HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Eylül 2015 Çarşamba - 19:28

AK Parti Balçovalı Arsa Mağdurları’nı ağırladı: Komisyon talebi

Balçovalı Arsa Mağdurları meclis toplantısı öncesi AK Parti Grubu’na konuk oldu, 40 yıldır süren sorunlarının çözümü için bu kez komisyon kurulması talebinde bulundu. AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ise mağdurların yanında olduklarını belirtirken İzmir’de muhalefet konumunda olduklarını söyledi. Doğan sorunun çözümü için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi’ni ‘Topu taca atmasınlar’ sözleriyle adres gösterdi.

AK Parti Balçovalı Arsa Mağdurları’nı ağırladı: Komisyon talebi

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ - Balçovalı arsa mağdurları (BAMİD) 40 yıllık imar sorunlarına Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde çözüm ararken İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde de gerçekleştirdikleri bir dizi eylemin ardından AK Parti Grubu’nun konuğu oldu. 
 
Mağdurlar, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup başkanvekili Bilal Doğan ve AK Partili meclis üyeleri Mesut Demirkaya ile Özen Kızılırmak’tan sorunlarının çözümü için komisyon kurulmasını talep etti.


 
Büyükşehir Meclisi öncesinde gerçekleşen buluşmada mağdurların taleplerini dinleyerek cevap veren AK Parti Grup başkanvekili Bilal Doğan, partisinin her koşulda arsa sahiplerinin yanında olduğunu belirtti.
 
Doğan, “Bu sorun avukat Mustafa Kemal Turan önderliğinde kamuoyuna yansıtıldı. Ben de gerek kamuoyundan gerek gazetelerden bu soruna vakıfım. Sizler sokakta, meydanlarda ve çeşitli platformlarda bu sorunu gündeme getirdiniz. Bir kez de biz sizleri AK Parti Büyükşehir Grubu olarak dinleyelim dedik” diye konuştu.


 
İZMİR’DE MUHALEFETİZ
Doğan ayrıca komisyon kurulması talebi karşısında ise, “30 Mart 2014 seçimlerinde Türkiye’nin en uzun soluklu ve en başarılı bakanlarından olan Binali Yıldırım bakanımız bizim Büyükşehir Belediye Başkan adayımızdı. Ancak aldığımız oylarla büyükşehir belediyesini alamadık. Halkımız bize muhalefet görevi verdi. Bizde yaklaşık 1 milyona yakın bize verilen oyun sorumluluğunu üstümüzde olduğunu bilerek İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde muhalefet görevimizi yerine getirmek istiyoruz. Binali Yıldırım bakanımızın bizlere talimatı vardı. “Kesinlikle İzmir ve İzmirlilerin yararına olan her şeyin yanında olacaksınız. Bunların takipçisi olacaksınız. Yanlış ya da eksik bulduğunuz bir şey varsa çözüm önerileriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne sunacaksınız” dedi. Halkımızın, Binali Yıldırım ve İl Başkanımız Bülent Delican’ın talimatıyla bu görevi yerine getirmeye çalışıyoruz.  Az önce de söylediğim gibi halkımız bize muhalefet görevi verdi. İmar Komisyonu’nda AK Parti grubunun 3 tane üyesi var. Bizler tabi ki bu sorunların çözümü konusunda komisyon üyelerinin çoğunluğuna sahip değiliz. Komisyona gelen konularla ilgili olarak yanlış, eksik bulduğumuz şeyler olursa itirazlarımız yapar, ilgililere aktarırız. Meclise gelen konularda yanlış, eksik konularda AK Parti grubu olarak itiraz şerhimizi koyar, duygu ve düşüncelerimizi söyleriz” ifadelerini kullandı.
 
BELEDİYELERİ ADRES GÖSTERDİ: TOPU TACA ATMASINLAR
Sorunun çözümü için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi’ni adres gösteren Doğan, “44 yıldır devam eden bu sorun, 1970 yılında Balçova Belediyesi’ne ve daha sonra Büyükşehir Belediyesine intikal etmiş. O zaman bu sorunun muhatabı Balçova ve Büyükşehir Belediyesidir. Bu sorunun muhatapları topu taca atmasınlar. Bu sorunun çözüm noktası İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir, başka bir kurum değildir. Yani hükümete ve ilgili bakanlıklara bu sorunun suçunu atmasına gerek yok. Emsalleri olan bu sorunun dikkate alarak çözülmesi gerekir. Avrupa İnsan Hakları mahkemesinde dava devam ediyor. Bu davanın takipçisi olacağız, izleyeceğiz. Ayrıca bu konuyla ilgili Büyükşehir’e intikal eden konularla ilgili olarak AK Parti Büyükşehir grubu olarak her zaman yanınızdayız” dedi.
 


MECLİSTE KIYI TASARIMI TARTIŞMASI
Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşen meclis toplantısında AK Partili Çağlar Haspolat’tan Bayraklı için bir çağrı geldi. Büyükşehir Belediyesi’nin kıyı tasarım projesi hakkında konuşan Haspolat, Meles Deltası’ndan başlayarak Alaybey’de son bulan ve yeni kent merkezi olarak da bilinen bölgeyi de içine alan kıyı şeridine halkın erişmekte güçlük çektiğini dile getirdi.


 
HER MECLİSTE TEKRAR TEKRAR GÜNDEME GETİRECEĞİM
Haspolat Anadolu Caddesi ile mevcut İZBAN hattının ilçeyi ikiye böldüğüne vurgu yaptı ve şunları söyledi: ''Burada şehir ikiye bölünmüş durumda. Bir milyonluk nüfus, yani İzmir’in dörtte biri bu bölgede yaşıyor. Bayraklı’nın sınırlarında olan kıyı şeridini halk kullanamıyor. Çin Seddi gibi bir İZBAN var. Ve burada sadece bir tane üst geçit bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi’nin tıpkı Mithatpaşa’daki gibi bir düzenleme yapmasını ve buraya bir meydan kazandırmasını istiyoruz. Halkımızın denizle buluşması için Altınyol’u yerin altına almanız gerekiyor. Gerekirse her meclis burada aynı konuşmayı yapacağım ve bu talebi tekrar tekrar dile getireceğim.''
 
Aydoğan da Haspolat'ın sözlerine, “ İnşallah olur” diye cevap verdi.

 
Kadın aydınlar Cizre'de: Yarın çok geç olmadan hemen barış
 
PKK AK Partili o ismi serbest bıraktı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ERCÜMENT ŞAHİN 16 Eylül 2015 Çarşamba 19:52

izmir halkı kıyıyı çok iyi kullanıyor,her akşam kıyıdaki kalabalıklar sise birşey anlatmıyormu,sorun temiz tuvaletler, işportasıs,temiz sahiller.

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama’da mahalle yolları yenileniyor
Bergama Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, merkez mahallelerde üstyapı çalışmalarını ...
Torbalı’da sokak düğünü tarih oluyor
Torbalı Belediyesi Pancar, Pamukyazı, Kırbaş, Kuşçuburun, Çaybaşı Oba ...
Konak’ya yaz spor okulları sezonu kapattı
Konak Belediyesi'nin bu yıl ilkini düzenlediği yaz spor okullarının 2014-2015 ...
 
Karşıyaka’da ‘vefa’ gecesi: Siyasete adanan bir ömür
Uzun yıllar kente hizmet eden kişileri, yaşarken onurlandırmayı gelenek ...
Başkan Bakıcı SELENDER’in engelsiz kampında ailelerle buluştu
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı eşi Ayşen Bakıcı ile birlikte ...
Bornova’da kurban satışına modern hizmet
Bornova Belediyesi’nin Işıkkent’te kurduğu kurban satış ve kesim alanı ...
 
Ödemiş'te uluslararası Birgi sempozyumu
Ödemiş Belediyesi ev sahipliğinde; Katip Çelebi Üniversitesi, Türk Tarih ...
Festivalden önce sergi: Kavacık’ta bir Pazar…
Üç yıl aradan sonra geçtiğimiz yıl yeniden gerçekleştirilen Kavacık Üzüm ...
Buca yeni eğitim yılına hazır
Buca Belediyesi “Siz Tatile Biz Tadilata” sloganıyla başlattığı ve 40 ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva