HABERLER>GÜNCEL
19 Aralık 2019 Perşembe - 14:05

O belediyede yeni kriz: Sendikalar ayakta!

Gaziemir Belediyesi’nde Başkan Halil Arda’nın talimatıyla işçilerin görevlerine son verilmeye başlanınca sendikalar ayaklandı. Genelde belediyelerde örgütlenme mücadelesine giden DİSK ve Türk-İş’e bağlı sendikalar bu kez Arda karşısında birlik oldu. Sendikalar Arda’nın işçileri tazminatsız işten çıkartmasına ve sürgünlere tepki gösterdi.

O belediyede yeni kriz: Sendikalar ayakta!

EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın personel politikası ve sendikalara yönelik tutumu isyana neden oldu. Pazaryeri, dershane, belediye şirketi kurulumu, tesislerin devri, çöp krizi ve Alevi vatandaşların evlerinin işaretlenmesi gibi konularla gündeme gelen Gaziemir Belediyesi’nde bu kez sendikalar basın açıklaması yaptı. Belediyelerde örgütlenme ve çalışanların organizasyonu konusunda karşı karşıya gelen sendikalar Başkan Arda’ya karşı birleşti.  Türk-İş Sendikası’na bağlı Belediye İş’in çağrısı üzerine DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası da eyleme katıldı.

Belediye-İş, Gaziemir Belediyesi’nin şirketi olan Gazi-Bel’de çalışan 4 Nolu Şube’nin de yönetim kurulu üyesi olan Zafer Baylan’ın işine tazminatsız olarak son verildiğini duyurdu. Sendika ayrıca, DİSK Genel –İş Sendikası Üyesi Funda Elibol’a yapılanın da kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Gaziemir Meydanı’nda toplanan sendikalar ve kalabalık grup Başkan Halil Arda’ya tepki gösterdi.  Ellerinde “atılan işçiler geri alınsın” pankartı taşıyan sendikalar ve yöneticiler, “Halil Arda şaşırma sabrımızı taşırma. Birleşe birleşe kazanacağız. Gün gelecek, devran dönecek Halil Arda işçiye hesap verecek” sloganları attı. Kalabalık grup ellerinde broşür ve kitapçıkları dağıtıp Gaziemirlilerden mücadelelerine destek istedi. Kalabalık, olaysız bir şekilde dağıldı.

 
Buca’nın kadın adayından miting gibi açıklama
 
Göztepe'ye kupa morali
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayfer alıç 23 Aralık 2019 Pazartesi 16:19

Böyle bir başkan istemiyoruz CHP ye yakışmaz

Yorumu oyla      4      5  
Gaziemirli 20 Aralık 2019 Cuma 10:32

Keşke bu yasananlar baskanin coraplari gibi şaka olsa geldigi günden beri huzur kalmadı gaziemirde yeter artık git başımızdan

Yorumu oyla      4      5  
Mustafa Yılmaz. 20 Aralık 2019 Cuma 10:09

Başkana laf yok o kadar

Yorumu oyla      4      5  
Vatandaş 20 Aralık 2019 Cuma 10:08

Yazıklar olsun Halil arda 8 ay oldu daha bir çivi çıkmadın istifa et git .Almanya belediyecilik sana göre değil beceremiyorsun başkanlığı bırak git.

Yorumu oyla      4      5  
Nuri Çaglar 20 Aralık 2019 Cuma 09:43

Gaziemir belediyesi neredeyse 100 yıllık tarihinde görmediği protesto ve eleştiriler ile karşı karşıya. Gün geçmiyor ki belediye binası önünde protesto olmasın. Pazar Esnafı yürüyor derdini anlatmaya çalışıyor küçük görülüp geri yollanıyor. AKP li meclis üyesi mecliste CHP emekçisi Akın Yalçıntepeyi ve Zikri Dursunu anıyor vefa gösterin diyor. Göreve geldiği gün 24 işçiyi işten atıyor. Bunlar son 4 ay alındı diye ya adam bir sorar bu alınanları başka partimi aldı da Bolu gibi menderes gibi sende geldin çıkardın. Hadi onuda geçelim başladı kıyım sürgünler AKP li Adnan Yüksel ekibi hepsi geriye göreve başladı cadı avı. Işten çıkarmalar sosyal medya paylaşımına ve müdürü istemiyordu evrak saldırmasından şüphe ettik kanıtlayamadık verdim ücretini çıkardım. Bumudur solcu devrimci ve demokrat olmak. Uyarıyor seni meclis üyeleri onlar işine baksın meclise ve komisyonlara gelsin belediyede bulunmasınlar. Ilçe başkanı vefa gösterir seni sevdirir ve sectirir adama vizyonsuz ahlaksız dersin. Kimsin sen kendini ne sanarsın partiyi tanimanak nedir kimin oyları ile seçildin kime hizmet ediyorsun. Başkan YABO nedir SEYDAŞ nedir bunlar kime hizmet eder.Neden Alman vakıfları ile eğitim işiişine bulaşırsın. Allah aşkına Gaziemire 8 ayda ne yaptın konteyner vermiş büyükşehir kredi ile çöp arabası almışsın dere yatağını izsu yapmış çöpleri bile başka belediyeler topluyor projen yok belediyenin hali içler acısı lütfen sayın başkan kendine gel toplan.

Yorumu oyla      4      5  
Köylü 20 Aralık 2019 Cuma 01:18

Halil arda 5 yılda Gaiemirlilleri ve belediye çalışanlarını adam edecem demiş Seçmenini ve çalışanlarını bu kadar küçümseyen başka bir başkan hatta hiç kimse yoktur unutmayın sizi kendi özel şirketiniz gibi gördüğünüz o yere küçümsediğiniz halk getirdi ben seçildim istediğimi yaparım diyemezsiniz bu kibrinizden ve inadınızdan vazgeçip halkın sesine kulak verin

Yorumu oyla      4      5  
Secmen 19 Aralık 2019 Perşembe 22:58

Meclis toplantinizda sayin Halil ARDA demiskiniz ki Gaziemir tarihine adimi yazdiracagim cumlesini kurmuştunuz ????????evet haklisiniz emekci iscileri ilk geldiginiz senede cikartan baskan olarak gaziemir tarihine isminizi yazdirdiniz ????????

Yorumu oyla      5      5  
Emekci 19 Aralık 2019 Perşembe 22:52

Siz gaziemir lilerin oylarıyla secilen chp li bi baskansin.....gaziemirliler sana degil CHP ye oy verdiler partilerini desteklediler.....Ama sen baskan secildigin gunden itibaren CHP nin tek adam rejimi desteklemediğini bile bile Gaziemir de TEK ADAM rejimini sürdürüyorsun...... Madem partin umrunda degildi bagimsiz aday olarak aday olsaydinda kazandaydin baskanligi NOKTA

Yorumu oyla      5      5  
Seydikoy 19 Aralık 2019 Perşembe 22:44

Egon yuzunden yok yere insanlarin ekmeğiyle uğraşıyorsun baskan...gun gelir devran doner.....o koltuktan indikten sonra gaziemir sokaklarinda basini kaldirip yuruyebilekmisin....seydiköy meydanina cikabilecek yüzün olacak mi????

Yorumu oyla      5      5  
Nazlı acar 19 Aralık 2019 Perşembe 18:47

Belediye başkanı, halk çoğunluğa seçilmiş hizmetkardır.. Gaziemir belediye başkanı olarak ne bir hizmetiniz ne de bir hikmetiniz var.. Sadece ah ile anılıyorsunuz.. Sizi vicdanlı ve adaletli olmaya davet ediyorum..

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Siyanürlü şerbet dehşetinde söz sanıkta: Kırmızı gözlü şeytan koğuş arkadaşım!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, annesi Fatma (39) ve babası Mehmet Kalkan'ı ...
İzmir'de fabrika küle döndü!
İzmir'in Menderes ilçesindeki mobilya fabrikasında çıkan yangın, itfaiyenin ...
Başkan Oğuz’un telefonunda kimler çıktı? Görüşmelerin şifresi!
FETÖ-PDY soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen Urla ...
 
Seferihisar'da 48 düzensiz göçmen yakalandı
İzmir'in Seferihisar ilçesi sahilinde yasa dışı yollardan yurt dışına ...
Büyükada'da karantina: 81 at itlaf edildi!
Adalar Kaymakamlığı, Büyükada'da görülen ve "at vebası" olarak bilinen ...
Leyla Aydemir cinayetinde flaş gelişme!
Ağrı'da, 1,5 yıl önce geçen yıl kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni ...
 
Türkiye’de Google hizmetlerinde aksama!
Arama motoru devi Google ve sağladığı hizmetlerde erişim sorunu yaşanıyor.
İzmir'de dehşet anları: Küçük çocuk servisin altında kaldı!
İzmir'de, 9 yaşındaki U.G., indiği servis minibüsünün önünden geçerken, ...
HDP'li iki belediye başkanı tutuklandı!
Muş'un Bulanık ve Varto ilçelerinin HDP'li belediye başkanları, haklarında ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva