda,, uymayınız sizleri yönlendirmesine müsade etmeyiniz.

Yorumu oyla      15      11  
28 Aralık 2017 Perşembe 10:03

Cami yapılacağına üniversite açsanıza. gençler işsiz güçsüz geziyor. Çiğli Egekent'teki Gediz Üniversitesi Tıp Fakültesi alanı 10 senedir yapılacak diye bekliyor. Yokmu bir hayırsever buraya üniversite yapsın. 15bin'lik camiye kim gidecek? Boş işler. Bu kafayla hızla dünyanın en geri kalmış ülkesi olma yolunda ilerliyoruz. Yazık.

Yorumu oyla      15      6  
sumo 28 Aralık 2017 Perşembe 09:17

okuldan - mimariden bahsedip beyinlerinden kültür fışkıran izmirliler geçen yaz körfezde eğitim dalışı yapan dalgıçları köpek balığı zannedip taşlamaya çalışmış!! (Kaynak için google : "denizden dev balık beklerken dalgıç çıktı" link: http://www.hurriyet.com.tr/denizden-dev-balik-beklerken-dalgic-cikti-40415198 )

Yorumu oyla      13      9  
konuk 28 Aralık 2017 Perşembe 07:26

Yorumcu sen yobazın ta kendisi olarak yazmışsın! 15,000 kişinin orada ne işi var? İzmir'de hangi cami 5,000 kişi toplamış ki orası toplasın? Ayrıca caminin neyin rüşveti olduğu yazılmamış, Buca'da aynı vakıfa eğitim imarlı TOKİ arazisine rezidans ve işyeri imarı verildi, ondan neden söz etmiyor haber?

Yorumu oyla      17      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mimarlar Odası'ndan Karabağlar planlarına eleştiri
İzmir'de Mimarlar Odası Karabağlar planlarının eksikliklerine dikkat çekerek ...
EGE-KOOP’tan İzmir'e yeni yıl armağanı
150 bin kişiyi mülk sahibi yaparak kırılması güç bir rekorun sahibi olan ...
İzmir’deki o belediyeden paket satış: Kat sınırlaması yok!
Torbalı Belediyesi, Pancar Mahallesi’nde 4 adet taşınmazın ihalesine çıkacak. ...
 
Ege-Koop'tan Başkan Kocaoğlu'na dönüşüm desteği: Biz de varız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun açıkladığı kentsel dönüşüm ...
Kınık'ta TOKİ konutlarının kurası çekilecek
İzmir'in Kınık ilçesinde Belediye ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ...
İzmir’de yeni yaşam: Aryom Koru’da İtalyan rüzgarı
İzmir’in  prestij ikonu ARYOM KORU bir farklılık daha yaratarak, sanal ...
 
Folkart'a iki ödül birden
Folkart, 2016 yılı verilerine göre adet bazında Türkiye’nin En Çok Satış ...
EGE-KOOP’tan altın fırsat... 5 bin TL peşinatla daire
Ege-Koop ev sahibi olmak isteyenlere altın fırsat sundu. 190 konutluk ...
AK Partili Sürekli’den müjde: Merkezde 3 ilçeye TOKİ geliyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli TOKİ’nin dar gelirliye ucuz ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva