HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
1 Ocak 2018 Pazartesi - 14:28

İzmir’de o ilçeye metro müjdesi geldi… Fiyatlar anında uçtu!

Buca’ya metro müjdesinin ardından gözler bir anda ilçedeki emlak piyasasına çevrildi. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Güleroğlu “Haber yayılır yayılmaz emlak fiyatları % 30 arttı. Bu artış sadece başlangıç için” dedi.

İzmir’de o ilçeye metro müjdesi geldi… Fiyatlar anında uçtu!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca Metrosu yapım ihalesine ilişkin hazırladığı 13,5 km'lik hat projesi, geçtiğimiz gün Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından onaylanınca gözler Buca’daki emlak piyasasına çevrildi.

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, Buca’ya yapım ihalesi onaylanan Buca metro ile beraber emlak değerlerinin de hızla arttığını kaydetti.

BUCA ÖNCESİ ÖRNEKLERE DİKKAT ÇEKTİ
Korkmaz, Buca’ya yapım ihalesi Bakanlık tarafından onaylanan metronun gelecek olmasıyla beraber buradaki emlak piyasasının yaklaşık %30 oranında değer kazandığını kaydetti. Oda Başkanı Mesut Güleroğlu “Başlangıç için bu oran zaman içinde çok daha da artacaktır. Buna benzer Torbalı Ayrancılar örneğini verebiliriz. Mesela İZBAN öncesi Torbalı ve Ayrancılar’daki ev fiyatları 30-40 bin TL civarındayken İZBAN sonrası bu evlerin fiyatı 150 bin-250 TL’ye kadar çıktı. Buca’nın en büyük sorunu bilindiği gibi trafik yoğunluğudur. Metro da bu yoğunluğu çözecek. Sadece trafik sorunu çözeceği için değil ilçe birçok gerekçeden dolayı değer kazanacak. Bu da doğal olarak emlak piyasasını uçuracaktır” dedi.

BUCALILARA TAVSİYE
Mesut Güleroğlu, özellikle Buca’daki vatandaşlara emlak piyasası konusunda tavsiyede bulundu. Korkmaz “Trafik yoğunluğu nedeniyle emlağını satmayı düşünen vatandaşlar varsa tavsiyem biraz sabretmeleridir. Ulaşım sorunun çözülmesiyle beraber ilçe İzmir’in en pahalı bölgelerden biri olacağını tahmin ediyoruz. Bugün emlağını satmayan bir süre sonra bugünün fiyatının çok üstünde satacaktır yarın öbür gün” şeklinde konuştu.

İZMİR’E BÜYÜK DİĞER ŞEHİRLERDEN BASKI VAR
Başta İstanbul olmak üzer İzmir’e çok sayıda büyükşehirden insanın yaşamak istediği kent haline geldiğine dikkat çekenGüleroğlu “İstanbul, Ankara gibi illerden İzmir’e inanılmaz bir talep var. Sizlere ‘Emekli olunca İzmir’e yerleşeceğiz diyorlar. Biz emlakçılAra da ‘Bize İzmir’den bir emlak bulur musunuz?’ diye arıyorlar. İzmir’deki evlerin çoğu değer kazanacak ancak özelde Buca’yı sorduğunuz için söylüyorum. Kısa sürede metro etkisi, uzun vadede İzmir’in diğer illerden gelen emlak talebi olması nedeniyle daha da değerli olacak” biçiminde konuştu.

 
Bucaspor'da iki yolcu daha
 
Göztepe tecrübeyle coştu
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucamı !!!! 2 Ocak 2018 Salı 10:02

güldürme adamı emlakçı millet bucadan kaçmanın yollarını arıyor 15 yıl sonra bitecek metronun bucaya hiç bir faydası olmaz güzergahı 5 para etmez

Yorumu oyla      11      5  
efe 2 Ocak 2018 Salı 06:12

Artık Belediye hizmetleri semte göre ayrım kalmadı 2 sene öncenin kenar mahallesi 3 tane inşaat firması girdikten sonra emlak konutları artması için Belediyeden ayrıcalıklı parklar tenis kortları 5 yıldızlı belediye hizmezleri istiyor buda dediğim gibi iyi bi hayat kalitesi isteği için değil zamanında yaptığı gece konduyu inşaat şirketine verip 2 tane 0 daire alabilirmiyim derdinde

Yorumu oyla      11      5  
konuk 2 Ocak 2018 Salı 02:49

Buca'dan şikayet edenleri zorla tutmuyorlar bildiğim kadarıyla, trollük etmek için başka yerlere gidin kardeşim. Adamın verdiği rakamlar abartılı olsa da, artış var, ben kendi evimin fiyatından biliyorum! Kaldı ki daha Buca'nın köy halindan kalan evlerle, gecekondu semtlerinde belediye dönüşüme girmemişken böyle! İnanmayan belediyenin Buca'da sattığı toplu konutların fiyatlarına bakabilir! Emekli cenneti lafı geçmişte kaldı maalesef! İstanbul'dan büyük yabancı şirketler birer ikişer taşınmaya başladılar, şirket taşınmaları hele bir ayyuka çıksın, işte o gün İzmir'in bittiği sürecin başlangıcı olacak!

Yorumu oyla      11      5  
hakan 1 Ocak 2018 Pazartesi 18:10

Bucadan bişi olmaz.....arkadasın orda cok evi var herhalde ondan öyle diyor..sadece trafikmi yol yok yolda yurucek otopark yok..yok ta yok. Metro geldi mi arqbaları raylara mı koyacaz rayda mı yurucez ?

Yorumu oyla      12      6  
Eşrefpaşalı 1 Ocak 2018 Pazartesi 18:05

Bu emlak balonu patlayınca ben o zaman görücem sizi. Utanmasalar havalar güzel bahanesiyle emlak fiyatlarında artış yapacaklar. Bunlar hep istanbuldan gelen görgüsüz kesimin eseri.

Yorumu oyla      13      5  
Alen35 1 Ocak 2018 Pazartesi 18:00

İzmirin son 5 senedeki halinde, İzmire yerleşmek isteyen emeklinin aklından şüphe etmek gerek. sayın mesut korkmaz birazcık piyasa yapayım demiş. Emekli insanların hepsi eski izmiri mumla arıyor. mevcut emekliler de İzmirin tatil kesimlerine kaçmak istiyor. Baktıgınızda en çok Aplus konut istanbuldan sonra izmir de yapılmaya başlanmış. bukadar Aplus konutu emekliler mi alacak?

Yorumu oyla      12      6  
Ahmet 1 Ocak 2018 Pazartesi 17:31

Dünün gecekondu sahipleri bugün kentsel dönüşümle altlarına BMW cekiyor. Sosyal statü ve gelişim sağlamadan elde edilen paralar kroluk düzeni yaratir

Yorumu oyla      12      6  
Vatandaşız 1 Ocak 2018 Pazartesi 16:03

Ayrancılar örneği neye dayanarak verilmiş anlayamadık. İzban’ın Ayrancılar’la hiç bir alakası yok. Üstelik Torbalı ‘ya İzban seferlerinin başlaması bahane edilerek 13.02.2016 tarihinde Ayrancılar’ın tek bilet aktarma hakları Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.02.2016 tarihli kararıyla iptal edilmiştir. Ayrancılar - Gaziemir arası 17 km toplu ulaşım bedeli 2 ( iki ) biletle 5.72.-TL. ye gidiliyor. Ayrancılar’da Emlak fiyatlarında da artış olmadı.

Yorumu oyla      16      5  
volkan nicolas 1 Ocak 2018 Pazartesi 14:51

yandaş sitelerde (wowturkey) izmir hakkında başlık açıp izmiri abuk sabuk karalamaya devam etsinler))gülüyoruz çok))ama gerçekler değişmiyor her yıl 13bin A+ insan izmire göç ediyor .eğer bu akp izmirden uzak durup belediye bunları frenlerse izmir gerçekten yaşanacak şehir olacak..

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya'dan İzmir'in o ilçesine 'yerinde dönüşüm' müjdesi
Karabağlar’da muhtarlar, kentsel dönüşüm derneklerinin yöneticileri ve ...
Ve İzmir'de ilk kazma vuruldu... Ortadoğu ve Balkanlar'ın en büyüğü olacak!
İzmir'e birçok eser kazandıran merhum Nevvar ve Salih İşgören çiftinin ...
Mimarlar Odası'ndan Karabağlar planlarına eleştiri
İzmir'de Mimarlar Odası Karabağlar planlarının eksikliklerine dikkat çekerek ...
 
EGE-KOOP’tan İzmir'e yeni yıl armağanı
150 bin kişiyi mülk sahibi yaparak kırılması güç bir rekorun sahibi olan ...
İzmir’deki o belediyeden paket satış: Kat sınırlaması yok!
Torbalı Belediyesi, Pancar Mahallesi’nde 4 adet taşınmazın ihalesine çıkacak. ...
Ege-Koop'tan Başkan Kocaoğlu'na dönüşüm desteği: Biz de varız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun açıkladığı kentsel dönüşüm ...
 
Kınık'ta TOKİ konutlarının kurası çekilecek
İzmir'in Kınık ilçesinde Belediye ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ...
İzmir’de yeni yaşam: Aryom Koru’da İtalyan rüzgarı
İzmir’in  prestij ikonu ARYOM KORU bir farklılık daha yaratarak, sanal ...
Folkart'a iki ödül birden
Folkart, 2016 yılı verilerine göre adet bazında Türkiye’nin En Çok Satış ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva