HABERLER>POLİTİKA
5 Haziran 2012 Salı - 13:58

Eyipişiren’den Maktap’a ‘manidar’ kongre tebriği!

CHP İzmir’de Başkan Aziz Kocaoğlu ile ilçe belediye başkanlarının karşı karşıya geldiği 30 saatlik çarşaf listeli kongrenin ‘artçı’ tartışmaları sürüyor. Ali Engin’in zaferi kadar listesindeki 12 çizik de tartışılırken kayıp cephenin adayı Levent Eyipişiren, Ali Engin, Aziz Kocaoğlu ve Nihat Matkap’ı tebrik etti.

Eyipişiren’den Maktap’a ‘manidar’ kongre tebriği!

Can ÖZLÜ-EGEDESONSOZ-CHP’de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun adayı Ali Engin’in farklı kazandığı kongre sonrası tartışmalar sürüyor. 90’a yakın iptal oyun olduğu 45 delegenin oy kullanmadan salonu terk ettiği kongrede Ali Engin’e karşı 87 farkla seçimi kaybeden PM Üyesi Levent Eyipişiren sessizliğini bozdu. 

Engin'in listesinde deprem: 12 isim çizik yedi haberi için tıklayınız

CHP'de kongre sonrası itiraz fırtınası haberi için tıklayınız
 
Adaylığı sonrası kılıçları çekerek ‘Ali Engin ve Tacettin Bayır olursa başımın üzerinde yerleri var. Ama Levent Eyipişiren için aynı şeyi söyleyemeyeceğim’ diyen Kocaoğlu’nu ve adayı Ali Engin’i tebrik eden Eyipişiren, uzun süre danışmanlığını yaptığı Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’ı da tebrik ederek manidar bir gönderme yaptı.

ALİ BU İŞİ YAPAR DEDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ
PM Üyeliği görevi halen süren Eyipişiren’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun resmi yazısıyla yürüttüğü Nihat Matkap’ın danışmanlığı görevinden de istifa etme kararı aldığı öğrenildi. Üç adayın yarıştığı kongre sürecinde Genel Merkez özellikle de Kılıçdaroğlu, ağırlıklı olarak tarafsızlığını korumaya özen gösterirken CHP’nin 2 nolu koltuğunda oturan Matkap, İstanbul’da özel olarak görüştüğü Ali Engin’den yana taraf olmakla suçlanmıştı.
İzmir’e de iki gün önce gelerek kongreye dair kulis yapmaya hazırlandığı iddia edilen hatta Ali Engin’in önerisiyle kongrenin divan başkanı olacağı konuşulan Maktap’a tepkisini kongre sonrası ortaya koyan Levent Eyipişiren, yakın çevresini arayarak ‘Ali bu işi yapar’ diyen Matkap’ı da kongre sonucu nedeniyle tebrik ettiğini söyledi.

DELEGENİN TERCİHİNE SAYGI DUYUYORUM AMA
Eyipişiren’in Perşembe günü kendisini şimdiki resmi görevlerine getiren Kılıçdaroğlu ve Matkap’la görüşeceği, istifasını da bu toplantıda sunacağı öğrenildi. Gelişmeler üzerine açıklamalarda bulunan PM üyesi Levent Eyipişiren ‘Cinsiyet ve gençlik kotasına yönelik itirazları organize ediyoruz. Ama şu ana dek 172 telefon geldi. Hepsini yanıtlayamıyorum ama not ediyorum. Birkaç gün içerisinde tamamını yayınlayacağım Ali Engin’i, Aziz Kocaoğlu’nu ve Nihat Matkap’ı seçim sonuçlarından dolayı tebrik ediyorum. Delegenin özgür iradesini yansıtacak bir ortam oluşmaması İzmir için üzücü olmuştur ama sonuca bahane aramıyorum. Delegenin tercihine saygı duyuyorum. Partim ve sol değerlere sahip çıkmaya devam edeceğim. Bu süreçte beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Seçim sonuçlarına yönelik ayrıca kapsamlı bir rapor ile özel anlaşmalar ve kırılma noktalarını da açıklayacağım” dedi. Eyipişiren’in Matkap’ı imalı bir şekilde tebrik etmesi aralarındaki gerginliğin boyutunu gözler önüne sermiş oldu.
 
İTİRAZLARA KARŞI YSK KARARI
Kongrede Eyipişiren’in listesinden Ali Engin’in listesini delen 12 isimden bazılarına ilişkin cinsiyet ve gençlik kotası gereği itiraz edildiği bilgisi üzerine harekete geçen Eyipişiren cephesindeki isimler, YSK’nın benzer bir itirazı değerlendirirken verdiği kararı gerekçe göstererek, çarşaf listede bu kotanın aranmayacağı tezini ortaya atmaya hazırlanıyor.
Başta Metin Solak, Cevat Durak olmak üzere bazı isimlerin cinsiyet kotası nedeniyle delegeliklerinin iptal edileceği bilgisinin doğru olmadığını savunan muhalifler, “Partinin sorumluluğu kadın ve gençleri aday yaparak bitmiş oluyor. Ayrıca tüzükte de kadın ve gençlerin belirli bir oy oranına ulaşması zorunlu gösteriliyor. Öte yandan çarşaf liste uygulamasında seçilecek kadar oy alamayan kadın ve gençlere YSK kararına göre pozitif ayrımcılık gösterilmiyor’ değerlendirmesinde bulundular.
 
BİROL SOYLU: TÜZÜKTE DİSİPLİN İÇİN KOTA ÖNGÖRÜLMÜYOR
Eyipişiren’in listesinde yer alan kurultay delegesi, il yönetimi ve disiplin kurulu üyesi 12 isim kazanan listeyi delerek seçilmeyi başarmıştı. Öte yandan Disiplin Kurulu’na seçilen Birol Soylu, kadın ve gençlik kotasının disiplin kurulları için geçerli olmadığını söyledi. CHP Tüzüğü’nün 61. maddesinde kotanın sadece yönetim kurulu ve kurultay delegeleri için uygulanacağının açıkça belli olduğunu savunan Soylu, “Tüzükte disiplin kurulu için kota uygulamasından söz edilmiyor. Ve açıkça kotanın sadece yönetim ve kurultay delegeliklerinde aranacağı yazıyor. O nedenle itiraz yoluyla disiplin kurulu üyeliğimin düşürülmesi söz konusu değil’ dedi.

BİZİ KİM ÇİZDİ SORUSU SORULUYOR
Kongre sonrası liste delerek kazanan tarafta yer alan Kamil Okyay Sındır, Metin Solak, Cevat Durak, Hakkı Ülkü, Polat Manduz, Birol Soylu, Emin Gazeller, Berk Ulusal, Metin Atmaca, Yüksel Çakmur, Niyazi Aslan, Savaş Akıncı gibi isimlerin sevincine karşılık, çizilerek listelerden elenen Aziz Kocaoğlu ve Alaattin Yüksel ikilisine yakın isimler de kendilerini hangi örgütün ya da kimlerin çizdiğini sorguluyor.
Başta Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar olmak üzere Kent Arşivi Müzesi Müdürü Oktay Gökdemir, yönetim kurulu üyesi adayları Sinan An, Savaş Büyükkaya, Yekta Varnalı, Sevda Erdan Kılıç, Eski Milletvekili Bülent Baratalı, Bornova örgütünden Bülent Çetinkaya ve listedeki Mesut Karaoğlan liste dışı kalmanın şokunu atlattıktan sonra ‘bizi kim çizdi’ sorusunun yanıtını aramaya başladı.

BİZİ KİM ÇİZDİ SORUSUNA YANIT ARANIYOR
Kocaoğlu ve Yüksel’e yakın çok sayıda ismin liste dışı kalması, diğer önemli isimlerin kıl payı listede yer bulabilmesinde Kocaoğlu-Yüksel ekibinin iç hesaplaşmasına dair senaryo şu anda en güçlü ihtimal gibi görünüyor. Yüksel’e yakın Erkan Büyükkaya, Sinan An ve Yekta Varnalı isimlerinin Konak Eski İlçe Başkanı Aytekin Tunus ve Eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu tarafından çizildiği ileri sürülürken, Konak seçimlerinde 21 çizikle başkanlığı kaybeden Tunus’un bir nevi rövanş aldığı yorumları yapılıyor. Bornova ekibinden Enver Dündar ve Bülent Çetinkaya isminin çizilmesinde de Kocaoğlu’na yakın bazı meclis üyelerinin rol oynadığı konuşuluyor.
Bizi kim çizdi sorusuna yanıt arayan isimlerin il seçim kurulunun kesinleşen sandık tutanaklarını masaya yatırdığı, sandık sonuçlarına göre ilçe ilçe çizikçileri ortaya çıkarmayı hedefledikleri kaydediliyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Eeee 7 Haziran 2012 Perşembe 11:10

İzmir Aziz'dir, Aziz Kalacak..! Bakıyorum da yorumlara chp lilerden fazla fitne sokmak isteyen akapeliler yorum yazıyor... Ne kadar uğraşırsanız uğraşın İzmir Aziz'dir..

Yorumu oyla      11      5  
AMERİKALI 6 Haziran 2012 Çarşamba 09:59

OLAN OLDU TORBA DOLDU HAYDİ: HERKES KOMŞUSUNU PARTİYE ÜYE YAPMAYA DAVET EDİYORUM SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      13      5  
bahadır tan 5 Haziran 2012 Salı 22:38

sevgili arkadaşlar birşeyleri gözdenmi kacırıyoruz vaya görmemeyemi çalışıyoruz izmire siyasette yön veren parti büyülerimiz bu kadar çalışmalar bu kadar tavizlerden sonra ancak yüzde otuz dokuz üstünlük saglandı iyi de yüzde atmış biri karşı cıkıyor buda demektir artık bu partiden elinizi çekinmi diyorlar yoru sizin ben yanıla bilirim

Yorumu oyla      13      7  
gürbüz 5 Haziran 2012 Salı 19:42

Şu Partililer Kocaoğlunun yaptıklarını nasıl sindirebiliyorlar. Demokrasi anlayışlarına hayranım. AKP ve Tayyip Erdoğana diktatör diyenler Kocaoğlunun pariyi bu kadar karıştırmasını övgüyle benimsiyorsunuz. Bu nasıl demokratlık. Üyenin haklarını kim koruyacak. Yiğitliği hala kendinizde arıyorsunuz. Kılıcdaroğlu yarım saat Aziz Kocaoğlunu överek açıkça adayına oy istedi. Sizin bu anlayışınız bu demokratik kültürünüz mü AKP'yi iktidardan indirecek. Buna ört ki ölem denir

Yorumu oyla      16      10  
HAMDİ 5 Haziran 2012 Salı 18:23

başkanlar olmadı, hanımları.olmadı makan şöförleri ....... kafakol ilişkileri, bu beceriksis yerel yöneticileri kaleyi zorla ak partiye kaptıracaklar. yazlk oluyor halkın ümüdlerine, delege agaları parti küçük olsun bizim olsun derdindeler

Yorumu oyla      20      11  
Sevgisiz bu is yürümez Aytekin 5 Haziran 2012 Salı 18:06

Aytekin Efendi nasıl olacak bu iş?Seni aday gösteren Uzunbay grubu sana düşman;seni aday göstermeyen karşında olan yalı grubu düşman,seni-sözünü tutmayıp söz verdiğin sayıda il delegesini vermediğin haklı olarak çizen zeki günen ve bşehir grubu (üstelik sen de onları çizdin!)iki kere düşman.Siyaset sevgi işidir.Tüm konak artık düşman.Nasıl siyaset yapacaksın?10 tane seni seven bir de il delegesine yazdığın ailen kaldı yanında..Nasıl olacak bu iş?Bu kadar düşmanlıkla bu kadar ah! asla yürümez..

Yorumu oyla      18      7  
MİSAFİR 5 Haziran 2012 Salı 16:47

daha hala neyi sindiremedi Levent Eyipişiren? gayet demokrasi bir şekilde oldu akıllı alın işte ilerleyen zamanlarda görücez dik kafalı işte birde il başkanı seçicektik pehh neden bazı dengesizlikler oluyor bu yüzden.o bunu dedi şu şöyle tehtid etti sen neyaptın sen nasıl hareket ettin kendine gelince iyi ali engine gelincemi kötü? sorarım sayın eyipişiren

Yorumu oyla      22      8  
Bilal-İzmirli 5 Haziran 2012 Salı 16:33

Kocaoğlu‘Ali Engin ve Tacettin Bayır olursa başımın üzerinde yerleri var. Ama Levent Eyipişiren için aynı şeyi söyleyemeyeceğim’?????YANLIŞ SAYIN KOCAOĞLU size 2014 belediye seçimlerinde aynısını CHP parti meclisi söylese ne hissedersin.CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      24      13  
CHP Lİ 5 Haziran 2012 Salı 16:22

Eyipişirene bunu sormaklazım karşıyaka kongresinde divan başkanıydın neden bir bayan adaya yapılan haksızlıklara sesin çıkmadı ordaydık bir bayan olarak utandım chpli olarak utandım bizimpartide demokrasiyi ağzından düşürmeyen göstermelik demokratlar şimdi neyi savunur oldunuz ilkadın koları başkanı ve elfin tataroğluda ordaydı hiç sesleri çıkmadı oyapılan yalnışlara sesiz kaldınız şimdi aynı yalnış size yapılınca zordeyilmi gençlerin konuşmasını istemiyordun şimdi neden genç diyorsunki

Yorumu oyla      23      8  
deniz 5 Haziran 2012 Salı 16:10

düşünün işte sayın chp delegeleri eğer bu adam seçilseydi izmirin halini..etrafında toplanan adnan,azimet,cevo,müjdat eyipişirenin aynasıdır..kendileriyle birlikte seninde siyasi hayatını bitirdiler levoooooo.

Yorumu oyla      23      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan 'daha da gelmem' dediği Davos’ta
Üç yıldır Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına katılmayan Başbakan ...
Kral Şükür’e kaza şoku: Ayağı kırıldı!
Eski futbolcu ve AK Parti Milletvekili Şükür, trafik kazası geçirdi. Şükür sol ayağını kırdı.
‘35 İzmir, 35 Proje’nin bir yılını anlatacaklar
9 Haziran'daki AK Parti İzmir İl Kongresi'ne katılacak olan Erdoğan, projenin ...
 
Engin’in listesinde deprem: 12 isim çarşafı yırttı
CHP’de neredeyse iki gün süren maraton listelerin kesinleşmesiyle sonlandı. ...
Eyipişiren’in gözü arkada kaldı!
CHP İzmir İl Kongresi'nin favori isimleri arasında gösterilen ancak büyük ...
CHP’liler dayanışma yemeğinde bir araya geldi
Urla CHP İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği dayanışma yemeğinde CHP’liler bir araya geldi.
 
CHP’nin yeni patronu Engin ilk kez Egedesonsöz’e konuştu
25 saat süren maratonun ardından bayrağı Tacettin Bayır’dan devralan Ali ...
Ve CHP İzmir’de Ali Engin dönemi...
25 saatlik maraton sonunda seçime başkan olarak giren Bayır erken havlu ...
CHP İzmir’de ‘çarşaf’ bereketi: İşte listeler
İl Kongresi’nin çarşaf listeyle yapılmasına karar verilmesinin ardından ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva