HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Mayıs 2013 Çarşamba - 09:39

Kocaoğlu şaşırttı: Ankara ile etle tırnak gibiyiz!

Büyükşehir Belediye Başkanı, Bakan Yıldırım’ın eleştirileri ve kent gündemi hakkında açıklamalar yaptı. Kocaoğlu, “Biz Ankara’ya bir şey yapmıyoruz, tam tersi Ankara ile et ve tırnak gibiyiz. Merkezi yönetimle belediye, et ve tırnak gibidir” dedi.

Kocaoğlu şaşırttı: Ankara ile etle tırnak gibiyiz!

EGEDESONSÖZ – Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar geldi. Geride kalan haftayı EXPO temasları için Fransa’da geçiren Başkan Kocaoğlu ilk olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın ‘Sürekli sorunu Ankara’da gösteriyorlar, kolaycılığa kaçıyorlar, projeleri sahipleniyorlar” eleştirisini değerlendirdi.

Kocaoğlu, “Hiç bir projeyi ve konuyu siyasete alet etmiyorum. 9 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum, yeni değilim. Sayın bakanımızda bu konularda hassas. Ancak son dönemlerde sayın bakanıma bilgi akışında bir sıkıntı var. 23 Nisan’da da böyle bir şey oldu. O da İzmir örgütü tarafından zannediyorum. Önceki gün rahatsızlığım nedeniyle Kemalpaşa’da açılışı yapılan lojistik üsse gidemedim. Sayın bakanımızla konuşmak istiyordum. En yakın zamanda sayın bakanımızla oturup konuşacağız. Bakanımızla aynı paralelde çalıştığımıza inanıyorum. Benim açımdan bir problem yok. Projeleri siyasete 9 yıldır alet etmedim, şimdi niye alet edeyim?” dedi.
 
Kocaoğlu’nun en ilginç çıkışı yıllardır birçok konuda karşı karşıya geldiği, projelerin aylarca imza beklemesinden dolayı eleştiri oklarını doğrulttuğu ‘Ankara’ konusundaydı…

ANKARA’YA ETLE TIRNAK GİBİYİZ
Kocaoğlu, “Biz Ankara’ya bir şey yapmıyoruz, tam tersi Ankara ile et ve tırnak gibiyiz. Merkezi yönetimle belediye, et ve tırnak gibidir. Belli konuların yetkisi Ankara’dadır. Çeşitli devlet bürokrasisi de, Bakanlar Kurulu da orada, ondan dolayı mecburen gidiyoruz. Kendi yetki alanımızdaki konuları yapıyoruz zaten. Sayın bakan Binali Bey sağ olsun bu konularda destek oluyor. Her zaman teşekkür ediyorum. Randevu talep edeceğim ama henüz etmedim. İlk fırsatta kendisiyle görüşeceğim. Bir problem yok” dedi.
 
VAHŞİ DEPOLAMA YAPILMIYOR
Başkan Kocaoğlu, Bakan Yıldırım’ın çöp depolama yönündeki eleştirilerine yönelik olarak da, “Harmandalı çöplüğünde vahşi depolama yapmıyoruz. Oradan çıkan su da kontrol altındadır. Aşağı bölgede arıtma tesisimiz var. Harmandalı’da yaptığımız depolama Avrupa Birliği standartlarına uygundur, düzenlidir. Vahşi depolama söz konusu değil. Konunu uzmanları her zaman bölgeye gelerek inceleme yapıyorlar, rapor veriyorlar” dedi.
 
LİMAN TARTIŞMASI
"Biz gökdelenler bölgesi ilan ettik orayı. İzmir’in kalkınması için planlama yaptık. Sayın bakanımızın kurvaziyer limanında alışveriş merkezi yapılması talebi var. Alsancak kilit noktadır, her tarafta tescilli binalar bulunuyor. Defalarca konuştuk. Düşüncemizde farklılık yok. Kurvaziyer limanı yapılacaktır. Orada problem görmüyoruz. Otel yapılmasına karşı değiliz. Ama alışveriş merkezinin trafiği kilitleyeceği yönünde görüşümüz var. Kim yapacak, nasıl yapacak ve finansmanı kim sağlayacak konusunda mutabakat söz konusu değil."

Kocaoğlu, EXPO 2020 adaylık çalışmaları hakkında ise, “EXPO temasları çok iyi ve başarılı geçti. Yönlendirme kurulu kararı doğrultusunda açıklama yapamıyoruz. İzmir’in adaylığı konusunda mükemmel tepkiler alıyoruz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TOPAL OSMAN 1 2 Mayıs 2013 Perşembe 10:30

AZİZ BEYİN CEZALARDAN YIRTMAK İÇİN KUMPAS YAPAS İDDİASI ÇOK AYIP İHTİYACIDA YOK KİMİN TETİK ÇEKTİĞİ BELLİ DEĞİL KESİNLİKLE AZİZ BEY HEPSİNDEN BERAAT EDECEK OLMAYAN İTHAMLARLA NE YOLSUZLIKLAR GÖRDÜK BELEDİYE KURULIŞLARINDA AZİZBEYİN HERŞEYİNE SÖYLEYİN AMA YOLSUZLUK USULSÜZLÜKLE EN SON İTHAM EDİLECEK KİŞİDİR AZİZ BEY SADECE BAŞKANLIK MAKAMINA

Yorumu oyla      12      5  
TC.partizan 1 Mayıs 2013 Çarşamba 20:41

Previta 35 YORUM BEKLİYORUZ.....

Yorumu oyla      12      5  
TC.gözlem 1 Mayıs 2013 Çarşamba 19:13

CHP BU AZİZ KOCAOĞLUNU İZMİR BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİNDE 24 SAAT TUTARSA ÇOK AYIP ..

Yorumu oyla      16      6  
TC.partizan 1 Mayıs 2013 Çarşamba 18:46

utanıyorum ankarayla et tırnak gibiyiz diyen çakma chp li aziz kocaoğlundan utanıyorum...

Yorumu oyla      17      6  
Kerim Savun 1 Mayıs 2013 Çarşamba 18:02

Başkanım sizi seviyoruz ama bu işi bırakma zamanI. Binali bey lütfederse aday olsun, deni mi başkanım. Birisi aday olursa o lüfuf Izmielilere aittir. Bak bakanla aran düzelmişken etle tırnakken seni affederler de.

Yorumu oyla      14      6  
EMEKÇİ 1 Mayıs 2013 Çarşamba 18:00

anlaşılan aziz bey akp ile anlaşma yapmış ve yargılandıgı davalardan yırtma sözü almış allah ati ve tırnagı birbirinden ayırmasın vay chp lilere,,,,,

Yorumu oyla      15      6  
TC.gözlem 1 Mayıs 2013 Çarşamba 14:35

ANKARAYLA ET TIRNAK GİBİYİZ DİYOR CHP GÖRÜNÜMLÜ AZİZ BAŞKAN.BUNA YORUMU CHP İZMİR MİLLET VEKİLLERİ VE MUHARREM İNCE KAMER GENÇ İL BAŞKANI ALİ ENGİN YORUM YAPSIN...TEHLİKENİN FARKINDAMISINIZ......

Yorumu oyla      19      6  
TCpartizan 1 Mayıs 2013 Çarşamba 14:22

EVET AZİZ KOCAOĞLU SEVENLERE DUYURULUR İŞTE GÖRÜN ÇAKMA CHP Lİ AZİZ KOCAOĞLUNU BELLİ OLMUYORMU ET TIRNAK GİBİYİZ DİYOR YUH OLSUN. KILIÇLDAROĞLUNA CHP YE YAPILAN AKP TARAFINDAN HAKARETLER ORTADAYKEN.YILLARDIR SÖYLÜYORUZ AZİZ KOCAOĞLU AKP Yİ ELEŞTİREMEZ DİYE ANCAK MİNNATTARLIĞINI SUNAR NEDE OLSA ARKASINDA OKYANIS ÖTESİ VAR ONA GÜVENİYOR...

Yorumu oyla      18      6  
TC DEMOKRAT 1 Mayıs 2013 Çarşamba 11:08

Her Zaman İddia Ettiğim Gibi,Yine Haklı Çıktım .Hükümeti,AKP yi Ve,OKYONUS ÖTESİNİ Kesinlikle ELEŞTİREMEZ.Onun Bütün Derdi Yargılandığı Davadan Yırtmaktır.Açıklamaları da Böyle Kem Küm Şeklinde Olmaktadır.

Yorumu oyla      18      6  
1 Mayıs 2013 Çarşamba 11:07

ankaranın bütün çirkefliğine rağmen kocaoğşu terbiyesini bozmuyor yapıcı oluyor.. ortada bilek güreşi yok amaç izmiri kalkındırmak sempatizanlık heryerde yaw..

Yorumu oyla      15      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Saklı bahçenin melodileri' büyük konsere hazırlanıyor
Büyükşehir Belediyesi’nin İnciraltı’nda açtığı kurslarda bir araya gelen ...
Başkan Kocaoğlu'ndan 28 Milyon Euro'luk imza
Dünya Bankası Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile geçtiğimiz Aralık ayında ...
Bayraklı’daki ‘korkak’ davasında rövanş Boztepe’nin!
Bayraklı Belediye Meclisi toplantısında kendisine ‘korkak, kaçma’ dediği ...
 
Engelleri sporcular Selçuk’un misafiri
Avrupa Birliği özel sosyal guruplar çatısı altında yer alan ve her yıl ...
Bergama’dan bahara şenlikli merhaba
Bergama Belediyesi, BirGün Gazetesi Bergama BirGün Sanat ve Gençlik Eğitim ...
Buca’da 4. KOSGEB dönemi
Buca Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme ...
 
Yeşil alanlar halka açılıyor
Güzelbahçe'de yapımı tamamlanan parklar hizmete girmeye başladı. Geçtiğimiz ...
İzmir’de Bakan Yıldırım’la sivil havacılık zirvesi
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nce ...
Kocaoğlu Egeli Başkanlara barışı ve ‘Diyarbakır’ı anlattı
Ege Belediyeler Birliği’nde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, 23 Mayıs’ta ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva