HABERLER>POLİTİKA
1 Mart 2024 Cuma - 20:24

Özel: Cumhur İttifakı'na karşı ittifaka ihtiyaç var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Beykoz'da düzenlenen 'Halk Buluşması'na katıldı. Özel, “Bu seçimlerde AK Parti ile MHP'nin Cumhur İttifakı'na karşı, bir büyük ittifaka ihtiyaç var. Biz oradayız. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak İstanbul'da İstanbul ittifakının içindeyiz. Türkiye'de Türkiye ittifakının içindeyiz. Türkiye ittifakının içinde elbette sosyal demokratlar var. Ancak yetmez, ayrıca milliyetçi demokratlar var. İyi insanlar var. Muhafazakar demokratlar var. Hepimiz gibi inançlı insanlar var." dedi.

Özel: Cumhur İttifakı na karşı ittifaka ihtiyaç var

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Paşabahçe Parkı’nda düzenlenen 'Halk Buluşması'na katıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Beykoz'da bir çağrım olacak. O çağrım Beykoz'daki CHP dışındaki partilerde geçmişte oy vermiş olanlara, siyaset yapmış olanlara, geçmişte gönlü orada olup da şimdi içi buruk olanlara. Biz Cumhuriyet Halk Partisi'yiz. Bu partiye baba ocağı diyoruz. Öyle ya herkes baba ocağına doğar, ana kucağına doğar, bir noktaya gelir. Kimi büyüdüğünde gider yerleşir, kimi daha küçüğüne razı olur. Kimi uzakta oturur, kimi yakında oturur. Ama herkes bilir ki bir gün başım sıkışırsa, bir gün dara düşersen baba ocağının çorbası kaynamaktadır, bacası tütmektedir. Başı sıkışanın geleceği yer baba ocağıdır. Bizim ilçe başkanlarımız önceki ilçe başkanlarımız, yöneticilerimiz o baba ocağının çorbasını kaynatanlar bacasını tüttürenlerdir. Ama kim gelmek istiyorsa baba ocağının kapısı ardına kadar açıktır. Yeri evin baş köşesidir. Kapının önüne geçip de gelene niye geldin demeyiz. Nereden geldin demeyiz. Madem gelecektin niye gittin? Sen gittin de bak bizlere neler ettirdin demeyiz. Çünkü sorarsa kardeşim tapusu kimdedir diye baba ocağının tapusu Özgür Özel'de değildir. Kemal Bey'de de yoktu. Ne rahmetli Ecevit'teydi, ne rahmetli İsmet Paşa'da. Baba ocağının tapusu bir kişiye kayıtlıdır o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Madem ki bu memleketin 95'i Atatürkçü'dür, madem ki Beykozlu AK Partililere, MHP'lilere sorduğumda da Atatürk'ü seviyorum, vatanımı kurtaran, milletimi özgürleştiren, ezanımın okunmasına, dinimin yaşanmasına izin veren ulu önderdir diyorsa, Atatürk'ün baba evinin kapısı hepsine açıktır. Buyursunlar gelsinler. Ve şimdi tam yüz yıl sonra bir kez daha cumhuriyetin bir kez daha kurtulmasına, demokrasinin bir kez daha kurulmasına fakirin fukaranın, garibin, gurebanın, cumhuriyet ki kimsesizlerin kimsesidir. Yeniden kollanmasına, bu memleketin bir kez daha güçlü bir Türkiye olmasına ihtiyaç var. Onun için bu seçimlerde AK Parti ile MHP'nin Cumhur İttifakı'na karşı bir büyük ittifaka ihtiyaç var. Biz oradayız. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak İstanbul'da İstanbul ittifakının içindeyiz. Türkiye'de Türkiye ittifakının içindeyiz. Türkiye ittifakının içinde elbette sosyal demokratlar var. Ancak yetmez, ayrıca milliyetçi demokratlar var. İyi insanlar var. Muhafazakar demokratlar var. Hepimiz gibi inançlı insanlar var. Ve hiç ayrım yapmadan, Türk'ü, Kürt'ü, Lazı, Çerkezi, göçmeni hep beraber bütün demokratları İstanbul'da, İstanbul ittifakına, Türkiye'de, Türkiye ittifakına davet ediyoruz. Türkiye ittifakının renkleri ay yıldızlı al bayrağın renkleridir" diye konuştu.

İMAMOĞLU: KİMSEYİ, KİMSEDEN AYIRMIYORUZ
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Beykoz'un potansiyeli çok yüksek. Beykoz'da gerçek potansiyelini 23 Haziran 2019’da gösterdi. Hatırlıyoruz değil mi? İşte o potansiyelin daha çok üstüne çıkacağız. Hep birlikte kazanacağız, hep birlikte. Beykoz buna hazır bunu görüyorum. Bunu şöyle de söyleyeyim. Beykoz kimsenin tapulu mülkü değil kardeşim. Beykoz Beykozlu'nun oyalamaca yok. Hep birlikte büyükşehirde de, Beykoz'da da hep beraber güçlü ittifakımızın karşılığını alacağız. Bizim ittifakımız halk ittifakı halk. İstanbul ittifakı halk ittifakı, halkın meydanında herkes var. Halkın meydanında hanımefendiler var. Beyefendiler var. Sevgili çocuklar, gençler herkes var. Bizim kapımız herkese açık. Milletimizin her ferdini çok seviyoruz. Biz insanı insan olduğu için seviyoruz. Onun için yüzümüz hep güleç. Kimseyi kimseden ayırt etmiyoruz” dedi.(DHA)

 
TÜRKBESD'ten kredi kartı uyarısı
 
Can salında ölüme itildiler!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Itiraflar 1 Mart 2024 Cuma 21:01

Partiden küs ve dargın olarak ayrılanlar ittifak partilerin sayısından kat kat fazla olduğunu birilerinin bilmesi gerekir çünkü partide kıyım had safhada önümüzdeki seçimlerde büyük bir hezimet yaşanacaktır bunun sebeb-i sonra ön yılın ve yenı değişim gurubunun eseridir partiyi tasfiye sürecine sürüklediniz onun için de oy vermek olmayacak artık sonuç ne olursa olsun...

Yorumu oyla      2      0  
Gaziemir 1 Mart 2024 Cuma 20:52

Yazıklar olsun! yüz yıllık partiyi düşürdüğünüz hallere bakın. Onun bunun ittifakına muhtaç hissettiriyorsunuz.Yapmayın abi yapmayın İTTİFAK. Onurumuzla ve şerefimizle mağlum olalım,olacaksak...

Yorumu oyla      4      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özdağ, Menemen'de isyan etti: Bunun adı Cumhuriyet'e ihanet!
Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, İzmir Menemen’de Şehit ...
Akşener'den CHP'ye: Jest isteme işleminden bıktım!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel ...
Yargı Paketi açıklaması: Seçimden sonra gündeme gelecek!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Seçimden sonra da 9'uncu Yargı Paketi'ni gündeme ...
 
'1 trilyon doları aşan milli gelire sahibiz'
Başakşehir'de İstanbul Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret eden Ticaret ...
'7 şiddetinde deprem üretebilecek bölgeler var'
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Aksaray'da ...
Cumhur'un adayı Dağ, tarım vaatlerini açıkladı: İzmir'in potansiyeli en üste çıkacak!
Bergama’da düzenlenen Bakırçay Bölgesi Tarım Politikaları lansman toplantısında ...
 
Erdoğan: Gazze için sözler eyleme dökülmeli
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sözler eylemle desteklenmedikçe, ...
Bakan Fidan, Rus mevkidaşı ile görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Antalya Diplomasi Forumu kapsamında Rus ...
Sol Parti adayından vaat: Boğma rakı tesisi kuracağız
Hatay-Defne’de SOL Parti’den belediye başkan adayı olan Mansuroğlu, seçimi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva