HABERLER>POLİTİKA
1 Mart 2024 Cuma - 20:00

Özdağ, Menemen'de isyan etti: Bunun adı Cumhuriyet'e ihanet!

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, İzmir Menemen’de Şehit Kubilay Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Özdağ, İzmir İl Müftü Yardımcısı Oğuzhan Kadıoğlu'nın öğrencileri, Nakşibendi tarikatı şeyhi Esad Erbili’nin türbesine götürmesine ilişkin ise, "İzmir İl Müftü yardımcısı Oğuzhan Kadıoğlu, 2017’de -bizdeki bilgilere göre- FETÖ’den soruşturma geçirmiş bir kişidir. Açıklaması ve eylemi bir siyasal rezilliğin ötesinde vatana ve Cumhuriyet’e ihanet eylemdir" dedi.

Özdağ, Menemen de isyan etti: Bunun adı Cumhuriyet e ihanet!

EGEDESONSÖZ-  Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ,  İzmir Menemen’de Şehit Kubilay Anıtı önünde, İzmir İl Müftü Yardımcısı Oğuzhan Kadıoğlu'nun Menemen’de ilkokul öğrencilerini Teğmen Kubilay’ı katleden Nakşibendi tarikatı şeyhi Esad Erbili’nin türbesine götürmesine ilişkin basın açıklaması yaparak yaşananlara tepki gösterdi. 

23 Aralık 1930 tarihinde Şeyh Esad Erbillî isimli bir Nakşibendi şeyhinin Manisa’da Menemen’e yolladığı altı kişi Cumhuriyet’e karşı bir silahlı isyan başlattığını anımsatan Prof. Dr. Özdağ, olayın duyulması üzerine 43. Piyade Alayı’ndan 24 yaşındaki Asteğmen Kubilay’ın komutasında bir manga asker olay yerine sevk edildiğini belirtti. Kubilay'ın yatıştırmak istediği isyancıdan birisi tarafından vurularak yaralandığını kaydeden Özdağ, "Kubilay’ın askerleri Kubilay’a yapılan saldırı üzerine manevra fişekleriyle ateş açmışlar ancak bu isyanın daha da büyümesine neden olmuştur. İsyancılar ‘bize kurşun işlemiyor’ çığlıkları ile bağırarak isyanı sürdürmüş ve isyancılardan Derviş Mehmet yaralı bir şekilde camiye doğru sığınan Kubilay’ın başını bir bağ bıçağı ile kesmiştir. Derviş Mehmet Kubilay’ın kafasını kestikten sonra -görgü şahitlerinin tanıklığıyla sabittir- iki avucunda doldurduğu Kubilay’ın kanını içmiştir. İsyancılar kendilerine silahla direnen Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki‘yi de şehit etmişlerdir. Olaylar ordunun müdahalesi ile bastırılmış. İsyancılardan bir kısmı çatışmalarda öldürülmüş diğerleri mahkemeye vererek yargılanmış. Bir bölümü idam cezasına çarptırılmış, bir bölüm ise ağır hapis cezalarına çarptırılmıştır. İsyanı başlatan Şeyh Esad Erbillî müebbet hapse mahkûm olmuştur. Olayın tarihi boyutu budur. Şeyh Esad Erbillî’nin mezarı Menemen‘de Safa Camii’ndedir. Menemen Müftülüğü ilk, orta ve lise öğrencilerinden oluşan bir grubu, bu grubun Roman yurttaşlarımızın çocukları olduğu İlçe Başkanlığımıza Kaymakamlık tarafından verilen bilgiyle ifade edildi. Uyuşturucuyla mücadele eğitimi kapsamında Safa Camii’nde Nakşibendi Tarikatı’nın eğitimine götürmüştür. Bu çalışma tırnak içerisinde ‘İzmir İl Müftü yardımcısı Oğuzhan Kadıoğlu tarafından, sosyal medya hesabından Safa Camii ve haznesinde Nakşibendi Şeyhlerinden Esad Erbillî hazretlerinin manevi huzurlarında gerçekleşmesi ayrıca güzeldi’ diye duyurulmuştur. İzmir İl Müftü yardımcısı Oğuzhan Kadıoğlu, 2017’de -bizdeki bilgilere göre- FETÖ’den soruşturma geçirmiş bir kişidir. Açıklaması ve eylemi bir siyasal rezilliğin ötesinde vatana ve Cumhuriyet’e ihanet eylemdir" dedi.

Olayın soruşturması gerekirken, olayın üstünü kapatıp konuyu önemsiz gibi göstermeye çalışıldığına dikkati çeken Özdağ, "Yine vahim olan Zafer Partisi dışında hiçbir siyasi partinin bu konuyla ilgili bir açıklama yapmamasıdır. Biz Zafer Partisi olarak bu kişi hakkında -Oğuzhan Kadıoğlu- suç duyurusunda bulunacağız. Bu olayın takipçisi olacağız. Çocuklarımızın uyuşturucuya karşı bilinçlendirilmesi işi devletin işidir. ‘Çocuklarımızı uyuşturucuya karşı eğitiyoruz, motive ediyoruz’ diye tarikatların kontrolündeki camilere götüremezsiniz. Siz üzerinize düşen görevi yapın devlet olarak. Diyanetin işi, çocukları vatan hainlerine mezarlarının başında duaya götürmek değildir. Bugün bir devlet kurumu olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine ve İstiklal Harbine karşı nasıl düşmanca bir tutum içerisinde olduğunu üzülerek görüyoruz. Bu ifademiz, Diyanet bünyesinde çalışan birçok vatansever, milliyetçi, dürüst din adamını tabii ki kapsamıyor ama üst yönetiminin, zihniyetinin Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı olduğu çok net ortadadır" diye konuştu.

 
Aydın Büyükşehir Belediyesi emekli vatandaşlara derman oldu!
 
TÜRKBESD'ten kredi kartı uyarısı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zafer 2 Mart 2024 Cumartesi 11:39

Naparsın lan z..bük? Klavye üzerinden tehdit etmek te ucuz kabadayılık yapma. kaliteni belli etmişsin zaten.

Yorumu oyla      0      0  
Zafer 2 Mart 2024 Cumartesi 11:09

İkisi de provakatör! Türkiye de kutuplara bölmek için bu sinir uçları bilerek kaşınıyor. Bunlaara itibar edilecek tarafı yok. Özgür Özel ne diyor güya M. Kemal İzmir i İstanbul u Ankara yı al diyormuş. Peki Diyarbakır ı Siirt i Van ı Ağrı yı niye al demiyormuş? Akıllı olun . Hiç bir aşırılığa prim vermeyin.

Yorumu oyla      0      0  
carfi 2 Mart 2024 Cumartesi 07:49

Cumhuriyet şehidi kubilayı şehit edenlerin mezarına gitmek provakatörlük değil ümit hocanın yaptığı mı provakatörlük ??? burada yobazlığa yer yok . pişman olursunuz .

Yorumu oyla      2      1  
Zafer 1 Mart 2024 Cuma 21:13

İşin gücün pravakatörlük. Maden ocağına astronot gibi git bağır çağır. Çekim bitince tarzan gibi gez. İşin gücün şaklabanlık.

Yorumu oyla      4      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener'den CHP'ye: Jest isteme işleminden bıktım!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel ...
Yargı Paketi açıklaması: Seçimden sonra gündeme gelecek!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Seçimden sonra da 9'uncu Yargı Paketi'ni gündeme ...
'1 trilyon doları aşan milli gelire sahibiz'
Başakşehir'de İstanbul Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret eden Ticaret ...
 
'7 şiddetinde deprem üretebilecek bölgeler var'
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Aksaray'da ...
Cumhur'un adayı Dağ, tarım vaatlerini açıkladı: İzmir'in potansiyeli en üste çıkacak!
Bergama’da düzenlenen Bakırçay Bölgesi Tarım Politikaları lansman toplantısında ...
Erdoğan: Gazze için sözler eyleme dökülmeli
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sözler eylemle desteklenmedikçe, ...
 
Bakan Fidan, Rus mevkidaşı ile görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Antalya Diplomasi Forumu kapsamında Rus ...
Sol Parti adayından vaat: Boğma rakı tesisi kuracağız
Hatay-Defne’de SOL Parti’den belediye başkan adayı olan Mansuroğlu, seçimi ...
Sipki-Der’den Cumhur İttifakı’na tam destek
Türkiye’nin en büyük ailelerinden olan Sipki Aşireti STK yapılanması Sipki-Der ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva