HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ekim 2012 Salı - 10:58

Menemen’i 3. Kubilay Kupası heyecanı sardı

Menemen Belediyesi 3. Kubilay Kupası Futbol Turnuvası başladı. 6 Ekim’de başlayıp, 21 Aralık’ta sona erecek futbol turnuvasına Menemen, Foça, Çiğli ve Buca ilçelerinden 22 takım katılıyor.

Menemen’i 3. Kubilay Kupası heyecanı sardı

İZMİR - İlk olarak 1969 yılında gerçekleştirilen ve o yıllarda yoğun ilgi gören Kubilay Kupası Futbol Turnuvası’nı üç yıl önce yeniden gündeme getirdiklerini hatırlatan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Gelenekselleştirdiğimiz Kubilay Kupası Futbol Turnuvası’nda mücadele edecek sporcu sayısı her geçen yıl artıyor. Bu yıl faal futbol hayatlarını bırakmış orta yaş grubundan 660 insanımızı yeşil sahlarda buluşturacağız. Ayrıca bu yıl sadece Menemen’in mahalle ve köylerinden oluşturulan takımlar değil, Çiğli, Foça ve Buca ilçelerinden takımlarımız da Kubilay Kupası için mücadele edecek. Sadece Kubilay Kupası Futbol Turnuvamız ile bugüne kadar 1500 kadar orta yaş grubundan insanımızı yeniden sporla buluşturduk. Bu yıl 2.’sini gerçekleştireceğimiz Başkanlık Kupası Futbol Turnuvasını da katacak olursak, 3 yılda 2500 kadar insanımızı 3 ay süresince spor yapmaya teşvik ettiğimizi söyleyebiliriz. Bir taraftan orta yaş grubunu spora teşvik ederken, takımlarına destek vermeye gelen taraftarlarını da yeşil sahalara çekmiş oluyoruz. Kubilay ve Başkanlık Kupası Futbol Turnuvaları ile farklı kültürlerden insanlarımızı bir araya getirip kaynaşmalarını sağlıyor, ilçemiz ve ülkemizde birlik ve beraberliğin artmasına katkıda bulunuyoruz” diye konuştu.

MENEMEN’DE HER YAŞA UYGUN SPOR İMKANI
Sporun her dalına verdikleri destekler sayesinde bugün Menemen’de iki bin kadar gencin aktif spor yaptığını açıklayan Başkan Tahir Şahin; Menemen Belediyesi Spor Okulları bünyesinde, Futbol, Atletizm, Yüzme, Basketbol gibi 12 farklı branşta gençlerimiz sporla buluşturuluyor. Orta yaş gurubundaki insanlarımızı da gelenekselleştirdiğimiz Kubilay ve Başkanlık Kupaları Futbol Turnuvaları ile 3 ay spor yapmaya teşvik ediyoruz. Genç, yaşlı demeden herkesi sporla buluşturuyoruz. Böylece gençlerimizi internet kefelerden, orta yaş grubundaki insanlarımızı da kahve köşelerinden uzaklaştırıyoruz” dedi. 

TÜRKİYE’DE HİÇBİR İLÇE BELEDİYESİ’NDE YOK
Menemen’in özellikle futbol alt yapısının çok güçlü olduğunu açıklayan Başkan Tahir Şahin; “Uzun uğraşlar sonunda ilçemize 7 doğal ve 2 suni çim saha kazandırmayı başardık. Bir de ilçemizi 3. Lig’de temsil eden Menemen Belediye Spor Kulübümüzün maçlarının oynandığı Şehir Stadımız bulunuyor. Nüfusumuz dikkate alındığında, Türkiye’de hiç bir İlçe Belediyesi’nin böylesine güçlü bir futbol alt yapısına sahip olduğunu sanmıyorum. İnsanlarımızı sporla buluşturmak adına gerçekleştirdiğimiz bu yatırımları çok önemsiyorum” diye konuştu.
 
DEVRİM ŞEHİDİMİZİN ADINA YAKIŞIR BİR ORGANİZASYON
Düzenledikleri turnuvalara katılan sporcuların tüm spor malzemelerini Menemen Belediyesi’nin karşıladığını ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun görevlendirdiği resmi hakemler gözetiminde maçlar oynatıldığını açıklayan Belediye Başkanı Tahir Şahin konuşmasına şöyle devam etti; “Profesyonel yada amatör liglerde futbol oynama fırsatı bulamayan sporseverleri buluşturan Kubilay Kupası Futbol Turnuvamız, iki yıldır Devrim Şehidimiz Mustafa Fehmi Kubilay’ın adına yakışır şekilde gerçekleştiriliyor. Bu yıl da başarılı bir organizasyona ev sahipliği yapacağımıza inanıyor, yarışmacı takımlarımıza başarılar diliyorum. 23 Aralık günü Şampiyonluk Kupası’nı kaldıracak takımı hepimiz merakla bekliyoruz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan durak AB’de Türkiye’yi temsil edecek
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Avrupa Parlamentosu’ndan belediyeler ...
Tartan: Yeşil alan sayısı 5 kat arttırdık
Konak Gültepe’de 2376 Sokak Parkı vatandaşların da katılımıyla coşku içinde açıldı.
Çiğil'den yabancı gönüllülere Türk usulü eğlence
Çiğli Belediyesi’nin AB projeleri kapsamında kabul edilen gönüllülük amaçlı ...
 
Balçova'dan huzur dolu piknik
Balçova Belediyesi’nin “Sizin mutluluğunuz, bizim huzurumuzdur” sloganıyla ...
CHP Grubu’nda plan kavgası: Aydoğan Solak’a karşı!
Çiğli’nin Evka-5 ve Evka-2 semtlerindeki imar plan değişikliği Çiğli Belediye ...
Bakırçay'ı kurtaran tesis artık Bergama'nın
Geçtiğimiz yıl çalışmaları tamamlanarak faaliyete geçen Atıksu Arıtma ...
 
Kıyı Ege Belediyeler Birliği Nevşehir'de
Kıyı Ege Belediyeler Birliği Nevşehir’de toplanarak çeşitli kararlar aldı.
Bornova'da 29 Ekim'e çok özel kutlama
Bornova Belediyesi, Ekim ayında zengin kültür sanat etkinlikleri hazırladı. ...
Kocaoğlu'ndan bir kitap bir de mesaj: Adliyeye gelmeyin!
Başkan Kocaoğlu basınla buluştu, operasyon ve tarihi dava sürecinde yaşadıklarını ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva