HABERLER>POLİTİKA
1 Eylül 2012 Cumartesi - 09:30

“Hüseyin Aygün'ün kaçırıldığına inanmıyorum”

Başbakan Erdoğan, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK tarafından kaçırılması olayıyla ilgili şüpheleri olduğunu söyledi.

“Hüseyin Aygün ün kaçırıldığına inanmıyorum”

ANKARA - Başbakan Erdoğan, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK tarafından kaçırılmasının inandırıcı olmadığını söyledi.
 
Kanaltürk televizyonunda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, konuyla ilgili kamuoyu araştırması yaptıklarını ve halkın büyük bölümünün de Aygün’ün kaçırılmış olmasını inandırıcı bulmadığını söyledi.
 
Erdoğan’a, araştırma sonuçlarını açıklamasının ardından, ‘sizin düşünceniz ne?’ diye soruldu ve yanıt, "Şüphelerim var, inanmıyorum" oldu.
 
Medyaya da yüklenen Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi:
"Benim il başkanım kaçırılıyor, medya bunu konu etmiyor. Bir milletrevkili kaçırılınca günlerce yazıldı. Benim il başkanım da siyaseyet yapıyor. Ona sahip çıkmayacaksın ama CHP’li milletvekili arkadaşımız kaçırıldığında ‘Türkiye terör örgütünün hakimiyetine girmiş’ gibi yayınlar yapacaksın.
 
'Vekil hakkında ‘PKK’ya karşı açıklamaları var’ ifadeleri kullanacaksın. Bu bir operasyondur. Milletvekili, ‘beni teröristler kaçırdı’ demeyecek...
 
"HALK İNANMIYOR"
Biz kamuoyu araştırması yaptık ve bu olaya kimse inanmıyor. Halk kaçırılma olayına inanmıyor. ‘Bölgede çok ciddi güvenlik açığı var’ diyenler yüzde 21, 'karşılıklı planlanmış bir eylem' diyenler yüzde 54.
 
(Soru: Siz ne düşünüyorsunuz?) Şüphelerim var, inanmıyorum. Kendi il başkanlarım, başkan yardımcılarım kaçırıldı ve içlerinden dönmeyenler var. Kaymakamım hala dönmeyecek, öğretmenler de döyle...
 
Bu işlerin üzerinde çok hassas durmamız lazım. Kendilerini gündemde tutmaya yönelik adımlardır bunlar. Görsel ve yazlı medya da buna destek veriyor. Medya bu şekilde davranırsa iş zorlaşır. Bunlar görmezden gelinecek. Amerikan, Fransız, İnigliz medyası nasıl davranıyor bakılsın; gündemde tutmazlar."

ÇİÇEK’İN METNİNE ELEŞTİRİ (Meclis Başkanı’nın mutabakat metni ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın çıkışı)
 
"Sayın Çiçek’in iyi niyetinden şüphem yok. Fakat bugüne kadar yaptığı uygulamayı tekrarlasaydı isabet olurdu. Yani grup başkanvekilleriyle biraraya gelip işi değerlendirseydi isabet olurdu. Öyle şeyler var ki katılmak mümkün değil.
 
4. madde de, 5. madde de... Kendisi hükümet sözcüsüyken çok açık ifadeleri vardır. Biz her zaman güvenlik güçlerimize 'bir ihtiyacınız var mı?' diye sorarız. Kendilerinin ifadesi de ‘ne istediysek hükümet vermiştir’ şeklindedir. Bizden bir şey talep edecekler ve biz vermeyeceğiz. Asla, kimse bunu ifade edemez.
 
9. madde, şehitlerle alakalı... Bazıları zannediyor ki şehit yakınları terk ediliyor, ihmal ediliyor. (Erdoğan burada yardım miktarlarını açıkladı ve rakamın 450 bin TL’lere çıktığını söyledi)"
 
"ESAD SİYASİ BİR MEFTADIR" (Esad’a ne kadar ömür biçiyorsunuz?)
Ana muhalafet partisi lideri ‘Uludere’ye beraber gidelim’ diyor. Senden adres öğrenecek halimiz yok bizim.
Uludere teklifi
"Esad siyasi ömrünü tamamlamıştır ve şu anda siyasetçi gibi davranmamaktadır.
 
Dökülen kanın sorumlusu olarak Türkiye’yi sorumlu tutan Esad, ağzından çıkanı kulağı duymayan bir hale gelmiştir. Türkiye Suriye halkının yanındadır, zalim Esad rejiminin yanında değildir... Esadı’n işi zorlaşıyor ve ben kendisine siyasi mefta diyorum.
 
Yaptığımız kamuoyu araştırmasında, ‘bir tehdit gelmesi durumunda Suriye’ye bir müdahalede bulunulmalı mı?’ sorusuna yüzde 58 ‘evet’ yanıtı alındı. Suriye politikasına yönelik de ortalama yüzde 49’larda onay veriliyor...
 
Tampon bölge ile uçuşa yasaklı bölge birlikte değerlendirilmeli. Uçuşa yasak bölge ilan edilmeden tampon bölge ilan edemezsiniz. Aksi durum bir risktir ve karşımıza Srabrenitsa gibi bir manzara çıkarır. Onbinlerce insanın bedelini tarihe ödeyemezsiniz. Sayın Davutoğlu’nun ABD seyahatinin altında yatan da budur. Böyle bir kararın çıkması lazım ki adım atasınız."
 
"HALA ESAD'I SAVUNUYOR"
"'Türkiye muhaliflere silah gönderiyor' deniyor. Bunu ana muhalafet partisi lideri nasıl söyler. Yapılan insani yardımları nasıl bu tarafa çeker.
 
Suriye’den gelenlerin Hatay’da ahlaki olmayan bazı adımlar attıklarını, oralarda gayri meşru işelerin yapıldığı söylediler. Valim 24 saat orada ve ‘böyle bir şey söz konusu değil’ diyor. Bunu üzerine hala konuşuyor.
 
Bu ülkenin bir izzet-i nefsi var. Mevcut hükümeti savunacağı yerde Esad’ı savunuyor; o rejimden yana. Ben de ‘sen Baas’çısın’ deyince kızıyor. Niye kızıyorsun ki, onunla aynı şekilde hareket ediyorlar."
 
"UYGUN GÖRDÜĞÜMÜZ KAMPA GÖNDERİRİZ" (CHP’li vekillerin Suriyelilerin kaldığı kampa girememesi)
"'Kamplar gireceğim’ diyor. Nasıl gireceğinin emrini biz veririz, orası yol geçen hanı değil. İnsan hakları komisyonu girdi ve inceleme raporu var;
Tümüne sesleniyorum, gelin
dershanelerinizi birleştirin ve okul yatırımı yapın. Biz de size öğrenci verelim. Bir
öğrenci maliyeti neyse, biz o parayı size
veririz. Hizmet alımı yoluyla öğrenciyi size teslim ederiz.
 
"EVLATLARINA İHANET EDİYORLAR" (4+4+4’teki 66 ay meselesi)
"Rapor alanları evlatlarına ihanetle vasıflandırıyorum. ‘Benim evladım geri zekalı’... İki ayda mı iyi hale gelecek. Biz de çocuklarımızı yaşları gelmeden okula başlattık. Okul öncesi eğitim nedeniyle bir çocuğum birinci sınıfı okumadan ikiden başladı. 66 ayı söylerken rastgele atmadık ki biz bunu, incelemer yaptırdık."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
anlaşılan shp hortladı 1 Eylül 2012 Cumartesi 23:57

shp chp olmadımı shp zamanında dep meclise shp le girmedimi kimi kandırıyonuz chp bdp nin olsun biz tekrar kurarız dsp yi

Yorumu oyla      11      5  
vatandaş 1 Eylül 2012 Cumartesi 18:48

bende sayın başbakanın bendeee külliyen yalan

Yorumu oyla      11      5  
partizan 1 Eylül 2012 Cumartesi 14:10

İNSAN ARAYA BİRDE SOL VEYA SOSYAL DEMOKRAT BİR GAZETECİ ARAYA KOYAR HEPSİDE F TİPİ YANİ DANİSİKLİ DOVUS....

Yorumu oyla      13      5  
uyuma 1 Eylül 2012 Cumartesi 13:26

ben şunu anlamıyorum bu chp liler gerçekten chp limi ATATÜRKÇÜMÜ eğer gerçek chp li olsalar yeni chp diye konuşmazlar hüseyin aygüne tepki gösterirler adam atatürk inönü dersim den sorumlular bizim celadımız diyor nur sertel isa gök haluk koç dışında tepki veren yok şimdi diceksiniz bu yorumu yapan akp li hadi ben öyle olayım akp yi atatürk kurmadı chp sahip çıkın arkadaşlar ben mustafa kemalciyim bu partide sezgin tanrıkulunun ne işi var biz sıradan parti değiliz artık tepki verin uyutuluyoruz

Yorumu oyla      12      5  
İBRAHİM BAYTAK 1 Eylül 2012 Cumartesi 11:20

BAŞBAKAN AKŞAM KANAL TÜRK VE BUGÜN TV DE CANLI YAYINDAYDI. DİKKATLE İZLEDİM. TV KANALLARI, PROGRAM SUNUCUSU, KATILAN GAZETECİLER YANDAŞTI. GAZETECİLER HİÇ SORU SORMADI, SORAMADI, SADECE ANA KONU BAŞLIKLARINI SÖYLEDİLER, BAŞBAKAN KONUŞTU ONLAR DİNLEDİ. BAŞBAKAN HİÇ RAHAT DEĞİLD HATTA HUZURSUZDU. BAŞBAKAN CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU GİBİ KENDİSİNE SORU SORABİLECEK BÜTÜN GAZETECİLERİN KARŞISINA ÇIKMADIKÇA İNANDIRICI OLAMIYOR, OLAMAZ.

Yorumu oyla      14      7  
izmirli 1 Eylül 2012 Cumartesi 10:49

Başbakan doğruyu söylemiş.CHP liler görün bakın partiniz ne halde.partinizde kimler.Atatürk anıtına çelenk koyanlar.bu ülkeye ihanet edenlerle birlikte olmayın.BU VATAN 30 KUPONA ALINMADI

Yorumu oyla      14      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Onlar izlerken ben korkuyorum”
Türk Yıldızları’nın gökyüzünde yaptığı akrobasi hareketlerinin kendisinin ...
Yıldırım’dan Yüksel’e nükte: İstifasına gönlümüz razı olmaz
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Foça’daki terör saldırısı ile ...
'Ya bedel ödeyeceğiz ya da bağımızlığımız kaybedeceğiz'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Koç, Türkiye’nin zor bir süreçten ...
 
Tarihi davaya ‘Keskin’ bakış: Altın yere düşmekle…
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden CHP Genel Başkan ...
‘İkinci Adam’ İzmir örgütüne konuk oldu/gündeme baktı!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, İl Örgütü ziyareti sonrasında ...
Çıray: İsrail'le hükümet arasında gizli antlaşma var mı?
Bir TV programına katılan Abdüllatif Şener Erdoğan'ın Hamas lideri Halid ...
 
MKYK’da veda etti: Hakkınızı helal edin!
Başbakan Erdoğan, MKYK’da çalışma arkadaşlarına sürpriz bir armağan vererek vedalaştı.
Güler Zafer Bayramı’nı Zafer’in sahibi ile kutladı!
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, 30 Ağustos ...
Kılıçdaroğlu Sosyalistlerin başkan yardımcısı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sesi, bize mirası...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva