HABERLER>POLİTİKA
12 Nisan 2017 Çarşamba - 12:34

Pekdaş Malatya’da sahada: Bu pakette adalet yok!

Referandum çalışmaları kapsamında Malatya’ya giden Konak Belediye Başkanı, ziyaretinin 2.gününde de ‘hayır’ için sahadaydı.

Pekdaş Malatya’da sahada: Bu pakette adalet yok!

Referandum çalışmaları kapsamında Malatya’ya giden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ziyaretinin ikinci gününde de ‘hayır’ için sahadaydı.

Yoğun programına CHP Malatya İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısıyla başlayan Başkan Pekdaş, 16 Nisan’da oylanacak anayasa değişikliğine yönelik sert eleştirilerde bulundu. CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tunçer ve il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte gazetecilerin karşısına çıkan Pekdaş, referandumda oylanacak anayasa değişikliğinin çözüm değil, sorun getireceğini savundu.



BU REFERANDUM BİR BAŞLANGIÇ OLACAK
“Bu pakette adalet yok” diyen Başkan Pekdaş, halkın oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı’nın tarafsızlık yemini ettiğini, ancak oylamaya sunulan düzenlemede yeminin aynen kalmasına karşılık Cumhurbaşkanı’nın aynı zamanda siyasi parti genel başkanı olabildiğini söyledi. Bu durumun ‘yeminine uymayan bir Cumhurbaşkanı’ doğuracağını dile getiren Pekdaş, “Cumhurbaşkanı yemine uymuyor o yemine uymadığı için ona uygun olsun diye anayasa değiştiriliyor. Partili Cumhurbaşkanı tarafsız olur mu? Bu iki yüzlülüktür, ahlaka aykırılıktır. Bizi kandırmak istiyorlar. Bu sistem Türkiye’ye uygun değildir. Ahlak dışı bir durumu bize öneriyorlar” dedi. Yapılanın ‘diğer partileri yok etmek’ olduğunu savunan Pekdaş, “Tüm Türkiye yapılan bu yanlışı görüyor. Ancak bu sefer biz güçlüyüz. Bu referandum bir başlangıç olacaktır. Biz bunu başaracak güce sahibiz. Ben referandumun hayırlı sonuçlar getireceğine inanıyorum” dedi.



İLÇE İLÇE DOLAŞTI
Basın toplantısının ardından Haçovalılar Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Pekdaş, daha sonra ilçe turlarına çıktı. İlk olarak Malatya’nın Yeşilyurt İlçesi’ne bağlı Konak Mahallesi’ni ziyaret eden Pekdaş, burada vatandaşlarla buluştu. Konak Belediye Başkanı olarak bir dönem belediyelik olan Konak’a misafir olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Pekdaş, referandumla ilgili düşüncelerini paylaştı. Yapılacak oylama Türkiye’nin rejimini değiştirecek düzenlemeler içerdiğini savunan Pekdaş, “Bu düzenleme anayasanın sadece 18 maddesini değil, 97 maddesini değiştiriyor. Anayasanın iptal edilen maddeleri var, değiştirilen maddeleri var. Bunlar rejimin özüyle ilgili maddeler” diye konuştu.

VALİ TOPRAK’A ZİYARET
Malatya turunu Yeşilyurt’un ardından Battal Gazi ile sürdüren Pekdaş, burada da vatandaşlarla bir araya geldi. Pekdaş buralarda da 16 Nisan’da gerçekleşecek halk oylamasında ‘neden hayır’ denilmesi gerektiğini anlattı. İlçe turlarının dışında sürpriz bir ziyaret de gerçekleştiren Pekdaş, 2016 yılının Haziran ayında İzmir’den Malatya’ya görevlendirilen Vali Mustafa Toprak’la makamında buluştu. Pekdaş’a CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Konak Belediye Meclis Üyeleri Hamit Mumcu ve İbrahim Yıldız da eşlik etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Toprak, Pekdaş’ın Malatya’nın gelini olduğunu, Malatyalıların da onu yakından tanıdığını ve sevdiğini söyledi. Keyifli geçen ziyaret sonunda Toprak, misafir ettiği Pekdaş ve beraberindekilere Malatya’nın meşhur kayısı kurusundan armağan etti. Pekdaş, Malatya turunu düzenlenen açık hava toplantısında vatandaşlara seslenerek bitirdi.

 
O kentte kimyasal alarm: 40 işçi hastanelik oldu
 
Diyarbakır saldırısında 1 ton patlayıcı kullanılmış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır: Bütün yetkiler tek bir adama bırakılamaz
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Avrupa Alevi Düşünce Derneği tarafından ...
Tanrıkulu’ndan ‘16 Nisan’ mesajları: Kargaşa sona erer!
Tanrıkulu, "Bir tarafta yetkilerini halktan aldığını söyleyen, yüzde 52'ye ...
Başbakan Yıldırım: Evet çıkarsa biz onları yanaklarından öpeceğiz!
Yıldırım, “Hayır çıkarsa düşmanı İzmir’den denize dökmüş gibi sevineceğiz ...
 
Erdoğan: Bizim rejimle bir sorunumuz yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim rejimle bir sorunumuz yok. Türkiye'de rejim ...
Ve 'yurt dışı oyları' Türkiye'ye geldi
Türk Hava Yolları (THY) uçağının Esenboğa Havalimanı'na getirdiği 190 ...
CHP'li Biçer'den 'Eve bekliyorum' diyen Ağaoğlu'na zehir zemberek sözler!
CHP'li Biçer, "Şimdi bu süreçte 16 Nisan'a kadar Ali Ağaoğlu gibi haddini ...
 
Gökçek paylaştı: Aradaki farkın en yüksek olduğu anket!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 10 bin 600 kişinin katıldığı ...
Başbakan'a İzmir'de asker arkadaşı sürprizi
​Bu arada Binali Yıldırım, ziyaret ettiği işyerlerinden birinde ...
Başbakan’dan İzmir’de bir günde iki miting: Kılıçdaroğlu’na seslendi…
Başbakan Yıldırım Gaziemir ve Buca’da düzenlenen mini mitinglerde önemli ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva