HABERLER>POLİTİKA
1 Eylül 2016 Perşembe - 19:11

Ve Osmanlı Partisi kuruldu!

Türkiye’nin 91’inci siyasi partisi Osmanlı Partisi adıyla kuruldu. Ambleminde; hilal üzerine Arapça Elif ve Vav yazılı parti, “Lider Türkiye” sloganıyla” siyasi hayatına merhaba dedi.

Ve Osmanlı Partisi kuruldu!

Osmanlı Partisi Genel Başkan İbrahim Ünye; kısa bir sürede tüm Türkiye’de teşkilatlarını oluşturarak ilk seçimlere katılmayı hedeflediklerini açıkladı.

Osmanlı Partisi Genel Başkanı İbrahim Ünye Türkiye’deki siyaseti değiştireceklerini belirterek ”Hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını, her şeyin kurumsal bir yapıya oturtacağız” dedi. Sözcü'nün haberine göre, yeni partinin genel başkanının ilk açıklaması şöyle: “Önümüzdeki günlerde Parti Yönetimi olarak bir kampa girip, eğitimlerimizi tamamlayarak projelerimizi açıklayacağız. Ülkemizin en ucra köşesine kadar ulaşacağız. Her kapıyı çalıp sıkmadık el girmedik gönül bırakmayacağız. Osmanlı Partisi ve mensupları, ”Müslüman Türk milletinin” bağrından çıkmış olup, bu necip millete hizmet etmek için gece gündüz çalışacaktır. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Bu çıkmazdan kurtulmak için hiç bir plan ve program üretemeyen İktidar ve Muhalefet, bu milletin vebalini ödeyemez. Partimizin; Ülkemiz ve tüm Dünya Müslümanları için ürettiği projeleri çok yakında bu aziz milletle paylaşacağız. Bizi parçalara ayıranlar görecekler ki ecdadımızın ayak bastığı tüm toprakları -Türk İslam Birliği- adı altında yeniden şaha kaldıracağız. Hiç kimse Müslüman topraklarında at oynatamayacaktır. Osmanlı Partisinin Tüm İslam alemine hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.”

PARTİ CENNETİ TÜRKİYE

30 kişinin bir araya gelip parti kurabildiği Türkiye'de resmi olarak tam 91 tane daha siyasi parti faaliyet gösteriyor. Muhafazakarlıktan Troçkizme, Kemalizmden sekülerizme kadar farklı ideolojileri temsil eden bu partiler ilginç isimleri ve logolarıyla da dikkat çekiyor. Bu partileri tek tek inceleyen Anayasa Mahkemesi, geçtiğimiz hafta resmi gazetede yayımlanan kararlarıyla bunlardan 6 tanesi hakkında kesin hesap denetimlerinin gerçekleşmediği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusu yapılmasına karar verdi.Türkiye'de 1 Kasım 2015 seçimlerine 16 siyasi parti katıldı ve bunlardan 4'ü, AKP, CHP, MHP ve HDP yüzde 10 seçim barajını aşarak TBMM'de temsil ediliyor. Bu 4 parti haricinde Türkiye'de siyasi partiler kanununa göre kurulmuş tam 90 parti daha politika sahnesinde var olmaya çalışıyor.

2000 SONRASI TAM 83 PARTİ KURULMUŞ

Vikipedi'den derlenen bilgilere göre 2000 yılından sonra Türkiye'de tam anlamıyla bir siyasi parti patlaması yaşanmış. Bugün siyasi partiler kanununa göre varlığını sürdüren 94 partiden tam 83’ü 2000 yılı sonrasında kurulmuş. Hatta bunlardan 44'ü siyaset sahnesine 2010 yılından sonra adım atmış.

30 KİŞİ YETERLİ

Siyasi partiler kanununa göre partiye üye olma yeterliliğine sahip 30 Türk vatandaşı bir araya geldiğinde bir siyasi parti kurabiliyor. Siyasi partinin adı, genel merkez adresi, kurucuların bilgileri ve parti tüzüğü ile programının İçişleri Bakanlığına verilmesiyle parti tüzel kişiliğini kazanıyor. Ancak seçimlere girebilmek için 41 ilde ve bu illere bağlı ilçelerin 3'te birinde teşkilat kurması ve seçimlerden en az altı ay önce büyük kongresini yapmış olması gerekiyor.

TROÇKİZMDEN SEKÜLERİZME

Bu siyasi partiler muhafazakarlıktan liberalizme, milliyetçilikten kemalizme, turancılıktan sekülerizme, marksizmden troçkizme, yeşil siyasetten kürt milleyetçiliğine farklı ideolojileri temsil ediyor. (Hürriyet)

 
MİT'te 'sızıntı' operasyonu: 3 tutuklama
 
Ege ekibinde şok ayrılık, bomba FETÖ iddiası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AB ile terörle mücadele polemiği!
Ankara ile AB arasında, Terörle Mücadele Kanunu'nda değişiklik başlığında ...
Menemen'e Kılıçdaroğlu yerine Cankurtaran geliyor!
CHP Lideri Kılıçaroğlu'nun Menemen'deki Gölpark açılışına katılmayacağı ...
Kılıçdaroğlu'ndan sert sözler: Yüzkarası toplantı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adli yıl açılışının Cumhurbaşkanlığı ...
 
CHP'li Kadınlar 'barış' dedi!
CHP’li kadınlar, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yaptıkları basın açıklamasında ...
Ve Ala koltuğu devretti: İstifa sonrası ilk açıklama
Sürpriz bir şekilde İçişleri Bakanlığı'ndan istifa eden Efkan Ala, görevini ...
Başbakan Yıldırım Diyarbakır'a gidiyor
Başbakan Binali Yıldırım, pazar günü Diyarbakır'a gidecek. Ziyarette Yıldırım'ın ...
 
İçişleri Bakanı Efkan Ala neden istifa etti?
İçişleri Bakanı Efkan Ala 3 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etti. ...
Başbakan Yıldırım eski bakanları ağırladı
Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde AK Parti iktidarlarında görev ...
Soylu'dan ilk açıklama: Benim için de sürpriz oldu!
İçişleri Bakanlığı'nda Efkan Ala'nın yerine göreve gelen Süleyman Soylu ilk açıklamasını yaptı.
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva