HABERLER>POLİTİKA
2 Eylül 2016 Cuma - 20:45

Konak siyasetinde fair-play: CHP, AK Parti'yi ağırladı

AK Parti İlçe Başkanı Yıldırım ve yönetimi, CHP İlçe Başkanı Başak ve yönetimini 1 Eylül Barış Günü'nde ziyaret etti. Görüşmede Yıldırım Başak'a çiçek, Başak da Yıldırım'a Atatürk fotoğraflı tablo hediye etti. İki başkanın dostluk mesajları verdiği ziyarette esprili anlar da yaşandı.

Konak siyasetinde fair-play: CHP, AK Parti yi ağırladı

EGEDESONSÖZ - Türkiye siyasetinde başarısızlıkla sonuçlanan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hakim olan birlik beraberlik rüzgarı esmeye devam ediyor. 

İzmir'de metropoldeki en önemli ilçelerin başında gelen Konak'ın AK Parti ve CHP İlçe Başkanları örnek bir davranışa imza attı. 

AK Parti İlçe Başkanı Temel Yıldırım ve yönetimi 1 Eylül Barış günü sebebiyle CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve yönetimini makamında ziyaret etti. 

İki başkan zaman zaman siyaseten karşı karşıya gelse de görüşmede dostluk mesajları verildi ve ufak atışmalar yaşandı. 

ESPRİLİ ATIŞMA
Ev sahibi Başak, 15 Temmuz sonrasında oluşan havanın bozulmaması gerektiğini ifade etti ve " Bugün 14 yıllık iktidarlığınızdaki sorunlara girmeyeceğim” dedi. 

AK Parti ilçe Başkanı Yıldırım ise, “Biz de belediyeler konusuna hiç girmeyeceğiz” cevabını verdi. 

Başkan Yıldırım sözlerine, “Sizi seviyor ve önemsiyoruz” devam etti.  Bu kez Başkan Başak, “Biz de sizi sevmesek zor zamanda birlikte olmazdık. Siyaset elbet yapılacak. Mesele hakaret etmeden yapmak. Bir süre sonra hazır olun sizi bombardımana tutacağız" şeklinde cevap verdi. 

Ziyarette şunlar konuşuldu: 

Başak: Aslında bu siyasetin içerisinde özlenen bir tablo. Olması gereken de bu ama maalesef siyaset o kadar dejenere oldu ki, geçmişte eleştirmiş olduğumuz siyasetin aslında aranan tarafı da bu. Ayrıştırmalar ve ötekileştirmeler o kadar arttı ki bu topluma da ülkeye de büyük zararlar veriyor. Bu ziyaretiniz önemli. Şeref verdiniz. 

15 TEMMUZ GECESİ TELEFONUNUZ MUTLU ETTİ
Yıldırım: Biz bu daha önceden planladık ama 1 Eylül Barış Günü'nde olmasının daha anlamlı olacağını düşündük. Bizim için tabii ki Cumhuriyet Halk Partisi bir kıymet taşır ama ilçe başkanı olmanız ayrıca bir önem taşır. 15 Temmuz akşamı Türkiye darbe görünümü altında bir işgal hareketi ile karşı karşıya kaldı. O akşam Adalet ve Kalkınma Partisi Konak İlçe Başkanı olarak bir çağrı yaptım. ‘Gelin demokrasiye sahip çıkalım ve bu darbe girişimine dur diyelim’ dedim. Beni ilk arayanlardan birisi siz oldunuz. Size bir teşekkür borcum var. Bu çok anlamlıydı. Çok arayan oldu ama sizden anında gelen telefon benim için çok kıymetliydi. O gece ‘Başarılı olamayacaklar. Ben bu telefonu alıyorsam, bunların başarılı olma şansı yok’ dedim. 15 Temmuz bir milad oldu. Belki bu ülke uçurumun kenarından döndü ama birlik ve beraberlik ruhunu yeniden kazandı. Yenikapı’da oluşan tablo, bu ülkede farklı emelleri olan, bu ülkeyi Suriye, Irak, Libya, Mısır’a dönüştürmek isteyen dış mihraklar için bir hayal kırıklığıydı ama Türkiye için de umut verici bir gelişmeydi. 15 Temmuz gecesi o telefonunuz bizleri mutlu etmiştir.

ATATÜRK'TEN ALINTI: MESELE VATANSA...
Başak: Mesele vatansa gerisi teferruattır. 14 yıllık iktidarın öz eleştiri de yapması gerekir. Doğruyu bulma adına biz sürekli öz eleştiri yapıyoruz. Hepimiz aynı geminin içindeyiz. Biz bu vatan varsa yaşayabiliriz. Bu vatan çökerse hepimiz içinde olacağız. Yönetenlerin sorumluluğu daha fazladır. Öz eleştiri de yapmak mecburiyetindeler. 15 Temmuz’da Cumhuriyet Halk Partisi ve muhalefet partilerinin tümü gereken duruşu sergilemiştir. Bundan sonra da bu noktada daha derinlemesine, daha kararlı bir şekilde demokrasinin yaşaması için mücadele edeceğiz. Bu ruhu yitirmemek için en büyük sorumluluk ise iktidar partisinde. Yüz binlerce insanın oluşturduğu bu oluşum nasıl görülmedi, anlaşılmadı? Bunun anlaşılması önemli. Bunun siyasi bir aşaması da var. Tahmin ediyorum ana muhalefet ve iktidar partisi görüşüyorlar. Seçimi öne alma ile ilgili, temizlik yapılması ile ilgili de olabilir. Yenikapı ruhunu yürütme görevi konusunda iktidar partisine büyük görev düşüyor. Bu ziyaret Yenikapı ruhuna uygun bir ziyaret. En kısa zamanda biz de ziyaret edeceğiz. Daha diyalog içerisinde, ülkemizin menfaati için ne gerekiyorsa yapacağız ama hakaret etmeden siyasetimizi de yapacağız. 

O GECE ROLÜNÜZ, ETKİNİZ, DESTEĞİNİZ BÜYÜK...
Yıldırım: Biz o gece büyük bir demokrasi sınavı verdik. Rolünüz, etkiniz, desteğiniz büyük. Genelde iktidar olarak bunun farkındayız. Tek hedefimiz Türkiye’yi güçlü Türkiye hedefine ulaştırmak. Burada herkes kazanacak. Türkiye hak ettiği seviyeye ulaşmak zorunda. Gayretimiz bunun için. Genelde AK Parti, burada yerelde CHP iktidar. Eğer Konak’ta bir vatandaş bir şeyden şikayetçiyse suçlusu ya sizsiniz, ya da biziz. Bu yüzden iş birliği yapmamızın çok kıymetli olduğunu düşünüyorum.
Başkan Yıldırım, Başkan Başak'a çiçek hediye etti. Başak da Atatürk fotoğraflı bir tabloyu Yıldırım'a verdi. 

 
Bornova'da hasat zamanı!
 
AK Parti’de görevden alınan 3 başkanın yerine kimlerin adı geçiyor?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan 'istifa' yorumu ve Kılıçdaroğlu'na yanıt!
Erdoğan, Efkan Ala'nın istifası için "Ne Efkan Ala kardeşimizden herhangi ...
CHP Buca’da ‘Güven’ masası!
İl Başkanı Güven’in ilk ağırlayan başkanlar Piriştina ve Kaya oldu. Yemekte ...
CHP’li Çıray’dan Ala’nın istifası hakkında çarpıcı iddia!
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın istifası ...
 
AK Parti’de görevden alınan 3 başkan konuştu: FETÖ iddialarına yanıt!
Genel Merkez tarafından görevden alınan 3 ilçe başkanı Egedesonsöz’e açıklamalarda ...
Ve Osmanlı Partisi kuruldu!
Türkiye’nin 91’inci siyasi partisi Osmanlı Partisi adıyla kuruldu. Ambleminde; ...
AB ile terörle mücadele polemiği!
Ankara ile AB arasında, Terörle Mücadele Kanunu'nda değişiklik başlığında ...
 
Menemen'e Kılıçdaroğlu yerine Cankurtaran geliyor!
CHP Lideri Kılıçaroğlu'nun Menemen'deki Gölpark açılışına katılmayacağı ...
Kılıçdaroğlu'ndan sert sözler: Yüzkarası toplantı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adli yıl açılışının Cumhurbaşkanlığı ...
CHP'li Kadınlar 'barış' dedi!
CHP’li kadınlar, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yaptıkları basın açıklamasında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva