HABERLER>POLİTİKA
3 Haziran 2012 Pazar - 12:58

Kılıçdaroğlu kongre öncesi İzmir’in rüya projesini tanıdı

CHP Genel Başkanı İzmir İl kongresi öncesi sabah saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafında hazırlanan, “İzmirlilerin Denizle İlişkisini Güçlendirmekte Uygulanacak Tasarım Stratejisi” adlı projenin tanıtım toplantısına katıldı.

Kılıçdaroğlu kongre öncesi İzmir’in rüya projesini tanıdı

Can ÖZLÜ/EGEDESONSÖZ - Manisa İl Kongresi’nin ardından dün gece İzmir’e gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü İzmir İl kongresi öncesi sabah saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafında hazırlanan, “İzmirlilerin Denizle İlişkisini Güçlendirmekte Uygulanacak Tasarım Stratejisi” adlı projenin tanıtım toplantısına katıldı.

- Swiss Otel’de Kılıçdaroğlu mesaisi… tıklayınız…

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki etkinliğe Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak, Birgül Ayman Güler, Perihan Sarı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte gelen Kılıçdaroğlu’nu salon girişinde İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Musa Çam, Mustafa Moroğlu, Rahmi Aşkın Türeli, Oğuz Oyan ve ilçe belediye başkanlarından oluşan kalabalık bir grup karşıladı.

Toplantının açılış konuşmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaptı. Yerel seçimlerin ardından kentin vizyonunun yeniden belirlenmek için çalışma başlattıklarını belirten Kocaoğlu, sunumu yapılan projenin İzmir’in kıyı şeridini birçok açıdan kent yaşamına katkı koyacak şekilde kullanmaya imkan sağladığını söyledi.

Proje yürütücülerinden Prof. Dr. İlhan Tekeli, İzmir’in kıyı şeridini yeniden planlayan proje hakkında bilgi verdi. 



İZMİR AKDENİZ’İN CAZİBE MERKEZİ OLMALIDIR!
Projenin tanıtım filminin ardından kürsüye çıkan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, projeyi hazırlayan ekibe teşekkür etti. Kılıçdaroğlu, “Söylenecek çok fazla söz yok. Düşünce ve aklı eylemle buluşturuyorsunuz. Kent kültürünü, kent estetiğini sağlayabilmek çok önemli… Kuşkusuz bunları yaparken, bilimi, bilim adamını ve sanatçıyı da göz önüne almak gerekir. Kent estetiği sanatçıya bağlıdır. Sanatçıya değer vermek, kente değer vermekle eş değerdir. Heyecanla bu projenin hayata geçirilmesini bekliyorum. Bende sade bir vatandaş olarak, Kordon’da gezeceğim. İzmir Akdeniz’in cazibe merkezi olmalıdır. İzmir bunu hak ediyor. Sizler İzmir’e katkı yapıyorsunuz. İzmir bunun farkında. Umarım iktidar da farkında olur. İzmir stressiz bir kent... İstanbul’da sokağa çıkınca stres oluyorsunuz. İzmir özgürlüklerin kentidir. Bu tablonun oluşmasında sizin katkınız var. O katkı bize huzur verecektir. Çok önemli bir çalışma. Umuyorum diğer kentlere örnek olur. Dünya İzmir’in önemini gördü. Bu nedenle uluslar arası bir kuruluş İzmir’i en hızlı ve sağlıklı büyüyen dördüncü kent ilan etti. Demek ki bunu hak ediyorsunuz. Umarım iktidar da bunun önüne geçmez. İzmir’e hak ettiğini verir” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ve beraberindekiler körfez brifinginin ardından il kongresine katılmak üzere Adnan Saygun Sanat Merkezi’nden ayrıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ÇİĞLİLİ VATANDAŞ. 3 Haziran 2012 Pazar 17:54

Sayın Kocaoğlu çok çalışkan bir başkan(!) İnanmayan gelip Çiğli'ye baksın.Yıllardır hep buraya yatırım yaptı ve Çiğli Başkanın sayesinde İzmir'in Paris'i oldu.Atık su tesisi ve yılladır İzmirİn çöp deposu bu bölgede.Bu yatırım konusunda sayın Başkanın hakkı ödenmez.Diğer ilçeler Çiğli2yi kıskanıyorlar.Seçimi canla başla bekliyoruz.Gene CHP yi Çiğli'de bir numara yapacağız ki yeni çöplüğüde bize versin(!)

Yorumu oyla      15      6  
MAMOSTE 3 Haziran 2012 Pazar 15:00

Buna ilave olarak ne yapacaksınız, merak ediyorum. Yatlimanları yapılacağını duydum, körfez ile İzmirlinin arasına yatlimanı sokacak, rant kapısı haline getireceksiniz. Konu bu mu? kim kandırılıyor. Körfezin temizliğe ihtiyaç vardır. Ayrıca tersaneden bayraklıya birleşmeli, liman çevresi kordunla kesintili olmaktan çıkarılmalı, sahilevleri tamamlanmalıdır. Başka bir şeye ihtiyaç yok. O kaynakları daha verimli işlerde kullanın lütfen, yazık bu ülkeye/memlekete, yanlış işlerin peşine düşürmeyin...

Yorumu oyla      17      7  
DEMOKRAT 3 Haziran 2012 Pazar 14:25

Yahu İzmirli'lerin Denizle İlişkisinde Herhangi Bir Sorunu'mu Vardı da Bizim mi Haberimiz Yoktu. İlişkimizi Nasıl Güçlendireceksiniz Çok Merak Ettim Doğrusu.Sorunumuz Çarpık Kentleşme,Ulaşım,Birtürlü Bitmeyen Metro Hattı,Çalışmayan Teleferik,Her Köşe Başını Ele Geçirmiş İşportacılar ve El Arabalı Belli Bir Kesim ve Bunlara KESİNLİKLE MÜDAHALE ETMEYEN BELEDİYE ve Kaldırımları Ele Geçiren Esnaftır.Sizler İstediğiniz Kadar Böyle Göz Boyayacak Projeler Sunun Hepsi Havagazıdır.Yasaları UYGULAYIN Ytr.

Yorumu oyla      22      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İtfaiyecilerden Bakan Yıldırım’a kazanılmış hak şükranı
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım, özel yasa ile ...
Yıldırım Afrika’ya İzmir’i anlattı
İstanbul'da düzenlenen Somali Konferansı'na katıldıktan sonra İzmir'e ...
CHP İzmir'de 25 saatlik kongre maratonu
CHP İl Örgütü Celal Atik Spor Salonu’nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ...
 
Terör görüşmesi Çarşamba saat: 15.00'te!
CHP Genel Başkanı Kılıçdardoğlu, terörü bitirecek yol haritasını Meclis ...
Denizli öncülük etti dünya Romanlar için birleşti
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’nin öncülüğünde kurulan Roman ...
Köşk'ten 'havada grev yasağı'na jet onay
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'hava iş koluna grev yasağı' getiren yasanın ...
 
'Türk takımları gitsin şimdi kumda oynasınlar'
Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, UEFA'nın Türkiye'den 3 kulübe verdiği ...
Kadınlardan Gökçek'e yumurtalı kürtaj protestosu
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i yumurta atarak protesto ...
CHP İzmir’de gözler ‘Büyük Pazar’da: İşte son gelişmeler
CHP İzmir İl Kongresine bir gün kala hazırlıklar tamamlandı. Üç adayın; ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva