HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
15 Ocak 2018 Pazartesi - 10:47

İzmir uçuyor: İstanbul bile geride kaldı!

Merkez Bankası fiyat endeksine göre, konut fiyatlarının en çok değer kazandığı il İzmir oldu.

İzmir uçuyor: İstanbul bile geride kaldı!

Türkiye'de konut fiyatlarının Ege ve Trakya’da yükseldiği belirlendi. Konutta en çok İzmir rağbet görüyor. Geçen yıl İzmir'de konut değer artışı, İstanbul'u üçe katladı. Konut fiyat endeksi verilerine göre İzmir, yüzde 18.7 değer artışına sahipken, İstanbul ise yüzde 6.3’te kaldı. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, bu tabloyu farklı bir açıdan değerlendirirken, “Folkart’a yönelen yatırımcının mülkü her yıl değer kazanıyor” dedi.

İZMİR İLK SIRADA
Merkez Bankası’nın konut fiyat endeksleri, fiyat artışında Türkiye’nin 3 bölge olarak farklılaştığını ortaya koyuyor. Batı’da Ege ve Trakya’da fiyatlar yükseliyor, Orta Anadolu ortalamalara yakın seyrediyor. Doğu Güneydoğu’da ciddi kan kaybı var.

İstanbul, Ankara, Güney illeri seviyesine yakın. Turizmin başkenti sayılan Antalya’da da bu tablodan payını tersine alıyor. Merkez Bankası’nın konut fiyat endeksindeki değişime göre, son yıllarda İstanbul ve Ankara gibi illerden de göç alan İzmir, konut fiyatlarının en çok arttığı il konumuna yükseldi. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, bu tabloyu yorumlarken, Folkart’ın İzmir’de konut üretiminde üstlendiği öncü rolün, şehrin gelişimi ile bütünleşerek, konuta yatırım yapanların İzmir’de sürekli kazandığını vurguladı.

Artış yüksekliğine göre ikinci sırada Ege Bölgesi’nin diğer üç ili Aydın, Denizli ve Muğla var. Marmara Bölgesi'nden Bilecik, Bursa ile Balıkesir ve Çanakkale yine ilk 5 içinde yer alıyor. Bu illeri Marmara'dan Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ izliyor.

YENİLİKÇİ PROJELER
Öte yandan İzmir’de gerçekleştirdiği inşaat projeleri ile yenilikçi, öncü yaşam merkezleri oluşturan Folkart, yatırımlarını sürdürüyor. İzmir’in konut değer artışında birinci sırada olmasının sürekli yatırımcısına kazandırdığını dile getiren Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, şu anda inşaatı devam eden ve projelendirme aşamasında olan 11 ayrı projeyi de bir arada yürüttüklerini açıkladı. Bu somut proje rakamına henüz fikir bazında çalışılan çok sayıda projenin dahil olmadığını kaydeden Sancak, “Üzerinde çalıştığımız ve kamuoyuna açıklamadığımız yeni projelerimiz var. Günümüzde inşaatı devam eden ve projelendirme safhasındaki projelerimizin toplam yatırım değeri 4 milyar lira sınırında.” dedi.

POZİTİF TABLO
Folkart’ın geçtiğimiz yılı çok pozitif bir tablo ile geçirdiğini belirten Sancak şöyle konuştu:

“İstikrarlı bir çizgiyle, büyümemizi güçlenerek sürdürdük. Yatırımları İzmir’de yoğunlaşmış, sektöründe liderlik ve öncülük yapan bir yapı şirketi olarak kentimizin geleceğinin çok parlak olduğuna inanıyoruz. Folkart, İzmir’de doğan, şehre çok değer veren, geleceğini burada planlayan bir şirkettir. Yenilikçi yapı projelerimizle, aslında tüm yatırımcılar için İzmir’de çok iyi bir örnek oluşturuyoruz. İnşaat alanında bizimle bağlantılı tüm yan sektörleri de hareketlendiriyoruz. Yatırımlarımız ile İzmir’in şehir ekonomisine ciddi katkı sağlıyoruz”

OTOYOLUN KATKISI
Mesut Sancak, İstanbul-İzmir arasındaki mesafeyi 3.5 saate indirecek otoyol projesinin bu yıl tamamlanmasının (2018) hedeflendiğini belirtirken, bu gelişmenin İzmir’e büyük bir artı değer katacağını vurguladı. Otoyolun tamamlanmasının özellikle İzmir şehir ekonomisine ve turizm hareketine ciddi katkı sağlayacağını belirten Mesut Sancak, özellikle konutta bu değer artışı çizgisinin otoyolun tamamlanmasıyla birlikte daha da yukarıya doğru bir ivme izleyeceğini söyledi. Mesut Sancak, “Düşünün İstanbul’dan öğle yola çıkıldığında, akşam yemeği gün batımı eşliğinde Çeşme’de yenebilecek. Çeşme ve tüm yarımada, Kuzey’de Foça ve diğer noktalar, artık daha farklı konumlanacak. Ayrıca bu otoyol üzerinde bulunan Kocaeli, Bursa, Balıkesir gibi kentler de, hem Çeşme’yi, hem  de yarımadayı yeniden keşfedecek.” dedi. Mesut Sancak’a göre bu tablo, İzmir’i yatırımcıların gözdesi bir kent haline getirecek.

2020’DE BİRİNCİLİK
Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, geçtiğimiz yıllarda Türkiye’de farklı projelerde en çok konut satan yapı şirketleri arasında, dokuzuncu sırada bulunduklarını, geçtiğimiz yıl yapılan bir araştırmada ise 2016 yılına göre en çok konut satan şirketler arasında dördüncülüğe yükseldiklerini belirtti. Mesut Sancak, önümüzdeki süreçte yeni projelerin eklenmesiyle birlikte 2020 yılında yapı alanında sektörün birinciliğini hedeflediklerini bildirdi.

İSTANBUL ÇOK GERİDE
Bu arada Merkez Bankası’nın konut fiyat endekslerine göre, Marmara’nın diğer illeri İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova listede epey arka sıralarda hatta İstanbul, yüzde 6,3'lük değişimle yüzde 10'luk Türkiye ortalamasının da altında kalıyor. Aynı şekilde Ankara da yüzde 7.23’te kalıyor. Bir dönem yabancıların konut alımında tercih ettiği Türkiye’nin turizm başkenti Antalya'nın ise yüzde 8,4'lük artışla Türkiye ortalamasının altında kalması da dikkat çekiyor. Doğu ve Güneydoğu'da ise Türkiye ortalamasının üzerine çıkan sadece birkaç il var: Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli ile Erzurum, Erzincan ve Bayburt. Endekste en son sırada ise sadece 0.7 artışla, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak geliyor.

 
Buca'da yol atağı: Yepyeni olacak
 
Ege-Koop'tan bir ilk... Engelsiz konutlar
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Berat Özkul 16 Ocak 2018 Salı 21:30

İzmir''e böle yatırım yapilmasin yesilimize ve doğamızı beton yığınına cevirdiniz göç edenlerde bı zahmet geldikleri yere geri gitsinler

Yorumu oyla      11      5  
16 Ocak 2018 Salı 08:36

otoyollarda hız sınırı var. geçerseniz cezası var. kim 3.5 saatte gelinir derse yalan söylüyor. gelmeyin izmire kardeşim

Yorumu oyla      12      5  
mahmut durmaz 15 Ocak 2018 Pazartesi 22:27

atıp tutuluyor. nüfus endeksinde istanbul 250 bin ankara 150 bin antalya 70 bin izmir ise 40 bin göç alıyor. istanbul - ankara bizim rakibimiz değil :D

Yorumu oyla      11      5  
Seydiköylü 15 Ocak 2018 Pazartesi 11:05

Millet köye göçüyor, ak trolleri de İstanbul'a gönderiyoruz, hadi bakalım :))

Yorumu oyla      20      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir uçuyor: İstanbul'u 3'e katladı!
Yeni otoyolla İstanbul ile mesafenin 3.5 saate inmesi, İstanbullu müteahhitlerin ...
'Türkiye küçülecek, İzmir büyüyecek'
Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır İzmir inşaat sektörünün ...
Ege-Koop Genel Başkanı Aslan: İzmir 2050'yi hedeflemeli
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir'in gelecek projeksiyonunun ...
 
İzmir’de o ilçeye metro müjdesi geldi… Fiyatlar anında uçtu!
Buca’ya metro müjdesinin ardından gözler bir anda ilçedeki emlak piyasasına ...
AK Partili Kaya'dan İzmir'in o ilçesine 'yerinde dönüşüm' müjdesi
Karabağlar’da muhtarlar, kentsel dönüşüm derneklerinin yöneticileri ve ...
Ve İzmir'de ilk kazma vuruldu... Ortadoğu ve Balkanlar'ın en büyüğü olacak!
İzmir'e birçok eser kazandıran merhum Nevvar ve Salih İşgören çiftinin ...
 
Mimarlar Odası'ndan Karabağlar planlarına eleştiri
İzmir'de Mimarlar Odası Karabağlar planlarının eksikliklerine dikkat çekerek ...
EGE-KOOP’tan İzmir'e yeni yıl armağanı
150 bin kişiyi mülk sahibi yaparak kırılması güç bir rekorun sahibi olan ...
İzmir’deki o belediyeden paket satış: Kat sınırlaması yok!
Torbalı Belediyesi, Pancar Mahallesi’nde 4 adet taşınmazın ihalesine çıkacak. ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva