HABERLER>POLİTİKA
5 Haziran 2012 Salı - 18:14

MHP İzmir’de gergin kongreden sonra istifa şoku

Milliyetçi Hareket Partisi’nin hafta sonu yapılan gergin kongresinin ardından yönetim kurulu üyeliğine getirilen Çiğli Eski İlçe Başkanı Nevzat Karal, şok bir kararla istifa etti.

MHP İzmir’de gergin kongreden sonra istifa şoku

EGEDESONSÖZ - İstifasını partililere SMS’le duyuran Karal, mesajında “Hassasiyetlerimizin dikkate alınmaması ve uyumlu bir çalışma ortamının olmayacağı gerekçesiyle MHP İl Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmiş bulunuyorum’ dedi.
Aynı zamanda Üst Kurul (Kurultay) delegesi de olan Karal’ın yönetim kurulundan ayrılma nedeni SMS mesajında da vurgulandığı gibi İl Başkanı Nejat Karataş’ın yönetim kurulunda arzulanan değişimi sağlayamaması olduğu öğrenildi.
 
Bornova Eski İlçe Başkanı Akın Biliç ile Müsavat Dervişoğlu sonrası atanan İl Başkanı Necat Karataş’ın yarıştığı gergin ve kavgalı kongrenin ardından suların durulması beklenen MHP
İzmir, bu kez istifa depremiyle sarsıldı. SMS’le istifa kararını MHP kamuoyuna duyuran Nevzat Karal, ‘beklentilerin ve hassasiyetlerin karşılanmadığı’ mesajını verirken egedesonsoz.com’a önemli açıklamalar yaptı.

DEMEK Kİ DEĞİŞİMİ BAŞKA YERDE BEKLİYORLAR
Açıklamasına ‘Kongre sonunda beklediğimiz bir kadro ortaya çıkmadı’ diyerek başlayan Karal, “Daha fazla yenilik bekliyordum. Beklentilerimize cevap vermeyen bir yapı ortaya çıktı. Bu kadroyla sağlıklı bir şekilde çalışamayacağım için istifa ettim. Sayın il başkanına destek veren ilçe başkanlarından biriydim. Benim gibi pek çok arkadaşımızın ortak beklentisi yönetim kurulunda tabanın arzuladığı değişimin gerçekleşmesiydi. Sayın İl Başkanı da beklentilerimizi biliyordu. Ama ortaya çıkan kadroya bakıldığında bu değişim talebinin dikkate alınmadığı açık. Eğer ‘Biz yeterliyiz, yerel seçimde bu kadroyla başarı sağlarız’ diyorlarsa, bize saygı duymak düşer. Ama İzmir'de yenilenmeye ihtiyaç yok diyenler başka bir yerde mi yenilenme ihtiyacına dikkat çekmek istiyor. Açıkça bunu anlayamadım. Ama böyle düşünüyorlarsa da buna da saygı duyuyorum’ dedi.
 
ÜÇ İSME TEPKİ VAR İDDİASI
MHP İzmir’de Necat Karataş’ın kazandığı kongrenin ardından pek çok ilçe başkanının da sancılı olduğu öğrenildi. Kongre öncesi Karataş’a destek deklarasyonuna imza atan Nevzat Karal’ın kongre salonunda gördüğü yönetim kurulu listesine tepkisini ortaya koyduğu ancak salonda istifa etmeyi doğru bulmadığı için kararını bugüne bıraktığı öğrenildi.
İlçe teşkilatlarının yönetimde özellikle 3 isme yönelik ‘değişim’ talebinin olduğu Karataş’ın uzun yıllar birlikte çalıştığı bu 3 isme yönelik değişim baskısına direndiği konuşulurken, ilçe başkanlarına ‘tamam’ diyen İl Başkanı Karataş’ın bu isimleri yeniden listesine alarak büyük tepki aldığı kaydediliyor. Karataş’ın rakibi Akın Biliç’in 210 oya ulaşmasında da listedeki tepki çeken isimlerin önemli bir faktör olduğu konuşulurken, önümüzdeki günlerde yeni istifaların gelebileceği iddiaları kulislerde konuşuluyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cengiz Akçadoğan 30 Haziran 2012 Cumartesi 23:25

ismini saklayarak; değişik rumuzlarla yorum yapanlara ithaf olunur.. lütfen yorumlarınızı hüviyetinizde yazan kimlikle yapınız.. anlayan anlamıştır..

Yorumu oyla      14      9  
yorum yapan arkadaşlar anlaşılmıştır 15 Haziran 2012 Cuma 20:37

izmirde mhp nevzat karalla başlamıştır.iyimi.

Yorumu oyla      30      7  
Cengiz Akçadoğan 11 Haziran 2012 Pazartesi 12:47

ağalar beyler işinize geliyorsa böyle Çiğlide Nevzat Karal dönemini 1992 den bu tarafa her açıdan en güzel dönemdir , Dik duruşunuz için teşekkürler sayın başkanım..

Yorumu oyla      20      24  
Bünyamin Nazlı 11 Haziran 2012 Pazartesi 10:51

çiğlide M.H.P nin bende varım demesine neden olan Nevzat Karal başkanım bizler senin yerel seçimlerdeki etkinliğini çok iyi biliyoruz. yazık ki kıskançlık damarları kabaranların aksini söylemesi seni üzmesin meyvesiz ağacı taşlayan gördünüzmü;? o tür iddidaları atanların asıl gayelerinin ne olduğu açıktır. ama asla MHP yi kimse kendi çıkarlarına kullanamayacaktır. o tür kişileri seçimlerde gördük AKP ile birlikte hareket etmediler mi? onlar kimseyi kandıramazlar. ... NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE....

Yorumu oyla      19      24  
Bünyamin Nazlı 11 Haziran 2012 Pazartesi 10:46

Nevzat Karal Başkanımın İl yönetimindeki görevinden istifa ettiğini duymuş bulunuyorum ve çok üzüldüm. partimizin genç kadrolara özellikle Nevzat Karal gibi çalışkan davasına kendisini adamış olan bir şahsiyetin istifası kabul edilemez. sayın il başkanımdan acilen bu istifaların gereğini yapmasını bekliyoruz. Nevzat Karal Başkanımın başkanlığı döneminde bende çiğli belediye başkan adayı olarak seçimlere katıldım. ve SAYIN KARAL BAŞKANIM gece gündüz demeden ekibimizle birlikte çalışmıştır.

Yorumu oyla      19      24  
f.ufuk öztürk 10 Haziran 2012 Pazar 23:55

Nevzat KARAL Bey ile 2009'da çiğli belediye başkanlık adaylığım süresince gece gündüz demeden çalıştık.Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.Oy oranımız bir önceki seçime göre yüzde 200 artmıştır,yaptığımız projeler ise sadece izmire değil Türkiye'ye örnektir.Seçim için yaz ve kış tatillerini bile yakan, partisi ve davası için ölümü bile göze alan bu genç şahsiyet, adam satmaz, pazarlık yapmaz, sıfat meraklısı ise hiç değildir.Bilgilerinize..

Yorumu oyla      20      24  
kocakurt 10 Haziran 2012 Pazar 23:53

nevzat karal onurlu bir hareket yamıştır ben çiğlide yaşayan bir mhp li olarak tebrik ediyorummm yerel seçimlerde başarısız olduğunu yazan bey acaba kendisi bu seçimlerde ne katkı vermiştir dışardan gazel okuması kolay aksine diğer ilçelere göre mhp yerel seçimlerde başarılı olmuşturr yeterlimi tabiki değil acaba mhp hangi ilçede başarılı olmuştur bir bilsek genel merkez delegeliğinden istifa etmesini isteyen beyefendi ne yani daha aday yok ne olacağı belli değil bu telaş ne

Yorumu oyla      19      24  
selim pusat 10 Haziran 2012 Pazar 23:38

nevzat başkanının seçimlerde yanındaydım kendi belediye başkanı adayıymış gibi elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret etti. bu yorumu yazan arkadaş kendisi seçim çalışmalarına katılmış emek vermiş mi ki burda iftira atıyor?

Yorumu oyla      21      24  
tarık temir 10 Haziran 2012 Pazar 23:25

nevzat karal hem yerel hemde genel seçimlerde yeleli arslanlar gibi mücadele etmiştir aksini söyleyen müfteridir

Yorumu oyla      18      24  
HARBİ ÜLKÜCÜ 10 Haziran 2012 Pazar 22:37

nevzat başkan 9 yıllık görev süresinde başarılı bir grafik sergilemiştir bu geçmiş seçimlerle yapılan kıyasla ortadadır. İstifası dik duruşunun göstergesidir.DİK DURUŞUN HERKESE ÖRNEK OLMUŞTUR. TEBRİKLER...

Yorumu oyla      18      24  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Günaydın'dan, 'Karşıyaka’yı il yapacaklar' iddiası
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, ...
CHP'de kongre sonrası itiraz fırtınası
Tartışmalı kongre sürecinin ardından yönetim kurulu, kurultay delege listesi ...
BDP’den Başbakan’a: İngilizcen var başka iş bul
CHP’nin Kürt sorununun çözümü için AK Parti’yle görüşmesinin önemli olduğunu ...
 
Akay 28 ilçe başkanıyla meydan okudu
AK Parti İzmir’in 9 Haziran'da yapacağı kongre öncesi hazırlıklar devam ...
Eyipişiren’den Maktap’a ‘manidar’ kongre tebriği!
CHP İzmir’de Başkan Aziz Kocaoğlu ile ilçe belediye başkanlarının karşı ...
Erdoğan 'daha da gelmem' dediği Davos’ta
Üç yıldır Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına katılmayan Başbakan ...
 
Kral Şükür’e kaza şoku: Ayağı kırıldı!
Eski futbolcu ve AK Parti Milletvekili Şükür, trafik kazası geçirdi. Şükür sol ayağını kırdı.
‘35 İzmir, 35 Proje’nin bir yılını anlatacaklar
9 Haziran'daki AK Parti İzmir İl Kongresi'ne katılacak olan Erdoğan, projenin ...
Engin’in listesinde deprem: 12 isim çarşafı yırttı
CHP’de neredeyse iki gün süren maraton listelerin kesinleşmesiyle sonlandı. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva