HABERLER>POLİTİKA
2 Eylül 2012 Pazar - 09:44

‘Yıldırım’ yapılanma: 35 Proje Hareketi Derneği

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın koordinasyonunda yürütülen 35 projenin halka daha iyi anlatılması için dernek kuruldu. Yeni yapılanmada tanıdık isimler var.

‘Yıldırım’ yapılanma: 35 Proje Hareketi Derneği

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ/ÖZEL - AK Parti’nin yerel seçimler öncesinde İzmir için açıkladığı “35 İzmir 35 Proje” çalışmasıyla ilgili gelişmeler devam ediyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın açıkladığı projeler demeti içinde yer alan Konak Tüneli, Ege Medeniyetler Müzesi, Karaburun Yolu, Marinalar, Balıkçı Barınakları gibi birçok projede ciddi yol kat edilirken yeni bir çalışma daha başlatıldı.

Yıldırım’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adının yoğun olarak kulislerde konuşulduğu şu günlerde hükümetin İzmir’in tamamını da kapsayan projeleri için organizasyon kuruldu.

İzmir İl Dernekler Müdürlüğü’nden gerekli izinleri alınan “35 Proje Hareketi Derneği” isimli yapılanma resmen çalışmalara başladı. 35 Projenin halka anlatılması için çalışmalar düzenleyecek olan dernek farklı yöntemler üzerinde çalışıyor. Zaman zaman İzmir’in sorunları üzerine açıklamalar yapacak olan ekip paneller, toplantılar ve etkinlikler düzenleyerek projeleri anlatacak. Uzun süredir basın yayın yoluyla duyuruları yapılan, bakanların ve milletvekillerinin katıldığı toplantılarda gündeme gelen projeler bulundukları alanlara gidilerek yerinde anlatılacak. Projenin İzmir için faydaları, nitelikleri, kapasitesi, maliyeti ve ne getirdiği ifade edilecek. Çalışmalar yapılırken projeler ile ilgili bilgiler de sürekli güncellenmiş olacak.
 
TANIDIK İSİMLER VAR
Derneğin başkanlığına sürpriz bir isim getirildi. Denizcilik Müsteşarlığı Ege Bölge Müdürlüğü’nde uzun süre bölge müdürlüğü yaptıktan sonra Bakan Binali Yıldırım’ın oluru ise TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa kurduğu Aliağa-Menderes Hattı’nı işleten şirket İzban’ın başına getirilen Selçuk Sert, derneğin başkanı oldu. Geçtiğimiz günlerde görevinden ayrılan ve koltuğu TCDD 3. Bölge Müdürü Sebahattin Eriş’e bırakan Sert, bundan sonra kendisini sivil toplum kuruluşları çalışmalarına vereceğini, ailesine daha fazla zaman ayırmak istediğini açıklamıştı. Yıldırım’ın anlatılacağı, projelerin duyurulacağı hareketin başına Sert geçti.

Sert’in yardımcılıklarına ise İzmir’in yakından tanıdığı isimler geldi. Hareketin yardımcılıklarından birine Denizcilik Müsteşarlığı eski Bölge Müdürü ve Kızılay Konak Şubesi Başkanı Nihat Baç gelirken diğerine ise Reha Denizcilik Şirketi Kurucu Ortağı Rahmi Genç geldi. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın Pamukova’da yaşanan tren kazasında görevden alındığı dönemde Genç’in İzmir Limanı konteynır yükleme ve lojistik hizmetleri ihalesini alması tartışmalara neden olmuştu. AK Parti Bakırköy eski İlçe Başkanı da olan Genç, hareketin aktif çalışanlarından olacak.
 
Dernekler Kanunu’na göre oluşturulan yedi kişilik yapılanmada Müsiad İzmir Şubesi Başkanı Cemal Öztürk, AK Parti Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu Üyesi kuyumcu Abdulkadir Telli, Nadim Göksu Gür, Müjde Çelik ve Avukat Serter Çetin yer aldı.

İZMİR’E YILDIRIM GEREK
35 Proje ile ilgili çalışmalar hızlandırılırken Bakan Yıldırım’ın adaylığı konusunda da sosyal medyada çalışmalar başlatıldı. Twetter ve Facebook üzerinden gruplar kurularak AK Parti belediyeciliği ve Yıldırım’ın adaylığı anlatılmaya başlandı. Twetter’de “İzmir’e Yıldırım Gerek” isimli kampanya başlatıldı. Birçok kişi burada bir araya gelirken belediye hizmetlerini ve CHP hakkında görüşlerini ortaya koymaya başladı

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
medeni erdem palandöken dernek başkanı 19 Aralık 2012 Çarşamba 13:56

kurulan 35proje derneğı harekatı izmire birşeyler katacağına inanıyrum kadro iyi fakat halkın içine inip sivil toplum örgütlerıni gezmeleri ve anlatmaları ile daha başarılı olacaklarını düşünüyorum izmirin artik hizmet görme zamanı gelmiştir buda sayın uluştırma bakanının fedakarlık yapıp aday olmasıyla olur inşallah izmir iyi günleri görür

Yorumu oyla      12      7  
yüzücü 10 Eylül 2012 Pazartesi 21:28

inşallah izmir için olumlu olur,daha ekonomik ve daha modern bir şehirde yaşamak herkesin hakkı,en kısa sürede güzelliklerin olması dileğiyle.fakat dikkat cekici olan hareketin yardımcıları olarak tanıtılan Nihat bey Denizcililk Müsteşarlığı değil.Denizcilik İşletmeleri İzmir Bölge Müdürüydü,kızılay konak şubesi müdürü olması doğru birde bir zamanlar denizcilik işletmelerine bağlı yüzme ihtisasın müdürüydü.Denizcilik işletmelerinden iş akti fes edildi.

Yorumu oyla      12      10  
Mustafa Turan Genç 3 Eylül 2012 Pazartesi 00:48

Bence bir yanlış anlama var. Derneğin adı 35 Proje hareketi ancak sadece 35 proje için çalışmayacak gibi geliyor bana. İzmir'in sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına ivme kazandıracak her projeyi kamuoyuna tanıtacaklar. Direkt eleştiri oklarını yönelteceğimize biraz bekleyip görelim. İzmir'in temel derdi bu değil mi zaten. Biri bişey yapıyor hemen davalar, gazete köşelerinde atıp tutmalar. Bi tarafta Yılmaz Temizocak konuşuyor diğer tarafta Esnaf Odası başkanı. Bırakın izmirliler konuşsun artık

Yorumu oyla      15      10  
candan 2 Eylül 2012 Pazar 22:18

AKP il örğütüne güvensizliğin belgesi

Yorumu oyla      20      11  
Ali Güntürkün 2 Eylül 2012 Pazar 22:05

Selçuk Sert, Binali Bey'in İzmir'deki kilit isimlerinden biri. Geçenlerde H.Türk'te röportajı vardı, ulaşımın her sektöründe önemli işler yapıp ilkleri başardı. Bence İzmir'i bu kadar iyi tanıyan biri çok önemli bir ivme kazadıracaktır. Diğre yandan 2023 Yeni İzmir derneği'ni hiç duymadım. Onlara tavsiyem bu oluşumu desteklemeleri olur.

Yorumu oyla      16      9  
Emre Ç. 2 Eylül 2012 Pazar 21:17

Şakirler komik, Binaliler boş!

Yorumu oyla      19      9  
Yasin 2 Eylül 2012 Pazar 20:27

Malesef projeyi üretmekle olmuyor sadece. Uygulayanları görmek lazım. İnş İZmir için herşey çok daha iyi olacak.

Yorumu oyla      16      10  
ugur 2 Eylül 2012 Pazar 19:58

Sayın bakan ne oldu hani efes'te kanal projesi oluyordu kaç sene geçti bir çivi daha yok??

Yorumu oyla      16      8  
ilhami uçar 2 Eylül 2012 Pazar 18:52

abi dernekler her yerde var.. 2023 de olsun buda olsun... isimler doğru isimler... sonuçta izmir kazanır..

Yorumu oyla      19      9  
2 Eylül 2012 Pazar 18:02

ne olur aday ol. bekliyoruz:))

Yorumu oyla      19      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Aygün’den Başbakan'a yanıt
Başbakan Erdoğan’ın “PKK’nın onu kaçırdığına inanmıyorum” dediği CHP Milletvekili ...
Cumhurbaşkanı Gül’ün hastane hayatı bitti
Kulak rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gören Cumhurbaşkanı Gül, bu akşam taburcu oldu.
Süleyman Soylu artık 'AK Parti'nin emrinde'
AK Parti'ye katılacağı konuşulan eski Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
 
CHP İzmir’in Kadınları ‘barış’ istedi
İzmir kadın kolları il örgütü barış taleplerini güvercin uçurarak dile ...
Üç bakanlı toplantıda ‘kabarık fatura’ talebi
Menderes'te yaşayan çiçek üreticileri üç bakanlı toplantıda elektrik tarifesi ...
“Türk anneleri 'gerilla evladımız' desin”
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir ne asker, ne polis ne ...
 
Genel Merkez’de ‘takviyeli’ vitrin değişikliği
AK Parti, Genel Merkezde “Vitrin değişikliğine” hazırlanıyor. Erdoğan, ...
“Hüseyin Aygün'ün kaçırıldığına inanmıyorum”
Başbakan Erdoğan, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK tarafından kaçırılması ...
“Onlar izlerken ben korkuyorum”
Türk Yıldızları’nın gökyüzünde yaptığı akrobasi hareketlerinin kendisinin ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva