HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Eylül 2015 Perşembe - 08:57

Tramvay Karşıyaka’nın havasını değiştirecek

Karşıyakalıların heyecanla beklediği tramvay projesi tamamlandığında, ilçedeki trafik yoğunluğu azalacak ve toplu ulaşıma konfor gelecek. Bir seferde tek yönde yaklaşık 6 otobüs ya da 95 binek aracın yerine, tek tramvay aracı ile 285 yolcu taşınabilecek. Böylece hava kirliliği de büyük ölçüde önlenmiş olacak.

Tramvay Karşıyaka’nın havasını değiştirecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda raylı sistemi yaygınlaştırmak amacıyla, kentin iki yakasında (Karşıyaka, Konak) tramvay dönemini başlatıyor. Yapım çalışmalarının sürdüğü 14 duraktan oluşan 8.8 kilometrelik Karşıyaka hattının ray döşeme çalışmalarında önemli aşama kaydedildi..
 http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s164966.jpg


Çevreci, konforlu, estetik
Tramvayların hizmete alınmasıyla, kentte trafik yoğunluğunun azalması ve toplu ulaşımın daha konforlu bir hale gelmesinin yanı sıra, özellikle lastik tekerlekli araçların yaydığı karbon salınımının da düşürülmesi hedefleniyor. Trafik uzmanlarının hesapları doğrultusunda, bir seferde tek yönde yaklaşık 6 otobüs ya da 95 binek aracın yerine, tek tramvay aracı ile 285 yolcu taşınabilecek.
Yenilenen körfez gemileriyle deniz ulaşımını daha yoğun bir şekilde kullanmaya başlayan Karşıyakalılar, tramvaylar sayesinde dünya standartlarında ulaşım konforu ve gerçek anlamda çevreci ulaşım olanağına kavuşacak. Sahildeki yeşil doku ve ağaçları koruyacak şekilde planlanan ve bu doğrultuda revize edilen tramvay projesiyle ilçeye yepyeni bir hava gelecek. Projenin çevreye uyumlu ve estetik bir görünüm oluşturması için uygun olan bazı bölümlerde ise hat üzerinde çim kesitler oluşturulacak.
 http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s871001.jpg
Bir uçtan bir uca tramvay
8.8 kilometre uzunluğundaki Karşıyaka tramvay hattı üzerinde toplam 14 durak yer alacak. Mavişehir İZBAN İstasyonu’ndan hareket edecek tramvay sırasıyla Ataşehir, İZBAN Atölye, Mavişehir, Karşıyaka Arena, Yalı, Anadolu Lisesi, Atakent, Pazaryeri, Bostanlı, Bostanlı İskele, Yunuslar ve Nikah Sarayı duraklarına uğradıktan sonra Karşıyaka İskele durağında seferini tamamlayacak.
Karşıyaka Tramvay Projesi’nde Karşıyakalıların sesine kulak veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, güzergahın “palmiyeler yerinde kalacak şekilde” değiştirilmesi talimatını vermişti.
 
http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s666115.jpg

Trafik normale dönüyor
Karşıyaka tramvay çalışmaları çerçevesinde, Cehar Dudayev Bulvarı’nın orta refüj bölümü ile  Selçuk Yaşar Caddesi ve Cengiz Topel Caddesi’nde hem alt yapı deplasmanları hem de hat imalatları planlandığı şekilde devam ediyor. Hızlı bir şekilde süren ray döşeme çalışmaları Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nin önüne kadar geldi. Çalışmaların tamamlandığı bölümlerde ise trafik akışının eski haline dönmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından asfaltlama yapılıyor.
Proje kapsamındaki her bir istasyonun uzunluğu 62 metre olacak. Bu da, 32 metrelik tramvay setlerinin yolcu yoğunluğuna göre uzatılmasını mümkün kılacak. Çalışmalar kapsamında ayrıca kataner hattını besleyen 6 trafo merkezi kuruluyor. Tramvay araçları için atölye ve depo sahası olarak kullanılacak İZBAN Atölye binası yanındaki alanda da imalat çalışmaları devam ediyor.
 

 
Şili'de 8.3'lük deprem ve tsunami: En az 5 ölü
 
Çipras: Türkler bizi anladı çünkü 'imparatorluk'...
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2 Ekim 2015 Cuma 15:25

Bu tramvay mavişehirin bir tık ötesindeki Çiğli Ataşehirdeki yeni yapılan bölge hastanesine neden uzatılmıyor? Büyükşehir sadece sahilemi hizmet veriyor? İzmir gelişiyor bunların kafa konak karşıyakadan başka şeye çalışmıyor. Hala 50 sene önceki izmir sanıyorlar.

Yorumu oyla      16      5  
flash haber 18 Eylül 2015 Cuma 14:22

IBB fuar alanı için monorayında ihalesine çıkmış. Ekim 'in 16 snda . Ayrıntılar ekap da .

Yorumu oyla      12      5  
Karsıyakalı7 18 Eylül 2015 Cuma 12:14

S.Tümer arkadaş ekleyeyim İzbanı karşıyakanın göbeğinde yer üstüne çıkarıp şemikleri elbirliği ile mahveden CHP-AKP ortaklığı değilmiydi. Demirköprü de dünyanın en salak mühendislik hatasıyla köprüler yapıp milletin evinin 2. katı seviyeside araba dolaştıranları eleştirmeyecek miyiz. Bakmayın Marmaray köprüler iyi gidiyor gibi duruyor çünkü japonlara yaptırıyoruz. Sadece partili diye CHP nin adamına AKP nin admına işbilmez mütehatine mimara mühendise iş verince böyle oluyor yazık o tramvaya harcanan paraya tekrar yazıyorum hala m.şehirde yapılaşma hızla devam ediyor aylık geliri bu kadar yüksek olan yerde insanlara tramvay durağında araç bekletemezsiniz.

Yorumu oyla      14      6  
S. Tümer 18 Eylül 2015 Cuma 10:09

İzmir ile ilgili yorum ve tenkitlerimizi salt particilik gözlüğü ile yapmayalım. Bu satırların yazarı da Sayın Aziz Kocaoğlu'nu sevip sayan, uğradığı baskı ve eziyetleri nefretle kınayan bir insandır. Ama bu başka şey bazı doğruları söylemek de başka şeydir. Tramvayın Alaybeye kadar gitmemesi kabul edilecek birşey değildir en kısa zamanda bu hatalı karardan geri dönülmeli tramvay mutlaka Alaybey Tersaneye kadar uzatılmalıdır. Aksi büyük hata ve eksiklik olur, tıpkı Çiğli karayolu alt geçidinin kısa tutulup iki önemli kavşağın yok edilmesi gibi, tıpkı İzbandan sonra vatandaşlar için çok önemli bazı otobüs hatlarının kaldırılması gibi. Bunları söylemeyeceğiz de neyi söyleyeceğiz.

Yorumu oyla      13      6  
karşıyakalı7 18 Eylül 2015 Cuma 09:19

Onlar kullanacak diye iddia etmişsin ya İSİMSİZ arkadaş. Beni ilgilendiren yolun daralması emeklinin halini chp mi akp mi düzeltir beni ilgilendirmez. AKP ile CHP kafası arasında tabelaları hariç hiç fark yok. Millete anket fln yapmadan belediye bu kadar büyük paraya ölü, işe yaramaz bir yatırım yapıyor. Bizim milletin çok beğendiği avrupada belediye otobüs durağı için oylama yapıyor. Şehir plancısı memurlar doğru düzgün plan yapamadıklarından 10 defa güzergah değişti. Neresini tutsan elinde kalıyor. YOL DA RA LI YOR.=2x2=4

Yorumu oyla      14      6  
18 Eylül 2015 Cuma 00:18

Emeklinin gelirini belediye mi düzeltecek? tramvayla ne alakası var?

Yorumu oyla      12      9  
karsıyakalı7 17 Eylül 2015 Perşembe 18:45

İsimsiz arkadaş bu kültürle alakalı biz hacet görmeye arabayla giden milletiz. Zaten m.şehirde yaşan adam sıradan insan olmamak için bu külfete katlanıyor. İzmir'in geliri en üstü insanları burada ikame ediyor. Turist gelse kullansın deyim.AKP de aynı saçmalıkları istanbulda yapıyor. Gidip bakın bir işe yaramışmı. Emekliye öğrenciye ise tranvay boş verin insanların gelirini düzeltin.

Yorumu oyla      20      14  
17 Eylül 2015 Perşembe 17:35

Şu yola yamalı değil temiz bir asfalt atılması lazım. Köy yolu gibi gözüküyor. Çizgilerin de çekilmesi gerekli.

Yorumu oyla      21      8  
17 Eylül 2015 Perşembe 17:14

Son fotoğraftaki yere niye asfalt atıldı da yeşil alan olmadı diye İBB nin sitesinde yorumlar var. 😀😁 Baylar bayanlar oradan aynı zamanda araçlarda geçecek, ray ile yol bütün olmalı. Çim döşenecek yer 2 hattın arasındaki boşluktur. Daha rayların arasına da asfalt atılması gerekir.

Yorumu oyla      14      6  
cc 17 Eylül 2015 Perşembe 16:32

Tramvay iyi güzelde, güzergah yanlış. Hesabı kitabı olmadan yapılan birilerinin "işte buradan buradan buradan geçsin" diyerek yaptığı saçma bir hat

Yorumu oyla      23      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Balçovalı Arsa Mağdurları’nı ağırladı: Komisyon talebi
Balçovalı Arsa Mağdurları meclis toplantısı öncesi AK Parti Grubu’na konuk ...
Bergama’da mahalle yolları yenileniyor
Bergama Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, merkez mahallelerde üstyapı çalışmalarını ...
Torbalı’da sokak düğünü tarih oluyor
Torbalı Belediyesi Pancar, Pamukyazı, Kırbaş, Kuşçuburun, Çaybaşı Oba ...
 
Konak’ya yaz spor okulları sezonu kapattı
Konak Belediyesi'nin bu yıl ilkini düzenlediği yaz spor okullarının 2014-2015 ...
Karşıyaka’da ‘vefa’ gecesi: Siyasete adanan bir ömür
Uzun yıllar kente hizmet eden kişileri, yaşarken onurlandırmayı gelenek ...
Başkan Bakıcı SELENDER’in engelsiz kampında ailelerle buluştu
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı eşi Ayşen Bakıcı ile birlikte ...
 
Bornova’da kurban satışına modern hizmet
Bornova Belediyesi’nin Işıkkent’te kurduğu kurban satış ve kesim alanı ...
Ödemiş'te uluslararası Birgi sempozyumu
Ödemiş Belediyesi ev sahipliğinde; Katip Çelebi Üniversitesi, Türk Tarih ...
Festivalden önce sergi: Kavacık’ta bir Pazar…
Üç yıl aradan sonra geçtiğimiz yıl yeniden gerçekleştirilen Kavacık Üzüm ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva