HABERLER>EKONOMİ
20 Mayıs 2024 Pazartesi - 08:47

Motokurye cinayetine meslektaş isyanı: İdam isteriz!

Ülkenin birçok yerinde motokuryeler, cinayete kurban giden meslektaşları Ata Emre Akman için adalet istiyor.  İzmir Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Burhan Akgül, “Hiç düşünmeden, acımadan dövüyor, bıçaklıyor. Yaşatmamak için vurduğu belli. O insanın cezaevinden kesinlikle çıkmaması gerekiyor. Hatta bunun için idam bile gelsin isteriz. Tecavüz, cana kast etme olaylarda kısasa kısas olmalı” dedi.

Motokurye cinayetine meslektaş isyanı: İdam isteriz!

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ – Motokuryelik mesleği, en tehlikeli meslekler grubuna girecek kadar çok fazla ölümle gündeme gelmeye başladı.

Balıkesir'de motokurye olarak çalışan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ata Emre Akman, bir eve sipariş bıraktıktan sonra önünü kesen E.Ö. tarafından bıçaklı saldırıya uğrayarak öldürüldü.

Trafik kazasından iş cinayetine her geçen gün ölümle burun buruna yaşayan motokuryeler, meslektaşları Akman için ülkenin pek çok yerinde bir araya gelerek adalet istedi.

İzmir Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Burhan Akgül, motokuryelerin yaşadığı sorunlar konusunda Egedesonsöz’e değerlendirmede bulundu.

YUMRUKLA SALDIRILAR, ÖDENMEYEN PARALAR

Akgül, İzmir’de kuryelerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek çok yakın bir zamanda yaşanan olayı şu sözlerle anlattı:

“Bir arkadaşımız yakın zamanda bir olay yaşadı. Sipariş edilen ürünü adrese götürüyor. Müşteri parayı veriyor ama para sahte çıkıyor. Arkadaşımız aşağı inerken paranın sahte olduğunu anlıyor. Yukarı çıkıyor diyor ki ‘bu para sahte’. O kişinin bu parayı aşikar bir şekilde verdiği belli çünkü ‘bu parayı sana ben vermedim’ diyor. Halbuki verdiği para belli, arkadaşımızın cebinde başka para yok. Onun vermeme ihtimali sıfır olmasına rağmen arkadaşımıza saldırıyor, yumruk atıyor. Arkadaşımız daha önceden sadece ailevi sebeplerden denetimi olduğu için yediği yumrukla kalıyor ve olay yerinden gidiyor. Adliyeye intikal etmesini istemiyor. Sahte parayı veren şahıs karakola gidip şikayette bulunuyor. Sahte para verenler, yanlış adres bildirimler, paketleri alıp kaçanlar, aklınıza gelip gelmeyecek her şey başımıza geliyor. ‘Kartımda bakiye yok ben nakit getireyim’ diyerek kaçanlar oluyor. Birçok kuryenin işletmeye cebinden para ödediği oluyor. Müşteri parayı vermeyince işletme ‘beni ilgilendirmez, alsaydın’ diyerek işin içinden sıyrılıyor.

HER MÜŞTERİ YÜZDE 50 TEHLİKE POTANSİYELİ TAŞIYOR
Biz de her an taksici arkadaşlarımız gibi tehlikeyle karşı karşıyayız. Sadece trafikten dolayı değil, insanların kişilik bozukluklarından dolayı yaşadığımız sıkıntılar var. Artık sabıkalı insan sayısı Türkiye’de çok arttı. Kimin ne yapabileceğini bilemediğimiz için her müşteri yüzde 50 tehlike potansiyeli taşıyor. Gece yaptığımız sipariş dağıtımlarında tehlike daha da artıyor.”

BIÇAKLA TEHDİT, GASP…
İzmir’in bazı semtlerinde tehlikenin daha fazla olduğuna dikkat çeken Akgül, “Balıkesir’de olan İstanbul’da, İzmir’de oluyor. Bireysel silahlanma çok arttı. Bugün 15 yaşında çocukların elinde silahlar var. Götürdüğümüz siparişte bu tarz olaylar yaşamadık, en azından ben duymadım. Bıçakla tehdit, soyulma gibi olaylar İzmir’in varoş bazı semtlerinde yaşanıyor. Hem paketi alıp hem parayı alıp kaçanlar oluyor bunları duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

İDAM GELSİN İSTERİZ

Akgül, taksiciler gibi motokuryelerin de tehlikede olduğunu belirterek alınması gereken önlemleri sıraladı. Cezaların caydırıcı olması gerektiğine vurgu yapan Akgül, sözlerine şöyle devam etti:

“Her motokuryenin kaskında kamera olması gerekir. KADES gibi uygulamalar, acil durum çağrısı öngörülebilir. Hepsi birbiriyle bağlantılı olabilir. Kurye arkadaşlarımız sadece trafik kazasında ölmüyor. Bazen sinir oldukları zaman arabayı üstünüze sürüp cinayete teşebbüs gerçekleşebiliyor. Bundan sonra o olay başımıza gelecekmiş gibi herkes o korkuyla yaşayacak. Psikolojik olarak da herkesi etkiledi. İnsanlarımızın psikolojik eğitim görmesi gerekiyor. Hiç düşünmeden, acımadan dövüyor, bıçaklıyor. Yaşatmamak için vurduğu belli. O insanın cezaevinden kesinlikle çıkmaması gerekiyor. Hatta bunun için idam bile gelsin isteriz. Tecavüz, cana kast etme olaylarda kısasa kısas olmalı. Annesinin, babasının en azından içi rahatlasın. Sürekli o görüntüleri gördükçe maalesef anne baba her seferinde ölecek.”

 
Başkan Yiğit’ten kent konseyi ve esnaf masası müjdesi
 
İlayda’nın katiline en ağır ceza!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli vatandaş 20 Mayıs 2024 Pazartesi 12:27

En büyük suçlu bu çocukları yetiştiren aileler çocuklara sevgi şefkat ve merhamet göstermezsek sonuç canavarca hislere bürünmüş bireyler olarak karşımıza çıkıyor.Çocuklarımıza önce Ahlaklı olmayı öğretirsek diğer saydıklarım zaten kendiliğinden gelişecektir…

Yorumu oyla      3      0  
harun 20 Mayıs 2024 Pazartesi 10:13

halk idam diye bagırıyor lakın hukıumet kulaklarını tıkamıs duymuyor eyyy hükümet duy artık 5 senedir secimlerde tokat uzerine tokat yiyiyorsun hala sagırısn yuh yani

Yorumu oyla      6      0  
20 Mayıs 2024 Pazartesi 09:29

islamda bu var...zor yani olmaz

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Borsada yatırımcı sayısı rekor kırdı
Borsa İstanbul'da yükseliş trendi sürerken yatırımcı sayısında da yeni ...
Bankacılık sektöründen 'kredi kartı' uyarısı!
Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, kredi kartı kullanımındaki aşırı ...
Türk moda endüstrisi sosyal uygunluğun ön saflarında!
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Birleşmiş Milletler’in ...
 
Maaş çok, eleman yok… Fırınlarda eleman krizi!
İzmirli fırıncı Hasan Atmaca, günlük 1200 ile 1400 lira arasında değişen ...
Kamu ihalelerinde yeni düzenleme
Kamu İhale Kurumu'nun (KİK) mal alımı, yapım işleri, hizmet alımı ve danışmanlık ...
Bakan Kacır: Türkiye'ye yatırımlar hızlanacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Türkiye'nin kredi risk ...
 
Bakanlık duyurdu: Çiftçilere 72 milyon 554 bin liralık destek
Tarım ve Orman Bakanlığı, 72 milyon 554 bin liralık tarımsal destekleme ...
ÇAYKUR, tomurcuk çayın fiyatını belirledi
ÇAYKUR, beyaz çay üretiminin hammaddesi olan tomurcuk çayın kilogram fiyatını ...
'Önceliğimiz enflasyonu tek haneye düşürmek'
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "En büyük önceliğimiz, vatandaşımızın ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva