HABERLER>POLİTİKA
4 Haziran 2012 Pazartesi - 16:20

Engin’in listesinde deprem: 12 isim çarşafı yırttı

CHP’de neredeyse iki gün süren maraton listelerin kesinleşmesiyle sonlandı. Kapanışta Yeni Başkan Engin liste şoku yaşadı. Milletvekili Alaattin Yüksel ve Başkan Aziz Kocaoğlu’na yakın 5 ismin üzeri çizilirken, 4’ü başkan 6 isim kurultay delege listesini, 4 isim yönetim listesini ve 2 isim de disiplin kurulu listesini deldi.

Engin’in listesinde deprem: 12 isim çarşafı yırttı

Can ÖZLÜ-Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ – CHP İzmir’de neredeyse iki gün boyunca süren tarihi kongrede Ali Engin’in başkan seçilmesinin ardından herkesin merakla beklediği kurultay delegeliği ve yönetim kurulu listeleri de netleşti.

CHP İzmir'de Ali Engin dönemi haberi için tıklayınız

CHP'nin yeni patronu Ali Engin Egedesonsöz'e konuştu haberi için tıklayınız

Çarşaf liste yöntemi Başkan Ali Engin'in listelerinde yara açtı. Levent Eyipişiren'in listesinden 4 isim yönetim listesini delerken, en büyük çatlak kurultay listesinde yaşandı. 4'ü başkan 6 isim adını liste delerek kurultay delegesi olmayı başardı. Bu arada Birol Soylu ve Emin Gazeller de il disiplin kurulu listesine girmeyi başardı ancak ikili kadın kotasına takılacak. Öte yandan Engin'in listeleri çiziklerle de ağır yaralar aldı. Yönetim listesinden Alaattin Yüksel ve Aziz Kocaoğlu'na yakın 4 isim 'kadro dışı' kalırken, 5 isim de kurultay delegesi olamadı.

EN BÜYÜK ÇATLAK KURULTAY LİSTESİNDE
Engin’in ekibinde en büyük deprem kurultay delegeliği listesinde yaşandı. 253 oy alan Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, 253 oy alan eski Milletvekili Hakkı Ülkü, 
245 oy alan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, 245 oy alan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Yüksel Çakmur, 221 oy alan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve 219 oy alan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak Ali Engin'in listesini delmeyi başararak kurultay delegeliğine hak kazandı. Kurultay delegeliği listesinde en çok oyu Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin aldı. 406 oy ile listede ilk sırayı alan Şahin'i 390 oyla Balçova Belediye başkanı Mehmet Ali Çalkaya, 386 oyla Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan takip etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise 379 oy alarak dördüncü olabildi. Bu arada 281 oy alan Eski İl Başkanı Tacettin Bayır da kurultay delegesi seçildi.

NALBANTOĞLU İLE KAVALAR KURAYA KALDI 
Bu arada Kurultay Delege listesinde yer alan ve 222 oy alan İl Eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ile Nevzat Kavalar'ın kaderi kuraya kaldı. İki isim gençlik ve cinsiyet kotasına takılınca hangisinin kurultay delegesi olacağına hakim kurası karar verecek.

İŞTE KURULTAY LİSTESİ


 
YÖNETİM LİSTESİNİ 4 KİŞİ DELDİ/ 4 ÖNEMLİ İSME ÇİZİK!
Seçim sonunda kazanan Ali Engin’in anahtar listesinde yer alan önemli isimler yönetime girmeyi başaramadı. Başta Aziz Kocaoğlu'nun 'prensi' Yekta Varnalı olmak üzere Alaattin Yüksel'e yakın isimlerden Konak'tan Sinan An ve Karabağlar'dan Erkan Büyükkaya ile Buca Örgütü'nden Sevda Erdan Kılıç gerekli delege desteğini bulamayınca yönetime giremedi. Bu arada An, Büyükkaya ve Varnalı Konak İlçe Kongresi'nde Aytekin Tunus'u deviren 'çizikçi' grubun önemli isimleri... İl Kongresi'nde Engin ekibiyle birlikte hareket eden Tunus bu isimlerin yönetim listesinde olmasına büyük tepki göstermişti. Kısacası Tunus sandıkta intikam almış oldu. Engin’in aday listesinde yer almamalarına karşılık Niyazi Aslan, Metin Atmaca, Savaş Akıncı ve Berk Ulusal yönetime girdi.

Yeni il yönetimi şu isimlerden oluştu:
Ülkümen Rodoplu, Züleyha Bingöl, Hüseyin Mutlu Akpınar, Nurcan Adıgüzel, Fulya Türkeli, Mehmet Levent Çili, Osman Peri, Burcu Özalp, Altan İnanç, Ali Karabay, Dilek Bilgin, Nazan Çetin, Melek Kartal, Abdullah Aydemir, Rıza Gök, Serdar Sandal, Ayşe Eğrikülah, Ceyhan Kayan, Kemal Kaygül, Bedri Eren, Celal Yıldız, Mehmet Sıddık Doğru, Barış Erel, Mustafa Sevinç, Nahide Atalay, Niyazi Aslan, Orhan Karaoğlu, Berk Ulusal, Metin Atmaca…




KİMLER LİSTE DIŞI KALDI?
Kurultay delegesi seçimi birçok sürprizi de beraberinde getirdi. Engin’in anahtar listesinde kurultay delegesine aday gösterilen ve Alaattin Yüksel’e yakın isimler Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve Hüseyin Saygılı çok fazla çizik yemelerine rağmen listede kalmayı başarırken; Aziz Kocaoğlu’na yakın Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar ve Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi Müdürü Oktay Gökdemir, Kocaoğlu’yla son anda ittifak kurarak taraf değiştiren Eski Milletvekili Bülent Baratalı, Bornova örgütünden Bülent Çetinkaya ve listedeki Mesut Karaoğlan üstü çizilerek liste dışı kalan isimler arasında yer aldı. 
İl disiplin kurulu listesine giren Birol Soylu da Engin'in listesini delme başarısı gösterdi.

BAŞKANLAR ‘KOTAYA’ ÇARPABİLİR
Öte yandan İl Seçim Kurulu Hakimi tarafından onaylanan kesin listelere itirazlar da başladı. Özellikle belirlenen listelerde yüzde 33'lük kadın kotasının tutturulamadığını dile getiren partililer sonuçlara itiraz etti. İl Seçim Kurulu Hakimi'nin itirazları değerlendirerek, önümüzdeki günlerde son kararını açıklaması bekleniyor. İtirazlar kabul edilir ve tüzükte belirtilen cinsiyet ve gençlik kotası dikkate alınırsa İl Yönetiminden Metin Atmaca'nın yerine Sevda Erdan Kılıç gelecek. İl Disiplin Kurulu'nda ise, Birol Soylu ve Emin Gazeller kadın kotasına takılabilir. Soylu ve Gazeller'in yerine Nurcan Vapor ve Nurcan Şirin gelecek. Asıl deprem ise kurultay delege listesinde yaşanacak. 52 kişilik listeye giren kadın sayısı 11 olurken, kadın kotası uygulanması halinde 6 kadın daha listeye alınacak. Bu durumda son sırada yer alan 52 kişilik Kurultay delegeliği listesine girmeye hak kazanan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin ve Kars/Ardahan/Iğdır Federasyon Başkanı Öner Osmanoğulları liste dışı kalacak. 

YÜKSEK SEÇİM KURULU KARARI İDDİASI
Liste delen bazı isimlere yönelik kadın kotası iddiasıyla düşecekleri yönündeki itirazlar için geri sayım sürerken liste delen isimlerden yapılan açıklamalar Yüksek Seçim Kurulu'nın geçtiğimiz günlerde verdiği bir kararının bu iddiaları çürüttüğünü ortaya koyuyor. Kadın kotası yönüyle yapılan itirazlara yönelik itiraza hazırlanan partililer, 'Kadın kotası CHP'de yüzde 33 kadın ve gencin listelere yazılması yönündedir. Seçilip seçilmemeleri yönüyle partiyi bağlamaz. Yüksek Seçim Kurulu bu yönde yapılan bir itirazı haklı buldu. İtirazlara bu kararla itiraz etmeyi planlıyoruz. Kadın kotası listelerde şekil yönüyle aranıyor. Seçilme zorunluluğu aranmıyor' diye konuştular.
 
DELEGE OLAMADILAR
Kurultay delegeliği listesi dışında kalan önemli isimler de dikkat çekti. Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar, APİKAM Müdürü Oktay Gökdemir, CHP eski milletvekili Bülent Baratalı, Bergama İlçe Başkanı İdris Yavuz Yılmaz, Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin, Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, İl Başkan Adayı Levent Eyipişiren, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Kadın Kolları İl Başkanı Nurşen Balcı, eski milletvekili Sedat Uzunbay, Selçuk Ayhan, Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay, Kadın Kolları MYK Üyesi Elfin Tataroğlu, Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, eski Genel Sekreter Yardımcısı Abdurrezzak Erten, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İZELMAN Genel Müdürü olan ve cezaevinde bulunan Hüseyin Kırmızı ve eski PM üyesi Mehmet Süne kurultay delegesi olmayı başaramadı. Bu arada Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın hiçbir listede yer almaması ve kendiliğinden adaylık başvurusu da yapmaması dikkat çekti.

İŞTE TÜM SONUÇLAR: KURULTAY VE YÖNETİM LİSTESİNDE KİM/NE KADAR OY ALDI?

KURULTAY LİSTESİ ADAYLARI





YÖNETİM LİSTESİ ADAYLARI




 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 52 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BAYRAKLIDAN 5 Haziran 2012 Salı 13:34

“Parti içi demokrasi”, “örgüt”, “tabanın sesi”, “önseçim” ve benzeri “demokratlık sembolü” sözcükler… Şimdi “sözün bittiği” yerde… “Demokratlık ve samimiyet sınavına” giriyoruz… Sayın Yekta Varnalı ve Sayın Sevda KIlıç söylemlerinde samimiler ise aşağıdaki sorulara lütfen yanıt versinler. SORULAR: 1-CHP İzmir il yönetim kurulu üyeliğini yeniden hak ettim diyormusunuz 2- Bayraklı ilçesinde yaşanan sizede zamanında aktarılan bir sorunun çözümünde nasıl davrandınız hatırlıyormusunuz? Cevabını veriniz lütfen!!

Yorumu oyla      17      6  
özizmirli 35 5 Haziran 2012 Salı 11:43

vahhh izmirim vah,seni kimler aldı,kimler öpüyor seni şu listelerde kaç tane izmirliyim diyebilen var acaba,eeee bundan sonra çocuğun okuluda bitti,satalım evimizi gidelim bir yerlere alın izmir sizin olsun

Yorumu oyla      16      11  
ESKİLERDEN NAMI DİĞER SIZINTI 5 Haziran 2012 Salı 11:27

KİM NE DERSE DESİN ÖNCELİKLE NASIL İŞ BU İŞİNİZ GÜCÜNÜZ YOK PARTİYİ VE PARTİLİLERİ BURADAN MI TARTIŞACAKSINIZ. HERKESİ KINIYORUM. BU İŞİ EN ÇOK HAKEDEN SAYIN YEKTA VARNALI VE SEVDA KILIÇ'TIR. EMEĞİ ÇOKTUR. BUNU BİREBİR KENDİLERİ İLE ÇALIŞAN BİRİ OLARAK CANI YÜREKTEN SÖYLÜYORUM.

Yorumu oyla      16      9  
BUNU HERKES OKUSUN.... 5 Haziran 2012 Salı 11:17

Madde 55a; "Her iki cinsiyetten üye seçilmesi gereken organlarda bu durum genel sıralama ile gerçekleşmemiş ise, aynı cinsiyetten aday olanlar arasında aldıkları oya göre ayrı ayrı sıralama yapılır. Alınan oya bakılmaksızın her iki cinsiyetten yeterli üye alınarak organlar seçilmiş sayılır" Madde açık, İl Yönetiminde 10 tane kadın olması şart. YSK'nın iptal ettiği itiraz blok liste için geçerliydi. Aynı kararı çarşaf için veremez. TÜZÜĞÜ BİLMEYENLER İKİ OKUSUN, İYİ ÖĞRENSİN. HOŞGELDİN SEVDA HNM.

Yorumu oyla      21      9  
bucalı 5 Haziran 2012 Salı 10:59

aziz tekin 18 oy aimış yani gazete destegi cemaat destegi ve sonuncu rezil olmuş çok sevindim bucada mezhepcilere iyi bir ders verdik baykalcılar olarak

Yorumu oyla      15      6  
Duygu A 5 Haziran 2012 Salı 10:30

bir bayan olarak başarılı bir ilçe başkanı olan Aliağa ilçe başkanı özlem şan oğuzhan'ın kadınlar arasında en yüksek oyu alarak kurultay delegesisi olmasını taktir ediyorum kendisini tebrik ediyorum

Yorumu oyla      20      6  
ersin derki: 5 Haziran 2012 Salı 09:43

Bucamızın büyük sitasetçileri oktay gokjdemir sevda kılıç,gungor kaya delegeden kırmızı kart yemiş hayırlı ugurlu olsun:):)bakalım yenilen pehlivan güreşe doyacak mı

Yorumu oyla      19      6  
bektaş toprak 5 Haziran 2012 Salı 09:37

BÜYÜK İNSAN YÜKSEK MAKİNE MÜHENDİSİ SAYGIDEGER GÜNGÖR KAYA BU LİSTELERDE YOKSA CHP BİTMİŞTİR. GÜNGÖR KAYA GELECEK DERTLER BİTECEK

Yorumu oyla      12      13  
özer özbaşı 5 Haziran 2012 Salı 09:35

Chp örgütleri inançlı ve istekli . Bu seçim onu gösterdi. Partiye talep çok. Akepe geliyor diyen bazı yorumcular var. Evet paraşütsüz aşağı doğru geliyor.Doğrudur.

Yorumu oyla      13      8  
SEVDA HANIM OKUSUN 5 Haziran 2012 Salı 09:34

haberin içinde sevda kılıç hanım için acı bir haber var. derki: Kadın kotası CHP'de yüzde 33 kadın ve gencin listelere yazılması yönündedir. Seçilip seçilmemeleri yönüyle partiyi bağlamaz. Yüksek Seçim Kurulu bu yönde yapılan bir itirazı haklı buldu. İtirazlara bu kararla itiraz etmeyi planlıyoruz. Kadın kotası listelerde şekil yönüyle aranıyor. Seçilme zorunluluğu aranmıyor'

Yorumu oyla      13      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eyipişiren’in gözü arkada kaldı!
CHP İzmir İl Kongresi'nin favori isimleri arasında gösterilen ancak büyük ...
CHP’liler dayanışma yemeğinde bir araya geldi
Urla CHP İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği dayanışma yemeğinde CHP’liler bir araya geldi.
CHP’nin yeni patronu Engin ilk kez Egedesonsöz’e konuştu
25 saat süren maratonun ardından bayrağı Tacettin Bayır’dan devralan Ali ...
 
Ve CHP İzmir’de Ali Engin dönemi...
25 saatlik maraton sonunda seçime başkan olarak giren Bayır erken havlu ...
CHP İzmir’de ‘çarşaf’ bereketi: İşte listeler
İl Kongresi’nin çarşaf listeyle yapılmasına karar verilmesinin ardından ...
Bekir Bozdağ o gazeteci için ne dedi?
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yeni Şafak gazetesi yazarı Ali Akel'in ...
 
Kamalak: Kürtajdan önce zinayı yasaklayın
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Zina serbest, kürtajı yasaklıyorlar. ...
Kılıçdaroğlu: İzmir’in önündeki tek engel AK Parti’dir!
CHP Genel Başkanı il kongresinde kentteki yerel yönetimi ve çalışmalarını ...
Kılıçdaroğlu kongre öncesi İzmir’in rüya projesini tanıdı
CHP Genel Başkanı İzmir İl kongresi öncesi sabah saatlerinde İzmir Büyükşehir ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva