HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Ekim 2012 Pazartesi - 09:36

Kocaoğlu'ndan bir kitap bir de mesaj: Adliyeye gelmeyin!

Başkan Kocaoğlu basınla buluştu, operasyon ve tarihi dava sürecinde yaşadıklarını anlatan kitabı ‘Çete’yi tanıttı… Kocaoğlu İzmirlilere ‘Davaya gelmeyin’ çağrısı yaptı!

Kocaoğlu ndan bir kitap bir de mesaj: Adliyeye gelmeyin!

Cihan Durak/EGEDESONSÖZ - Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mövenpick Otel'de düzenlediği toplantıda İzmir basınıyla buluştu. 2011 yılının Mayıs ayında başlayan operasyon sürecinin ardından start alan tarihi Büyükşehir davası süreci boyunca yaşadıklarını anlattığı 'Çete' isimli kitabını İzmir kamuoyuyla tanıştıran Kocaoğlu, kitabın editörü Egedesonsöz yazarı Gönül Soyoğul'a şükran sunarken gündeme dair çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.


 
“İZMİRLİLER ADLİYEYE GELMESİN”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından düzenlenen basın toplantısı ile bizzat tanıtılan Çete isimli kitap Gazeteci Gönül Soyoğul tarafından yaklaşık 5 ayda hazırlandı. Kitapta operasyonlar öncesinde yaşanan müfettiş baskıları, dava sürecindeki ifadeler, savunmalar, suçlamalar ve operasyona temel oluşturan konu şikayet dilekçeleri yer aldı. Adliye önündeki fotoğraflarla zenginleştirilen kitapta, rakamlarla dava süreci ve Başkanın operasyonlara yönelik görüşleri de kaleme alındı. Büyükşehir Davası'na ışık tutan kitap, Boyut Kitapevi tarafından basıldı. Kocaoğlu, kendi maddi imkanları ile ilk etapta iki bin kitap satın aldı ve dağıtıma başlandı. Aynı anda piyasaya da sürülen 'Çete'yi ilk kez tanıtan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tarihe not düşmek adına bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Tarihe not düşmek adına böyle bir çalışma yaptıklarını anlatan Bakan Kocaoğlu "Bu kitap bir sorgulama ya da manifesto değil, geleceğe düşülen bir nottur. Torunlarımız, bu süreci iyi anlasın istedik. Operasyona ilişkin bomba ayrıntılar ve soruşturmalar devam ediyor. Başımıza ne gelirse çekmeye hazırız ancak bu 'çete' vatandaşın beyninde çözüldü. İzmirliler 11 Ekimdeki duruşma öncesi adliyeye gelip sıkıntı çekmesinler. Yüzde 90 adayım ancak son kararı seçimden altı ay önce vereceğim" dedi.
 
“KİTAP TARİHE BİR NOTTUR”
Başkan Kocaoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: "2008 yılında bir belediye başkanımızın başına öyle bir operasyon geldi ve tutuklanma haberleri arşivlerde yer alırken, tahliye bilgisi ufak haber olarak akıllara kazındı. O gün bunu çok düşündüm. O insanın üzerine yapışan etiketi yarın gelecek kuşaklara nasıl anlatırız? Çocuğuna, kızına, oğluna, torununa, operasyon manşetlerin gösterilirse, onlar ne cevap verecek? Benzer bir operasyon iki sene sonra bizim başımıza da geldi. Bizimki tabi ki daha büyük ve enterasan oldu! Konu Büyükşehir olunca olay da büyük oluyor! Yaşananlar üzerine, o günlerimizi tarihe not düşmek için kitap hazırladık"
 
"OPERASYONLA İLGİLİ İKİ YENİ BOMBA VAR"
Operasyona ilişkin gelişmelerin devam ettiğini ve yeni konunun operasyon sürecine dahil edildiğini Başkan Kocaoğlu "Yeni bombalarımızdan bir tanesi, Barış Selçuk Ödülleri'nin sorgulanıyor olması. Yine taze bombalardan bir tanesi de mahkemeye insan çağırdığımız gerekçesi ile bizlerin sorgulanıyor olması. 11 Ekim'de duruşmamız var. Bizim dileğimiz, vatandaşlarımızın adliyeye gelmemeleri. Bizim de sizin de başınız derde girmesin. Samimiyetimle söylüyorum, bir de size huzursuzluk vermeyelim. Ceremesi neyse biz çekiyoruz, çekeceğiz de. Bu kitapta, gelecek kuşaklara "İzmir'de bir operasyon yapıldı, şu kadar insan tutuklandı, şu kadar kişi yattı' diye anlattık. Operasyonun negatif yönü, yaşananların sadece bir operasyon ve çete olarak hafızalarda kalacak olması. 2 yıllık sürecin nasıl yaşandığını, nerden nereye gelindiğini, sadece somut olayları kullanarak, kimseye cevap fırsatı yaratmadan, kimseyi sorgulamadan yansıttık. Kitabımızı gelecek kuşaklara armağan ediyoruz" diye konuştu.

 
“BAŞIMIZA GELECEKLERE RAZIYIZ”
Başkan Kocaoğlu "Biz burada yargıyı etkilemek için bir şey yapmıyoruz. Kaynağımız resmi belgeler, başımızdan geçen olaylar, verdiğimiz ifadeler, sorulan sorular ve süreç. Bu kitap bir sorgulama değil, manifesto değil. Bu kitabı yazdığımızdan dolayı başımıza birşey gelecekse ona da seve seve razıyız. Biz bu kitabı gelecek kuşaklara not bırakmak istedik. Kendimi düşündüğüm falan yok. Gelecekte bu insanlara hangi gözle bakılacak? Ne gelirse haktandır diyerek çekeceğiz. Yapacak birşeyimiz yok. Zamanlamanın duruşma öncesine denk gelmesi tesadüf. Arkadaşlarıma güveniyorum. 'Yüzde 90 adayım' söylemi, imza yetkisi olan bütün büyükşehir bürokratları için söylenmiş bir sözdür. Biz buradayız. Hep birlikte mücadele devam edeceğiz. Ben de 'büyük ihtimalle aday olacağım' diyerek, belediyeyi motive etmeye çalıştım. Üzerinden silindirin geçtiği bir belediyede sıkıntılar yaşandı, gecikmeler oldu. İhale süreçleri uzadı. Bürokrasi yoğurdu üfleyerek yer hale geldi. Bunun da olması gayet doğal. Ona rağmen can hıraş çalıştık. 20 bin kişilik büyükşehir belediyesi yanımızda" dedi.
 
“YÜZDE ONDA CİDDİ BİR RAKAM”
Başkan Kocaoğlu, yaklaşan yerel seçimler öncesi aday olup olmayacağı ile ilgili soruları da yanıtladı. Seçime altı ay kalan kararını netleştireceğini belirten Kocaoğlu 27 Mayıs civarı bir basın toplantısı yaparak aday olup olmayacağımı paylaşacağım. Yüzde 90 iyi bir oran! Yüzde on da çok iyi bir oran! Kullanabilirsen tabi! Yüzde on gibi bir güçle, yüzde doksanı etkileyebilirsen büyük bir başarı" ifadelerini kullandı. Bundan sonra ne olur, orasını bilemem. Bizim başımıza, ne gelirse gelsin, benim şu 1, 5 yıllık süreçte aldığım destek, süreci İzmir olarak sindirmemize neden oldu. 11 Ekim'deki duruşmada her şey olabilir ama bu operasyon, bu çete çözüldü! Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan 75 milyon insanın beyninde çözüldü. 4 milyon İzmirli de çözüldü. O zaman bu iş bitti bizim için. Bundan sonra ne gelirse yaşayacağız" diye konuştu.

Kocaoğlu, kitabı, operasyon sürecinde üstü kapalı olarak kendilerine destek veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de gönderip göndermeyeceğine ilişkin soruları da yanıtsız bıraktı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kitaptan önce 10 Ekim 2012 Çarşamba 10:04

Çalışanın hakkını versin.Okullar açılalı 1 ay oldu, eğitim yardımı ödenmedi hala:(

Yorumu oyla      12      5  
izmirli 8 Ekim 2012 Pazartesi 23:13

başkan başkaaaannnn,kitabı bırak da şu belediyenin içindeki dinazor memurları emekliye sevket,bu gidişle seçimi kaybedeceksin

Yorumu oyla      22      14  
adsız 8 Ekim 2012 Pazartesi 22:54

beyleeeer çok daha ciddi konular var siz nelerle uğraşıyorsunuz yaaa :-/

Yorumu oyla      15      16  
Konuyla Alakasız 8 Ekim 2012 Pazartesi 22:51

ALEX İZMİRE GELSİN :)))

Yorumu oyla      14      10  
adsız 8 Ekim 2012 Pazartesi 21:39

İzmire bayan bir başkan adayı yakışır.

Yorumu oyla      19      20  
Sazanikos 8 Ekim 2012 Pazartesi 19:48

Başkan İzmir’in her işini bitirdin, bir kitabını yazmak kaldıydı onu da yazdın tamam oldu.

Yorumu oyla      29      21  
alın terine YAZIK 8 Ekim 2012 Pazartesi 19:17

yirmi bin belediye çalışanının beş bini chp li onlarda hızarın ağzında ağzını açan azarlanıyor doğruyu söyleyen sürülüyor partiyi savunan işine son veriliyor ekmek ağızlarında partisiz bürokratların oyuncağı top gibi çocuklarla oynuyorlar diğerleri zevkle yönetip dalgalarını geçiyorlar her an iftiraya maruz korku içinde çalışıyorlar dengeleri ruh halleri bozuk ekmek parasına çalışıyorlar mutlu deyiller ekmekleri ağzında yutamıyorlar büyük başkan GÜVENİLİR BİR EKİP KUR SEÇİME KADAR SAHİP ÇIK.....

Yorumu oyla      30      7  
lotus 8 Ekim 2012 Pazartesi 19:06

kapağın önsözüne,cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum diye bir cümle var mı?eğer yoksa çok ayıp etmiş olursunuz sayın başkan!!!

Yorumu oyla      26      9  
AK Partili Yorumcu-YA 8 Ekim 2012 Pazartesi 18:04

DEMEK BAŞKAN GELMEYİN DEĞİL DE GELİN DİYOR?? NİYET OKUYUP, İNSANLAR HAKKINDA ASLINDA ÖYLE DEĞİL BÖYLE DEMEK İSTİYOR DEMENİN İSLAMDAKİ TANIMI NE OLA Kİ? HANİ SİZ ÇOK BİLİRSİNİZ YA DİNİ İMANI, YAZSANIZ DA AYDINLANSAK.

Yorumu oyla      23      11  
partızan 8 Ekim 2012 Pazartesi 17:01

ABTULLAH GULE TAYYIP ERDOGANA AKP YE MINNATTARLIGINI SUN BIRERDE KITABINI GONDER ONDAN SONRA CHP NIN SOSYAL DEMOKRAT BASKANIYIM DE PES DOGRUSU .......

Yorumu oyla      24      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir meydanda buluştu: Halk sordu Başkan yanıtladı
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ilçesinin tarihi meydanında ...
İZSU 13 yeni kuyu daha açtı
Büyükşehir Belediyesi, su kaynaklarının yetersiz kalması nedeniyle sıkıntı ...
Bornova’da özel ‘gebe ve lohusa’ timi
Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Derneği’nin ‘Üretkenlik’ ödülü ...
 
Başkan Kocaoğlu Avrupa Şampiyonlarını ağırladı
Fransa’da düzenlenen “5. Avrupa Kulüpler Kupası”nda Avrupa Şampiyonluğu’nu ...
“Urla’dan kareler” sergilendi
Fotoğraf sanatına gönül vermiş kişilerden oluşan Urla Fotoğraf Grubu üyeleri ...
Karşıyaka'dan örnek tatbikat ve duyarlılık
Karşıyaka Belediyesi’nin AKUT İzmir , Türk Kızılayı, Uluslar arası Lions ...
 
Türkiye'ye örnek hedef: ENGELSİZMİR
Türkiye’de engellilere yönelik ilk stratejik planın hazırlanması için ...
Karşıyaka'nın can dostları şenlikte buluştu
Karşıyaka Belediyesi’nin bu yıl 3.sünü gerçekleştirdiği “Can Dostum Şenliği” ...
Bornovalı teakvandocular şampiyonluğa koşuyor
İller Arası Türkiye Tekvando Ligi’nde ikinci durumdaki Bornova Belediyespor ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva