HABERLER>GÜNCEL
12 Nisan 2017 Çarşamba - 12:40

Diyarbakır saldırısında 1 ton patlayıcı kullanılmış

Diyarbakır Valiliğinden, Bağlar ilçesindeki terör saldırısının, 30 metrelik tünele tuzaklanan yaklaşık 1 ton patlayıcı ile gerçekleştirildiği, saldırıyla ilgili 5 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Diyarbakır saldırısında 1 ton patlayıcı kullanılmış

Diyarbakır Valiliği, Bağlar ilçesindeki terör saldırısının, İl Emniyet Müdürlüğü ek binasına bitişik vaziyette bulunan apartmanın bodrum katından 30 metre kazılan tünele tuzaklanan, RDX, amonyum nitrat, TNT ve mazot ile hazırlanan yaklaşık 1 ton patlayıcı ile gerçekleştirildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Bağlar ilçesinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü ek birimlerinin yer aldığı alan içerisindeki Bakım-Onarım Şube Müdürlüğüne ait tamir atölyesinde dün saat 10.47'de nedeni henüz belli olmayan bir patlamanın meydana geldiği, olayda 1 sivil personelin ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştüğü, patlamanın ardından Valilikçe yapılan basın duyurusu ile bildirildiği anımsatıldı.

Patlama sonrası yapılan çalışmalar sonucunda enkaz altında 2 polis memuru ile 1 sivil personelin kaldığının anlaşıldığı, AFAD ekiplerinin koordinesinde UMKE, 112, itfaiye ve emniyet birimlerince gerçekleştirilen arama kurtarma faaliyetleri sonucunda saat 12.20'de enkaz altında kalan 1 polis memuruna ulaşıldığı kaydedilen açıklamada, polis memurunun hemen hastaneye kaldırılarak tedavisine başlandığı ve tedavi sonucu taburcu olduğu bildirildi.

AFAD koordinesinde gerçekleştirilen ve uzun süre yapılan arama kurtarma faaliyetlerinde enkaz altında kalan sivil personele 17.50 sıralarında, diğer polis memuruna ise 23.15 sıralarında ulaşıldığı kaydedilen açıklamada, yaşanan olay sonucunda biri polis, 2'si sivil personel olmak üzere toplam 3 emniyet personelinin şehit düştüğü aktarıldı.

Patlamada yaralanan biri polis, 3'ü sivil vatandaş olmak üzere 4 yaralının tedavilerinin çeşitli hastanelerde sürdüğü ifade edilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Konu ile ilgili yapılan araştırmada, Emniyet Müdürlüğü ek birimlerinin bulunduğu alana bitişik vaziyette bulunan apartmanın bodrum katından, Bakım Onarım Şube Müdürlüğüne bağlı tamir atölyesine doğru yaklaşık 30 metre uzunluğunda tünel kazıldığı ve yapılan kriminal inceleme sonucu RDX, amonyum nitrat, TNT ve mazot ile hazırlanan yaklaşık 1 ton olduğu değerlendirilen patlayıcı yerleştirildiği ve zaman ayarlı düzenek ile patlamanın gerçekleştirildiği tespit edilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında, olay ile doğrudan ilişkisi olduğu değerlendirilen 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Ayrıca, terörle mücadele kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile terör örgütü ile iltisakı olduğu değerlendirilen ve bugün saat 12.00 itibarıyla 172 şüpheli daha gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin soruşturma işlemleri devam etmektedir."

Açıklamada, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için terörle mücadeleye kararlılıkla ve aralıksız devam edileceği vurgulandı. (AA)

 
Pekdaş Malatya’da sahada: Bu pakette adalet yok!
 
Avrupalı turistin tercihi yine Bodrum
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O kentte kimyasal alarm: 40 işçi hastanelik oldu
Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ...
Sınırdan askeri bölgeye girdiler: 43 gözaltı
Kilis'te Suriye sınırından askeri yasak bölgeye girdikleri belirlenen ...
İzmir’de erken yaz!
Kentte sıcaklıklar haftasonuna doğru giderek yükselecek. Cumartesi günü ...
 
"Tünel kazıp, patlayıcı yerleştirmişler"
Diyarbakır'da dün meydana gelen patlamanın terör saldırısı olduğunu söyleyen ...
İstanbul'da PKK operasyonu: Çok sayıda gözaltı
İstanbul'da terör örgütü PKK/KCK adına eylem yapmak üzere gönderildiği ...
İzmir'de kaymakamın aracı kaza yaptı: 1 ölü, 2 yaralı
Selçuk Kaymakamı Boyacı'nın da içinde bulunduğu otomobilin, hafif ticari ...
 
Eski generaller Angun ve Yıldırım tutuklandı
FETÖ'nün darbe girişimi soruşturmasında gözaltına alınan dönemin 2. Ordu ...
Darbe gecesi sivillere ateş etme davasında tahliye yok!
Karşıyaka’da FETÖ’nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi, darbe ...
Beyaz Saray'dan 'İdlib' açıklaması: Saldırıyı...
İdlib'deki kimyasal saldırıyla ilgili Beyaz Saray'dan açıklama yapıldı.
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva