HABERLER>POLİTİKA
31 Temmuz 2013 Çarşamba - 10:42

Sarıgül'den ilk İstanbul açıklaması: Aday olacak mı?

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığı ile ilgili olarak gelecekteki durumunun kamuoyu araştırmaları sonucu belli olacağını belirterek, "Yurttaşlarım beni ileride nerede görmek istiyorlarsa, beni orada görecekler" dedi.

Sarıgül den ilk İstanbul açıklaması: Aday olacak mı?

İSTANBUL - Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül basın mensuplarına Şişli Evlendirme Dairesi’nde bulunan kafede sahur yemeği verdi. Yemek sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkiye’nin en önemli sorununun demokrasi sorunu olduğunu belirterek, tam demokrasi için tercihli oya geçilmesi gerektiğini belirterek, "Bütün siyaset yapan insanlar demokrasiye önem vermesi lazım. Bana göre, dünyanın ve Türkiye’nin en önemli sorunu demokrasidir. Demokraside de en önemli konu sistemlerdir. Seçim sistemlerinin son derece iyi olması lazım. Türkiye’de o yüzden tercihli oy sistemine geçilmesi lazım. Tercihli oy da yurttaşlarımız, hangi milletvekiline oy verecekse bunu tercihte kullanıyorlar. Vatandaş hangi siyasi partiye oyunu veriyorsa o partiye oyunu vermeli, ama tercihte de arzu ettiği milletvekilini seçmesi lazım. Şu anda vatandaşlarımız arzu ettiği milletvekilini seçemiyor. Genel merkezlerin göstermiş olduğu milletvekillerini seçiyorlar. Bu da demokrasinin yarım kaldığını gösteriyor. Tam demokrasi için mutlaka tercihli oya geçmesi şarttır. Tercihli oy da yurttaşlar kime oy verecekse oyunu bu yönde kullanıyorlar" dedi.
 
'KARARI BENİM VERMEM SÖZ KONUSU DEĞİL'
Bir gazetecinin İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığına aday olup olmayacağı yönündeki soruya Sarıgül, gelecekteki durumunun halkın vereceği kararlar doğrultusunda olacağını belirterek, "Benim nereye gideceğim kararını benim vermem söz konusu değildir. Çünkü Sarıgül’ün rütbe heyecanı yoktur. Benim öncelikle vatandaşlarıma hizmet heyecanım var. O yurttaşlarım hizmet heyecanımda beni nerede görmek istiyorlarsa önümüzdeki günlerde yapılacak olan kamuoyu yoklamaları yurttaşlarımızın takdiridir. Takdir edersiniz ki seçimlere daha 7-8 ay gibi bir süre var. Benim birinci görevim Şişlili yurttaşlarıma gecemi gündüzüme katarak son saatime, son dakikama kadar hizmet etmektir. Onun için daha çok erken bir noktadayız. Önümüzdeki günlerde bakalım ne gösterecek" şeklinde cevap verdi.
 
'ÇOK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYORUM'
Sarıgül, CHP’ye yeniden dönüp dönmeyeceği yönündeki soruları yanıtsız bırakırken, "Bugüne kadar Sarıgül olarak ben hiçbir kamuoyu yoklaması yaptırmadım. Ben kamuoyu yoklamalarımı yurttaşlarımın kalbinde görüyorum. Gittiğim her noktadan, hiçbir siyasi parti gözetmeden yurttaşlarımdan çok büyük bir ilgi görüyorum. İnşallah onların ilgilerine layık olmaya çalışacağım."
 
Sarıgül yakın zamanda Sivas, Niğde, Tokat gibi birkaç ili gezeceğini belirten Sarıgül, bu gezisinin ne amaçlı olduğunun sorulması üzerine, İbrahim Karaca’nın yazdığı, "Bekle kar altındaki buğday tanesi yine onun sularıyla yeşereceksin, başını dik tutabilirsen boy vereceksin, Her tarafı allı morlu, güller açar türlü türlü, bu fırtına türlü türlü, inşallah baş edeceksin, Doğudan batıdan yurduma düşen, atım eğerlendi kılıcım kuşan, ne gezersin alim günlerin geldi" şiirini okudu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
1974 BUCA LİSELİLER 31 Temmuz 2013 Çarşamba 22:04

İSTANBUL HİÇ BİR SEÇİMDE BU KADAR ÖNEMLİ OLMAMIŞTI.YA AKP SEÇİM BAŞARISINI KAZLIÇEŞME ÇİZGİSİNDE DEVAM ETTİRECEK,YADA GEZİ PARKI TOKATINI YİYECEK.CHP BU SEÇİMİ KAZANABİLMESİ İÇİN 2 ADAYA İHTİYACI VAR. BİRİNCİ ADAY TABİİ Kİ MUSTAFA SARIGÜL.HERKESLE BARIŞIK,HER TAŞIN ALTINDAN ÇIKAN 5 YIL BOYUNCA HALKIN ARASINDA BİR ADAY.DİĞERİ İSTANBUL SEVDALISI İSTANBUL İÇİN ÖZEL BİR İNSAN İLBER ORTAYLI.BU İKİ İSİM BÜYÜKŞEHİRİ CHP'YE KAZANDIRIR.KEMAL BEY CHP BAŞKANLIĞINI KAPTIRMA KORKUSUNA DÜŞMEZSE TABİİ Kİ....

Yorumu oyla      12      6  
DOĞAN 31 Temmuz 2013 Çarşamba 12:26

SARIGÜL CHP'NİN SANA İHTİYACI YOK AMA SARIGÜL OLARAK SENİN CHP'YE İHTYACIN VAR.GERÇEKTEN CHP Lİ OLSAYDIN SESSİZ SEDASIZ GİDER PARTİYE KAYDOLURDUN OLMADIĞINA GÖRE SEN KOLTUK PARTİLİSİN. ACABA SENİ CHP YE YAMAYARAK AKP'NİN İKTİDARINI DAHADA GÜÇLENDİRMEKMİ İSTİYOR GÜLEN CEMAATİ NEDERSİN.

Yorumu oyla      12      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avukat Ünlü dosyasını teslim etti iddialı konuştu
Karşıyaka Platformu kurucularından ve CHP Karşıyaka Hukuk Komisyonu Başkanı ...
İzmir’de 2 başkan 4.döneme koşuyor!
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 2014 yerel seçimleri için CHP ...
Karaosmanoğlu Urla için 'Bir dönem daha varım' dedi
3 dönemdir Urla Belediye Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Selçuk ...
 
Başbakanlık'tan beklenen Uludere açıklaması
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Uludere saldırısında hayatını kaybedenlerin ...
AK Parti'ye İstanbul için sürpriz rakip!
Saadet Partisi, Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ı, İstanbul Büyükşehire ...
CHP İzmir’de 30 koltuğa şimdiden 150 aday!
CHP’nin kalesi İzmir’de aday adaylığı sürecinin erken başlatılması aday ...
 
Köşk’ten ‘35’e onay: Ve 'darbe' yasası değişti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, darbelere yasal dayanak oluşturduğu ileri ...
Karabağlar’a eczacı aday
23 yıldır Karabağlar’da yaşayan CHP’li Yıldız, “Partim bu onurlu görevi ...
‘Onbaşı’da karar: Demirtaş Özel’e tazminat ödeyecek
Yargıtay, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e "bizim nazarımızda ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva