HABERLER>POLİTİKA
25 Ocak 2020 Cumartesi - 22:29

Salıcı’dan ‘Kale’de net mesaj: Çankaya’daki mutabakatı İzmir’de sağlamalıyız!

Karşıyaka’daki örgüt buluşmasının basına kapalı bölümünde konuşan Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’nın, “Çankaya gibi güçlü olduğumuz bir ilçede mutabakat sağladık ve tek adaylı kongre yaptık. Ama aynı zamanda ‘aday çıkaramazsınız’ dedikleri Hakkari’deki ilçe kongresinde çoklu yarış gerçekleştirdik. Bizi ikisi de mutlu etti. Biz İzmir gibi güçlü olduğumuz yerde Çankaya mutabakatını sağlamalıyız” dediği öğrenildi.

Salıcı’dan ‘Kale’de net mesaj: Çankaya’daki mutabakatı İzmir’de sağlamalıyız!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ (Kulis Haber)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağan kurultay takvimini işletirken, mahalle delege seçimlerinin ve ilçe kongrelerinin geride bırakan İzmir’de önemli bir zirve düzenlendi.

İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç’un organize ettiği parti programında yeni seçilen yöneticilere plaket verildi.

Karşıyaka’daki yemekli programa Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Muharrem Erkek, Tuncay Özkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, milletvekilleri katıldı.

Görevlerine yeni gelen başkanlar ile yöneticilere tebrik niteliği taşıyan etkinlikte konuşmalar yapıldıktan sonra basına kapalı bölüme geçildi.

İZMİR’E ÇANKAYA ÖRNEĞİ
Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’nın basına kapalı toplantıda net bir şekilde tek aday vurgusu yaptığı öğrenildi. Salıcı’nın, “Çankaya gibi güçlü olduğumuz bir ilçede mutabakat sağladık ve tek adaylı kongre yaptık. Ama aynı zamanda ‘aday çıkaramazsınız’ dedikleri Hakkari’deki ilçe kongresinde çoklu yarış gerçekleştirdik. Bizi ikisi de mutlu etti. Biz İzmir gibi güçlü olduğumuz yerde Çankaya mutabakatını sağlamalıyız. Parti içine dökeceğimiz enerjiden çok iktidar olmaya odaklanmalıyız” şeklinde konuştuğu aktarıldı.

SALICI’NIN TEK ADAY VURGUSU SOYER’İ RAHATSIZ MI ETTİ?
Konuşmanın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i memnun etmediği öne sürüldü. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer süreçte defalarca Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüş ve ‘Deniz Bey ile uyumlu çalışamam’ diyerek İl Başkanı Deniz Yücel’e soğuk baktığını dile getirmişti. CHP Lideri’nin ise İzmir’den giden heyetlere ‘Deniz Bey ile devam edeceğiz, mümkünse kongre tek adaylı olsun’ dediği kulislere yansımıştı.

MEVCUT DURUMDAN MEMNUN DEĞİLİM!
Öte yandan İzmir’de kulisler sürekli hareketli. İl Başkanı Deniz Yücel’in kongrelerde yeni seçilen ilçe başkanlarına tebrik ziyaretleri dikkat çekiyor. Kimi partililere göre Yücel’in ilçe turu adaylık ilanı olarak görülüyor. Diğer yandan ise Yücel’in yanında fotoğraf vermekten kaçınan ilçe başkanları da Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ile makamda bir araya geldi. Soyer’in başkanlara, “Belediye başkanı olarak hizmet üretmek istiyorum. İl başkanlığı ile uyumlu çalışmak istiyorum. Mevcut durumdan çok memnun değilim” dediği ve Yücel’in ismini bir kere bile telaffuz etmeden değişimi vurguladığı aktarıldı. İlçe başkanlarını Soyer’in odasında toplantıya çağırma hamlesinin de Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu tarafından gerçekleştiği belirtildi.

YÜCEL’İN KARŞISINA TÜRKBAY MI ÇIKACAK?
Başkan Soyer’in Kılıçdaroğlu’na karşı bir aday çıkarma hareketine girişmeyeceği öğrenildi. Fakat Soyer’in yakın çevresinin, ‘Büyükşehir gövdesini koyarsa il kongresinden mağlup ayrılmaz” düşüncesinde olduğu ve bu yönde bir çalışmanın gerçekleşmesi için çalışmalara giriştiği aktarıldı. Soyer ile tek olarak görüşen Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay’ın son dakika sürprizi olarak Yücel’in karşısına aday çıkabileceği kulislerde konuşuluyor.

TEK ADAY OLURA LİDER KONGREYE Mİ GELECEK?
Ayrıca İstanbul’da Canan Kaftancıoğlu, İzmir’de de Deniz Yücel’in devam etmesi yönünde net bir tavır sergileyen Kılıçdaroğlu’nun 8 Şubat’ta gerçekleşmesi planlanan il kongresinde tek aday gidilmesi halinde katılabileceği de iddia edildi.

 
AFAD'dan deprem bölgesine 4 milyon lira acil yardım ödeneği
 
Yıldırım’dan vefa buluşmasında mesaj: İzmir siyasi tarihinde görmediği hizmeti aldı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
işin doğrusu 26 Ocak 2020 Pazar 01:37

İşin doğrusu Urla belediye başkanının arkasında kim var idiyse, bu affedilmez hata kimin idiyse, onun ipi kesilmelidir! Sorumlusu kim? Yücel mi? Tuncay Özkan mı? Soyer mi? Her kimse, önce onu bir atın partiden, sonra il başkanını konuşun!

Yorumu oyla      4      5  
T.C Erol DURUKAN 25 Ocak 2020 Cumartesi 23:07

Ne demek tek adayla gidilsin. kimse ÖRGÜTÜN işin karışmasın. Cumhuriyet Elden gidiyor biz Hala tek adaymı olsun çift adaymı olsun ali mi olsun veli mi olsun. İzmir''kimse dizayn edemez. ATATÜRK''ün kurmuş olduğu Cumhuriyet yok oluyor. But avuç koltuk, mevki, makam peşinde koskoca CHP tşk adamlığa kalkışıyor nere de demokrasıniz siz. Ayıptır günahtır.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İl Danışma Kurulu ileri bir tarihe ertelendi!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 26 Ocak’ta yapmayı planladığı 60. İl ...
Bahçeli: Devlet seferberlik içinde
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Elazığ'daki depremle ilgili "Türkiye ...
AK Partili Şengül’den flaş açıklamalar: Şer odakları süreci bize mal etti!
31 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından yürüttüğü il başkanlığı görevinden ...
 
Bakanlardan ortak deprem açıklaması
Bakanlar Süleyman Soylu, Fahrettin Koca ve Murat Kurum Elazığ'da yaşanan ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan deprem açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana ...
Erdoğan: Verilen destek Hafter'i şımarttı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel İstanbul'da bir araya ...
 
İzmir’deki çöp tartışmasında devreye CHP Lideri girdi: Görevlendirme yaptı, rapor istedi!
CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili ...
CHP'li Salıcı kongre öncesi Yücel'in ismini mi verecek?
Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, il kongresine sayılı günler ...
AK Partili Kaya'dan Soyer'e 'çöp' çıkışı: Hep çark etti, nasıl güvenelim?
AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, Büyükşehir Belediyesi tarafından Menderes’e ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva