HABERLER>EKONOMİ
21 Ocak 2016 Perşembe - 13:20

Sütaş’ın dev Tire yatırımı görücüye çıktı!

Sütaş, Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde süt ve süt ürünleri ile yem ve biyogaz tesisleri kuracak.

Sütaş’ın dev Tire yatırımı görücüye çıktı!

EGEDESONSÖZ – Sütaş, Tire’de dev bir yatırıma imza attı. Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde süt ve süt ürünleri ile yem ve biyogaz tesisleri kuracak olan Sütaş, projeyi bir buçuk yıl içinde tamamlamayı öngörürken 856 kişiye ise istihdam sağlayacak.

Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan bilgilendirme ve tanıtım toplantısına İzmir Valisi Mustafa Toprak, Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş gibi isimlerin yanı sıra çevre ilçelerden gelen yerel yönetimciler, işadamları, sektör temsileri ve Sütaş yetkilileri katıldı.

TÜRKİYE’DE YÜZDE 42 İKEN, İZMİR’DE YÜZDE 58
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal yaptığı sunumda şu bilgileri verdi: “İzmir’ de toplam 1,674 milyon ton süt ile ülkemiz süt üretiminde yüzde 9’luk oranla birinci sırada bulunuyor. Büyükbaş hayvan başına ortalama laktasyon süt verimi 6.580 litre, İzmir’de süt işleme tesislerine satılan süt 1,3 milyon ton. Süt destekleme oranı ülke genelinde yüzde 42 iken İzmir’de bu oran yüzde 58’dir. İzmir’de süt işleme tesisine satılan süt yüzde 80 oranında iken, Türkiye genelinde bu oran yüzde 50’dir. Türkiye genelinde süt işleme tesislerine satılan sütün yüzde 15’i İzmir’de üretilmektedir. İzmir’de 130 adet süt işleme tesisi mevcuttur. İzmir’de üretilen süt ise ülke içinde toplam 185 adet süt işleme tesisinde değerlendirilmektedir.”

Gürdal, 2013 yılında uygulamaya koyulan İzmir’de Çiğ Süt Verimi ve Kalitesinin Artırılması Projesi kapsamında, Küçük Menderes Havzası’nda bulunan 7 bin 732 süt sığırı işletmesine gidilerek yaklaşık 16 bin kişiye Çiğ Sütün Toplanması ve Pazarlanması konusunda eğitim verildiğini belirtti.

ÜRETMEYİ İBADET HÜKMÜNDE SAYMASAYDIK…
Toplantıda konuşan Vali Toprak, Tire’nin değerli bir yer olduğuna dikkat çekerek, kendilerinin de üzerine düşenleri gayretle ortaya koyduklarını belirtti. İzmir’in süt üretiminde Türkiye’ye sağladığı katkılara dikkat çeken Toprak, “Sözleşmeli süt alım sisteminin de devreye sokulmasıyla birlikte üretilen tüm sütün milli ekonomiye, sıhhi şartlarda ve üretim noktalarına her birinin gelmesini de temin etmek için katkılarınız olacaktır. Bulunduğumuz coğrafya açısından ifade ediyorum; Tire, Ödemiş, Torbalı, Bayındır, Beydağ, Kiraz ve Selçuk önemli hakikaten mümbit bu havza dolayısıyla burada üretim yapan siz değerli üreticilerimizi de takdir ve beğenilerimizi ileterek, tebrik ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizim ülkemiz adına, her bir ferdimiz her türlü riske girerek üretmeyi ibadet hükmünde saymasaydı, bugün bu markalar olmayacaktı. Sütaş da bunların en önemlilerinden” diye konuştu.

TİRE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ÖNEMLİ BİR MESAJ VERECEK
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın tarım, hayvancılık, bitkisel üretim ve su ürünleri konularında yaptığı çalışmalara değinen Toprak, “2016 yılı için 14 katrilyon TL desteklemenin ve katkının olacağı bu miktardan 11 TL’si çiftçimize doğrudan verilecek. Bu manada destekleme ödemelerinin başlamasından 2015 yılı da dahil ilimiz 2,2 milyar TL’yi bulan bu desteklerden faydalanmış ve çiftçimize aktarılmış.  Çiftçimize aktarılan rakamın yüzde 19’una tekabül eden 475 milyon TL’si sadece süt teşviki noktasında verilmiş.  Bu çok önemli bir rakamdır” dedi. Toprak, Tire OSB’nin avantajlarının çevreye, iş dünyasına, üreticilere, fabrika kurmak ve yatırım yapmak isteyenlere önemli bir mesaj vereceğine inandığını söyledi.

 
Rusya'dan ilk üst düzey ziyaret iptal!
 
Bergama Belediyesi'nden kar mesaisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş ‘zimmet iddiasıyla’ hakim karşısında: Duruşmada neler yaşandı?
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Urla Sıraselviler’de ...
Bu da logo krizi: Rusya İzmirli firmayı isminden vurdu!
Türkiye ile Rusya arasındaki uçak krizi yıllardan bu yana bu ülkeye sebze, ...
Kruvaziyer şokunda Demirtaş’tan ilk açıklama
İTO Başkanı, “Bu geçici bir durum. Şirketler İzmir’den vazgeçemez, biz ...
 
SGK’dan operasyon: 4 kadının maaşı kesildi!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Çiğdem Acar, son 7 yılda, ölen ...
İzmir'e şok: Kruvaziyerde 2016 başlamadan bitti!
İzmir’in kruvaziyer turizmi, İsviçreli MSC Cruise’un 2016 Türkiye seferleri ...
Basmane Çukuru'na ilk itiraz borsada tavan yaptırdı
Basmane Çukuru’nun önceki gün gerçekleşen ve İzmirli 3 işadamı tarafından ...
 
Başkan Kestelli: Hayaller Steve Jobs, gerçekler...
İzmir Ticaret Borsası, TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu ve Amway Türkiye ...
'Uçak krizi'nden sonra bir ilk!
ki ülke arasında 24 Kasım'da patlayan uçak krizinin ardından Türkiye'ye ...
Çeyrek altın fiyatları uçuşa geçti!
Altın petrol fiyatlarındaki düşüşün riskli varlıklardan kaçışı tetiklemesiyle ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva