HABERLER>POLİTİKA
5 Haziran 2012 Salı - 11:35

Erdoğan 'daha da gelmem' dediği Davos’ta

Üç yıldır Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına katılmayan Başbakan Erdoğan, Türkiye'de ilk kez düzenlenen forumda konuşma yaptı. Erdoğan, ekonomik göstergelerin kriz öncesi dönemleri aştığını belirtti.

Erdoğan  daha da gelmem  dediği Davos’ta

İSTANBUL - Türkiye'de ilk kez düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu (WEF) İstanbul'da başladı.
 
Medya ortağının CNBC-e olduğu forumda açılış konuşmasını Başbakan Tayyip Erdoğan yaptı. Erdoğan, böylece 2009'da yaşanan 'One minute' krizi sonrası forumda ilk kez konuştu.
 
Erdoğan şunları söyledi: "Türkiye zor bir coğrafyanın ortasında tüm sorunlara rağmen istikrarla demokrasiyle büyüyen bir güven adası olma konumunu muhafaza eden bir ülke. Türkiye ekonomisi son 10 yılda ortalama yüzde 5.3 büyüdü. 10 yılda küresel ekonomik krizin de olduğu dikkate alındığında bu büyüme önemli bir başarıdır. 2011'de Türkiye Çin'den sonra en çok büyüyen ülke oldu. 2002'de 230 milyar dolarlık milli gelir 772 milyar dolara ulaştı. Kişi başı gelir de üç kat büyüyerek 10 bin 444 dolara ulaştı. İhracatta, büyümede, turizm gelirlerinde borçlanma faizlerinde Türkiye krize rağmen çok olumlu performans sergiledi. Türkiye'nin IMF'ye 23.3 milyar dolar olan borcu 1.7 milyar dolara kadar düştü. Nisan ayında borç sıfırlanacak.
 
İstikrar ve güvenin Türkiye için olduğu kadar bölgemizdeki her ülke için de hayati önemde. Tüm seçimlerde popülizme asla fırsat vermedik, mali disiplinden taviz verilmedi. Türkiye'de popülist kaygılarla ertelenen reformları kararlılıkla gerçekleştirdik. Hemen tüm ekonomik göstergelerimiz, küresel ekonomik krizin ağır seyrettiği 2009 yılında bir miktar gerileme gösterse de bugün, kriz öncesi dönemleri aşmış durumdadır.
 
Türkiye'nin son 10 yılda elde ettiği başarı dış politikada aktif, başarı eksenli gayretlerinin neticesidir. Bu bölgedeki her ülkenin refahı bölgedeki barış ve huzura bağlıdır. Bu geniş coğrafyada ortak noktalar farklılıklardan çok daha fazla. Bir ülkenin sorunu diğer ülkeyi çok yakından ilgilendiriyor. Filistin meselesine dikkatleri çekiyoruz. Ama aynı zamanda Filistin meselesini bölgenin barış ve istikrarını tehdit eden en önemli mesele gördüğümüz için oraya dikkat çekiyoruz. Dünyanın en büyük açık hava hapishanesinde insanlar tutsak ediliyor. İran meselesinde aynı ilkeli duruşu sergiledik. Suriye konusunda da tavrımız nettir. Derdimiz Suriye'nin içişlerine karışmak değil, kapsamlı yangına karşı kamuoyunun dikkatlerini buraya çekiyoruz. Türkiye'de şu anda 24 bin kişi mülteci olarak yaşıyor. Dünya küreselleşirken, vicdan da küreselleşmelidir. Krizin küresel nedenleri görülmeli ve ekonomi adına küresel tedbirler alınmalıdır."
 
ÜÇ YIL SONRA FORUMDA
Davos toplantılarını düzenleyen Dünya Ekonomik Forumu'nun İstanbul'da yapılmasıyla Başbakan Erdoğan, üç yıl sonra bu foruma ilk kez katılmış oldu. 2009 yılında Davos'taki toplantıda yaşanan 'One minute' krizi nedeniyle Başbakan Erdoğan, Davos toplantılarına katılmıyor.
 
SCHWAB: TÜRKİYE KENDİNE ÖZGÜ YERE SAHİP
Forumda konuşan WEF Kurucusu ve Başkanı Klaus Schwab da "Türkiye kendine özgü bir yere sahip. Türkiye batının en doğusu, doğunun da en batısı. Siz Başbakan Erdoğan, bir arabuluculuk görevi yaptınız. Sizinle geçen Ağustos ayında görüştüm, ben gerçekten çok etkilendim. Geçen günlerde Türkiye'nin liderlik konusundaki yerinden bahsettim. OECD'de en hızlı gelişen ülkeler arasında olduğunu söyledim. İlk kez 42 yıllık tarihi boyunca Dünya Ekonomik Forumu bölgesel toplantısını üç farklı bölgeyi ele alarak gerçekleştiriyor" dedi.
 
Foruma Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile AB Bakanı Egemen Bağış da katılıyor.
 
İki gün sürecek Dünya Ekonomik Forumu Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Avrasya Zirvesi, 1971 yılında İsviçre'nin Genova kentinde kurulan organizasyonun 42 yıllık tarihinde en geniş coğrafyayı kapsayan özel zirve olması sebebiyle bir ilk.
 
Dünya Ekonomi Forumu'nun İstanbul toplantısına 70 farklı ülkede toplam 1100 katılımcı kayıt kayıt yaptırdı. Azerbaycan, Gürcistan ve Tunus'un aralarında bulunduğu 20 ülkeden en yüksek seviyede yaklaşık 50 hükümet temsilcisi toplantıya katılıyor.
 
İki gün boyunca sürecek oturumlara dünyanın dört bir yanından 650 iş dünyası temsilcisi, 180 Üst Yönetici katılacak. Toplantıya ayrıca 70 farklı ülkeden toplam 80 genç küresel liderin katılımı olacak.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilal-İzmirli 5 Haziran 2012 Salı 16:23

Birileri CHP MİLLETVEKİLLERİ İÇİN tükürdüklerini yaladılar demişlerdi şimdi onlara iyi yalamalar diliyorum afiyet olsun.CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      11      5  
AHMET NEVZAT GÜVEN 5 Haziran 2012 Salı 13:53

KOMŞULARI HOCANIN EŞŞEĞİNİN SEMERİNİ SAKLAMAIŞLAR.SEMERİ BULAMIYAN HOCA ÇOK HİDDETLENMİŞ VE SAĞA SOLA ;EŞŞEĞİMİN SEMERİNİ GETİRMEZSENİZ BEN YAPACAĞIMI BİLİRİM DEMİŞ.KOMŞULAR KORKMUŞLAR VE SEMERİ GETİRİP VERMİŞLER.BİRİSİ KORKUYLA SORMUŞ: HOCA EĞER SEMER ORTAYA ÇIKMASAYDI N'APACAKTIN DEMİŞ.HOCADA : N'APA BİLİRİMKİ? GİDİP YENİ BİR SEMER ALACAKTIM.DEMİŞ.BİZDE BU İŞLER YÜZYILLARDIR NEDENSE HEP BÖYLE OLUYOR.GÜCÜMÜZ YA EŞŞEĞE YA SEMERE YETİYOR.BİR TÜRLÜ ADAM GİBİ ADAM BULAMIYORUZ.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kral Şükür’e kaza şoku: Ayağı kırıldı!
Eski futbolcu ve AK Parti Milletvekili Şükür, trafik kazası geçirdi. Şükür sol ayağını kırdı.
‘35 İzmir, 35 Proje’nin bir yılını anlatacaklar
9 Haziran'daki AK Parti İzmir İl Kongresi'ne katılacak olan Erdoğan, projenin ...
Engin’in listesinde deprem: 12 isim çarşafı yırttı
CHP’de neredeyse iki gün süren maraton listelerin kesinleşmesiyle sonlandı. ...
 
Eyipişiren’in gözü arkada kaldı!
CHP İzmir İl Kongresi'nin favori isimleri arasında gösterilen ancak büyük ...
CHP’liler dayanışma yemeğinde bir araya geldi
Urla CHP İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği dayanışma yemeğinde CHP’liler bir araya geldi.
CHP’nin yeni patronu Engin ilk kez Egedesonsöz’e konuştu
25 saat süren maratonun ardından bayrağı Tacettin Bayır’dan devralan Ali ...
 
Ve CHP İzmir’de Ali Engin dönemi...
25 saatlik maraton sonunda seçime başkan olarak giren Bayır erken havlu ...
CHP İzmir’de ‘çarşaf’ bereketi: İşte listeler
İl Kongresi’nin çarşaf listeyle yapılmasına karar verilmesinin ardından ...
Bekir Bozdağ o gazeteci için ne dedi?
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yeni Şafak gazetesi yazarı Ali Akel'in ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva