HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
11 Aralık 2017 Pazartesi - 10:48

Ege-Koop'tan Başkan Kocaoğlu'na dönüşüm desteği: Biz de varız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun açıkladığı kentsel dönüşüm projesine Ege-Koop'tan tam destek geldi.

Ege-Koop tan Başkan Kocaoğlu na dönüşüm desteği: Biz de varız!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, inşaat sektörünün önde gelen isimlerine, 21 Aralık'ta yapım ihalesine çıkılacak Uzundere 2. Etap ve Ege Mahallesi 1. Etap ile Meclis'ten ihale yetkisi alınan Örnekköy kentsel dönüşüm projelerini tanıtmış ve Başkan Kocaoğlu, İzmirli müteahhitlere " Biz vatandaşlarımıza uzlaşarak, kentimizin dokusuna uygun bir model oluşturduk. Siz de birleşerek ihalelere girin, hem riski hem de kazancı paylaşın” çağrısı yapmıştı. Toplantıda söz alan Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan ise “Ege-Koop 33 yıldır İzmir’in en zor bölgelerinde 5 milyon m2 yüzölçümünde en zor projeleri tüm alt yapısı (su, kanal, elektrik, telefon vs) imalatları ile birlikte 150 bin kişinin barındığı İzmir’in 12 ilçesinde birbirinden farklı yeni kent parçalarını anahtar teslimi tamamlayan Türkiye’de eşi benzeri olmayan kooperatif örgütlenmesidir. Bünyemize 33 yıldır 200’ün üzerinde meslek gurubundan oluşan kooperatiflerle bu projeleri kendi yarattığımız kaynaklarla tamamladık.  yanıtı vermişti.?

İHALE ŞARTNAMESİ YENİDEN DÜZENLENSİN?
İzmir’li müteahhitler Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu bu imkandan yararlanmak istiyorsa biz her zaman işbirliğine ve güç birliğine hazırız diyen Aslan, belediyenin benimsediği dönüşüm modeline tam desteğini yinelerken, önemli bir konuya da dikkat çekti. Büyükşehirin kentsel dönüşüm modelinin Ege-Koop'un yıllardır önerdiği "uzlaşmalı dönüşüm modeli" ile aynı olduğunu vurgulayan Aslan, ancak ihale şartnamesinde kooperatiflerin katılımı noktasında kısıtlayıcı hükümler bulunduğunu dile getirdi. Aslan, ihale şartnamesinin, özellikle teminat mektubu gibi kısımlarının kooperatifler için yeniden düzenlenmesini istedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ege-Koop'un resmi kurucusu olduğunun altını çizen Aslan, “Çünkü Ege-Koop inşaat şirketi değildir. Tıpkı herhangi bir bölgede kat karşılığı anlaşılıyor gibi biz de Büyükşehir Belediyesine kat karşılığı Belediye’nin istediği projede sonuna kadar varız. Bunun olması için ihale şartnamesi kooperatiflere yönelik olarak da düzenlenmeli” dedi. ?

KOCAOĞLU SAMİMİ, FIRSAT İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ
Başkan Kocaoğlu'nun kentsel dönüşüm konusunda çok samimi olduğunu, Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu imkanların değerlendirilmesi gerektiğini aktaran Aslan, "İzmir’de kat karşılığı oranları çok yüksek, boş arsa sınırlı. Torbalı’da yüzde 50, Harmandalı’da yüzde 50-55, Menemen’de yüzde 50, oysa; Büyükşehirin sunduğu yerler  İzmir’in merkezinde deniz manzaralı, fuar alanı bölgesinde yüzde 48-50 kat karşılığı tek muhatap Büyükşehir Belediyesi. Projeleri hazır. Kuralar çekilmiş. Tapular Büyükşehir Belediyesinde. Alt yapı desteği var. İzmirli müteahhitler halen niye mesafeli" dedi.

ELİMİZİ DEĞİL GÖVDEMİZİ KOYMAYA HAZIRIZ
Kentsel Dönüşüm bazı müteahhitlerin yık-yap, yap-sat ve çantacıların rantı haline dönüştü diyen Aslan, Ege- Koop olarak bu projeye ellerini değil gövdelerini koymaya hazır olduklarını belirtirken, cesur müteahhitler aradığını söyledi. Müteahhitlere, "Bu fırsat iyi değerlendirilmeli. Gelin güçbirliği yapalım. İhaleye birlikte girelim. Modern kentsel dönüşümün destanını yazalım" çağrısı yapan Aslan, "Sonra, İzmir dışındaki firmalar gelip işi alınca 'dönüşümü neden İzmirli firmalar yapmıyor' diye kimse feryat etmesin" diye konuştu.?

 
Stresinizi yönetebilirsiniz
 
Buldanlı muhtarlardan Konak'a iade-i ziyaret  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kınık'ta TOKİ konutlarının kurası çekilecek
İzmir'in Kınık ilçesinde Belediye ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ...
İzmir’de yeni yaşam: Aryom Koru’da İtalyan rüzgarı
İzmir’in  prestij ikonu ARYOM KORU bir farklılık daha yaratarak, sanal ...
Folkart'a iki ödül birden
Folkart, 2016 yılı verilerine göre adet bazında Türkiye’nin En Çok Satış ...
 
EGE-KOOP’tan altın fırsat... 5 bin TL peşinatla daire
Ege-Koop ev sahibi olmak isteyenlere altın fırsat sundu. 190 konutluk ...
AK Partili Sürekli’den müjde: Merkezde 3 ilçeye TOKİ geliyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli TOKİ’nin dar gelirliye ucuz ...
İzmir'in o ilçesinde TOKİ için geri sayım!
İzmir'in Ödemiş Belediyesi'nin TOKİ'ye yaptıracağı 500 konut için sona gelindi.
 
Dönüşüm raporu: İzmir'deki evlerin yarısından çoğu...
İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir'deki yaklaşık 2 ...
KAMDER'den zamlara tepki
Karşıyaka Yapı Müteahhitleri Derneği (KAMDER) başkanı Niyazi Gültekin ...
Bakan'dan deprem uyarısı: Rakamlar bizi korkutuyor!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bilim adamları İstanbul'da ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva