HABERLER>GÜNCEL
19 Aralık 2019 Perşembe - 12:15

Başkan Oğuz’un telefonunda kimler çıktı? Görüşmelerin şifresi!

FETÖ-PDY soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un savcılık kayıtlarına göre telefon görüşmelerinde bulunan kişilerle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Oğuz’un farklı tarihlerde yaptığı görüşmelerdeki kişiler FETÖ’nün üst kademelerinde görev almış isimlerden oluşuyor.

Başkan Oğuz’un telefonunda kimler çıktı? Görüşmelerin şifresi!

EGEDESONSÖZ- (Özel Haber) Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilmesinin ardından yaşanan süreç devam ediyor. Başkan Oğuz’un ifadeye çağrılmasına neden olan telefon kayıtlarında yer alan isimlerle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. FETÖ/PDY yapılanması içinde üst düzey görevlerde bulunan isimlerin aradan geçen zaman diliminde birçok çalışma yaptığı kayıtlara geçti.  İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na gönderdiği raporda isimleri yer alan kişiler örgüt içinde kod adlarıyla da biliniyor.

Başkan Oğuz’un bizzat kullandığı ve herkes tarafından bilinen 05324160939 numaralı telefon hattı ile yine Oğuz adına kayıtlı olduğu ortaya çıkan fakat Muhammet kod adlı Lokman Uçan tarafından kullanılan 05334160980 numaralı hattın karşılıklı olarak 43 kez arandığı tespit edilmişti. HTS kayıtlarına göre 29 Temmuz 2017-9 Kasım 2018 tarihleri arasında 19 kez de aynı yerde sinyal veren iki hat derinlemesine analiz edildi.

Emniyet kayıtlarında İzmir ili Hava Kuvvetleri yapılanmasında “mahrem imam” olan ve FETÖ/PDY örgütü içinde “müdür yardımcısı” pozisyonunda bulunan Uçan’ın Konya merkezli FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmada örgütün TSK'ya yerleştirdiği askeri personele "mahrem imamlık" yaptıkları iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan 134 şüpheli arasında yer aldığı tespit edildi.

FETÖ’nün  şemasına göre örgüt içinde bir müdüre bağlı olarak çalışan müdür yardımcıları düzenli toplantılara katılıyor. Kendi altında bulunan öğretmenler grubundan aldığı bilgi ve belgeleri müdüre iletiyor. Müdür yardımcıları, öğretmenler grubunda bulunan öğrenciler ile tek tek ilgileniyor. Altında çalışan öğretmenlerin ve subayların evlenme işlemlerini takip eden müdür yardımcıları ayrıca öğretmenlerden gelen aidat, abonelikler gibi gelirleri müdüre teslim eden kişi olarak biliniyor.

AKINCILAR’IN BEYİN TAKIMI!
Raporda yer alan ve Başkan Oğuz’un görüşme kayıtlarında 10 Aralık 2012 ile 24 Mart 2014 tarihleri arasında 10 kez temas kurduğu belirtilen Hakan Çiçek ile ilgili bilgiler de netleşti. Metin ve Feyzi kod adlarını kullanan Çiçek’in emniyet kayıtlarında o dönem Deniz Kuvvetleri yapılanmasında yer alan mahrem imamlar arasında bulunduğu belirlendi. 

15 Temmuz Darbe Girişimi’nde en kritik yer olan Akıncılar Üssü’nde süreci yöneten Adil Öksüz, Nurettin Oruç, Kemal Batmaz ve Harun Biniş ile birlikte sivil yapılanmadan birisi olan Hakan Çiçek yakalanarak cezaevine gönderilmişti. Akıncılar Üssü civarında tarlada telefonu bulunan ve yakalanan Çiçek’in defalarca Amerika’ya gittiği, Fethullah Gülen ile görüştüğü tespit edilmişti. Çiçek’in, 15 Temmuz günü “Eczacı Abdi” isimli birisi vasıtasıyla telefonundan Fethullah Gülen ile yaptığı telefon görüşmesi kayıtlara geçmişti. Ayrıca, darbe girişimi sonrasında Türkiye’nin ABD’ye sunduğu deliller listesinde Çiçek’in konuşmaları, telefon kayıtları yer almış, Gülen’in işin içinde olduğu rapor edilmişti.

MÜLKİYE İMAMIYDI
Başkan Oğuz’un telefon HTS kayıtlarında savcılık kayıtlarına göre bulunan bir diğer isim ise Mahmut Akdoğan. 23 Temmuz 2017 tarihinde görüştüğü isim olan Akdoğan, FETÖ’nün mülkiye imamı olarak biliniyor. Akdoğan, örgüt içinde İçişleri Bakanı’na muadil olarak doğrudan Türkiye imamına bağlı olarak faaliyet yürütüyor. Ülke genelindeki vali ve kaymakam atamaları ile ilgili bakanlıklar seviyesinde kadrolaşma çalışmaları mülkiye imamı aracılığı ile yapılıyor. Örgüt faaliyetlerinin yoğun olarak yürütüldüğü büyük illere ve finansal getirisi yüksek il ve ilçelere kamu personeli atamaya özen gösteriyor.  Savcılık ve emniyet kayıtlarına göre; mülkiyede uzun zamandır örgütlenme tamamlandığı için mülkiye imamlığı mahrem hizmetler sınıfından çıkarılmıştı. Mülkiye imamlığı örgüt görevini Yusuf kod adını kullanan Mahmut Akdoğan yapmaktaydı. Akdoğan kayıtlara göre, mülkiye imamlığı görevini FETÖ’nün “başyüceler şurası” olarak bilinen en tepe noktasında bulunan Kaynak Holding Başkanı Naci Tosun’dan devralmıştı.

STRATEJİK KONUM VURGUSU
Kayıtlara göre Başkan Oğuz’un 15 Kasım 2008 ile 17 Eylül 2011 tarihleri arasında beş kez görüştüğü bir diğer isim ise Faruk kod adını kullanan Feyzullah Demirci’nin FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün Deniz Kuvvetleri Mahrem Yapılanması içerisinde "genel müdür" pozisyonunda faaliyet gösterdiği tespit edilmişti. Genel müdür kayıtlara göre; altında bulunan isimlerin atama, evlenme, görev alma, kurmaylık gibi konular ile ilgili karar alma mercii olarak biliniyor. Müdürler, müdür yardımcıları ve öğretmenleri koordine ederken stratejik konumda bulunan üst düzey askeri personelle direkt irtibat kurabiliyor. Özellikle personel, istihbarat, eğitim gibi kritik konumlarda görevli yüksek rütbeli personel direkt olarak müdüre bağlı faaliyet gösterebiliyor. Müdürlerin altında bir müdür yardımcısı bulunuyor. Müdür yardımcıları yaptıkları tüm faaliyetleri müdüre bildirmekle yükümlü olurken gizlilik ana unsur olarak dikkat çekiyor.

ÖRGÜTÜN İNSAN KAYNAKLARI ŞİRKETİ
Başkan Oğuz’un telefonundaki HTS kayıtlarında ortaya çıkan bir diğer kişi ise Orhan kod adlı Olcay Malaker… 22 Mayıs 2007 ile 6 Ocak 2015 tarihleri arasında beş kez görüştüğü Malaker, örgütün emniyet mahrem imamlar yapılanmasında faaliyet gösteriyor. Malaker, örgütün insan kaynakları uzmanlığı üzerine çalışan “Referans İş” isimli firmada aktif çalışan olarak görünüyor. ByLock kullanıcısı Maleker'in, 12 Temmuz 2016'da şirketin tüm hisselerini aldığı tespit edildi.

Kayıtlara göre; Referans İş Şirketi örgütün iş ve işçi bulma kurumu olarak faaliyet yürüttüğü gibi orada çalışan kişilerin neredeyse tamamının birimde (mahrem) çalıştığı, örgüt üyeleri arasındaki evlilikler için örgüt üyelerinin dosyalarının bu firmaya bırakıldığı, bölge hadimlerinin (esnaftan para toplayan örgüt üyeleri) oraya geldikleri, örgütün personel listesinin bu şirkette bulunduğunu tespit edildi. Örgütün legal görünümlü uzantısı olan Referans İş, görünürde iş istihdamı, danışmanlık faaliyeti yürüten bir yer olarak biliniyor. Bu firma kayıtlarında örgütün tüm sivil imam yapılanmasının bulunduğu tahmin ediliyor. FETÖ/PDY örgütünün mahrem veya normal yapılanmasına ait tüm sivil imamları ile örgütün kurum çalışanlarının isimlerini toplayan Türkiye geneli FETÖ’nün İK şirketi olarak tanımlanıyor.

 
Bornova'da kadınlara pozitif ayrımcılık
 
Bayır’dan Burak Oğuz meselesinde ihbarcı çıkışı: Belediyeden ihale alamamış!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Elif Dinçeroğlu 21 Aralık 2019 Cumartesi 08:53

İzmir''e kayyum atanmasına sebep olan aday atamasını yapanlar istifa etmeli, ulusalcı başkan adaylarını devre dışı bırakırken bunların olacağını nasıl düşünmediler ?

Yorumu oyla      4      5  
ahmet 20 Aralık 2019 Cuma 08:52

Fetö ile CHP yi ilişkilendiremessiniz troller.Siz Fetö ye hoca efendi diye laf söyletmediniz.Arsalar verdiniz.Atatürkçü subayları içeri atıp bunları ordunun en üst kademesine getirdiniz.Ne zaman dersane kavgası çıktı birbirinize düştünüz.Canınızın istediğini Fetö cü,PKK lı deyip içeri atın.Şimdide Davutoğlu dolandırıcı oldu hepiniz aynısınız.Kimse inanmıyor size.Gidicisiniz.Bütün yolsuzluklarınız ortaya çıkıcak

Yorumu oyla      5      5  
vatandaş 19 Aralık 2019 Perşembe 18:07

Böyle genel başkan, böyle genel merkez olmaz olsun NOKTA

Yorumu oyla      9      5  
Vatandaş 19 Aralık 2019 Perşembe 13:04

Hala daha chp nin fetöyle işi olmaz diyorlar bu ne chp batının hdp si oldu Atatürk’ten uzak marjinal grupların istilasında mezhepsel parti chp CHP’de Atatürkçü olmak suç ama Alevi hdpli fetöcü olmak gayet normal bunlarıdan biri olmazsan partide barınamazsın

Yorumu oyla      27      26  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar'da 48 düzensiz göçmen yakalandı
İzmir'in Seferihisar ilçesi sahilinde yasa dışı yollardan yurt dışına ...
Büyükada'da karantina: 81 at itlaf edildi!
Adalar Kaymakamlığı, Büyükada'da görülen ve "at vebası" olarak bilinen ...
Leyla Aydemir cinayetinde flaş gelişme!
Ağrı'da, 1,5 yıl önce geçen yıl kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni ...
 
Türkiye’de Google hizmetlerinde aksama!
Arama motoru devi Google ve sağladığı hizmetlerde erişim sorunu yaşanıyor.
İzmir'de dehşet anları: Küçük çocuk servisin altında kaldı!
İzmir'de, 9 yaşındaki U.G., indiği servis minibüsünün önünden geçerken, ...
HDP'li iki belediye başkanı tutuklandı!
Muş'un Bulanık ve Varto ilçelerinin HDP'li belediye başkanları, haklarında ...
 
'FETÖ'cüyüm, uçağı patlatacağım' diyen kadın için karar!
Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Kıbrıs'a gitmek için kalkış hazırlıklarını ...
Dağcıların cenazeleri ailelerine teslim edildi
Uludağ'da dün bulunan ikinci cansız bedenin Mert Alpaslan'a ait olduğu, ...
İzmir'de feci ölüm: Yanarak can verdi!
İzmir'in Konak ilçesinde, evde elektrik kontağından çıktığı iddia edilen ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva