HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ekim 2012 Cuma - 20:37

İl Genel Meclisi’nden ‘Bütünşehir’e karşı tarihi karar

Bütünşehir yasası sonrası İl Özel İdarelerinin kaldırılması ve İl Genel Meclislerinin kapatılmasına tepki geldi. İzmir İl Genel Meclisi Özel İdarelerin kapanmaması amacıyla temenni kararı alarak Türkiye’de bir ilke imza attı.

İl Genel Meclisi’nden ‘Bütünşehir’e karşı tarihi karar

Cihan DURAK/EGEDESONSÖZ - İzmir İl Genel Meclisi tarihi bir karara imza atarak Özel İdarelerin kapanmaması amacıyla temenni kararı aldı. İzmir İl Genel Meclisi Ekim ay ayı olağan toplantısı hareketli geçti. CHP’liler tarafından Özel İdarelerin kapatılmamasına ilişkin sunulan önerge meclisin gerilmesine sebep oldu. Uzun tartışmaların yaşandığı meclis 3 saat sürerken karar, AK Parti'nin red oylarına karşılık CHP'lilerin oylarıyla kabul edildi. Kararın Türkiye'deki il genel meclisleri arasında ilk kez alındığı belirtildi.
 
“İHTAR ALIYORUZ”
Özel İdarelerin kapatılmamasına ilişkin meclise sunulan önergenin okunmasının ardından söz alan Ak Parti Grup Sözcüsü Nazmi Kalyoncu, kapatılma kararının mecliste tartışılmasının doğru olmadığını söyleyerek önergenin sunulmasını eleştirdi. Kalyoncu, kendisinin de özel idarelerin kapatılmasını istemediğini ve karşı olduğunu söyleyerek, “ Meclisin konusuna girmeyen bu mevzularda alınan kararlar yüzünden bize ihtar geliyor. Bunu bile bile gündeme getirmek doğru değil. İl Genel Meclisi’nin kapanmaması için gerekli girişimleri yaptık. Şunu da belirtmek isterim ki İl Genel Meclisi’nin kapanması demokrasinin kaldırılması değildir. Bütünşehir Yasası kapsamında il meclisleri kurulacak” diye konuştu.

 
“ESAD’IN BİLE DİKTATÖRLÜĞÜNDE BİLE YOK”
İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci ise verilen tepki karşısında, eleştiride bulunarak özel idarelerin kapanma konusunun tartışma yerinin yine il genel meclisi olduğunu söyledi. Değirmenci, Bakanlıktan mecliste temenni alınmaması yönünde karar çıktığını ancak mecliste alınan 8 temenni kararının Valilikten geçtiğini hatırlattı. Değirmenci, “148 yıllık bir kurum olan Özel İdare hakkında kapatılma kararı çıkacak ve İl Genel Meclisi’ne bu konuyla ilgili karar alınamaz denecek? Bir meclisin varolma nedeni kendi içinde tartışılamayacak, böyle bir şey demokrasiye uymaz. Esad’ın bile diktatörlüğünde böyle bir şey yoktur” ifadelerini kullandı. Uzun tartışmalar sonrasında meclise sunulan önerge için Ak Parti Grubu red oyu kullandı. Önerge, CHP meclis üyelerinin oyları sonrası kabul edildi.
 
“CHP KRONİK MUTSUZLUKTADIR”
Mecliste gündem dışı konuşma yapan AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Akif Yenel’in, sert sözlerle CHP’yi eleştirmesi CHP’li meclis üyeleri tarafından tepkiyle karşılandı. Yenel, Menderes ve Özal’dan sonra AK Parti’nin en uzun süreli istikrar dönemini yaşadığını ve tarihe adını altın harflerle yazdırdığını söyledi. Yenel, başarılarının CHP tarafından kıskanıldığını ve ana muhalefet partisi olan CHP’nin kronik mutsuzluk içinde olduğunu dile getirerek, “CHP, 1939 yılından bugüne ülkeye bir çivi çakmamıştır ve ülkemin insanlarına sıkıntılı süreçler yaşatmıştır” dedi.
 
“CEHAPE DEĞİL CHP”
Yenel’in konuşmasının ardından söz alan CHP Meclis Üyesi Mahmut Esat Aslan, eleştirilere cevap vererek Ak Parti Grubu’nun CHP için CEHAPE ifadesini kullanmasına tepki göstererek, “ Bizim harf devrimimiz var. Arap alfabesini tarihin çöplüğüne attık. AKP, ısrarla CEHAPE diyor. Bizim alfabemizde ‘HA’ sesi yoktur” dedi. Yenel’in CHP bu ülkeye bir çivi çakmadı eleştirisine de cevap veren Aslan, “AKP iktidarı İzmir için ne yapmıştır. Rakamlar ortada, Ankara’nın bir projesi 1 günde onay alırken, CHP’nin bir projesi 522 gün onay alamıyor. İzmir için yapılmış ciddi bir proje bile yok. İzmir ne yazık ki cezalandırılıyor” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bülent ışık 6 Ekim 2012 Cumartesi 08:27

Birisi 10.yıl marşına karşı çıkıp neyi ördünüz demir ağlarla derse diğeri de 1939 dan beri bir çivi çakmadınız der.Yakında bu 1939 u 1923 e çekerler.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı Meclisi’nde Boztepe-Palabıyık düellosu!
Başkan Karabağ’ın katılmadığı meclis oturumunda AK Parti Meclis Üyesi ...
İzmir’de Balkan rüzgarı esiyor
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Balkanlılar Halk Dansları ...
Özelleştirme'den iki sürpriz: Dev araziler satış yolunda
Özelleştirme İdaresi Mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait Bornova’daki ...
 
Karşıyaka’nın Tay Parkı’na büyük onur
Karşıyaka Belediyesi’nin farklı bir konseptle hayata geçirdiği Mavişehir’deki ...
Selçuk Belediyesi Efes Tiyatrosu yenilendi
Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu yenilendi. Selçuk’un kültürel faaliyetlerinin ...
Bornova’nın yeni kaşifleri iş başında
Bornova Belediyesi’nin, çocukların bilime olan merakını artırmak ve dünyayı ...
 
EXPO için ‘genç’ destek
Best Board of European Students of Technology organizasyonunun İzmir ...
Konak’ta Başkan-İşçi dayanışması
Zaman zaman belediye çalışanlarıyla bir araya gelip, sorunlarını dinleyen ...
Tianjin’den İzmir’e ‘selam’ getirdiler
İzmir’in “kardeş kenti” Tianjin’in Halk Kongresi Başkanı Xiao Huaiyuan ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva