HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ekim 2018 Cuma - 09:43

Selçuk 29 Ekim'e hazırlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi Selçuk’ta da coşkuyla kutlanacak. Cumhuriyetin kuruluşunun 95. Yılı sebebiyle resmi törenlerin yanı sıra Selçuk Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle Fener Alayı düzenlenecek. Fener Alayı’nın ardından Gece Yolcuları Selçuklularla buluşacak. Ayrıca Selçuk Efes Kent Belleği bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle çok özel bir sergiye ev sahipliği yapacak.  

Selçuk 29 Ekim e hazırlanıyor

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Selçuk’ta 28 Ekim Pazar günü saat 13.00’de Atatürk Anıtı önünde çelenk sunum töreni ile başlayacak. 29 Ekim Pazartesi günü ise Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci’nin kaymakamlık makamında bayram tebriklerini kabul etmesinin ardından saat 10.00’da Selçuk Belediyesi Tören Alanı’nda resmi kurum ve okulların katılımıyla gerçekleşecek olan bir kutlama programı düzenlenecek. Resmi kutlamaların ardından saat 13.00’de Selçuk Efes Kent Belleği’nde “Fotoğraflarla Gazi Mustafa Kemal Atatürk” adlı sergi açılacak. Atatürk Anıtı önünden saat 19.30’da başlayacak Fener Alayı Pazar Yeri’nde son bulacak. Fener Alayı’nın sona ermesinin ardından saat 20.30’da Pazar Yeri’nde Gece Yolcuları Konseri ile Selçuklular cumhuriyet coşkusunu yaşayacak.

TTK ARŞİVİ KENT BELLEĞİNDE
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Selçuk’ta da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. Yıldönümü sebebiyle gerçekleştirilecek kutlamalarla Selçuklular cumhuriyet coşkusunu yaşayacak. Türk Tarih Kurumu ve Selçuk Belediyesi işbirliğiyle Selçuk Efes Kent Belleği’nde 29 Ekim günü saat 13.00’te “Fotoğraflarla Gazi Mustafa Kemal Atatürk” adlı bir sergi açılacak. Selçuk Belediyesi ve Türk Tarih Kurumu işbirliğiyle açılacak sergide 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın yanı sıra Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 80. Yıldönümü sebebiyle Türk Tarih Kurumu (TTK) Kütüphanesi ve arşivinde bulunan Atatürk fotoğraf ve belgelerinden oluşan bir sergi açılacak. 29 Ekim - 16 Kasım tarihleri arasında Selçuk Efes Kent Belleği sergi salonunda ziyarete açılacak olan “Fotoğraflarla Gazi Mustafa Kemal Atatürk” isimli sergi, Atatürk’ün çocukluk ve öğrencilik yıllarından milli mücadele yıllarına, cumhurbaşkanlığı sırasında gerçekleştirdiği yurt gezilerinden katıldığı diplomatik görüşmelere ve vefatına kadar Atatürk’e dair tarihsel belge niteliği taşıyan çok sayıda fotoğraf ve belgeyi içeriyor.

SAHNEDE GECE YOLCULARI
Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı  kapsamında kortej ve Gece Yolcuları Konseri Selçuklular’ı bekliyor.  29 Ekim akşamı saat 19.30’da Hükümet Konağı Atatürk Anıtı Önü’nden başlayacak olan Fener Alayı şehir içi güzergahın  ardından Pazar Yeri’nde son bulacak. Pazar Yeri’nde sevilen grup Gece Yolcuları Selçuklular’a bir konser verecek.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Selçuk Kaymakamlığı tarafından düzenlenen resmi programın yanı sıra Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen programa vatandaşları davet eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “ 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle Selçuk Belediyesi olarak Türk Tarih Kurumuyla birlikte bu yıl çok özel bir sergiye imza atacağız. Selçuk Efes Kent Belleği’nde “Fotoğraflarla Gazi Mustafa Kemal Atatürk” adlı sergi açılacak. Resmi kutlama programının ardından açılacak bu sergimizin yanı sıra akşam Fener Alayı’nda cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yılı Sebebiyle vatandaşlarımızla birlikte yürüyeceğiz. Arkasından güzel bir konserimiz olacak. Tüm halkımızı etkinliklerimizde cumhuriyet coşkusunu yaşamaya davet ediyorum” dedi.

 
Buca'da 'pırlantalar'ın masal keyfi
 
Başkan Atila'dan Kurtuluş'un başladığı yere davet
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da 'pırlantalar'ın masal keyfi
Buca Belediyesi’nin, Betontaş Pırlanta Merkezi içerisinde oluşturduğu ...
Cumhuriyet coşkusu İzmir'i saracak... İşte 29 Ekim programı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği programla ...
Engelsizmir'de tema istihdam: İş’te ben de varım
Engelli bireyleri buluşturacak 3. Uluslararası ENGELSİZMİR Kongresi ve ...
 
Büyükşehir'e Balkan ziyareti
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 13. kez düzenlenen Balkanlılar ...
İzmir'de metro seferberliği: Atatürk heykeline zorunlu yer değişikliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Haziran ayında temelini attığı Narlıdere ...
Başkan Arslan seçim hedefini koydu: Yarın seçim olsa yüzde 60 ile alırım!
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Sonsöz TV’de yayınlanan “Günaydın ...
 
Konak'ın çocukları Şenel Aksu için koştu
Ömrünü çocukların iyi eğitim almasına harcadığı için 'İzmir'in Annesi' ...
Başkan Sesli’den kütüphane ziyareti
Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, restore edilerek Bayındır Belediyesi ...
Trampolin cimnastiğe Bornova damgası
Bornova Belediyesporlu cimnastikçiler, Trampolin Cimnastik Federasyon ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva