HABERLER>POLİTİKA
11 Nisan 2017 Salı - 17:35

Başbakan’dan İzmir’de bir günde iki miting: Kılıçdaroğlu’na seslendi…

Başbakan Yıldırım Gaziemir ve Buca’da düzenlenen mini mitinglerde önemli mesajlar verirken, ‘darbe çıkışı’na nedeniyle sert sözlerle eleştirdiği Kılıçdaroğlu’na, “Evet ver, sen de bu çıkmazdan kurtul” diye seslendi.

Başbakan’dan İzmir’de bir günde iki miting: Kılıçdaroğlu’na seslendi…

EGEDESONSÖZ - Gündoğdu Meydanı’ndaki büyük mitingin ardından kentte kalan Başbakan Binali Yıldırım İzmir’de temaslarını sürdürüyor.

- BAŞBAKAN İZMİR TEŞKİLATI'NA NE MESAJ VERDİ...

Haftanın ilk günü FOX TV yayınının ardından Polis Haftası nedeniyle İzmir Emniyeti’ni ziyaret eden ve Aydın’da İstasyon Meydanı’ndaki miting sonrası tekrar İzmir’e dönen günü esnaf buluşmasıyla açtı.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Selahattin Hünü ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’nun koordinasyonunda Kaya Termal Otel’de gerçekleşen buluşmada konuşan Başbakan Yıldırım önemli mesajlar verdi.

- BAŞBAKAN: HERKES TÜRKİYE'YE SALDIRIYOR ÇÜNKÜ...

Başbakan Yıldırım, referandum çalışmaları kapsamında İzmir’de yürüttüğü programına Gaziemir’de devam etti.

Başbakan, AK Parti İzmir İl Başkanlığının düzenlediği miting öncesinde Önder Caddesi'nde parti otobüsünden inen Yıldırım, vatandaşlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi, çocuklara oyuncak ve satranç takımı dağıttı.

- FOTO GALERİ: BAŞBAKAN'A GAZİEMİR'DE SEVGİ SELİ...

Abdullah Arda Meydanı’nda halka seslenen Başbakan Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu.

- BAŞBAKAN KILIÇDAROĞLU’NA SESLENDİ: NE SÖYLEDİĞİNİN FARKINDA MISIN?

Gaziemir’den Buca’ya geçen Başbakan büyük sevgi gösterileriyle karşılaştığı bu ilçede de AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen mini mitingde halka seslendi.

Başbakan Yıldırım, “Düşman çizmesine geçit vermeyen şehir İzmir. İzmir’in ufuk şehri olduğunu gören Gazi Mustafa Kemal Atatürk genç cumhuriyetin kalkınma hamlesini İzmir’den başlattı. Daha Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan önce İzmir iktisat kongresini toplayarak savaştan çıkmış düşmanı İzmir’den denize dökmüş bu milletin geleceğini garantiye alan kongreyi burada topladı” dedi.

HAKKINIZ VAR MI?
Yıldırım, “Türk tarihinde önemli yeri olan bu şehri maalesef kendini bilmezler ağzına doladı. Eğer Pazar günü oylamadan evet çıkarsa evet verenleri İzmir’den denize dökeceklermiş. Alçak sen kim oluyorsun? Sen Pazar günü Gündoğdu’ya gelseydin de orada İzmir’i görseydin. Yüz binler oradaydı. İzmir ancak düşmana geçit vermez. İzmir bayrağına ezanına laf edenlere asla prim vermez. Demokrasi hoşgörü samimiyet şehri İzmir’i bu densizliklerle, kendini bilmez sözlerle karalamaya hakkınız var mı?” diye konuştu.

HER VATANDAŞIMIZIN OYU MAKBULDÜR
Yıldırım, “Yıllarca ana muhalefet partisine genel başkanlık yapmış birisi de çıkıp diyor ki eğer bu oylamadan hayır çıkarsa düşmanı İzmir’den döktüğümüz günler kadar sevineceğiz diyor. Senin o sevincin kursağında kalacak. İzmir’de evet diyecek Türkiye’de evet diyecek. Buca işi bitirmiş. 15 Temmuz gecesi Türkiye’ye, İzmir’e sahip çıktınız, alçaklara geçit vermediniz. 27 gün boyunca demokrasi nöbetleri tuttunuz. Bayrağınızı aldınız Konak meydanına Alsancak’a koştunuz. İzmir’i hainlere teslim etmediniz. Millete kurduğumuz gelecek hayallerini elimizden almak isteyenlere İzmir müsaade eder mi? Bu kararlılık ve azimle birlikte Türkiye’yiz. Eski Türkiye’de yapılan yanlışları 15 yıl gece gündüz çalışarak didinerek telafi ettik. Devletimiz ne yazık ki milletten kopmuş, uzak. Devletle milleti birleştirdik. Aradaki mesafeyi kapattık. Vatandaşlarımızın kalbi kırılmış. Kalbi kırılanların gönlünü aldık. Biz de ayrıştırma yok birleştirme var. Biz evet diyeni de hayır diyeni de başımızın üstünde tutarız. Her vatandaşımızın oyu makbuldür” açıklamasını yaptı.

MENDERES’İN İDAMININ ARKASINDA CHP VARDI!
Yıldırım, “Vesayet odakları, darbe hevesçileri, kumpasçılar yeni sistemde işlerini kaybedecekler. Onun için zıvanadan çıkıyorlar. Adaletsizlik kalkacak. Her bölge kalkınacak. Türkiye’nin doğusunu batısını kuzeyini güneyini hep bir gördük. 80 milyonu kardeş bildik hizmet götürdük. Başımız dik alnımız ak milletin karşısındayız.  Türkiye her geçen gün büyüyor ve güçleniyor. Son yıllarda büyük adımlar attık ama bunu kalıcı hale getirmemiz gerekiyor. Kazandıklarımızın 15 Temmuz’daki, 17-25 Aralık’taki 2007’deki gibi elden gitmemesi gerekiyor. Bunun için yeni sistem, anayasa değişikliği geleceğimiz için aydınlık yarınlar için evet demeye hazır mısınız? Ülkemizi korumak, terörün verdiği zararları ortadan kaldırmak en büyük hedefimizdir. Terör enerjimizi azaltıyor, kardeşliğimize zarar veriyor, Türkiye’nin büyümesini yavaşlatıyor. Aramıza ayrılık tohumları serpiyor. Türkiye güçlü olmak zorundadır. Güçlü olmak yetmez güçlü kalmak zorundayız. Zayıf yönetimlerde Türkiye çok şey kaybetti. Bu şehir Adnan Menderes’i çıkardı. Türkiye’ye demokrasiyi getiren şehir İzmir’dir. Adnan Menderes’e yüzde 70 destek veren şehir İzmir’dir. Adnan Menderes Türkiye’yi aldı nereden nereye götürdü. Ama yaptığı hizmetler cezasız kalmadı. Onu idam ettiler. Onun arkasında da CHP vardı. O da vesayet odaklarının arasında başrollerde yine CHP vardı. Türkiye zayıf yönetimlerde kaybetmiş güçlü yönetimlerde kazanmıştır. 10 yılda bir Türkiye’de darbe oldu. Türkiye bunu hak ediyor mu? Türkiye Afrika ülkesi mi? Niye milletin iradesine güvenilmiyor?  Bu bir parti seçimi değildir. Bu Türkiye’nin geleceğinin kararının verileceği bir oylamadır. Gün memleketin geleceği günüdür. Burada vereceğiniz her evet oyu Gazi Mustafa Kemal’in muasır medeniyetler hedefine yaklaştıran gün olacaktır. Hepimiz memleketimizin büyük hedeflerine sahip çıkacağız. Pazar günü sandıkları evetle doldurup taşıracak mısınız? Buca İzmir’de rekor kırmaya hazır mı? Milletin yaptığı bir anayasayla yolumuza devam edeceğiz. Darbeler anayasasından artık kurtulma zamanı geldi. Milletin kararını beğenmeyen köhnemiş zihniyetler artık tarihe gömülecek. Bundan sonra her kararın sahibi millet olacak. Daha güçlü bir meclis, daha güçlü bir iktidar için Pazar günü hazır mısınız?” diye konuştu.

ORAYA BURAYA GİDİP KİTAP SATMAKLA OLMAZ
Yerel yönetimlere gönderme yapan Yıldırım, “Buca’nın trafik sorunu var. Bu işlerin belediyeyle ortadan kalkması lazım. Ama belediyelerin iş yapması lazım. Oraya buraya gidip başka şehirlerde kitap satmakla, seyahat etmekle bu iş olmaz. Buca’da duracaksın. Buca’nın derdini dinleyecek sorunlarını çözeceksin. Ama hiç merak etmeyin onlar çözmezse çözecek irade var karşınızda. Şimdi Buca’ya çok büyük bir şehir hastanesi yapıyoruz. Bin 500 yataklı İzmir’in en büyük hastanesini yapıyoruz” dedi.

YILDIRIM’DAN KILIÇDAROĞLU’NA: SEN DE EVET VER BU ÇIKMAZDAN KURTUL!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu eleştirirken bir de çağrıda bulunan Yıldırım, “Türkiye’de her şey değişiyor Kılıçdaroğlu değişmiyor. Yol yapacağız, hava limanı, hızlı tren, Marmaray Konak Tüneli’ni yapacağız yaptırmam. Onlara inat yaptık mı? Yaparız. Çünkü biz millete aşığız. Biz Ferhat’ız Ferhat. Dağları deleriz Şirin’e varırız. Bunlar hayırdan başka bir şey bilmezler. Her güzel işin karşısında hayır diyorlar.  Bu ülkeye tek bir dikili ağaçları tek bir damla alın terleri yok. Bütün yasakların baskıların arkasında bunlar var. Bunların hayatları yalan dolan. Kılıçdaroğlu bugünlerde kahveler giderek ‘evet’ verirseniz kahveler kapanacak. Muhtarlara gidiyor eğer evet verirseniz muhtarlıklar kapanacak. Minibüs duraklarına gidiyor aman evet vermeyin 17 Nisan’da minibüs hatlarınız iptal edilecek. İş adamlarına gidiyor fabrikalarınız elinizden alınacak diyor. Yetmedi 17 Nisan’dan itibaren tapularınız alınacak tüm mallarınıza el konulacak. İnanıyor musunuz? Duy Kılıçdaroğlu, sen de evet ver bu çıkmazdan kurtul. 82 anayasasından hayır oyu verdim diyor. Ben de hayır verdim. Darbe anayasasından kurtulalım diyoruz ona da hayır diyor. Sana yakışan evet vermektir. Senin dediğini yapıyoruz” diye konuştu.

MADEM BUNLAR KARŞI ÇIKIYOR, DEMEK Kİ DOĞRU YAPIYORUZ
“Kılıçdaroğlu, ‘Bu darbe tiyatro, kontrollü darbe’ diyor. O darbe olurken sen neredeydin?” diyerek konuşmasına devam eden Yıldırım, “Biz sokaktaydık, cumhurbaşkanı sokaktaydı, millet sokaktaydı sen neredeydin onu söyle. Madem bu bir tiyatroydu bunca insan boşuna mı şehit oldu, boşuna mu gazi oldu? Şehitlerimizin ruhunu sızlatmaya hakkın var mı? Bu değişiklik vesayetleri ortadan kaldırıyor. Bir de Avrupa karşı çıkıyor. Bazı ülkeler atlarıyla, itleriyle insanların üzerine saldırdılar. Terör örgütleri, Avrupa’nın bazı ülkeleri, HDP karşı çıkıyor. Onları saymayalım zaten, onlar bölücü. PKK’nın güdümüne girmişler. Bunlar karşı çıkıyorsa demek ki biz doğru yapıyoruz. Türkiye düşmanları karşı çıkıyorsa bize düşen sonuna kadar evet demektir. Mesele memleket meselesidir” ifadelerini kullandı.

 
İzmir'de feci kaza: Metrelerce sürüklendi
 
Karşıyaka Tramvayı’na ilk gün nazarı: Araba çarptı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Bir referandum da onun için yaparız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, '16 Nisan'da 'evet'le sandıklar patladığı takdirde ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'Yenikapı' yanıtı
Bursa'da konuşan Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliğiyle ilgili "yalan söylediği" ...
Başbakan Gaziemir’den Kılıçdaroğlu’na seslendi: Ne söylediğinin farkında mısın?
Gaziemir’de bir mini miting yapan Başbakan Yıldırım, “Darbe anayasasının ...
 
AK Partili Sürekli: Bu sadece ve sadece vatan meselesi
Referandumun parti ve şahıs meselesi olmadığını dile getiren Sürekli, ...
Canikli: 850'den fazla şirkete kayyum atandı
Başbakan Yardımcısı Canikli, FETÖ ile mücadelede kayyum atanan şirketlere ...
CHP İzmir'de dayanışma yemeği: Elde edilen gelirle...
Genel merkezin maddi destek yapmaması sebebiyle kaynak yaratmak için düzenlenen ...
 
Çiller'in oyunu Akşener açıkladı!
MHP'li Meral Akşener, eski Başbakan Tansu Çiller'in referandumda "evet" diyeceğini açıkladı.
MHP'li Şanlı: CHP'nin milliyetçilik oku kırılmıştır
MHP İzmir Teşkilat Başkanı Şanlı, "Türk Anayasası olan yeni anayasaya ...
Başbakan İzmir’de esnafla buluştu: Erdoğan söylemesi gerekeni söylüyor!
Başbakan, “Niye Türkiye'ye bu kadar saldırıyorlar düşündünüz mü? Herkes ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva