HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ekim 2012 Cuma - 21:14

Buca’da performans ve bütçe tartışması

Buca Belediyesi’nde performans programı ve bütçe görüşmelerinde tartışma yaşandı. AK Partili meclis üyeleri Belediye Başkanı Ercan Tatı’yı eleştirdi. AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Aslan, “Belediyede ortak akıl yok. Tek başınıza her şeysiniz” dedi. Belediye Başkanı Ercan Tatı da, “Konuşmalarınız siyaset ahlakına aykırı” dedi. Tartışmalara belediye meclis üyeleri de dahil oldu.

Buca’da performans ve bütçe tartışması

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Buca Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Ercan Tatı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 2013 yılı performans programı ve bütçesi tartışma yarattı. 

Toplantıda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Aslan, uyarılara ve söylemelerine rağmen hiçbir şeyin gerçekleşmediğini söyledi. Aslan, “Buca Belediyesi sunumda yer alan hiçbir olumlu işi yapmadı. Ne ekip çalışması ne de ortak akıl yok. Tek kişilik ekipsiniz. Tek başınıza her şeysiniz. Bir insan ne kadar çok zeki olduğunu iddia ederse o kadar yanlış yapar. Pek çok konuda size destek olan AK Parti grubunu hiç dinlemediniz. Partizan tutumunuz var. Şeffaf değilsiniz. Biz bilgi almakta zorlanıyoruz. Kaynakları verimli kullanmadınız. Başkanın yerinde kaynak kullandığını görmedim. Gören varsa beri gelsin. Denetim komisyonu raporu kaynakların nerelerde ve nasıl kullanıldığını zaten gösterdi. Buca’da kaldırımlar işgal altında. Konser yapmak dışında yapacak işlerinizin olduğunu bilmiyor musunuz?. Belediyelerin görevlerinden bir tanesi de otopark yapmaktır. Bırakın otoparkı araç parkı bile yapmadınız. Yasa gereği yapması gerekenlerle diyalog kurmayı düşünmediniz mi?. Yapmasanız da keşke gayret gösterseydiniz. Bu güne kadar hırsınızın, kendi düşüncelerinizin ve benmerkezci performansınızın peşinde oldunuz. Yönetim anlayışı ve performansınız yeterli değil” ifadelerini kullandı.
 
SİYASET AHLAKINA AYKIRI
Aslan’ın sözlerinin ardından konuşan Belediye Başkanı Tatı, “Arkadaş fazla siyaset yaptı. Konuşması siyasi ahlak kurallarına aykırıdır. Aktif siyasette 17 yıldır varım. Bu tip konuşmalar böyle yerlerde hoş karşılanmaz. Herkesin hedefi vardır. Siyaset hedefsiz olmaz. Konuşmanız sizin ve grubunuzun hoşuna gitmiş olabilir. Düşüncenizde ‘ben Ercan Tatı’ya yüklendim. Onlar da beni alkışladı’ diye düşünürseniz. Şimdi sizi alkışlarlar” dedi. Başkan Tatı karşılıklı konuşan meclis üyelerine “Burası karşılıklı konuşma yeri değil. Soru cevap şeklinde konuşursanız kahveye gidin” uyarısında bulundu.
 
İSTİSMAR POLİTİKASI YAPMADIK
CHP Grup Başkanvekili Hasan Sağlam, popülizmin siyaset hastalığı olduğunu söyledi. Göreve geldiklerinde belediyenin arşivinin bile olmadığını anlatan Sağlam, “Şirinyer Projesi için siz ‘başlamayacak’ diye düşünebilirsiniz. Biz sizden aldığımız belediyedekileri anlatmak istiyorum. Siz ‘biz o dönemi ve belediyeyi kabul etmiyorum’ diyorsunuz ama yapılanlar ortada. Bu belediye önceden varoş mahallelere adım bile atmadı. Şimdi gidilmeyen, hizmet edilmeyen mahalle yok. Okullara, camilere gittik. Yeşil alanları, parkları biz yaptık. Biz yapmadınız. Yüzme havuzu projesi sizin için çalışma değil mi?. Biz hiçbir zaman istismar politikası yapmadık” dedi. Sağlam’ın konuşmasının ardından meclis üyeleri karşılıklı atışınca Başkan Ercan Tatı, meclise 10 dakika ara verdi. Tatı, “Böyle şey olur mu?. Ayıptır ya. Nasıl konuşuyorsunuz kendi aranızda?. Burada meclis toplantısı yapıyoruz. Burada laubali durum olursa müdahale ederim. Bulunduğunuz konuma uygun davranın. Ben beklerim. Buca Belediyesi’nin başkanıyım. ” diyerek çıkıştı.
 
PAZARYERLERİ AFRİKA’DAKİ GİBİ!
Meclisin devam etmesi üzerine söz alarak konuşan Bağımsız Meclis Üyesi Adnan Öztekin, Başkan Tatı’nın seçim bildirgesini gösterdi. Tatı’nın söz verdiklerini okuyan Öztekin, çalışmaların bitirilemediğini ifade etti. Bunun üzerine Başkan Tatı,”Bu ilçede insanlar Afrika’da olan pazaryerlerinde alışveriş yapıyordu. Biz modern pazarlerleri yaptık. İlçemizde ilk defa kapalı yüzme havuzu yaptık. Çok amaçlı hizmet binası çalışmaları sürüyor. Semtevleri açılıyor. Yollar kaldırımlar varoş bölgelerde yapılıyor. Okullara, camilere girdik. Muhtarlık binalarımızı modernize ediyoruz. Şirinyer Projesi’nin protokolü imzalandı. Ben söylediklerimi yaptım” dedi.
 
BURASI DUA YERİ DEĞİL!
Belediyenin kaynakları yerinde kullanmadığını anlatan AK Partili Zafer Kürkçü, “Personelin motivasyonunu yükseltmek için yapılan çalışmalar olur. Düzenlenen etkinlik sayısı üç doğa yürüyüşü bir yılbaşı programı. 500 bin nüfuslu ilçenin belediye personeline yapılan etkinlik sayısı yeterli değil. Bunlara karşı değiliz. Daha fazla olması gerekir” dedi. Kürkçü, gelecek yıl öngörülen rakamların bulunduğumuz yıldan az olduğunu söyledi ve ardından “Dileriz yüksek olur. Dua edelim” dedi. Bunun üzerine Başkan Tatı, “Burası dua yeri değil. Biz laik bir toplumuz. Duaların yapılacağı yer bellidir. Dua edecek olan ibadethaneye gider. Meclisi kapattıktan sonra dua yapılır. Ben burada dua yapmam. Meclis yasalar ve kanunların getirdiği maddelerle yönetilir” diye konuştu. Kürkçü kamulaştırma çalışmaları için harcanacak paraların yeterli olmadığını söylerken ‘kentsel altyapı’ denilerek yapılan harcamaların park, bank ve çiçeklere harcandığını ifade etti.
 
BUCA’YA YAKIŞMADI
Yardım yapılan aile ve asker sayılarında da düşüş olduğunu ifade eden Kürkçü, “Ayni ve nakdi yardımlar için verdiğimiz toplam para bir yılda 1 milyon 540 bin TL. Buca’da bütün sosyal yardımlar ve etkinlikler için harcanan para da aynı miktarı buluyor. Aslında bu işlere daha çok bütçe ayrılması gerekir. Biz yeterli bir mali performans sistemi göremedik. Elzem konuların dikkate alınması gerekiyor. Özellikle sosyal belediyecilik anlayış ile yola çıkan CHP’li Buca Belediyesi’ne yakışan bir performans sistemini göremedik. Siyaset her şeyi söyleme yeri değil. Burada birbirimizi eleştirebiliriz. Siyasi partilerin yöneticileri daha iyi yaşam olsun diye uğraşıyorlar. Sizin meclis üyelerine yönelik yaklaşımınızı beğenmiyorum. Bir lise müdürünün öğrencisini azarlaması gibi hareket ediyorsunuz. Burada hiçbir meclis üyemizi baskı altına almanız hoş değil. Muhalefet partisinin grup başkanvekiline yaptığınız bu hareket benim vicdanımı yaraladı. Size kişisel olarak saygımız var. Meclis üyeleri zaten senede iki kez konuşuyor. Bırakın sizi eleştirsinler. Şahsınıza yönelik açıklamalar olabilir” dedi. Bunun üzerine Başkan Tatı, “Burası meclistir. Benim şahsımın irdelenme yeri değildir” cevabını verdi. Performans programı AK Partili meclis üyelerinin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
 
KENDİ İÇİNİZDE SORUN YAŞADINIZ
Meclis toplantısında 2013 yılı bütçe görüşmelerinde de tartışma yaşandı. AK Partili Meclis Üyesi Necati Bahçeci, “Kaynaklar doğru kullanılmıyor. 150 milyon TL’yi bulan yıllık bütçe böyle yönetilmez. Hizmetleri göremiyoruz. Yapılanlar zaten belediyenin yapması gereken işler. Birçok çalışma vaat, proje olarak gösterilmiş. Geçen süre içinde yapıcı bir muhalefet başka zaman bulamazsınız. Kendi içinizde yaşadığınız sorun kadar biz size sıkıntı çıkartmadık. Temsil ve ağırlama giderleri çok yüksek. Özel kalem, basın yayın ve kültür müdürlüğüne bir yıl için 3 milyon TL para ayırmışsınız. Sosyal işler için ayırdığınız rakamlar daha düşük. Biz kesinlikle fakir fukara edebiyatı yapmıyoruz. Gelin bu rakamları azaltın. Böyle bütçe yönetilmez. Üç buçuk yılda yapamadığınızı son bir yılda mı yapacaksınız?. Buca halkı sizi de bizi görüyor. Onların yaptıklarını saygılıyız. Son senede kurtarma bütçesi ile sınıf geçeceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz” diye konuştu.

 
YANILTILIYORSUNUZ, AMBULANSIMIZ BİLE YOK!
Harç tarifelerinin yüksek olduğunu her fırsatta dile getirdiğini ifade eden Bağımsız Meclis Üyesi Lokman Fazla ücret ve harç tarifelerinin mecliste oylanmamasını istedi. Kaynaklar Meydanı’ndaki kafenin mezbelelik olduğunu ifade eden Fazla, “Niye yapmak istemediniz?. Bir proje vardı ama onu yapmadınız. Meydanın adına ‘Nazım Hikmet’ dedik ama maalesef yıkamadınız. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı ilgilendiren bir durum yok. Siz de yanıltılıyorsunuz. Özel kalem müdürlüğünde yıllık 1 milyon TL’ye yakın bütçe ayrılmış. Bu kadar insanın olmadığı yerde bu para niye ayrıldı. Belediyede 6 spor eğitmeni var. Bunların sayısı da fazla. Bol bol hizmet alımı var ama iş yok. Aşırı personel alarak seçim yatırımı yapıyorsunuz. Kalifiye eleman almıyorsunuz. Hukuk İşleri Müdürlüğü’nün bütçesi çok yetersiz. Belediye hakkında bu kadar dava ve soruşturma varken buraya avukat alın. Belediyede 43 veri kontrol hazırlama memuru var. Bunlar ne yapıyor?. Bu bütçe ile sağlık hizmeti de veremezsiniz. Yoksul mahallerde sağlık hizmeti, yaşlı insanlara hizmet vermediniz. Bizim belediye olarak tam donanımlı bir ambulansımız bile yok. Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne 22 milyon TL para ayırıyorsunuz ama ilçede temizlik yok. Katı atık bedelleri ile ilgili yapılan düzenlemeden sonra yıllık 12 milyon TL ek gelirimiz oldu. Gelin belediyede taşeron işçiyi kaldıralım. Gelirlerini arttıralım. Bu bütçe misafir ağırlama, yeme içme bütçesidir. Belediyecilik yan gelip yatma yeri değildir. Öyle gezilere, Kıbrıs’a gitmem marifet değildir.” dedi. Fazla, 22 milyon bütçe içinde 4,5 milyon TL’ye hizmet binası inşa eden Balıkesir Burhaniye Belediyesi’nin çalışmalarını fotoğraflarıyla örnek gösterdi.
 
CHP’li Meclis Üyesi Ali Rıza Kaya, AK Partilileri eleştirdi. Meclis üyelerinin komisyonlardan istifa ettiğini anlatan Kaya, “Bütçe komisyonunda hiçbir yetkiliniz bulunmayacak. Toplantıya katılmayacaksınız. Sonra da gelip burada eleştireceksiniz. Bu doğru değil” ifadelerini kullandı. AK Partili meclis üyeleri performans programının ardından bütçeye de olumsuz oy kullandı ve eleştirilerde bulundu.

 
CEVAP VERDİ, BAKANI SUÇLADI
Eleştirilere yanıt veren Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, “Necati Bey bütçe için ‘özensiz, plansız’ diyor. Bu zamana kadar kaç bütçe yaptı merak ediyorum. Ayrıca belediyemizde yeterli kadro yok. Mimar ve mühendis kadrosu boş. Hem de 9 tane. Ama Altı ziraat mühendisi kadrosu dolu. Lokman Fazla Betontaş Pazaryeri’nin açılmaması için çok çalıştı ama kendisi pazardan alışveriş yapıyor. Ben de sevindim. Kaynaklar Meydanı ve düzenlemesi için ise Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay bana ‘başkanım bırak ben yapacağım. Oraya, meydana yönelik projem var’ dedi. Fakat böyle bir şey yapılmadı. Biz yaşlılara ve ihtiyaç sahiplerine yardım ediyoruz ama reklamını yapmıyoruz. Belediye olarak temizlikte iyi çalışıyoruz. Ben sponsorluk konusuna sıcak bakmıyoruz. Siz ‘bu ne biçim adam’ diyebilirsiniz. Sponsor olmak isteyen varsa gelsin. Bir adam geldi.Bana ‘ben Bucaspor Kulübü’nün kombine biletlerini aldım. Başkanımız da istiyor’ dedi. Ardından bana savcı bu durumu sordu. Buca Belediyesi’nin şantiye alanı bile yok. Çevik Bir Meydanı meydan değil alandır. Devam eden projelerimiz var. Kasaplar Meydanı, Uçanyol Projesi, Şirinyer Projesi ve Kasaplar Meydanı gibi projeler Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Ama bizim bürokratlarımız da çalıştı. Yedi Göller ve Buca Gölet Tesisleri’ni Büyükşehir yaptı ama buradan belediye başkanı takip etmese olmazdı. Biz eski Başkan Cemil Şeboy’a buradan teşekkür ediyoruz. Keşke bu ülkede sosyal yardıma ihtiyaç insan olmasa. Keşke sosyal yardımları dağıtmasak. Ama bu ülkenin gerçekleri var. AKP’li meclis üyeleri ‘tartışacak projemiz bile yok’ dedi. Doğru biz tartışacak hiçbir projeyi yapmadık” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gerçek 15 Ekim 2012 Pazartesi 01:23

ercan tatı ya bavulunu topla diyen arkadaş, anca adına bakınca böyle uslupsuz laflar senin gibilerden çıkar sen adın gibi bir belediye başkanı bekliyorsan bunu sayın tatıdan bekleme ...çok beklersin ercan başkan kalacak boşuna saçmalamayın artık.

Yorumu oyla      11      5  
isimsiz 46 7 Ekim 2012 Pazar 14:54

ne diyelim ? 3 yıl sonra değil 3 yıl önce e.t.geldiğinde de aynı şeyleri yazdım..Maalesef olan Buca ' ya oldu , tamamen bir garabet ilçeye dönüştü..Tüm muhalefet üyelerinin ve muhalif chplilerin e.t.hakkında söylediklerine katılıyorum..

Yorumu oyla      17      14  
Nilüfer Koç 7 Ekim 2012 Pazar 09:43

Çatlasanızda patlasanızda Bucamızın Belediye Başkanı Ercan Tatı.Sonuna kadar destekliyoruz.Yapılanları görmeyenlerde at gözlüklerini çıkarsınlar lütfen.Biz bundan önceki dönemlerde neler yapıldığını ve yapılmadığını gördük.Başkanım seninleyiz.çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Yorumu oyla      20      14  
ben kerizim 7 Ekim 2012 Pazar 02:09

3 yıl yat son yılda atom karıncalığa soyun..bizden sana oy çıkmaz..ercan tatı bavulunu topla kardeşim.

Yorumu oyla      17      15  
gülşen örenel 6 Ekim 2012 Cumartesi 15:12

ben hiç bir partili değilim seçimlerde hayatımda ilk kez günün şartları gereği bu icraatın başına bşk olarak gelmesi için oy verdim ama bir daha o loltuğu rüyasında bile göremiyecek çünki olumlu tavsiyeleri eleştiriolarak algılamasından ve tavsiyeyi dahitahammülü olmayan hazımsız kişilerin tutumuyla ve yalakalarının iyilik yaptığını sanıyor yolun sonu göründü güle güle

Yorumu oyla      24      18  
soner 6 Ekim 2012 Cumartesi 13:30

AKP li Mustafa Arslan doğru konusmus.Tatı çevresinde ki 2-3 kişi ile hayali projeler peşinde Bucanın ihtiyaçlarını giderecek eller tutulur hiçbirşey göremedik.Yolun sonu görünüyor sayın Tatı...

Yorumu oyla      21      18  
Mustafa Korkmaz 6 Ekim 2012 Cumartesi 10:22

Bucada Bütçe tam bir felaket. AKP.li Zafer Kürkçü bu rezaleti satır satır okuyarak kanıtladı.Başkanı savunacak adam kalmamış.Hasan sağlam herzamanki gibi hiçbirşey konuşamadı.Ali Rıza Kaya suya sabuna dokunmadan kendine siyaset yaptı.Ercan Tatı üç siyasi başkan yardımcısı Hüsnü,Suat,Muzaffer vede Danışaman Zekiye Seda Sönmez niye savunmadınız başkanın bütçesini.Koskaca Buca Halkı bu bilgisiz beceriksizlerin eline kalmış.Başkan hala bunlardan medet umuyor.

Yorumu oyla      31      16  
isimsiz 6 Ekim 2012 Cumartesi 09:46

İzmir'de çevre ilçe belediyelerin hemen hemen hepsinde ambulans varken,üniversite ilçesi bucada ambulans olmaması gerçekten üzücü bir durum.Umarız Ercan Başkan ilçeye tam donanımlı ambulans alır....

Yorumu oyla      27      8  
yorumsuz 6 Ekim 2012 Cumartesi 01:43

sayın bucalılar bunlara yorum yapmayı degermı uc dort yılldır aynı nakarat aynı durum kavga dogus varmı bucaya bır hızmet kavgası herkes kendı hesabını dusunyor.

Yorumu oyla      25      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İl Genel Meclisi’nden ‘Bütünşehir’e karşı tarihi karar
Bütünşehir yasası sonrası İl Özel İdarelerinin kaldırılması ve İl Genel ...
Bayraklı Meclisi’nde Boztepe-Palabıyık düellosu!
Başkan Karabağ’ın katılmadığı meclis oturumunda AK Parti Meclis Üyesi ...
İzmir’de Balkan rüzgarı esiyor
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Balkanlılar Halk Dansları ...
 
Özelleştirme'den iki sürpriz: Dev araziler satış yolunda
Özelleştirme İdaresi Mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait Bornova’daki ...
Karşıyaka’nın Tay Parkı’na büyük onur
Karşıyaka Belediyesi’nin farklı bir konseptle hayata geçirdiği Mavişehir’deki ...
Selçuk Belediyesi Efes Tiyatrosu yenilendi
Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu yenilendi. Selçuk’un kültürel faaliyetlerinin ...
 
Bornova’nın yeni kaşifleri iş başında
Bornova Belediyesi’nin, çocukların bilime olan merakını artırmak ve dünyayı ...
EXPO için ‘genç’ destek
Best Board of European Students of Technology organizasyonunun İzmir ...
Konak’ta Başkan-İşçi dayanışması
Zaman zaman belediye çalışanlarıyla bir araya gelip, sorunlarını dinleyen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva