YORUMLAR
Toplam 23 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
2 Ekim 2015 Cuma 15:25

Bu tramvay mavişehirin bir tık ötesindeki Çiğli Ataşehirdeki yeni yapılan bölge hastanesine neden uzatılmıyor? Büyükşehir sadece sahilemi hizmet veriyor? İzmir gelişiyor bunların kafa konak karşıyakadan başka şeye çalışmıyor. Hala 50 sene önceki izmir sanıyorlar.

Yorumu oyla      16      5  
flash haber 18 Eylül 2015 Cuma 14:22

IBB fuar alanı için monorayında ihalesine çıkmış. Ekim 'in 16 snda . Ayrıntılar ekap da .

Yorumu oyla      12      5  
Karsıyakalı7 18 Eylül 2015 Cuma 12:14

S.Tümer arkadaş ekleyeyim İzbanı karşıyakanın göbeğinde yer üstüne çıkarıp şemikleri elbirliği ile mahveden CHP-AKP ortaklığı değilmiydi. Demirköprü de dünyanın en salak mühendislik hatasıyla köprüler yapıp milletin evinin 2. katı seviyeside araba dolaştıranları eleştirmeyecek miyiz. Bakmayın Marmaray köprüler iyi gidiyor gibi duruyor çünkü japonlara yaptırıyoruz. Sadece partili diye CHP nin adamına AKP nin admına işbilmez mütehatine mimara mühendise iş verince böyle oluyor yazık o tramvaya harcanan paraya tekrar yazıyorum hala m.şehirde yapılaşma hızla devam ediyor aylık geliri bu kadar yüksek olan yerde insanlara tramvay durağında araç bekletemezsiniz.

Yorumu oyla      14      6  
S. Tümer 18 Eylül 2015 Cuma 10:09

İzmir ile ilgili yorum ve tenkitlerimizi salt particilik gözlüğü ile yapmayalım. Bu satırların yazarı da Sayın Aziz Kocaoğlu'nu sevip sayan, uğradığı baskı ve eziyetleri nefretle kınayan bir insandır. Ama bu başka şey bazı doğruları söylemek de başka şeydir. Tramvayın Alaybeye kadar gitmemesi kabul edilecek birşey değildir en kısa zamanda bu hatalı karardan geri dönülmeli tramvay mutlaka Alaybey Tersaneye kadar uzatılmalıdır. Aksi büyük hata ve eksiklik olur, tıpkı Çiğli karayolu alt geçidinin kısa tutulup iki önemli kavşağın yok edilmesi gibi, tıpkı İzbandan sonra vatandaşlar için çok önemli bazı otobüs hatlarının kaldırılması gibi. Bunları söylemeyeceğiz de neyi söyleyeceğiz.

Yorumu oyla      13      6  
karşıyakalı7 18 Eylül 2015 Cuma 09:19

Onlar kullanacak diye iddia etmişsin ya İSİMSİZ arkadaş. Beni ilgilendiren yolun daralması emeklinin halini chp mi akp mi düzeltir beni ilgilendirmez. AKP ile CHP kafası arasında tabelaları hariç hiç fark yok. Millete anket fln yapmadan belediye bu kadar büyük paraya ölü, işe yaramaz bir yatırım yapıyor. Bizim milletin çok beğendiği avrupada belediye otobüs durağı için oylama yapıyor. Şehir plancısı memurlar doğru düzgün plan yapamadıklarından 10 defa güzergah değişti. Neresini tutsan elinde kalıyor. YOL DA RA LI YOR.=2x2=4

Yorumu oyla      14      6  
18 Eylül 2015 Cuma 00:18

Emeklinin gelirini belediye mi düzeltecek? tramvayla ne alakası var?

Yorumu oyla      12      9  
karsıyakalı7 17 Eylül 2015 Perşembe 18:45

İsimsiz arkadaş bu kültürle alakalı biz hacet görmeye arabayla giden milletiz. Zaten m.şehirde yaşan adam sıradan insan olmamak için bu külfete katlanıyor. İzmir'in geliri en üstü insanları burada ikame ediyor. Turist gelse kullansın deyim.AKP de aynı saçmalıkları istanbulda yapıyor. Gidip bakın bir işe yaramışmı. Emekliye öğrenciye ise tranvay boş verin insanların gelirini düzeltin.

Yorumu oyla      20      14  
17 Eylül 2015 Perşembe 17:35

Şu yola yamalı değil temiz bir asfalt atılması lazım. Köy yolu gibi gözüküyor. Çizgilerin de çekilmesi gerekli.

Yorumu oyla      21      8  
17 Eylül 2015 Perşembe 17:14

Son fotoğraftaki yere niye asfalt atıldı da yeşil alan olmadı diye İBB nin sitesinde yorumlar var. 😀😁 Baylar bayanlar oradan aynı zamanda araçlarda geçecek, ray ile yol bütün olmalı. Çim döşenecek yer 2 hattın arasındaki boşluktur. Daha rayların arasına da asfalt atılması gerekir.

Yorumu oyla      14      6  
cc 17 Eylül 2015 Perşembe 16:32

Tramvay iyi güzelde, güzergah yanlış. Hesabı kitabı olmadan yapılan birilerinin "işte buradan buradan buradan geçsin" diyerek yaptığı saçma bir hat

Yorumu oyla      23      14  
17 Eylül 2015 Perşembe 14:47

Tramvay araçları 50 km batarya ile gidebiliyor. Tasarımda çok iyi. Istasyon boylarının 62 metre olmasida iyi. Ileri de ihtiyaç halinde setler uzatılır. Ancak keşk later sistemi yerine elektriği yerden alan sistem kurulsaydi. Görüntü kirliliği olmazdı.

Yorumu oyla      24      6  
17 Eylül 2015 Perşembe 14:42

Yol daralmıyor ancak tramvay sisteminin trafiğe katkısı olacak mı orası meçhul.

Yorumu oyla      14      9  
bülent ışık 17 Eylül 2015 Perşembe 14:36

Petrolü dışarıdan ithal eden ülkemizde adam hala bireysel taşımacılığı savunabiliyor.Petrol ihrac eden ülkeler İran ve Venezuela'da bile 1000 kişiye düşen otomobil sayısı Türkiye'den daha az.

Yorumu oyla      22      15  
17 Eylül 2015 Perşembe 14:32

TRT'de bir haber çıkmıştı: Insanlar arabasını mavisehir izban istasyonuna bırakıp izban' ı kullanıyor diye. Dünyada aktarma istasyonlarında otopark olur. Adam gelir arabasını otoparka bırakır, raylı sistem ile gideceği yere gider. Izmir de de bu sistem kurulmak isteniyor. Yeni ulaşım kartları bir çok yerde geçecek. Otopark, bisiklet kiralama, fatura ödeme gibi.

Yorumu oyla      20      13  
tarafsız 17 Eylül 2015 Perşembe 14:08

işyeri tramvay bölgesi dışında olanlar için trafik günde iki kez önemlidir,sabah gidiş,akşam geliş.Şu andaki haliyle bile oradaki sıkışıklık on dakika sürüyor.Bu katlanılabilir bir süre.Ancak bir de diğer kitleyi düşünün;öğrenciler,yaşamı sadece bu kısımda geçen emekliler,ev kadınları vs.Onlar için harika bir çözüm.Toplu taşım zaten bu geniş kitleler için planlanır ve çevre dostudur.Bencilliği bırakalım ve toplu taşıma yönelik her türlü projeyi destekleyelim

Yorumu oyla      20      17  
17 Eylül 2015 Perşembe 14:06

Akpli karşıyakalı arkadaşım. Önce tramvay sistemini öğren sonra yorum yaz. Tüm dünyada tramvay hattı ile araçlar yolu ortak kullanır.

Yorumu oyla      27      18  
17 Eylül 2015 Perşembe 13:59

Karşıyakalı arkadaşım yol niye daralsın? Tramvay ile araçlarda aynı yoldan gidecek. Tüm dünyada böyledir. Biraz köyümüzden dışarı çıkalım.

Yorumu oyla      22      16  
İzmirli 17 Eylül 2015 Perşembe 13:51

Çok güzel ve de çok gerekli bir proje. Sayın Kocaoğlu bu işe başlamakla en doğrusunu yaptı. Kalıcı asfalt, olabilecek en kısa sürede atılmalı.

Yorumu oyla      22      18  
karşıyakalı7 17 Eylül 2015 Perşembe 13:46

Yol daralmadı 13:01 tramvay uçarak gidiyor çünkü. Birde bilmiyorsanız yazmayın diyorsun. Saçma sapan projeye CHP li belediye yapıyor diye fikir söylemeyecek miyiz.

Yorumu oyla      23      14  
17 Eylül 2015 Perşembe 13:01

Yol nasıl daraldı ? Bilmiyorsanız bari yorum yazmayın. Mavişehir de herkesin arabasi varmış, dolmuş varmış ... Kimse tramvaya binmezmiş. Dolmuşa, otobüse uzaylılar mı biniyor? Yeni yapılacak AVM ' lere sadece orada oturan mi gidecek ?

Yorumu oyla      18      21  
kaşıyakalı7 17 Eylül 2015 Perşembe 12:34

Mavişehir de tramvay hattının orada adam 2500-3000 tl ev kirası veriyor. bir evde bir değil birkaç araba var işi gücü yok vatandaşın tramvayla gidecek öylemi? yol zaten dardı bir şeridide bu saçma raylar işgal etti.

Yorumu oyla      26      17  
b.ersener 17 Eylül 2015 Perşembe 12:26

Mavişehir Bölgesi araç sahipliği oranı en yüksek bölge. Ayrıca bu bölgeye zaten metro, bir çok belediye otobüsü, küçük dolmuş ve büyük dolmuş seferleri var. Yani bu bölgenin bir ulaşım sorunu yok. Sabah-akşam saatlerinde ve kış aylarındaki haftasonlarında burada yoğun trafik var ve tramvay ile bu yol daha da daralıyor. Mavişehir'deki asıl çözüm Gaziemir'de olduğu gibi düz giden araçlar için Dudayev Bulvarı'na bir alt geçit yapılması olabilirdi. Ayrıca Dudayev Bulvarı'nın Atakent girişinden sonra sağ tarafa açılacak ve otobana bağlanacak tek şeritli bir yol bile buradaki yoğunluğu azaltabilirdi. Mavibahçe AVM ve yeniden yapılacak Carrefour AVM'den sonra bu bölgede yoğunluk çok artacak. Bu projeden önce Dudayev'in bir tarafında bir kişilik bir yaya kaldırımı vardı. Bu kaldırımdaki geçiş de ağaçlar ve dalları tarafından kesiliyordu. Ayrıca tramvay yolu birçok yerde yaya ve araç yolları ile de kesişmekte. En sıkışık trafiğe sahip Atakent yolu şimdiden tek şeride düşmüş durumda. Yolun bir tarafındaki yaya yolu ise şu anda yok. Alaybey-Mavişehir arasında ve sadece deniz kenarında yapılacak bir proje daha faydalı olabilirdi.

Yorumu oyla      26      9  
ST 17 Eylül 2015 Perşembe 09:31

Tramvay Alaybey Tersaneya kadar gitmeyecekse niye yapılıyor ki? Bu kadar beceriksizlik olmaz. Karşıyaka Alaybey'den Mavişehir'e kadar bir bütündür. Alaybeyde oturanlar Mavişehire gitmek için iki vasıtaya mı binecek olur mu bu? İnsan gerekirse denizi doldurur tramvayı geçirir, daha olmadı sahilden Tersaneye kadar gider eski tramvay caddesinden geri döner. Bunu yapamayacaksanız vazgeçin tramvaydan elektrikli otobüs çalıştırın Alaybeyden Mavişehire.

Yorumu oyla      31      22