HABERLER>POLİTİKA
2 Eylül 2016 Cuma - 01:25

Erdoğan'dan 'istifa' yorumu ve Kılıçdaroğlu'na yanıt!

Erdoğan, Efkan Ala'nın istifası için "Ne Efkan Ala kardeşimizden herhangi bir sıkıntı söz konusudur ne de bu süreç içerisinde ona yönelik herhangi bir olumsuzluğu söylemeye ne Sayın Başbakanı ne benim herhangi bir haddimize değildir" dedi. Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu'nun sert çıkışına da yanıt verdi.

Erdoğan dan  istifa  yorumu ve Kılıçdaroğlu na yanıt!

Çin'de düzenlenecek olan G-20 Zirvesi'ne katılımı öncesi Esenboğa Havalimanı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Terör örgütlerine karşı duruşumuz ilkeli olmuştur. İyi terörist, kötü terörist olmadığını hep söyledik.
Hangzhou'da küresel barışı, güvenliği, istikrarı ve dolayısıyla ekonomiyi tehdit eden terör belasıyla mücadele konusunu da görüşeceğiz. Bu vesileyle ülkemizin mücadele ettiği FETÖ, DHKP-C, PKK, PYD, YPG ve DAİŞ gibi terör örgütleri konusunda muhataplarımızdan beklentilerimizi dile getireceğiz.

Fırat Kalkanı harekatının amacı sınır bölgemizdeki terör örgütlerinin ülkemiz, vatandaşlarımız için bir tehdit olmaktan çıkarılmasıdır. Cerablus'tan, sınır bölgemizdeki, Suriye'nin kuzeyindeki şehirlerden sürekli olarak şehirlerimize roketlerle yapılan saldırıları biz duymamazlıktan gelemeyiz.
Cerablus'ta hayat normale dönüyor. Batı dünyası artık bir tercih yapmak zorundadır. Amaç terör örgütlerinin tehdit olmaktan çıkarılması. 

Hiç kimse bizden güney sınırımızda bir terör koridorunun oluşmasına rıza göstermemizi beklemesin. Kesinlikle Suriye'nin kuzeyinde bizim de güneyimizde bir terör koridoruna müsade etmeyeceğiz, bunun bilinmesini isterim.

Koalisyonla birlikte operasyonları sürdüreceğiz. 400 kilometrelik alan DAİŞ ve YPG'den arındırıldı.
Münbiç bu işin en önemli hareket noktalarından bir tanesi. Münbiç'in nüfus itibarıyla oranı, yüzde 90'ı aşkını Arap. Buradaki oraya gelen Kürtler veya farklı etnik gruplar, bindirilmiş kıtalar ki YPG bunlardan bir tanesidir. Bunu Sayın Başkan Obama ile görüştüğümüzde kendileri kesinlikle buraya bunların girmeyeceğini bana taahhüt etti, söyledi. Bunların hepsi kayıtlarda var.

Biz göbeğimizi kendimiz kesmek zorundayız. Çünkü biz durdukça ne yazık ki oralardan birileri sürekli ülkemizi bombalıyorlar, roketler atıyorlar, vesaire vesaire... Bunları bizim sabırla karşılamamız mümkün değil. Kaldı ki biz Cerablus'a girmiyoruz, Cerablus'a Cerabluslu giriyor. Bizim onlara sadece lojistik desteğimiz var.
YPG, Fırat'ın doğusuna geçmedi. YPG'nin çekildiğinin ispatı bizim tespitimize bağlı. PYD bir terör örgütüdür. Bunun bilinmesi lazım.

(Efkan Ala'nın istifası) Bir hükümette zaman zaman bu tür değişiklikler olabilir yani burada Sayın Başbakan, mesai arkadaşlarıyla veya kendi istişareyi yapmış olduğu arkadaşlarıyla nitekim sonunda benimle de istişarede bulunmuştur. Ve ortaya sürmüş olduğu tezler haklı. Bu arada İçişleri Bakanımız da Sayın Ala, bu süreç içerisinde kendileri de istifasını vermek suretiyle böyle bir değişim bu süreç içerisinde yapılmıştır. Ne Efkan Ala kardeşimizden herhangi bir sıkıntı söz konusudur ne de bu süreç içerisinde ona yönelik herhangi bir olumsuzluğu söylemeye ne Sayın Başbakanı ne benim herhangi bir haddimize değildir. O kadar da açık söylüyorum.

(Kılıçdaroğlu'nun adli yıl açılışına yönelik açıklamaları) 7 Ağustos'u yaşamış olan bir insanın, bir genel başkanın bu toplantıyla ilgili 'yüz karası' ifadesini yakıştırması gerçekten çok çok çirkin. Bir ana muhalefet partisinin genel başkanına ben bunu yakıştıramıyorum. Bugün adli yılın açılışını yaşayanların yaklaşımıdır benim için aslolan. Bu beyefendinin ifadeleri benim için kıymeti harbiyesi olmayan ifadelerdir. Çok yazık."

 
CHP Buca’da ‘Güven’ masası!
 
İzmir'de 'küfürleşme' kavgası: 1 ölü, 2 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Buca’da ‘Güven’ masası!
İl Başkanı Güven’in ilk ağırlayan başkanlar Piriştina ve Kaya oldu. Yemekte ...
CHP’li Çıray’dan Ala’nın istifası hakkında çarpıcı iddia!
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın istifası ...
AK Parti’de görevden alınan 3 başkan konuştu: FETÖ iddialarına yanıt!
Genel Merkez tarafından görevden alınan 3 ilçe başkanı Egedesonsöz’e açıklamalarda ...
 
Ve Osmanlı Partisi kuruldu!
Türkiye’nin 91’inci siyasi partisi Osmanlı Partisi adıyla kuruldu. Ambleminde; ...
AB ile terörle mücadele polemiği!
Ankara ile AB arasında, Terörle Mücadele Kanunu'nda değişiklik başlığında ...
Menemen'e Kılıçdaroğlu yerine Cankurtaran geliyor!
CHP Lideri Kılıçaroğlu'nun Menemen'deki Gölpark açılışına katılmayacağı ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan sert sözler: Yüzkarası toplantı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adli yıl açılışının Cumhurbaşkanlığı ...
CHP'li Kadınlar 'barış' dedi!
CHP’li kadınlar, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yaptıkları basın açıklamasında ...
Ve Ala koltuğu devretti: İstifa sonrası ilk açıklama
Sürpriz bir şekilde İçişleri Bakanlığı'ndan istifa eden Efkan Ala, görevini ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva