HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ekim 2012 Salı - 10:37

CHP Grubu’nda plan kavgası: Aydoğan Solak’a karşı!

Çiğli’nin Evka-5 ve Evka-2 semtlerindeki imar plan değişikliği Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ile Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan’ı karşı karşıya getirdi. İkili grup toplantısında ve meclis koridorlarında yüksek sesle tartıştı.

CHP Grubu’nda plan kavgası: Aydoğan Solak’a karşı!

EGEDESONSÖZ - Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı Başkan Aziz Kocaoğlu’nun mazeret bildirerek katılmaması nedeniyle Meclis Başkanvekili Adnan Akyarlı yönetiminde gerçekleşti. İmar Komisyon kararlarının oylandığı toplantıya oturum öncesinde CHP Grubu’nda yaşanan tartışma damga vurdu.

Büyükşehir Meclis toplantısı öncesi yapılan CHP Grup oturumu oldukça gergin geçti. Çiğli’deki Evka-5 ve Evka-2 semtlerine rekreasyon alanı kazandırmak için hazırlanan planlardaki değişiklik Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ile Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili ve İmar Komisyonu Başkanı Sırrı Aydoğan’ı karşı karşıya getirdi.

Evka- 5 ve Evka- 2 semtlerine rekreasyon alanı kazandırmak için 1/ 1000'lik planlarda değişiklik yapan Başkan Solak ile bu değişikliklerin hukuken sıkıntı yaratacağını savunan Aydoğan arasında tartışma yaşandığı bildirildi.
 
TARTIŞMA KORİDORLARA TAŞINDI!
Solak ile Aydoğan arasındaki tartışma grup toplantısı sonrası meclis koridorlarına taşındı. Aydoğan, Çiğli Belediyesi’nin yaptığı değişiklikle kamulaştırılan planlarda yeşil alan olarak belirlenen belediye hizmet alanının rekreasyon alanı ile takasına vurgu yaptı, bu durumun yüzde 3’lük bir ticari alan öngördüğünü ve durumun hukuka aykırı olduğunu savundu.

Başkan Solak, Aydoğan’a amaçlarının ilçeye rekreasyon alanı kazandırmaktan başka bir şey olmadığını ve herhangi bir ticari beklenti içinde olmadıklarını anlattı. Büyüyen tartışma araya meclis üyelerinin girmesiyle sakinleşti.

“ÇİĞLİ’YE AYRIM YAPILMASINDAN NEFRET EDİYORUM”
Edinilen bilgiye göre Başkan Solak imar plan değişikliğinin reddedilmesine kızdı. Tartışma sonunda oldukça sinirlenen Solak’ın “Çiğli’ye ayrım yapılmasından nefret ediyorum” sözleri koridorda yankılandı. Tartışmanın ardından Solak daha sonra meclis salonunu terk ederek oylamaya katılmadı. Meclis’te yapılan oylamada Çiğli Belediyesi tarafından yapılan değişiklik reddedildi.

İmar Komisyonu Başkanı Aydoğan durumun büyütülecek bir yanı olmadığını söylerken, arkadaşlar arasında böyle tartışmalarının yaşanabileceğini açıkladı. Başkan Solak ise oldukça tepkiliydi… Solak yaptığı açıklamada, “2 senedir taleplerimizi reddediyorlar. Talepleri yerine getirmiyorlar. Ticari alan değil, rekreasyon alanı istiyoruz. Belediye olarak orada, 60 bin kişinin yaşadığı yere bir kafe yapsam kötü mü olur? Projeyi hayata geçirmek için yer değişikliği istiyoruz izin vermiyorlar. Talebimiz yasal ve ahlaki bir istekti ama olmadı. Yeni bir düzenleme yapacağız” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BELEDİYECİ 2 9 Ekim 2012 Salı 13:12

Bu gün bu yaşananlardan geçmişte yaşanan olayların yansıması şeklinde gibi manidar bir anlamda ister istemez ortaya çıkıyor.Çiğli halkını kişisel kızgınlık için kimsenin cezalandırmaya hakkı yoktur.Şayet çiğli belediye başkanı Metin solak kasıt var olduğuna inanıyorsa yargıya başvurup çiğli halkının hakkını aramalıdır.

Yorumu oyla      12      5  
BELEDİYECİ 1 9 Ekim 2012 Salı 12:46

Aziz kocaoğlu ne derse o doğrudur ve olur.İmar komisyonuna seçilecekleri o belirler ve komisyonda görev yapanlar başkanın hayır dediği rapora evet diyemezler,derlerse bir daha o komisyona seçilemezler.Daha önce komisyon başkanlığını bilgin erünal yapıyordu onun yüzünden eski meclis üyeleri yargılanmakta şimdide başkana yakın bir kişi olan sırrı aydoğan komisyon başkanlığını yapmaktadır.Çiğli belediye başkanı meclis üyeleri tarafından seçilince Aziz kocaoğlunun desteklediği aday kaybetmişti.

Yorumu oyla      12      5  
CHPli vatandaş 9 Ekim 2012 Salı 08:42

Çiğli Belediyesi konuyu yargıya taşımalı. Yargı belirlesin hukuka aykırılık var mı yok mu ? Rekreasyon alanı yeşil alanın bir parçası.Rekreasyon alanları vatandaşın birşeyler yiyip içeceği kafeteryaları da kapsar.Belediyeler bunları ya kendileri işletir ya da ilanlı ihale ile işletmecilere verir.İlçe belediyesinin iradesini hukuka aykırı olarak nitelendirmemek gerekirdi.Çiğlide yaşamıyorum.Ama Metin Beyi tepkisinde haklı buluyorum. Keşke yargı yerine bir itiraz mercii(hakem gibi) daha olsaydı.

Yorumu oyla      13      7  
Sazanikos 9 Ekim 2012 Salı 08:35

Merdi kıpti şecaat arzederken sirkatin söyler, diye boşuna söylememiş atalarımız. Hadi diyelim CHP’li Aydoğan rantı engelledi, a be güzel abim CHP’linin önlediği iddia edilen rantı başka bir CHP’linin rant talep ettiğini söylemiş olmuyor musunuz? Neyse isteyen itiraf kısmına yazar isteyen şanlı direniş sayfasına, Ama diyeyim bu CHP’liler bu ara ne yaptıklarını şaşırmış durumda.

Yorumu oyla      12      8  
darkangel 9 Ekim 2012 Salı 07:39

izmiri köy gibi yönetmeye kalkarlarsa ne çiğli kalır ne karşıayaka i

Yorumu oyla      13      7  
private35 8 Ekim 2012 Pazartesi 22:53

İzmirin yandaş gözüyle yöenetilmediğinin en güzel örneğidir.İki tarafta CHP li ama imar planında değişiklik kabul görmüyor.İstanbulda cami ve yeşil alan için yapılan ve imara açılan değişikliklerin hepsi tek kalemde geçti, geçiyor.

Yorumu oyla      20      5  
8 Ekim 2012 Pazartesi 22:38

Rekraasyon alanı içinde % 3 ticari alan... Niye ticari, kime peşkeş???

Yorumu oyla      18      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakırçay'ı kurtaran tesis artık Bergama'nın
Geçtiğimiz yıl çalışmaları tamamlanarak faaliyete geçen Atıksu Arıtma ...
Kıyı Ege Belediyeler Birliği Nevşehir'de
Kıyı Ege Belediyeler Birliği Nevşehir’de toplanarak çeşitli kararlar aldı.
Bornova'da 29 Ekim'e çok özel kutlama
Bornova Belediyesi, Ekim ayında zengin kültür sanat etkinlikleri hazırladı. ...
 
Kocaoğlu'ndan bir kitap bir de mesaj: Adliyeye gelmeyin!
Başkan Kocaoğlu basınla buluştu, operasyon ve tarihi dava sürecinde yaşadıklarını ...
Gaziemir meydanda buluştu: Halk sordu Başkan yanıtladı
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ilçesinin tarihi meydanında ...
İZSU 13 yeni kuyu daha açtı
Büyükşehir Belediyesi, su kaynaklarının yetersiz kalması nedeniyle sıkıntı ...
 
Bornova’da özel ‘gebe ve lohusa’ timi
Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Derneği’nin ‘Üretkenlik’ ödülü ...
Başkan Kocaoğlu Avrupa Şampiyonlarını ağırladı
Fransa’da düzenlenen “5. Avrupa Kulüpler Kupası”nda Avrupa Şampiyonluğu’nu ...
“Urla’dan kareler” sergilendi
Fotoğraf sanatına gönül vermiş kişilerden oluşan Urla Fotoğraf Grubu üyeleri ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva