HABERLER>POLİTİKA
5 Haziran 2012 Salı - 17:02

CHP'de kongre sonrası itiraz fırtınası

Tartışmalı kongre sürecinin ardından yönetim kurulu, kurultay delege listesi ve disiplin kuruluna giren sonrasında ise ‘cinsiyet ve gençlik’ kotası nedeniyle düşen isimler itirazlarda bulundu.

CHP de kongre sonrası itiraz fırtınası

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ -  Kongrede yönetim kurulu, kurultay delegeleri ve il disiplin kurulu için seçilen isimler ile ilgili itirazlar gelirken listelere giremeyenler ve listelerden kadın ve gençlik kotası nedeniyle düşenler çalışmalara başladı. Kadın kotası nedeniyle seçildikleri kurultay listesinin dışında kalan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç gibi isimler itirazlara hazırlanırken onların yerine alt sıralardan gelen ve 120 oyun üstünde oy alan kadınlar da ‘kadın kotası’ nedeniyle resmi itirazı yaptı. Konak İlçe Seçim Kurulu’na giden Süheyla Sumru Karaer, Yeşim Ayaz, Dilek Türkan Kadın Kolları İl Başkanı Nurşen Balcı, Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Elfin Tataroğlu, ve Sema Şengül dilekçelerini verdi.
 
Yönetim Kurulu’ndan kadın kotası nedeniyle düşen Bornova Belediye Meclis Üyesi Metin Atmaca seçim kuruluna ‘oylar yeniden sayılsın’ dedi. Resmi dilekçesini kurula veren Atmaca, oylarının daha fazla olduğunu açıklanan hakim onaylı ‘197’ oyunun 200’ün üzerinde olduğunu belirtti. Atmaca’nın yerine yönetime girmesi beklenen İl Eski Sekreteri Avukat Sevda Erdan Kılıç da kadın kotasının uygulanmasını talep ederek yönetimin kendi hakkı olduğunu belirtti. Kılıç seçimde 190 oy almıştı.

DİSİPLİN DE KURA ÇEKECEK
Ayrıca Disiplin Kurulu’na giren ve 7. sırada bulunan Birol Soylu’nun düşmesine neden olan Neşe Şirin ve Nurcan Vapor, itirazlarını yaptı. Soylu ise aldığı 193 oyun aslında daha fazla olduğunu söyledi. Öte yandan Disiplin Kurulu’nda ilginç bir gelişme yaşandı. Kadın kontenjanından listeye girmesi beklenen Şirin’in yüzde 20 oy oranı olan 124 oyu alamadığı 96 oyda kaldığı ortaya çıktı. Disiplin Kurulu yedek listesinde başka kadın bulunmaması üzerine sadece Vapor’un yolu açıldı. Disiplin Kurulu’ndan bir kişinin düşmesi beklenirken Soylu ve Mehmet Emin Gazeller’in aynı oy aldığı belirlendi. İki ismin 193 oyda kalması ‘kura’ yolu açıldı. Kurula girecek olan iki isim arasında kura çekilecek. Ya Soylu ya da Gazeller yedek birinci sıraya düşecek.
 
CENGİZOĞLU’NDAN BAŞKANLARA KÖTÜ HABER
Kongrede seçilen kurullarda bulunması gereken kadın ve gençlik kotaları ile ilgili kafaları karıştıran açıklamalar üzerine Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Kemal Cengizoğlu’ndan açıklama geldi. Dört dönemdir CHP Genel Merkezi’nde İzmir’i temsil eden Cengizoğlu, listelerden düşmeyeceğini açıklayan başta belediye başkanları ve partililere kötü haber verdi. Cengizoğlu, cinsiyet kotasının partinin yönetim, kurultay ve disiplin kurullarında uygulandığını anlattı.
 
Şubat Ayı’nda yapılan Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nda kabul edilen yeni parti tüzüğü gereği başkanlar başta olmak üzere birçok kişinin kurultay listesine giremeyeceğini belirten Cengizoğlu, “Parti tüzüğünün 48, 55/a ve 61. maddenin a ve b maddeleri gereği bu durum tescillenmiştir. Partinin resmi yapılanmasında her şey açık ve nettir. Arkadaşlar değişik yorumlara girmesin. Tüzüğü okusunlar ve kimseyi uğraştırmasınlar. Onlara bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BDP’den Başbakan’a: İngilizcen var başka iş bul
CHP’nin Kürt sorununun çözümü için AK Parti’yle görüşmesinin önemli olduğunu ...
Akay 28 ilçe başkanıyla meydan okudu
AK Parti İzmir’in 9 Haziran'da yapacağı kongre öncesi hazırlıklar devam ...
Eyipişiren’den Maktap’a ‘manidar’ kongre tebriği!
CHP İzmir’de Başkan Aziz Kocaoğlu ile ilçe belediye başkanlarının karşı ...
 
Erdoğan 'daha da gelmem' dediği Davos’ta
Üç yıldır Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına katılmayan Başbakan ...
Kral Şükür’e kaza şoku: Ayağı kırıldı!
Eski futbolcu ve AK Parti Milletvekili Şükür, trafik kazası geçirdi. Şükür sol ayağını kırdı.
‘35 İzmir, 35 Proje’nin bir yılını anlatacaklar
9 Haziran'daki AK Parti İzmir İl Kongresi'ne katılacak olan Erdoğan, projenin ...
 
Engin’in listesinde deprem: 12 isim çarşafı yırttı
CHP’de neredeyse iki gün süren maraton listelerin kesinleşmesiyle sonlandı. ...
Eyipişiren’in gözü arkada kaldı!
CHP İzmir İl Kongresi'nin favori isimleri arasında gösterilen ancak büyük ...
CHP’liler dayanışma yemeğinde bir araya geldi
Urla CHP İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği dayanışma yemeğinde CHP’liler bir araya geldi.
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva