HABERLER>POLİTİKA
3 Eylül 2012 Pazartesi - 10:38

“Reforma karşı çıkan PKK yanlıları ve laikçiler!”

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 66 aylık çocukların okula başlamasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede "Vatandaşlarımızın çoğunluğu bizi destekliyor. Eleştirilerin bir kısmı PKK kaynaklı... Bir de laikçi kesim bu reformdan rahatsız oluyor" dedi.

“Reforma karşı çıkan PKK yanlıları ve laikçiler!”

İSTANBUL - 2012-2013 eğitim-öğretim yılının başlamasına bir hafta kala 4+4+4 sistemi ile ilgili tartışmalar devam ediyor.
 
Milyonlarca öğrenci ve ailesini yakından ilgilendiren yeni sistemle ilgili konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Vatandaşlarımızın çoğunluğu bizi destekliyor. Eleştirilerin bir kısmı PKK kaynaklı. Çocuklarımızı erken yaşta okula alıp Türkçe öğreteceğiz, onları hayata hazırlayacağız. 'Rapor dahi almayın' diyenler PKK yanlıları. Bunu önlemek istiyor. Bir de laikçi kesim bu reformdan rahatsız oluyor" dedi.
 
Dinçer, Akşam gazetesinin sorularını yanıtladı:

Eğitim dünyasının şu anda karşı karşıya kaldığı kargaşanın sebebi nedir?
Kargaşa var, evet fakat bu bizim yaptıklarımızla ilgili değil. Kargaşa var ama ciddi bir problem yok. Kargaşayı bizim ne yapmaya çalıştığımızı anlamayan sözde eğitim uzmanları çıkarıyor. Oysa biz Türkiye'yi değiştirecek hazırlıkları altı aydır sürdürüyoruz. Apar topar olmadı.
 
Bence bir kargaşa var. Bu ülkede yaşayan bir vatandaş ve gazeteci olarak bunu gözlemliyorum. Galiba imam hatiplerle ilgili düzenlemenizde şeffaf davranmadığınız için bunların bir kısmı yaşanıyor. Türkiye eski Türkiye değil. İmam hatiplerle ilgili düzenleme yapmak istiyorsanız daha şeffaf ve açık bir şekilde yapamaz mıydınız? Mesela 4+4+4 yerine 5+3 olmaz mıydı?
 
Nimet Çubukçu döneminde sanıyorum 18'inci eğitim şurasında alınmış bir karara göre 4+4+4 uygulamasına geçtik. Ayrıca yabancı dil eğitimi konusunda buna ihtiyacımız vardı. Hazırlık sınıflarıyla ilgili çok ciddi hazırlık yapıyoruz. Bunun için de ortaokul birinci sınıfı öngörüyoruz. En uygunu odur. 4+4+4 derken arkada böylesine planlamalar var.
 
İmam hatip liseleri bu düzenlemenin neresinde?
Biz aslında imam hatipler için yola çıkmadık. İmam hatiple alakası yok. Bu konudaki düşüncelerimizi çok da şeffaf söyledik. Türk eğitim sistemini demokratikleştiriyoruz ve esnekleştiriyoruz. Elbette dindar çizgi, muhafazakar kesimin ihtiyaç ve taleplerini de ele aldık. Daha önceki dönemde mağdur edilmişlerdi.
 
'AB ÇOCUKLARI 60 AYLIK GİDİYOR'
66 ay konusunda bu ısrar niye? Adeta dayatma gibi algılanmıyor mu?
Bu bilimsel bir tercihtir. Doğrudur. Bugün en çok gürültü yapanlar yarın önce kendi çocuklarını okula gönderecekler. 'Hazır değiliz' kervanı var görüyorum. Rakamları anlatayım size. Türkiye'de biz geçen sene 60 ay ila 72 ay arasındaki çocuklarımızın yüzde 67'sini okullarımıza aldık. Okul öncesi eğitim verdik. Dikkat edin yüzde 67... Okul, sınıf ve lavabo sıkıntısı olmadı. Bu çocuklar okulu tanıyor. İngiltere'de çocuklar 60 ayda okula gidiyor da bizimkiler 66 ayda niye gitmesin. AB ülkelerinin 15'inde oluyor da bizde niye olmuyor?
 
Peki okul ve derslik ihtiyacı ne olacak? Prefabrik derslikler çözüm olur mu?
Türkiye çapındaki bütün okulları araştırdık. Makam odası ve masraf dışı kullanılan odaları dersliğe çevirdik. Ne kadar derslik kazandık biliyor musunuz? 7 bin 900... Biz her yıl 17 bin derslik yapıyoruz. Bu yıl 20 bin olacak. Bu 7 bini de ekleyin. 30 öğrenciyle çarpın. Yani derslik konusunda kesin olarak söylüyorum geçen yıldan daha kötü olmayacak.
 
En ciddi problemlerden biri de öğretmenler değil mi?
 
Ben de öyle görüyorum. Yola da böyle çıktım. 57 bin öğretmen alıyoruz. Hüseyin Çelik ve Nimet Çubukçu dönemlerinde ve önceki bakanlar dönemlerinde kaç öğretmen alınmış?
 
'PKK YANLISI VE LAİKÇİ RAHATSIZ'
Vatandaş sizce niye tepki gösteriyor? Herkes kendi çocuğunun iyiliğini düşünmez mi?
Normal vatandaşlarımızın çoğunluğu bizi destekliyor. Bakın, biz istemiyoruz ama vatandaşlar 60 aylık çocuğunu bile okula göndermekten yana. Eleştirilerin bir kısmı PKK kaynaklı. Çocuklarımızı erken yaşta okula alıp Türkçe öğreteceğiz, onları hayata hazırlayacağız. 'Rapor dahi almayın' diyenler PKK yanlıları. Bunu önlemek istiyor. Bir de laikçi kesim bu reformdan rahatsız oluyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 3 Eylül 2012 Pazartesi 16:14

Laik kesimi PKK İtleri ile bir kefeye koyan a örümcek kafalılar, haddinizi bilin ve bu milletin sabrını fazla zorlamayın. size oy veren % 50 lik dilimin içindeki Laik kesimi hafifemi alıyorsunuz. ama sizde kabahat yok, sizi adam sanıp oy veren enayiler görsünler kime ve hangi zihniyete oy verdiklerini. Laik kesime dil uzatanın dili kopar; bu böyle biline. Laik düşünce olmasa bu ülkede kimse rahat ibadet edemezdi bunuda unutmayın.

Yorumu oyla      20      6  
Vatandaş 3 Eylül 2012 Pazartesi 16:01

Sizi destekleyen kesim sadece sadaka kültürü ile beslediğiniz kesimdir, siz bu uygulamaya çok güveniyor ve sağlıklı olduğuna inanıyorsanız niçin Halk Oylaması yapmıyorsunuz. Yapın bir halk oylaması çıksın gerçekler meydana, şayet siz haklı iseniz herkes çenesini kapatır, şayet siz haklı çıkmazsanız pılınızı pırtınızı toplar gidersiniz. Bir Ülkeyi felç etmek istiyorsan Eğitim ve Adaletini işlemez hale getirmen yeterlidir. Aynen sizin yaptığınız gibi. Güveniyorsanız yapın Halk oylamasını görelim.

Yorumu oyla      21      6  
Bilal-İzmirli 3 Eylül 2012 Pazartesi 14:27

AŞAGIDAKİ YORUM YAPANLAR HİÇ BİR ETÜD VE İNCELEME YAPMADAN ATIP, TUTUYORSUNUZ. 03 Eylül 2012 Pazartesi 13:29..EVET BAKAN ÇOK DOGRU SÖYLÜYOR : Elindeki istihbarat bilgilerine göre konuşuyor ....yorumcuya cevap hangi istihbarat bilgileri daha şimdi haberlerde 10 MEHMETÇİK ŞEHİT OLMUŞ BU MU İSTİHBARAT.

Yorumu oyla      13      8  
AŞAGIDAKİ YORUM YAPANLAR HİÇ BİR ETÜD VE İNCELEME YAPMADAN ATIP, TUTUYORSUNUZ. 3 Eylül 2012 Pazartesi 13:29

EVET BAKAN ÇOK DOGRU SÖYLÜYOR : Elindeki istihbarat bilgilerine göre konuşuyor siz ise hiç bir veriye dayanmadan atıp,tutuyorsunuz..........1- DOGUDA ve GÜNEY DOGUDA + TUNCELİDE PKK + BDP + CHP li TUNCELİ Milletvekili Hüseyin AYGÜN EŞ GÜDÜMLÜ ÇALIŞMA VE DA YANIŞMA İÇİNDELER......... 2- BİRDE BUNLARA BİLEREK BİLMİYEREK DESTEK VEREN, Kemalist laikler ( DIŞLAYICI LAİKLER ) VAR........T.C. MİLLİ EGİTİM BAKANLIGININ EGİTİM ve ÖGRENİM Uygulumaları KANUNLAR VE YÖNETMELİK LERE GÖRE YAPILIR......

Yorumu oyla      13      11  
Tolga Karanlık 3 Eylül 2012 Pazartesi 13:15

Laikçi deyip kendinizce kafa bulduğunuz kitle oy verenlerin yarısıdır. PKK ile aynı safta olanlarsa sadece sizlersiniz. Teröristin ayağına kırmızı halıyı da siz gönderdiniz, aydınları da terörist diye siz içeri aldınız. Katilleri, hizbullahçıları da siz sokağa saldınız. Alıcaksınız cevabınızı zaten az kaldı

Yorumu oyla      19      6  
hey hey heeey 3 Eylül 2012 Pazartesi 12:18

kendine gel bakan sen bu kadar laf ediyorsun da asıl çocuklarını askere göndermemek için rapor düzenletenlere birşeyler söyle.. bir de intihal nedir üniversitelerde nasıl bu iş kotarılır sen iyi bilirsin bunu açıkla... biz bu cumhuriyeti mekke medinede bulmadık.. senin gibilere bırakmaya hiç niyetimiz yok.. haddini bil...

Yorumu oyla      21      7  
Vatandaş 3 Eylül 2012 Pazartesi 11:59

Asıl PKK'lılar; yargı reformları kisvesi altında teröristleri sokağa salan ve OSLO'daki teröristlerle masaya oturanlar olarak siz ve size halen destek verenlerdir. Bu tasarıya karşı çıkanlar zihinlerde filizlenen örümcek ağlarına karşı mücadele edenlerdir. Bu tasarıya karşı çıkan birisi olarak; duruşuma bulunduğunuz atıfların 10 mislini size iade ediyorum.

Yorumu oyla      21      7  
AHMET 3 Eylül 2012 Pazartesi 11:52

BİR DEMOKRAK VE AYDININ MİLLİ EĞİTİMİ REZİL HALE GETİREN 5 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARI OKULA ALIP DİNDAR VE KİNDAR KÖLELER OLARAK YETİŞTİRMEYE ÇALIŞAN NERDEYSE HER OKULU İMAM HATİP YAPMAYA ÇALIŞAN BU ADAMLARI DESTEKLEMESİ MÜMKÜN DEĞİL O DEMOKRAT VE AYDIN OLSA OLSA YALANCI DEMOKRAK VE AYDIN OLUR NUMARA ÇEKMEYE GEREK YOKTUR BEN YOBAZIM DEMESENDE BİZ ANLADIK

Yorumu oyla      23      7  
demokrat aydın 3 Eylül 2012 Pazartesi 11:34

sayın bakan bir demokrat olarak çalışmlarınızı takdir ediyorum eğeitim sistemi bence finlandiya kalitesinde olmalıdır ropar alan çocuklara yazık etmeyin eğitim 5 yaşında başlar yoksa yarın tinerci çilekş olurlar

Yorumu oyla      13      17  
Dışarıdan göz 3 Eylül 2012 Pazartesi 11:28

Hıyanet dediler Pkk yanlısı dediler Bide ergenokoncu desinler tam olsun aileler küçük çucuklarını korumaya calışıyor kimse keyfınden rapor almıyor tabii onların durumu iyi ver özel okula gitsin göndeseler çocukları normal bir okula görimm hepsini

Yorumu oyla      22      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kongre heyecanı: Bahçeli’ye karşı 4 aday
MHP’nin 4 Kasım kongresinde Devlet Bahçeli’nin karşısına 4 Genel Başkan adayı çıkacak.
CHP'li Yüksel: Karşıyaka'yı il yapacaklar!
Hürriyet Ege’den Banu Şen’in yaptığı röportajda konuşan CHP İzmir Alaattin ...
Bakan Şimşek bakanlardan şikayetçi!
Bu yıl bütçe hedeflerini tutturamayacaklarını açıklayan Maliye Bakanı ...
 
'Memur değil, işçi ve üretici sayısını arttıracağız'
AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait: “Memur Sayısını değil, Çiftçi, ...
‘Yıldırım’ yapılanma: 35 Proje Hareketi Derneği
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın koordinasyonunda ...
CHP'li Aygün’den Başbakan'a yanıt
Başbakan Erdoğan’ın “PKK’nın onu kaçırdığına inanmıyorum” dediği CHP Milletvekili ...
 
Cumhurbaşkanı Gül’ün hastane hayatı bitti
Kulak rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gören Cumhurbaşkanı Gül, bu akşam taburcu oldu.
Süleyman Soylu artık 'AK Parti'nin emrinde'
AK Parti'ye katılacağı konuşulan eski Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
CHP İzmir’in Kadınları ‘barış’ istedi
İzmir kadın kolları il örgütü barış taleplerini güvercin uçurarak dile ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva