HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ekim 2012 Pazar - 09:41

Bornova’da özel ‘gebe ve lohusa’ timi

Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Derneği’nin ‘Üretkenlik’ ödülü verdiği Bornova Belediyesi’nin ‘Evde Gebe ve Lohusa Bakımı’ hizmetleri kapsamında yaklaşık 1000 kişi sürekli izleniyor. 7 ebe ve yardımcı elemanlarla verilen hizmet kapsamında gebe ve lohusaların her türlü ihtiyaçları evlerinde karşılanıyor. Bornova Belediyesi ev ziyaretleri yaparak Bornovalı kadınların ayağına kadar götürdüğü hizmetlerini, bilinçlendirme amacıyla yaptığı eğitim toplantılarıyla da destekliyor.

Bornova’da özel ‘gebe ve lohusa’ timi

İZMİR - Bornova Belediyesi’nin kapsamını genişlettiği ‘Evde Gebe ve Lohusa Bakımı’ hizmetlerinden her ay yaklaşık 500 kadın yararlanıyor. Gebe ve lohusa döneminde olan kadınlar, durumlarına göre belirlenen zaman aralıklarında evlerinde ziyaret ediliyor. Görevli 7 ebe gebelerin sağlıklı bir şekilde doğuma hazırlanması için gerekli desteği veriyor. Doğumdan sonra da lohusalık sürecinde destekler verilmeye devam ediyor. Bu hizmet kapsamında, gebelerin genel muayeneleri yapılıyor. Açlık kan şekeri, kolesterol, trigliserit ölçümleri gerçekleştiriliyor. Gebeliğin gelişimi ve kilo durumu izleniyor. Anne karnındaki çocuğun kalp sesleri özel cihazlarla dinleniyor. Gebelere psikolojik destek verilip doğuma hazırlanıyor.
 
Lohusalık sürecinin de sağlıklı geçmesi için gerekli çalışmalar sürdürülüyor. Bebek emzirme eğitimi veriliyor. Bebeğin gelişimi de izleniyor. Bebeğin boy, kilo, baş çevresi ve karın çevresi takibi yapılıyor. Anne sütü ile besleme teşvik ediliyor. Bebeğin psikomotor gelişimi izleniyor. Aşıların kontrolü yapılıyor. Bornova Belediyesi ekipleri bugüne kadar 1341 gebeye, 906 lohusaya, 1322 bebeğe gerekli bakım ve sağlık hizmetini sundu.
 
Bornova Belediyesi’nin belirli aralıklarla düzenlediği Gebe Eğitim Akademisi’ne katılan anne adayları kapsamlı bilgilere sahip oluyorlar. Ege Üniversitesi işbirliğiyle, “Doğum öncesi eğitimlerin anne bebek bağlanmasına etkisi” konulu tez çalışması çerçevesinde başlatılan eğitimler Bornova Belediyesi tarafından sürekli hale getirildi.
Eğitime katılıp, bebek gelişiminden lohusalık psikolojisine kadar pek çok konuda eğitim alan gebeler sertifika almanın da mutluluğunu yaşıyor. Akademi’de annelere beslenme, anne babalık rolleri, gebeliğin oluşumu, bebeğin anne karnındaki gelişimi, gebelik ve lohusalık psikolojisi, gebelikte yaşanan fizyolojik değişiklikler gibi konularda eğitim veriliyor.

Evde Gebe ve Lohusa Bakımı hizmetlerinin vatandaşlar tarafından çok beğenildiğini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Sosyal belediyeciliği her alanda uygulama gayretindeyiz. Gebe ve lohusalara verdiğimiz hizmet de bu anlayışımızın bir parçası. Sağlıklı bireylerin yetişmesine katkıda bulunuyoruz. Bunu yaparken de Türkiye’ye örnek olmak bize gurur veriyor” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kocaoğlu Avrupa Şampiyonlarını ağırladı
Fransa’da düzenlenen “5. Avrupa Kulüpler Kupası”nda Avrupa Şampiyonluğu’nu ...
“Urla’dan kareler” sergilendi
Fotoğraf sanatına gönül vermiş kişilerden oluşan Urla Fotoğraf Grubu üyeleri ...
Karşıyaka'dan örnek tatbikat ve duyarlılık
Karşıyaka Belediyesi’nin AKUT İzmir , Türk Kızılayı, Uluslar arası Lions ...
 
Türkiye'ye örnek hedef: ENGELSİZMİR
Türkiye’de engellilere yönelik ilk stratejik planın hazırlanması için ...
Karşıyaka'nın can dostları şenlikte buluştu
Karşıyaka Belediyesi’nin bu yıl 3.sünü gerçekleştirdiği “Can Dostum Şenliği” ...
Bornovalı teakvandocular şampiyonluğa koşuyor
İller Arası Türkiye Tekvando Ligi’nde ikinci durumdaki Bornova Belediyespor ...
 
‘Dostluk bağı sağlam, daha da sıkılaştıralım’
Geçtiğimiz Mayıs ayında göreve başlayan Türkiye’nin Portekiz Büyükelçisi ...
Goran Bregoviç, İzmir’i mest etti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 8. Balkanlılar ...
Buca’da performans ve bütçe tartışması
Buca Belediyesi’nde performans programı ve bütçe görüşmelerinde tartışma ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sesi, bize mirası...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva