HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ekim 2018 Cuma - 09:21

Engelsizmir'de tema istihdam: İş’te ben de varım

Engelli bireyleri buluşturacak 3. Uluslararası ENGELSİZMİR Kongresi ve Fuarı, “Engelsiz Üretim Modelleri ve İstihdam” temasıyla yapılacak. 1 – 3 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Kongre ve Fuar’da amaç, engelli istihdamı ile iş olanaklarının artırılması olacak. Engelli bireyler, fuara gelecek 80’in üzerinde firma ile iş görüşmeleri yapacak.

Engelsizmir de tema istihdam: İş’te ben de varım

3. Uluslararası ENGELSİZMİR Kongresi ve Fuarı’nda geri sayım başladı. İlki 2013, ikincisi ise 2016 yılında gerçekleşerek kente büyük katkılar veren ENGELSİZMİR Kongresi’nde bu yıl sivil toplum örgütleri, meslek odaları, üniversiteler ve kamu kurumlarından temsilcilerin katıldığı toplantılar sonunda ana teması “Engelsiz Üretim Modelleri ve İstihdam” olarak belirlendi. Amerika, Almanya ve Türkiye’den engelli çalışmalarıyla öncü olmuş isimlerin seminerler yapacağı, atölye çalışmaları ile sergilerin yer alacağı, firma temsilcilerinin engelli bireylerle iş görüşmeleri gerçekleştireceği Kongre ve Fuar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenecek. 1 Kasım’da fuarizmir’de başlayacak Kongre ve Fuar, 3 Kasım’a kadar devam edecek. Etkinlik boyunca her nokta engelli kullanımına uygun olacak.

İZMİR’DE BÜYÜK BULUŞMA
ENGELSİZMİR 2018 Kongresi ve Fuarı’nın temel amacı, engellilerin istihdamına yönelik engelsiz üretim modelleri, yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde uygulanan örnekler üzerinden incelemeler yapmak olacak. Bunun yanında engelsiz üretim modelleri, istihdam konusundaki farklı ve yararlı uygulamaların İzmir’e uyarlanması konusu tartışılacak. İstihdam konusunda kentte ayrımsız bir yaşamın koşullarının da gündeme geleceği kongrede, Amerika, Almanya ve Türkiye’den alanında tanınan uzmanlar yer alacak. Davetli konuşmacılarla, bildiri sunumu ve atölyeler gerçekleşecek. Türk ve yabancı uzmanlar, araştırmacılar, uygulamacılar, aileler, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları ile yerel yöneticiler kongrede yer alacak.

İSTİHDAM ZİRVESİ
Dev organizasyon, istihdam konusunda önemli görüşmelere ev sahipliği yapacak. “Engelsiz Üretim Modelleri ve İstihdam” teması altında “İş’te Ben de Varım” sloganıyla gerçekleşecek Kongre ve Fuar’da, İŞKUR desteği ile yapılacak “İş’te Varım Zirve Alanı”nda 80’in üzerinde firmanın yer alması hedefleniyor. Yemek firmaları, inşaat firmaları, sanayi firmalarından tekstil firmalarına kadar birçok dalda yer alacak şirketler, birebir iş görüşmeleri gerçekleştirecek. İzmir Ticaret Odası ve Vestel Ticaret A.Ş’nin sponsor olduğu kongrede, bu şirketler de engelli bireylerle iş görüşmeleri yapacak. Bornova Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve engelli istihdamı ile ilgili en önemli örneklerden olan Down Cafe de kongrede yer alacak.

STANTLAR YER ALACAK
3. Uluslararası ENGELSİZMİR Kongresi ve Fuarı’nda çeşitli ilçe belediyeleri, engelli hizmetleri bulunan firmalar stant kuracak. Belediyeler yaptıkları hizmetleri anlatacak, firmalar ise hayata geçirdikleri ve engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştıran ürünleri görücüye çıkaracak.

ATÖLYELER YAPILACAK
Engelli kullanımına uygun olarak hazırlanacak A Holü’nde 28 atölye çalışması gerçekleşecek. Uygulama, sanat, spor adı altında gerçekleşecek atölyelerde; kurabiyeden spora, teknolojiden giysi tasarımına, afet farkındalıktan görme engelliler için tasarım atölyesine kadar birçok etkinlik ENGELSİZMİR Kongresi’nde bulunacak.

ÖDÜLLER VERİLECEK
Kongre kapsamında gerçekleşecek yarışmaların da sunumları yapılacak. “EN-GEL-LE-ME” adıyla düzenlenen Ulusal Kısa Film Yarışması, “Engelleri Kaldıralım” Ulusal Karikatür Yarışması ve “Mahalle Afet Örgütü Modeli” Proje Yarışması ödülleri sahiplerini bulacak. Kongrede ayrıca Girişimcilik İş Modeli Proje Yarışması sunumları da yapılacak. Kongre ve Fuar’da, Müzikolog Dr. Aydın Öğüt tarafından kurulan FARKLIBand Orkestrası sahne alacak. Önemli etkinliklerde sahne alan orkestra, ziyaretçilere keyifli bir akşam sunacak.

İLKİ 2013’TE YAPILDI
Engellilerin sorunlarını gündeme getirmek, çeşitli aktivitelerle farkındalık yaratmak adına ortaya çıkan ENGELSİZMİR Kongresi’nin ilki, 2013 yılında “Engellilerin Kentsel Sorunları ve Çözümleri” ismiyle Kültürpark’ta düzenlendi. Birçok engelli bireyi bir araya getiren kongre sonrasında kentte “Kırmızı Bayrak” uygulaması başladı. Uygulamayla birlikte kamu ve özel kurum tesisleri ve araçlarının engelli kullanımına elverişli hale getirilmesi adına büyük adımlar atıldı. İlk kongreden 3 yıl sonra, 2016 yılında ise “Engellilerin Sosyal Yaşama Katılımına Yönelik Yerel Politikalar” adıyla 2. Uluslararası ENGELSİZMİR Kongresi düzenlendi. fuarizmir’de gerçekleşen kongre sonrasında Türkiye’de başka bir örneği olmayan “İzmir Engelli Farkındalık Merkezi” açıldı.

 
CHP'li Beko, İzmir'de işçilerle buluştu: Yanınızda olmayan partiye oy vermeyin!
 
Resmen karar verildi: Yerel seçim tarihi kesinleşti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'e Balkan ziyareti
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 13. kez düzenlenen Balkanlılar ...
İzmir'de metro seferberliği: Atatürk heykeline zorunlu yer değişikliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Haziran ayında temelini attığı Narlıdere ...
Başkan Arslan seçim hedefini koydu: Yarın seçim olsa yüzde 60 ile alırım!
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Sonsöz TV’de yayınlanan “Günaydın ...
 
Konak'ın çocukları Şenel Aksu için koştu
Ömrünü çocukların iyi eğitim almasına harcadığı için 'İzmir'in Annesi' ...
Başkan Sesli’den kütüphane ziyareti
Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, restore edilerek Bayındır Belediyesi ...
Trampolin cimnastiğe Bornova damgası
Bornova Belediyesporlu cimnastikçiler, Trampolin Cimnastik Federasyon ...
 
Başkan Kocaoğlu'ndan Bergama mesajları: Kendim gibi biri gelsin istiyorum!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, yerel seçimde ...
Gaziemir'in yeni kültür merkezi için geri sayım
Gaziemir Belediyesi’nin Sarnıç’ta yaptığı kültür merkezinde sona gelindi. ...
Başkan Selvitopu'ndan tepki: Karabağlar'ı rant güçlerine teslim etmeyeceğiz!
Karabağlar’da bazı projelerin engellenmeye çalışıldığına da tepki gösteren ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva