HABERLER>POLİTİKA
30 Temmuz 2013 Salı - 21:00

CHP İzmir’de 30 koltuğa şimdiden 150 aday!

CHP’nin kalesi İzmir’de aday adaylığı sürecinin erken başlatılması aday adayı patlamasına neden oldu. Daha önce açıklanan 31 Temmuz tarihine kadar 30 ilçede 150 belediye başkan adayı çıkarken bine yakın meclis üyeliği başvurusu yapıldı. Bir ay daha uzatılan son başvuru tarihine kadar sayının giderek artması bekleniyor.

CHP İzmir’de 30 koltuğa şimdiden 150 aday!

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlere bir yıldan az bir süre kala siyasi partilerde yaşanan hareketlilik sürüyor. CHP’nin kalesi İzmir’de adaylık sürecinin erken başlatılması aday adayı patlamasına neden oldu.

CHP Genel Merkezi’nin açıkladığı 15 Temmuz ve 31 Temmuz tarihleri birçok ilçenin boşalmasına, adayların ilçe ve il başkanlığına başvuru yapmasına sebep oldu. Merkez Karar Yürütme Kurulu’nda (MYK) tarihin 2 Eylül’e alınması örgütleri biraz olsun rahatlattı. Daha önce açıklanan 31 Temmuz tarihine kadar 30 ilçede 150 belediye başkan adayı çıkarken bine yakın meclis üyeliği başvurusu yapıldı. Bir ay daha uzatılan son başvuru tarihine kadar sayının giderek artması bekleniyor.


 
BÜYÜKŞEHİR’DE NE OLACAK?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ne yapacağı merak edilirken şu ana kadar müracaat etmesi aday adaylarının artmasına neden oldu. Yaptığı açıklamalarda “Seçime altı ay kala karar vereceğim” diyen Başkan Kocaoğlu’nun üçüncü dönem için aday adayı olması bekleniyor. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan bir yandan nabız yoklarken ilk başvurular gelmişti. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a yakınlığı ile bilinen İzmir eski Milletvekili Canan Arıtman, adaylığını açıkladı. Dosya almak için il başkanlığına gelecek olan Arıtman, “Kocaoğlu’ndan daha iyi yaparım” demişti. Adaylık için resmen başvuran isimler arasında Çeşmeli Diş Hekimi Cemal Zafer Gürbüz yer aldı. CHP’nin ulusalcı kanadının önemli isimlerinden biri olan İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler de destek arayışını sürdürüyor. Genel merkez ve milletvekili düzeyinde nabız yoklayan Güler’in kararı merakla bekleniyor. Öte yandan her fırsatta Büyükşehir’e talip olduğunu ifade eden Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan ise resmi başvuruyu yapmadı. Aslan’ın önümüzdeki günlerde dosya alması bekleniyor.


 
BUCA’DA ADAY BOLLUĞU
İzmir’in en hareketli ilçeleri arasında gelen Buca’da aday adayı bolluğu yaşanıyor. İlçede 175 kişi meclis üyeliği için dosya alırken belediye başkanlığı için ise şimdilik dokuz kişi dosya aldı. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ‘devam’ kararı verirken yeniden aday olmak için başvurusunu yaptı. İlçeden adaylık için SHP eski İzmir İl Başkanı Mustafa Korkmaz, Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanvekili Necati İmam, Belediye Meclis Üyeleri Güngör Kaya, Zekiye Seda Sönmez, İlçe eski Başkanı Şerif Özsakarya, Hasan Nebi, Muhlis Çelik, DSP eski İl Genel Meclis Üyesi Remzi Akdemir dosya aldı.
 
Parti Meclisi ve İlçe eski Başkanı Mehmet Süne, İzmir Büyükşehir Belediyesi merhum Başkanı Ahmet Piriştina’nın oğlu Levent Piriştina henüz adaylık için girişimde bulunmazken önümüzdeki günlerde dosya almaları bekleniyor. Belediye Meclis Üyesi Avukat Ali Hıdır Uludağ potansiyel adaylar arasında bulunuyor. Öte yandan ‘memur’ olduğu için Yüksek Seçim Kurulu’nun belirleyeceği istifa tarihini bekleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi Müdürü Doç. Dr. Oktay Gökdemir’in de başvuru yapması bekleniyor.

 
KONAK’TA REKABET ARTTI
Kentin, günlük 1 milyon nüfusa hizmet veren en gözde ilçesi Konak’ta mevcut Başkan Dr. Hakan Tartan henüz kararını vermedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ‘aday adayı’ olduğunu her fırsatta söyleyen Tartan, bir yandan Konak’taki temaslarını da sürdürüyor. Tartan’ın koltuğuna talip olan 7 isim resmen dosyasını ilçe başkanlığından aldı.

CHP’nin kurultaydan sonra ön plana çıkan ‘kadın aday’ formülünün en çok yakıştırıldığı Konak’ta Avukat Nilay Kökkılınç, Kadın Kolları İl Başkanı Özgün Utku, Konak eski İlçe Başkanı Buca Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Tayfun Emre, İl eski Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Muhsin Kurt resmi başvuruyu yaptı. Bu arada İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili 2007 genel seçimleri milletvekili adayı Avukat Murat Bakan da dosyasını aldı. Konak’ta dosya alanların içinde uzun süredir Başkan Tartan’ın danışmanlığını yapan DSP eski İl Başkanı Cenap Börühan da yer aldı.
 
CHP eski Milletvekili Sedat Uzunbay, İl eski Başkanları Tacettin Bayır ve Kemal Karataş da nabız yoklarken henüz dosya alım aşaması gerçekleşmedi.

 
KARŞIYAKA’DA BÜYÜK TALEP
Geçtiğimiz yerel seçimlerde CHP’nin AK Parti’ye 90 bin oy fark attığı Karşıyaka’da iki dönemdir görevde bulunan Belediye Başkanı Cevat Durak, dosyasını aldı. Durak’ın en büyük rakibi eski Belediye Başkanı Avukat Cihan Türsen de başvurusunu yaparken geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklayan İlçe eski Yönetim Kurulu Üyesi Müjdat Ünsalan, İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Mumcuoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Avukat Günsel Sağlam işlemleri tamamladı. Karşıyaka’da başkan adaylığı için yola çıkan isimlerden birisi de Karşıyaka Platformu Başkanı Avukat Murat Talat Ünlü oldu. Ünlü, dosyasını bugün teslim etti.İlçede 'kadın aday' hareketliliği de yaşanıyor. Karşıyaka'ya Kadın Eli Değsin Derneği'nin önderliğinde yürütülen çalışmalara Bayraklı Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürü Serpil Eslek öncülük ediyor. Karşıyaka'ya aday olan Eslek, memur olduğu için kesin tarihi bekliyor. Öte yandan ilçede belediye meclisi için rekor başvuru geldi. Şimdiye kadar 216 kişi meclis üyesi olmak için talepte bulundu.
 
Daha önce ‘görev verilirse yaparım’ diyerek mesaj veren İl Başkanı Ali Engin ise genel merkezin tavrını bekliyor. Partinin belirlediği 15 Temmuz tarihine kadar istifa etmeyen Engin’in özellikle YSK’nın belirlediği tarihten önce genel merkez ile yeniden görüşerek kesin kararı vermesi bekleniyor.

 
BORNOVA’DA FARKLI CEPHELER
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kongre süreçlerinde etkin olduğu, her fırsatta “kendi evim” dediği Bornova’da 110 kişi belediye meclis üyeliği için dosya alırken belediye başkan adaylığı için ise şimdilik 6 isim yola çıktı. Görevde bulunan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, dosyasını ilçe başkanlığından alırken Ege Otomotivciler Derneği Başkanı ve Meclis Üyesi Mustafa İduğ, İl Genel Meclisi Üyesi Onur Koçanalı, İlçe eski Başkanı Enver Dündar, Kadın Kolları eski İlçe Yöneticisi Günay Gökdemir de başvuru yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler eski Daire Başkanı Selma Nalbantoğlu da ilçedeki görevinden istifa ederek dosyasını aldı.
 
Büyük rekabetin yaşanması beklenen Bornova’da Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ile Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Olgun Atila’nın da adaylık için başvuru yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Engin Önen’in de dosya alması bekleniyor.

 
ÇİĞLİ’DE SOLAK’IN KOLTUĞUNA TALİP ÇOK
Çiğli’de Belediye Başkanı Ensari Bulut’un hayatını kaybetmesinin ardından yapılan seçimde başkanlık koltuğuna oturan Metin Solak ikinci dönemde aday olmak için yoğun çaba sarf ediyor. Solak, ilçe başkanlığına başvurup dosyasını alırken yerine geçtiği merhum Bulut’un eşi Ester Bulut ise eşinin bıraktığı yerden devam etmek istiyor.

Dosya alan isimler arasında bulunan Ester Bulut, önceki gün “Ben de varım” derken İlçe eski Başkanı Ali Rıza Koçer, Büyükşehir Belediyesi Grand Plaza eski Genel Müdürü, Herkes İçin Demokrasi Derneği Başkanı Birol Soylu, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Doğan, İşadamı Aziz Buğa, Gürbüz Bal, Figen Erol, Hasan Arslan gibi isimler de başvuru yaptı.
 
Belediye Başkanı Metin Solak henüz dosya almazken Tüm-Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Yaşar Gül, İlçe eski Başkanı Ayhan Güneş ve Çiğli Belediye Meclis Üyesi Şeref Bektaş’ın da başvuru yapması bekleniyor. Öte yandan, şu ana kadar ilçeye gelen 100’e yakın isim meclis üyeliği için talepte bulundu.


 
KARABAĞLAR’DA BELEDİYE-İLÇE DENGESİ
Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve İlçe Başkanı Polat Manduz’un karşılıklı açıklamaları ile gündeme gelen Karabağlar’da aday bolluğu yaşanıyor. Şu ana kadar sekiz isim ilçe başkanlığı için dosya aldı. Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, henüz başvuru yapmazken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘resmi’ danışmanı Anadolu Birliği Derneği eski Genel Başkanı Şehmus Kayapınar, adaylığını açıklamıştı. İlçeden Giritliler Derneği Başkanı Belediye Meclis Üyesi Adnan Kavur, Belediye Meclisi Başkanvekili Salih Erkek, Konak Belediyesi eski Meclis Üyesi Fahri Elmas, Erkan Büyükkaya, Yusuf Boytaş ve Eczacı Ali İhsan Yıldız belgelerini aldı. Öte yandan Emekli İngilizce öğretmeni Süleyha Akıncı Karabağlar’dan ‘başkan adaylığı’ dosyası alırken başvurusunu Menderes’e yaptı.

 
BAYRAKLI’DA KARABAĞ’IN RAKİBİ ÇOK
Bayraklı’da Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçe başkanlığından aday adaylığı dosyasını aldı. İl Yönetim Kurulu eski Üyesi Serdar Sandal, Avukat Pınar Susmuş da dosyaları teslim etti. Belediye Meclis Üyesi Yüksel Türker, Metin Güler, Ayşe Yurdakul ve Kara Ege de başkanlığa talip oldu.İlçede örgütlü olarak çalışan isimlerden birisi de Yüksek Disiplin Kurulu eski Üyesi Murat Haluk Öncel. Özellikle kentsel dönüşüm ve sosyal projeler üzerinden ilçede çalışmalarda bulunan Öncel'in meclis içinden de desteği bulunuyor. Öte yandan siyasi olarak hareketlenmesi beklenen ilçede birçok adayın daha çıkacağı tahmin ediliyor. Konak Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Özer de çalışma yapan isimlerin başında geliyor. Bölgede temaslarda bulunan Özer, memur olduğu için Yüksek Seçim Kurulu’nun istifa tarihini bekliyor.


 
GAZİEMİR’DE ŞENOL’A “İÇERİDEN” RAKİPLER
Gaziemir’de Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ikinci dönem de göreve talip olurken dosyasını ilçe başkanlığından aldı. Şenol’a ilçede birçok isim rakip oldu. Adkar Grup ve Radyo Pause Kurucusu Fikret Kar, İlçe eski Başkanı Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün danışmanı Yüksel Demirsoy, Bülent Zenginobuz ve Mehmet Fethi Yıldırım dosya aldı. Öte yandan Konak’ta uzun yıllar Demokrat Parti İlçe Başkanlığı görevinde bulunan daha sonra MHP’de il yönetiminde yer alan Serdar Yılmaz, oradan da istifa ederek CHP’ye geçti. Gaziemir’den aday adayı olan Yılmaz, dosyasını aldı. Partide 60 kişi de meclis üyeliği için dosya aldı.
 
ÇEŞME’DE BİRBİRİNDEN FARKLI İSİMLER
Yarımada Bölgesi’nde en hareketli yerlerin başında Çeşme geliyor. Üç dönemdir Çeşme’de başkanlık yapan Faik Tütüncüoğlu’nun yerine geçmek isteyenler dosyalarını almaya devam ediyor. Tütüncüoğlu ve en büyük rakibi Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç henüz bir işlem yapmadı. Alaçatı’nın yerel seçimlerde kapılarak Çeşme’ye bağlanması Dalgıç’ın elini güçlendirirken birçok isim ‘Ben de varım’ dedi.
 
Tütüncüoğlu’na İl Genel Meclisi Üyesi Eczacı Hakkı Berksü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun okul arkadaşı Dost Pide’nin sahibi Hüseyin Reşat Akbaykal, İstanbul Şişli Belediyesi Meclis Üyesi Hakan Dalokay, Dr. Mehmet Görgün, Müteahhit Hakan Kermen, Ege Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti Üyesi Baskın Oran’ın yeğeni Belediye Meclis Üyesi Ekrem Oran, Erkan Sevinç, Naime Hoş gibi isimler rakip oldu. İsimler, CHP ilçe başkanlığına başvurarak dosya alırken sayının daha da artması bekleniyor. Öte yandan eski İlçe Kaymakamı Ahmet Macunloğlu da Çeşme’de göreve talip olurken dosyasını aldı.
 
MENDERES, TORBALI, SELÇUK ve KEMALPAŞA
Menderes’te Belediye Başkanı Ergun Özgün yeniden adaylık için dosya alırken, Özgün’e üç eski belde belediye başkanı rakip çıktı. Partiye başvuran Özdere eski Belediye Başkanı Haldun Ertok, Görece eski Belediye Başkanı Mustafa Öztürk, Oğlananası eski Belediye Başkanı Halil Taşkıran adaylık için dosya aldı. Menderes’te Cüneytbeyt Mahallesi Muhtarı Neşe Doğrusöz ile Yeniköy Mahalle Muhtarı Arif Ekti başkanlığa talip oldu. İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Urkiye İnal ve Alevi Bektaşi Federasyonu Menderes Şube Başkanı İbrahim Yirmibeşoğlu da adaylık için dosya aldı. Öte yandan Bornova Belediye Meclis Üyesi Erol Mutlu, Menderes’te başkanlık için başvuru yaptı.
 
Torbalı’da Belediye Başkanı İsmail Uygur’a İl Genel Meclisi’nden rakip çıktı. İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Güney başvuru yaparak dosyasını aldı.
 
İzmir’in turizm bölgesi Selçuk’ta Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür adaylık için henüz başvuru yapmadı. Yerel seçimlerden sonda kapatılacak olan Belevi Belde Belediyesi’nin Başkanı Özcan Işık, ilçeye talip oldu. Işık dışında Eski Kadın Kolları Başkanı Nuriye Çiğdem ve Sebahattin İzcioğlu dosya aldı. Öte yandan İbrahim Adıgüzel’in de başvuru yapacağı öğrenildi.
 
Kemalpaşa’da ise mevcut Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ikinci kez göreve talip olurken kapatılan Bağyurdu Belediyesi’nin eski Başkanı Rıdvan Üreten de başkanlık için dosya aldı. Aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olan Üreten, dün resmen adaylığını açıkladı. Kemalpaşa’da başkanlığa Metin Aras da talip oldu.

 
SEFERİHİSAR, URLA, GÜZELBAHÇE VE DİĞERLERİ
Adı sık sık Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na geçen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer görevine devam etmek isterken henüz ilçeye başvurusunu yapmadı. Genel merkez ile temaslarını sürdüren Soyer, bir yandan Büyükşehir için nabız yoklamaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yakın isimlerden biri olan Büyükşehir Encümen Üyesi Ürkmez eski Belediye Başkanı Osman Ürkmez’in de dosya alması bekleniyor. Parti içinde temaslarda bulunan Ürmez’in yanında İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Vehbi Tarhan’ın da dosya alabileceği ifade ediliyor.
 
Her dönem eski Milletvekili Bülent Baratalı ve Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu’nun rekabetine sahne olan Urla’da Karaosmanoğlu, adaylık dosyasını aldı. Geçen dönem, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Anavatan Partisi’nden transfer ederek partiye kattığı Karaosmanoğlu tekrar devam etmek istiyor. Bülent Baratalı’nın oğlu İlçe Başkanı Yusuf Baratalı belirlenen tarihte istifa etmemesi ilçede dengeleri değiştirdi. DSP eski İlçe Başkanı Bülent İlhan, Belediye Meclis Üyesi Murat Gül de adaylık için dosya aldı.
 
Güzelbahçe’de Belediye eski Başkanı Ertan Avkıran yerine bıraktığı Mustafa İnce’den koltuğu tekrar almak için kıyasıya mücadele ediyor. Avkıran, geçtiğimiz günlerde adaylık için dosyasını alıp başvurusunu yaparken Başkan İnce’nin yeniden devam ettiği adaylık yürüyüşünde önümüzdeki günlerde resmi başvuruyu yapması bekleniyor. İlçede, İlhan Pınar ve Mustafa Gürkan dosya alan isimlerden oldu.

 
Narlıdere’de Belediye Başkanı Abdül Batur üçüncü dönem için yola çıktı. Aday adaylığı için dosya alan Batur’a şu ana kadar iki isim rakip oldu. Bir dönem ilçede belediye başkan yardımcılığı görevinde bulunan Hasan Aydoğan ve Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapan Avukat Gökhan Bal dosya aldı. Bal’ın memur olduğu gerekçesiyle dosyayı YSK kararının açıklanmasından sonra teslim etmesi bekleniyor.
 
Balçova’da mevcut Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya yeniden adaylık için dosya aldı. Çalkaya’nın karşısına çıkan ve partinin adayı olmak isteyen Hüseyin Çorlu, İsmail Yıldız ve Büyükşehir Meclis Üyesi Engin Akman başvurularını yaptı. Öte yandan ilçede Milletvekili Adayı Adnan Erdil ve Belediye Meclis Üyesi Şenol Arslanoğlu’nun dosya alması bekleniyor.
 
Karaburun’da mevcut Başkan Serdar Yasa, yeniden aday olmak isterken yeni yasa ile kapatılan Mordoğan Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve istifa eden İlçe Başkanı Mesut Karaoğlan adaylık için yoğun çaba sarf ediyor.
 
BAKIRÇAY HAVZASI HAREKETLİ
Kentin, kuzeyi Bakırcay Havzası’nda yaşanan hareketli süreç de merkeze yansıyor. Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in yargılama sürecinde yurt dışına kaçması ile başlayan siyasi hareketlilik tekrar geri dönüşü ile daha da arttı. Özgüven, yerine oğlu Evren Özgüven’i hazırlarken 15 Temmuz öncesinde ilçe başkan yardımcılığı görevinden istifa ettirmişti.
 
İçişleri Bakanlığı’nın “göreve iade” kararı vermediği Özgüven’in yerine vekaleten görevi yürüten Yusuf Altıparmak, bu kez seçilerek gelmek için adaylık başvurusunu yapmayı planlıyor. Altıparmak henüz dosya almazken Dikili İlçe eski Başkanı Veli Karaman da nabız yokluyor. İl Genel Meclis Üyeliği görevi devam eder Karaman, birçok kesimden destek alırken İl Yönetim Kurulu Üyeliği’nden istifa eden Rıza Gök, Şerafettin Zeyrek ve Sema Akıncı resmi başvuruyu yaptı.
 
Foça’da Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve İlçe Başkanlığı’ndan istifa eden Osman Mert, başvuru yaparak aday adaylığı dosyalarını aldı.
 
Kongre krizi ile gündeme gelen Aliağa’da Belediye Başkanı Turgut Oğuz’un “aday olmayacağım” açıklamasının ardından süreç daha da hareketlendi. İlçe eski Başkanı Özlem Şah Oğuzhan, Belediye Meclis Üyesi Barış Eroğlu ve Hayal Han dosyalarını aldı. Öte yandan Aliağa Spor Kulübü Başkanı Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren’in de memur olduğu için dosya alamadığı, YSK takviminin açıklanmasından sonra istifa edebileceği ifade edildi.
 
Bergama’da şimdiye kadar dosya alanların içinde mevcut Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve İlçe eski Başkanı İdris Yavuzyılmaz yer aldı. Bakırçay’ın en uç ilçesi Kınık’ta Belediye Başkanı Süleyman Kaya, İlçe eski Başkanları Mehmet Çetinkaya ve Ahmet Özkan aday adayı oldu.
 
Üç dönemdir belediye başkanlığı yapan Menemen’de Tahir Şahin adaylık için dosya alırken Şahin’e Ömer Güney rakip çıktı.
 
KÜÇÜK MENDERES’TE ADAY BOLLUĞU
İzmir’in tarım ve hayvancılık faaliyetleri ile ön plana çıkan bölgesi Küçük Menderes Havzası’nda da hareketlilik arttı. Demokrat Partili Tayfur Çiçek’in belediye başkanı olduğu Tire’de CHP’den üç aday dosya aldı. Hem AK Parti’ye hem de CHP’ye “beni aday yaparsanız partiye katılırım” mesajı gönderen Çiçek’e karşı çıkan İlçe eski Başkanı Mustafa Güngör, dosyasını aldı. Elektrik Mühendisi Hüseyin Aksu’nun da talip olduğu ilçeye Bayındır’dan transfer geldi. AK Parti’nin tek sahip olduğu Bayındır’ın Zeytinova Belediye Başkanı Ali Doğu, Tire’ye aday oldu.
 
AK Partili Mehmet Kertiş’in belediye başkanı olduğu Bayındır’da istifa eden İlçe Başkanı Hüseyin Tamer Yanık adaylık dosyası alırken Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ruhi Aksan da başvurusunu yaptı.
 
Ödemiş’te mevcut Belediye Başkanı Bekir Keskin ‘göreve devam’ kararı alırken görevinden istifa eden Eski Belediye ve eski İlçe Başkanı Mehmet Eriş de adaylık için yola çıktı. Eriş, dosyasını aldı.
 
Kiraz’da mevcut Belediye Başkanı İsmet Korkmaz ise istifa eden İlçe Başkanı İl Genel Meclis Üyesi Pilot Zeybek göreve talip oldu. İki isim de ilçeye başvurularını yaptı.
 
Beydağ’da ise şu ana kadar Belediye Başkanı Süleyman Vasfi Şentürk dışında dosya alan çıkmadı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 70 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
barış 4 Kasım 2013 Pazartesi 23:05

narlıderde değim sart yenı yuz ıstıyoruz bilinçlı baskan istıyoruz HASAN AYDOĞAN I istiyoruz

Yorumu oyla      20      5  
DOGAN ZAMAN 4 Kasım 2013 Pazartesi 22:02

Abdül BATUR 15 Yıldır narlıdere beledıye baskanı gorevını yapmaktadır.AMA şimdi değişim sart o koltugu bırakma zamanı geldı.artık narlıderye daha bılınçlı herkeze esıt sekılde deger veren ve herkeze sonuna kadar yardımıcı olacak vee herseyde onemlısı dıyer beledıyelere oranla gerıde kalan narlıdereyı gelıiştirecek bir baskan istiyoruz gecmişlı dolu dolu olan ve baskan yardımcılıgı yapmış olan ve beledıyecılıkde hiçte yabancı olmayan BASKAN ADAY ADAYI HASAN AYDOGANI İSTİYORUZ artık senın başa geçme zamanın geldı....oyumuz sana sonuna kadar

Yorumu oyla      24      5  
Can bayındırlıoğlu 3 Kasım 2013 Pazar 22:24

Büyükşehir belediyesi :Hüseyin aslan Balçova belediyesi:Semra aksakal Buca belediyesi:Ercan tatı Güzelbahçe belediyesi:Uğur yelekli Narlıdere Belediyesi:Hasan aydoğan Ben bir öğretmenim chpye yıllarımı verdim ama artık yeter bu ilçelerdeki belediye başkanları yüzünden partimiz çok insan kaybetti ilçelere uygun gördüğümüz başkan adayları bunlardır

Yorumu oyla      23      5  
zeki güngör 3 Kasım 2013 Pazar 22:02

biz narlıdere esnafı olarak abdül baturun dinlemesini yerine esnafımıza yardımını esirgemeyen hasan aydoğanın geçmesini istiyoruz oylarımız hasan aydoğana...

Yorumu oyla      22      5  
Adaylar 27 Ekim 2013 Pazar 00:05

İZMİR:HAKAN TARTAN(Aziz Kocaoğlu aday olmazsa) KONAK:CENAP BÖRÜHAN BORNOVA:OLGUN ATİLLA BAYRAKLI:PINAR SUSMUŞ ÇİĞLİ:METİN SOLAK BUCA:MEHMET SÜNE

Yorumu oyla      12      11  
osman 7 Ekim 2013 Pazartesi 22:14

narlıdere abdul batur dinlenmeli hasan aydoğan çok başarılı biri umarım o kazanır

Yorumu oyla      30      5  
ISIKKENT 1 Ekim 2013 Salı 13:36

bornova OLGUN ATİLA yı beklıyor sagduyulu herkesle ıc ıce ıcımızden bırı ...

Yorumu oyla      14      8  
bornova 28 Ağustos 2013 Çarşamba 02:25

bornova dündar ı bekliyor. teşkilatın üzerinde tam bir birliktelik sağlayacak tek adam yoksa örgüt dagılır.

Yorumu oyla      12      11  
Dikili Aşığı 1 Ağustos 2013 Perşembe 13:47

Dikilide kesinlikle Yusuf ALTIPARMAK aday olmalı.Dikili son 6 ayda hizmetle tanıştı

Yorumu oyla      12      5  
KONAK BELEDİYESİNE YAKIŞAN 1 Ağustos 2013 Perşembe 00:46

KONAK MUHSİN KURT

Yorumu oyla      12      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köşk’ten ‘35’e onay: Ve 'darbe' yasası değişti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, darbelere yasal dayanak oluşturduğu ileri ...
Karabağlar’a eczacı aday
23 yıldır Karabağlar’da yaşayan CHP’li Yıldız, “Partim bu onurlu görevi ...
‘Onbaşı’da karar: Demirtaş Özel’e tazminat ödeyecek
Yargıtay, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e "bizim nazarımızda ...
 
Denizli'de CHP'den 2’nci aday adayı Aslan
Denizli'de, Uşak vali yardımcığından emekli Nadi Kılıçarslan'ın ardından, ...
CHP’den Çiğli’ye mühendis aday
İnşaat Mühendisi Hasan Arslan CHP’den Çiğli Belediye Başkanlığına aday ...
CHP’li Cihaner’den, TKP’li öğrenciler için soru önergesi
CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, geçen hafta, TKP'li iki üniversite ...
 
Bakanlıktan CHP’ye ‘başörtülüye saldırı’ yanıtı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın soru önergesine gelen yanıta ...
CHP İzmir’e 40 kişi daha katıldı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir il başkanlığında sık sık yapılan katılım ...
CHP Karabağlar’dan gıda yardımı
Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP Belediye Meclis Üyesi Abdulvahap ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva