HABERLER>POLİTİKA
2 Eylül 2012 Pazar - 15:54

'Memur değil, işçi ve üretici sayısını arttıracağız'

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait: “Memur Sayısını değil, Çiftçi, üretici ve özel teşebbüs sayısını artırmak doğru, bunun için uğraşıyoruz, Esnaf sayısının artması güzel bir gelişme”

 Memur değil, işçi ve üretici sayısını arttıracağız

İZMİR - Ak Parti İzmir Milletvekili ve Dışişleri komisyon üyesi Rifat Sait, TEPAV ve SGK verilerine göre son aylarda Kamu çalışanı ve Esnaf sayısında artış olurken, çiftçi sayısında azalma olduğunu söyledi. Sait, Çiftçi, üretici ve Özel teşebbüs sayısının artması için çalışıyoruz, bu daha verimli ve katma değer sunacak bir çalışma olacak, dedi.

İzmir hem turizm hem de tarım kenti, ikisini de destekleyeceğiz
Hükümetin Hayvancılık ve İhracat sektörlerine önemli destekler verdiğini hatırlatan Sait, Saman ve kuru yem ithalatındaki gümrük vergisini kaldırarak, hayvancılığın en büyük maliyeti olan yem maliyet rakamlarını azalttık, ihracatta çeşitli destekler verdik, hizmet ihracatını da destekliyoruz, İhracat rakamlarımız Cumhuriyet tarihimizin rekor rakamları, 134,6 Milyar dolar ihracat yapmışız, dedi. Sait, İzmir hem turizm hem de tarım kenti. Bunu biliyoruz. Her iki sektörü de destekleyeceğiz, dedi.

Vekillere en fazla iş talepleri geliyor
Sait, şöyle konuştu: “ Milletvekili olarak bize gelen en fazla talep iş talepleridir. İstenen işler ise en fazla Devlet Memuru” olmak. Ben buna karşıyım. Bu şekilde gelen iş talepleri için arkadaşlara öncelikle özel sektöre başvurmalarını öneriyorum. Hatta daha da güzeli kendi iş yerlerini açmaları konusunda tavsiyelerimiz oluyor. Bu konuda KOSGEB’in, İŞKUR’un, İZKA’nın çeşitli destekleri var. Ekonomi bakanlığımızın da yeni teşvikleri açıklandı. Bunları anlatıyoruz. Biliyorsunuz bu konuda geçen hafta Ege İhracatçılar Birliğinde bir seminerimiz de oldu. “ dedi.


İzmir’de “İstihdam” Konferansı yapılacak
İzmirli vekil Sait: “ Önümüzdeki günlerde İzmir’de gençlerin davet edileceği ve 1000 kişinin katılması planlanan İstihdam konulu bir konferans düzenleyeceklerini ve bu toplantıda CV hazırlama ve Mülakat konusunda çeşitli püf noktalarının anlatılacağını söyledi. Kendisinin de bu konuda uzman bir öğretici olduğunu hatırlatan Sait, “bizzat ben de çıkıp tecrübelerimi gençlerle paylaşacağım” dedi. Bu toplantıya İŞKUR, İZKA, KOSGEB gibi kamu kurumlarından olduğu gibi özel sektör insan kaynakları yöneticilerinin de davet edileceğini söyledi.

Rifat Sait, TEPAV’ın yayınladığı bülteni kaynak göstererek, işverenleri kamu sektörü (genel bütçe, belediyeler, KİT’ler vb.) olan kayıtlı istihdamdan işçi statüsünde (4/a) olmayan kamu personelinin, 4/c başlığında kayıt altında oldukları hatırlatılarak, toplam sayılarının 2,5 milyona ulaştığı söyledi. Bu sayının toplam kayıtlı istihdamın yüzde 15’ine yaklaştığı ifade eden Sait, Kamu çalışanı (4/c) sayısı Nisan 2011-2012 döneminde yüzde 11,5 dolayında artarak 2 milyon 570 bine yaklaşmıştır. Bu da 1 yıl içinde önemli bir sıçrama sayılmalıdır” dedi.

Esnaf Sayısı arttı
Sait,
Son 12 ayda İstanbul’un kamu personeli sayısı yaklaşık 31 bin arttı. İzmir ise 136 bin ile kamu personeli toplamının yüzde 5,3’üne sahip ve üçüncü sırada, dedi. Kamu çalışanı sayısındaki artışın yanı sıra, kayıtlı istihdam içinde yüzde 18 dolayında payı olan esnaf (BAĞKUR) nüfusta da, 2009 krizi sonrasında düzenli bir artış gözleniyor diyen Sait,  Nisan 2012’de kayıtlı esnaf istihdamı, 12 ay öncesine göre arttı. Mevsimsel etkilerden arındırılmış veriler yaklaşık 37 binlik bir artış ile kayıtlı esnaf sayısını Nisan 2012 için 1 milyon 912 bin olarak veriyor, dedi. Sait, bu artış Esnaf kardeşlerimiz açısından bizleri memnun ediyor, ben de biz esnaf çocuğuyum, Esnafımızın hizmetindeyim, dedi. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 Eylül 2012 Pazartesi 09:27

neden oy vermediğimi şimdi daha iyi anlıyorum vekil farkında değil sanırım vergi %45 lerin üzerinde özel sektör maaş mı veriyor petkim bile özelleştirildi 1000 tl maaşla adam çalıştırıyor bir ev kirasi 500 tl den başlıyor... neyin kafasını yaşıyoruz merak ettim

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Yıldırım’ yapılanma: 35 Proje Hareketi Derneği
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın koordinasyonunda ...
CHP'li Aygün’den Başbakan'a yanıt
Başbakan Erdoğan’ın “PKK’nın onu kaçırdığına inanmıyorum” dediği CHP Milletvekili ...
Cumhurbaşkanı Gül’ün hastane hayatı bitti
Kulak rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gören Cumhurbaşkanı Gül, bu akşam taburcu oldu.
 
Süleyman Soylu artık 'AK Parti'nin emrinde'
AK Parti'ye katılacağı konuşulan eski Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
CHP İzmir’in Kadınları ‘barış’ istedi
İzmir kadın kolları il örgütü barış taleplerini güvercin uçurarak dile ...
Üç bakanlı toplantıda ‘kabarık fatura’ talebi
Menderes'te yaşayan çiçek üreticileri üç bakanlı toplantıda elektrik tarifesi ...
 
“Türk anneleri 'gerilla evladımız' desin”
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir ne asker, ne polis ne ...
Genel Merkez’de ‘takviyeli’ vitrin değişikliği
AK Parti, Genel Merkezde “Vitrin değişikliğine” hazırlanıyor. Erdoğan, ...
“Hüseyin Aygün'ün kaçırıldığına inanmıyorum”
Başbakan Erdoğan, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK tarafından kaçırılması ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva