HABERLER>POLİTİKA
5 Haziran 2012 Salı - 14:06

Akay 28 ilçe başkanıyla meydan okudu

AK Parti İzmir’in 9 Haziran'da yapacağı kongre öncesi hazırlıklar devam ederken Başbakan Erdoğan'dan vize alan ve kongrede 'genel merkezin adayı' olarak seçime giren İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 28 ilçe başkanıyla göreve hazırım mesajı verdi. Akay son günlerde partide yaşanan istifalar ve hakkında gönderilen e-posta ile ilgili de, "Tekerine çomak soktuğumuz insanlar dezenformasyon yapıyor" dedi.

Akay 28 ilçe başkanıyla meydan okudu

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ-  Mövenpick Otel'de 28 ilçe başkanıyla ortak basın toplantısı düzenleyen Akay'a ilk destek ilçe başkanları adına konuşan Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan'dan geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenecek olan kongreye 50 bin kişinin katılımını beklediklerini anlatan Akay, "Başbakanımızın katılımıyla cumartesi günü 4. Olağan İzmir il kongremizi gerçekleştireceğiz. Atanarak bu göreve gelmiş olan bir il başkanı olarak seçilerek görevime devam etmek istiyorum. Sayın başbakanımız cumartesi günü önce il kongremize katılacak ardından İzmir valiliği'nin organize ettiği 771 tesisin açılışını gerçekleştirecek. Sayın Başbakamızın Genel Başkan olarak katılacağı son kongre olacağı için bu kongremize büyük önem veriyoruz. TT Arena Stadı'nda yapılan İstanbul il kongresi kadar olmasa da ona yakın bir kalabalıkla kongremizi gerçekleştirmek istiyoruz. Alsancak Stadı'nın akustiği iyi olmadığı için en büyük salon olan Halkapınar Spor Salonu'nda kongremizi yapacağız. 50 bin kişinin katılmasını planlıyoruz. Bundan sonra tabanda siyaset yapacağız. İlçelerin sandık ve alan çalışmaları başlayacak. Yerel seçimlere yönelik yerelde ihtiyaçları tespit edeceğiz. İlçelerdeki vatandaşların taleplerini yerinde görüp bu konuda çalışmalar yapacağız. Kongre sonucunda oluşacak olan il yönetim kurulu 2014 yerel seçimlerini, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimleri götürecek. Bu nedenle yedek yönetim kurulu listelerimizi de asil gibi hazırlıyoruz. O nedenle 50 değil, yedeklerle birlikte 100 kişilik yönetim kurul hazırlıyoruz" dedi.

35 projenin bir yılını anlatacaklar haberi için tıklayınız



BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ ALIR
Ayrıca,CHP kongresinde il başkanı seçilen Ali Engin ile aynı gün gerçekleştirilen MHP il kongresinde başkanlığını devam ettiren Necat Karataş'ı da tebrik eden Akay, siyasi düşünceleri farklı olsa İzmir'de 3 siyasi partinin il başkanıyla bir masanın etrafına oturabildiklerini söyledi. Akay kongrede kendisine rakip olarak çıkan milletvekili adayı Abdullah Tekbaş'ın adaylığı için de "İzmir il teşkilatını kongreye götürüyorum. Herkes demokratik hakkını kullanıp aday olabilir. Kongrede oyunu da alır boyunun ölçünü de" diye konuştu


SERT SÖZLER

Öte yandan Ömer Cihat Akay'a muhalif olan bazı partililer dün sabahtan itibaren basın kuruluşlarına Akay'ın 2004 yılında AK parti'den ihraç edildiğini gösteren belgeleri gönderdi. Gönderilen e-postada "2004 yılında Konak İlçe yönetiminden atılan AK parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, atıldıktan sonra Genel merkezden sabıkası olduğuna dair belge İzmir il başkanlığına ulaşmıştır. Konak İlçe Başkanı Fatih Yıldırım gelen belgeden dolayı üyeliğini yönetim kurulu kararı ile düşürmüş olup karar metnini İzmir il başkanlığı, Genel Merkez'e göndermemiştir" denildi. Akay ise, e-postada gönderilen ve dönemin Teşkilat Başkanı Hayati Yazıcı'nın imzasını taşıyan ve sabıka kaydı nedeniyle parti üyeliğinden çıkarılması konusundaki sorulara yanıt verdi.

Akay, "Siyasette üç türlü insan vardır. Küçük kafalar, orta kafalar ve büyük kafalar. Küçük kafalar insanları konuyor, dedikodu yapar teşkilata zarar verir. Orta kafalar olayları konuşur. Büyük kafalar fikirleri konuyor. Biz burada fikirleri konuşmak üzere toplandık. 2010 yılının aralık ayında Başbakanımızın huzurunda il başkanlığı görevini alırken da aynı açıklamayı yaptık. Dün partiden ihraç edilen bir kişi bugün AK Parti'nin il başkanı ise yarın da kongrede aday olarak görevinin başına gelecektir. İhraç edildiyse 'kongreye katılamaz, görev yapamaz' diye bir şey yok. Kongre sürecinde önümüzü kesmek isteyenler, menfaatlerini alel gelecek ve tekerlerine çomak soktuğumuz insanlar bu şekilde dezenfarmasyon yapıyorlar" dedi.

Akay, yürürlükten kaldırılan 163. madde nedeniyle sabıkasının bulunduğunu ve il başkanlığına geldiğinde "benim şeref madalyamdır" dediğini hatırlatarak, bu tür muhalefeti doğru bulmadığını söyledi. Akay ayrıca Güzelbahçe İlçe Başkanı Kerim Çetin ile Karabağlar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Osman Sekmen'in istifaları hakkında ise "Kerim Bey'in istifası sağlık ocağı ile ilgili. Osman Bey'in ise yönetime girme talebi var?. O nedenle ayrıldı" diye konuştu. Destek açıklamasına katılan ilçe başkanları Akay ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.Toplantıya istifa eden Güzelbahçe İlçe Başkanı Kerim Çetin dışında tüm ilçeler geldi.Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin'in yerine Hüseyin Dolmacı geldi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli AK Partili 6 Haziran 2012 Çarşamba 23:36

AK Parti izmir il başkan adayı AKAY, kendisinin sabıkası için 163. maddeden olduğunu belirtmiş. Acaba öyle mi? Kendisinin sabıka kaydı Gümrük kaçakçılığından dolayı olmasın? Çıkıp doğruları açıklayacak cesareti gösterebilecek mi?

Yorumu oyla      12      5  
çiğli delege 6 Haziran 2012 Çarşamba 09:54

çiğli zamanında il bşk çıkardı yüz karası tek amacı millet vekili olmak başka amacı yok insanların yüzüne gülen kullanan ahtı vefasız kişiliksiz geçmişte ki devletin imkanlarıyla bir yerlere gelmiş sinsi baktığınızda düzgün kişiği var gibi gözüken diksiyonu iyi kullanan insanın maddi manevi sömüren ömür kabak ne oldu şimdi nerede yüzüne teşkilatta bakan yok yanında onun reklam ajansı hami nedir bu ya bunlar il baş yapmış yuh

Yorumu oyla      12      5  
Salıpazarı 6 Haziran 2012 Çarşamba 07:42

MERDİ AKAY ŞECAAT ARZEDERKEN SİRKATİN SÖYLER

Yorumu oyla      12      7  
bornovalı emektar............. 6 Haziran 2012 Çarşamba 03:41

bu partide BAŞBAKANIMIN üstüne eyleme geçecek kişi iki satır ile bu partiden istifa etmelidir.(çünkü bu kişinin partiyle bir bağı ve emeği yoktur.) ONURLU DURUŞ BUDUR. bir de adama sormazlar mı? kendi mahallesinde ilçe delegesi olamayan ,kendi ilçesinde il delegesi olamayan birinden il başkanı ve yönetimi olurmu diye :) sizce olurmu...

Yorumu oyla      17      8  
teşkilat 6 Haziran 2012 Çarşamba 02:27

sayın akaya taban neye kızıyor ilk atandığında baba dedik abi dedik bu işi bu yapar dedik ama şunu demedik çeteleri il delegesi partiyi kötüleyenlerle bir olmaz dedik ama sayın başkan bunlarla bir oldu bunlara pirim verdi üyeleri küstürdü nasıl bu işin ,içi,nden çıkacak bakalım yerel seçimlerde ğöreceğiz.teşkilat hepsini biliyor genel merkezin adayı sayın başkan malum bir ilçede öyle idi sayesinde o ilçede genelmerkez küçük düşürüldü hadi hayırlısı.

Yorumu oyla      13      6  
ENES YALÇIN 5 Haziran 2012 Salı 22:21

Buradan il yönetim kurulu üyesi olarak yorum yazan beye bir sual sormuş yanıt alamamıştım.Sualimi yeniliyorum. AKAY ın geldiği günden beri başkan yardımcılarından olan bayan ÇOBAN şimdi TEKBAŞın sağ kolu olarak boy gösterdiği halde nasıl il yürütme kurulunda yer almaya devam ediyor? Bu yürütme kurulu iş yürütüyor mu? Yoksa 4 malum şahısla başkancılık mı oynuyor? Bakın beyler kendinize gelin! O veya bu şahsın kaprisleri yüzünden İzmirde senelerdir CHPye mahkum oluyoruz.Buna hakkınız yok!!!

Yorumu oyla      17      8  
ESKİ AKPARTİLİ 5 Haziran 2012 Salı 21:37

BEN AK PARTİ YE OY VERDİM DEMOKRASİ SÖZÜNE KANDIM VERMEZ OLAYDIM BİR DAHA ASLA DEMOKRASİ FİLAN YOK PARTİDEN DE İSTİFA ETTİK AİLECEK KORKUNÇ HESAPLARA ŞAHİT OLDUK UYANIN ARTIK MEMLEKETİ SATLAR

Yorumu oyla      18      8  
Taner POLAT 5 Haziran 2012 Salı 21:21

Akay ismi ilk açıklandığında Chp sevince boğuldu.Buradan açıklıyorum Chp Akay seçildiği anda Ak Partiye İzmir'de büyük zarar verecektir.

Yorumu oyla      20      9  
DEMOKRASİ 5 Haziran 2012 Salı 20:52

İzmir gibi BİR kente irtica suçundan hüküm giymiş birinin bir oyla il başkanı seçilmesi çok ilginç.. BU GİDİŞLE AKP Belli bir aşamaya getirdiği izmiri alamayacak sanırım. Birazcık da OLSA PARTİ İÇİ DEMOKRASİYİ İŞLETİN. ŞİMDİ ÇIKIP DA SEÇİM YAPTIK MI DENECEK. SEÇİM BİR KAÇ KİŞİ ARASINDA OLUR. TEK KİŞİNİN SEÇİMİ Mİ OLUR...AKAY KONGREYE TEK KİŞİNİN İRADESİYLE SEÇİLMİŞ OLARAK GİRİYOR. ADIDA DEMOKRASİ OLUYOR. SEÇİMLERDE SÖZ VE İRADE HAKKI VERİLMEYEN BU İNSANLAR NASIL KOŞTURURLAR. TABANA DİKKAT.

Yorumu oyla      22      8  
HÜKÜMDAR AKAY'A 5 Haziran 2012 Salı 17:44

SN AKAY BU DELEGE BİR MEYDAN OKURSA O ZAMAN KİM BOY ÖLÇÜSÜ ALIR GÖRÜRSÜN,NE ACIDIR Kİ BAYRAKLI KONGRESİ ÖRNEK OLMALI VE DERS ÇIKARILMALI.SN BAŞBAKANIMIZ AH BİR GELİP GÖRSE KİME GÖREV VERİĞİNİ TEŞKİLATI BİRLEŞTİR DİYE GÖREV VERDİĞİ AKAY ŞUANDA BALTALI MUSTAFA PAŞAYI OYNAYIP KUTUPLAŞMA YAPIYOR YAZIK İZMİR'E YAZIK OLACAK.BİNALİ BEY HAKLI ÇIKTI.KONGREDEN SONRA GÖRECEKSİNİZ BAK MUHALEFET EDEN İLÇE BAŞKANLARININ KELLESİNİ ALACAK,ÖZEN KIZILIRMAKLA UĞRAŞACAK,NETİCE DARMADAĞAN OLACAK OLAN KOCA TEŞKİLAT

Yorumu oyla      27      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eyipişiren’den Maktap’a ‘manidar’ kongre tebriği!
CHP İzmir’de Başkan Aziz Kocaoğlu ile ilçe belediye başkanlarının karşı ...
Erdoğan 'daha da gelmem' dediği Davos’ta
Üç yıldır Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına katılmayan Başbakan ...
Kral Şükür’e kaza şoku: Ayağı kırıldı!
Eski futbolcu ve AK Parti Milletvekili Şükür, trafik kazası geçirdi. Şükür sol ayağını kırdı.
 
‘35 İzmir, 35 Proje’nin bir yılını anlatacaklar
9 Haziran'daki AK Parti İzmir İl Kongresi'ne katılacak olan Erdoğan, projenin ...
Engin’in listesinde deprem: 12 isim çarşafı yırttı
CHP’de neredeyse iki gün süren maraton listelerin kesinleşmesiyle sonlandı. ...
Eyipişiren’in gözü arkada kaldı!
CHP İzmir İl Kongresi'nin favori isimleri arasında gösterilen ancak büyük ...
 
CHP’liler dayanışma yemeğinde bir araya geldi
Urla CHP İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği dayanışma yemeğinde CHP’liler bir araya geldi.
CHP’nin yeni patronu Engin ilk kez Egedesonsöz’e konuştu
25 saat süren maratonun ardından bayrağı Tacettin Bayır’dan devralan Ali ...
Ve CHP İzmir’de Ali Engin dönemi...
25 saatlik maraton sonunda seçime başkan olarak giren Bayır erken havlu ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva