HABERLER>GÜNCEL
9 Mart 2020 Pazartesi - 14:21

Sivil inisiyatiften 'Çeşme' tepkisi: Ranta izin vermeyeceğiz!

İzmir Yaşam Alanları Girişimi’nin çağrısıyla bir araya gelen vatandaşlar, Bakan Ersoy’un kente geldiği ve proje hakkında bilgiler sunduğu sıralarda tepki gösterdi. Grup adına konuşan Mutlu, “Bize, kent halkına danışılmadan oluşturulmuş bu ranta izin vermeyeceğimizi, bu meselenin hem tarafı hem de muhatabı olduğumuzu bir kere daha vurguluyoruz” dedi.

Sivil inisiyatiften  Çeşme  tepkisi: Ranta izin vermeyeceğiz!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  ‘Ege Turizm Merkezi-Çeşme Projesi’ tanıtımını yapmak için İzmir’e geldi. Bakan Ersoy basına kapalı olarak Ticaret Odası’nda iş dünyası, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları ile buluştu.

Öte yandan İzmir Yaşam Alanları Girişimi’nin çağrısıyla bir araya gelen ve projeye karşı olan çevre savunucuları, toplantının gerçekleştiği binanın önünde basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis güvenlik gerekçesiyle izin vermedi. Grup, basın açıklamasını okuyabilmek için Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.

İzmir Yaşam Alanları Girişimi adına ortak hazırlanan metni okuyan Kubilay Mutlu, “Yaşam alanlarımıza saldırı artarak devam ediyor. Ülkenin her yerinde ranta, paraya dönüştürülecek ne varsa, bir kılıfına uydurularak yeni yağma, talan alanları oluşturuluyor. İzmir yıllardır iktidarın hedefinde yer alıyor. İzmir’e vaat edilen mutluluk, refah, huzur ve modernleşmenin tersine, turizm koruma ve geliştirme bölgesi demek; tarihi, kültürel, tarımsal ya da doğal değerleri nedeniyle korunması gereken alanların ranta açılması demek, bu bölgelerde rantçıların yatırımlarının kolaylaştırılması demek, kamusal alanların, ortak alanların halkın elinden alınması demek, toplumsal etkinlik alanlarının, iktidar tarafından satılması demek, halkın ortak alanlarının küçültülmesi demek, bölgenin kimliğinin yok edilmesi demektir” dedi.

Mutlu, “Bölgede oluşacak 1 milyonun üzerinde nüfus yoğunluğunun yaratacağı ulaşım, alt yapı ve kültürel sorunları ön görmek hiç de zor değil. Sadece önümüzdeki 3-5 yıl içinde İzmir’in su fakirine dönüşeceği bilinirken, Yarımadaya 20 golf sahasının bu planların içinde olması bile, hazırlanan planların ne denli yanlış olduğunu göstermektedir. Bu anlamda İzmir Yaşam Alanları olarak söz verdiğimiz gibi hukuki girişimimizi başlattık ve davalarımızı açtık. Yarımada ve kentte planlı bilgilendirmelerle kamuoyu oluşturmaya, dayanışma ağları örmeye çalışıyoruz. Tunç Soyer ‘Projeyi anlamaya çalışıyoruz. Projeden tam olarak haberdar değiliz’ demişti. Turizm Bakanı bugün önce İzmir Ticaret Odası üyelerini, ardından da başkanımızı bilgilendirecek. Bu bilgilenme sonrasında yapılacak değerlendirmeyi merakla bekliyor,  yerel yöneticilerimizin de bu mücadelede bizlerle olmasını diliyoruz. Biz İzmir Yaşam Alanları savunucuları olarak yineliyoruz; rant alanı açmaya yönelik bu projeyi yerel bir sorun olarak değil;  İzmir’de ülkede, yaşamdan yana olanların mücadelesi olarak görüyoruz. Kanal İstanbul için olduğu gibi, yaşamın devamı için büyük bir mücadele ağı örülmesi gerektiğini söylüyoruz. Bize, kent halkına danışılmadan oluşturulmuş bu ranta izin vermeyeceğimizi, bu meselenin hem tarafı hem de muhatabı olduğumuzu bir kere daha vurguluyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Başkan Oran 'alternatif toplantı'da mesajını yineledi: Çeşme'yi ham yaptırmam!
 
İzmir'de kalpazanlara baskın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emekli tuğgeneral evini ve altınlarını dolandırıcılara kaptırdı
Ankara'da emekli tuğgeneral C.E.E, telefonda kendisini polis olarak tanıtan ...
Cezaevinden üniversite sınavı için başvuru yaptı!
Konya'da parkta sevgilisi Ayşe D.'yi (35) dövdüğü iddia edilen Özgür Duran'a ...
İzmir'de kaçırılan kadın eşyasını delil olarak bırakmış
İzmir'in Ödemiş ilçesinde 24 yaşındaki kadın gıda teknikerinin kaçırıldıktan ...
 
Dolmabahçe Sarayı'nda koronavirüs önlemi!
Dünyayı tehdit eden koronavirüse nedeniyle İstanbul'daki saraylar ve müzelerde ...
Örgütten kaçan PKK'lı 2 terörist, teslim oldu
Milli Savunma Bakanlığı, terör örgütü PKK'dan kaçan 2 teröristin güvenlik ...
İzmir'de dehşet anları: Eski karısını bıçakla rehin aldı
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, bir kişi eski eşinin iş yerine giderek bıçakla ...
 
Bakan Ersoy detayları anlattı: Çeşme Projesi 20 milyar dolar!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Yarımada Bölgesi’nde hayata geçirilmesi ...
Bakanlıktan Büyükşehir’e yat limanı sorusu: Pasaport'ta fikriniz nedir?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Konak Pasaport’ta yapılması planlanan İzmir ...
Öykü Arin, kadınlara destek yürüyüşüne katıldı
Antalya'da lösemi tedavisi gören Öykü Arin Yazıcı (5), ilk defa kalabalık ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva