HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Nisan 2013 Salı - 13:10

Kocaoğlu Egeli Başkanlara barışı ve ‘Diyarbakır’ı anlattı

Ege Belediyeler Birliği’nde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, 23 Mayıs’ta gerçekleştirecekleri Diyarbakır gezisini örnek göstererek, “Umarım kuzeyden güneye, doğudan batıya diğer iller de böyle ilişkiler kurar. Ülkemizde kalıcı bir barışın sağlanması ve kangren haline gelmiş sorunların çözümü için, kendi insanlarımızın birbiriyle kaynaşması çok önemli. Barış sürecine en önemli katkıyı yerel yönetimler koyabilir” diye konuştu.

Kocaoğlu Egeli Başkanlara barışı ve ‘Diyarbakır’ı anlattı

İZMİR - Ege Belediyeler Birliği’nin Nisan ayı meclis toplantısı Kaya İzmir Thermal Otel’de yapıldı. Ege Belediyeler Birliği Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptığı açılış konuşmasını 23 Mayıs’ta gerçekleştirecekleri Diyarbakır gezisi ve EXPO çalışmalarına ayırdı.
 
Barış sürecine en önemli katkıyı yerel yönetimlerin koyabileceğini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, genel politika belirleyicisi olmadıklarını ve bu nedenle yerel yönetimlerin barışa katkılarının kendi olanakları çerçevesinde olması gerektiğini belirtti.
 
AYNI NAZARDAN BAKABİLMEK
İzmir’in 500 yıl önce İspanya’yı terk etmek zorunda kalan Yahudiler’in ikinci vatanı olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı, “Bu bölge, 300 – 350 yıl önce ticaret için Avrupa’dan gelen Levantenlerin de, 18. yüzyılda tarım işçisi olarak getirilen Afrikalıların da ikinci vatanıdır. Bu topraklarda hiçbir din, dil, millet ayrımı yapmadan, asırlardır barış içinde yaşamışlardır. Kimse kimseyi ötekileştirmemiş, başka nazardan bakmamış bir coğrafyadayız. Tarihten gelen bu zenginliğimizi, hoşgörümüzü ve birlikte yaşama deneyimimizi, tecrübemizi ülkemize örnek olarak sunmalıyız” dedi.

 
İzmir Enternasyonal Fuarı’nda konuk ülke uygulamasına 2005 yılından itibaren konuk il uygulamasını eklediklerini belirten Aziz Kocaoğlu; Mardin, Denizli, Çorum, Karabük, Hatay ve Gaziantep gibi pek çok ilin İzmir’de konuk edildiğini hatırlatarak “Onlara kentlerini İzmir’de Türkiye ve dünyaya tanıtmaların sağlamak için zemin oluşturuyoruz. İzmirlilere de bu kentleri tanıtmak, kaynaşmak gibi çok önemli bir işlevle, barışı ve demokrasiyi, dolayısıyla birlikteliği tesis edecek ortam sunmaya çalışıyoruz. Birbirimizi ötekileştirmeme üzerine çalışma yapıyoruz” diye konuştu.
 
KALICI BARIŞ İÇİN…
Bu çalışmalar kapsamında, 23 Mayıs’ta Diyarbakır’a ilçe belediye başkanları ve İzmir’in kanaat önderleriyle ziyaret yapacaklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Demokrasinin gelişmesinde ve insanların kaynaşmasına en önemli unsur yerel yönetimlerdir. Çünkü yerel yönetimlerini insana ulaşma şansı daha yüksektir. İşin doğasında bu var. Biz bu çalışmaları sürdüreceğiz. Umuyorum diğer iller de kuzeyden güneye, batıdan doğuya bu tür ilişkiler kurar. Önce kalıcı bir barışın sağlanması için, ülkemizde kangren haline gelen bu sorunun çözülmesi için, bizim kendi insanlarımızın tabanda, ilçe, köy, il düzeyinde kaynaşması, birbirini tanıması, sevmesi; varsa aramızdaki nifak tohumlarının giderilmesi gerekmektedir. Bunu da sadece yerel yönetimler sağlayabilir.”
 
EXPO VURGUSU YAPTI
Toplantıda, EXPO 2020’nin kazanılmasının İzmir’in yanı sıra Ege Bölgesi ve Türkiye için de önemli bir kazanım olacağını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “EXPO yapan kent, bölgesini de cazibe merkezi haline getiriyor. Biz EXPO’yu amaç olarak değil, Ege Bölgesi’nin kalkınması ve alt yapısının tamamlanması için bir araç olarak görüyoruz” diye konuştu.
 
2012 yılı faaliyet raporu ve gider bütçesinin oy birliği ile onaylandığı mecliste, Ege Belediyeler Birliği Encümen üyeliklerine Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Çardak Belediye Başkanı Mustafa Kocazeybek ve İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik seçildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
metin 1 Mayıs 2013 Çarşamba 01:16

yapma aziz bey yapma ...içim kan ağlıyor ....sen ne yaptığını ve sonuçlarının ne olacağını biliyormusun ...senin asli görevin izmir yerel yönetimini en doğru bir şekilde yapman ... kai yıldır bu görevdesin ...ekip kuramadın... yine biz arkandaydık ....iyi yönetemedin ...yine arkandaydık .... ancak sen tayyip beyin stepnesi olacak bir şekilde diyarbakır ziyareti yaparsan sana da ekibinede ...sana akıl veren danışmanlarınada ..parti il yönetiminede yazıklar olsun ....kan ağlıyoruz ...sen ise......

Yorumu oyla      15      6  
TOPAL OSMANDAN PRİVATE 35.E 30 Nisan 2013 Salı 22:12

PRİVATE 35 GÖNDERME YAPMIŞ GÜZEL KARDEŞİM DOĞAL YAŞAM ALANI YANİ EKİ ADIYLA .. HAYVANAT BAHÇESİ .. PRİŞTİNANIN ESERİDİR INUTMA BURADA SEVGİLİ BAŞKANIMIZIN HİZMETLERİNİ NTARTIŞACAK POZİSYONDA DEĞİLİZ BUNLARI İZMİRLİ DEĞERLENDİRECEK BEĞENEN TEVECCÜH DECEK EBĞENMEYEN BAŞKA EĞİLİLER YÖNELECEK BİZİM HESABIMIZ BARIŞA OMBUSMANLIĞA SOYUNAN SİYASİ KİŞİLER DİR BAKINIZ BURHAN ÖZFATURA ÇOK HİZMETLE RETTİ ZAMANINDA AMA HİZMETLERİNDE YIPRANA PARTİSİEN DE PİRİM VERMEK İSTEMİŞ İZMİR HALKIDA ONU CEZAALA

Yorumu oyla      12      6  
TC gözlem 30 Nisan 2013 Salı 21:34

Aziz kocaoğlunu ABD nin organize edip AKP BDP PKK ihale ettiği sahte barış projesine destek vererek chp ye ATATÜRKÜN devrimlerine savaş açan AKP nin ekmeğine yağ sürmektedir..

Yorumu oyla      17      6  
Ulusalcı 30 Nisan 2013 Salı 20:36

birgül hocanın tırnağı olamaz bunlar.tipik bdpli chp anlayışı.

Yorumu oyla      24      7  
Alaattin EPÖZDEMİR-İTO Meclis üyesi 30 Nisan 2013 Salı 19:55

İzmir Türkiyenin Çağdaş Yüzüdür.İzmir Türkiyenin Demokrat yüzüdür.Bu kent; Barışın ve hoşgörünün kentidir.Bu kent Özgürlüğün,eşitliğin ve kardeşliğin kentidir.Aslında bu kent Dostluğun ve Aşkın kentidir.Tıp kı Diyarbekir gibi..Çok şükür bu kente yakışan Çağdaş ve Demokrat bir belediye başkanımız var...Çok şükür İzmir Aziz ellerde..Tıp kı Diyarbekir gibi...

Yorumu oyla      15      21  
GERCEK İZMİRLİ 30 Nisan 2013 Salı 19:43

AH ERDEM KARDES AHH,ANLAŞILAN ÇOK ZORUNA GİTMİŞ GÜLER HANIMIN SÖYLEDİKLERİ,AMA GİTSİMBE KARDEŞ 80 MİLYON VATANDASIN 70 MİLYONU'NUN DIŞ SESİ OLDU GÜLER HANIM,SEN VE SENIN YAPMIŞ OLDUĞUN TETİKCİLİK CHPDEKİ ULUSALCILARI BİTİREMEZ.KILIÇTAROĞLU BU SEÇİMDEN SONRA GİDER SENIN GİBİLERDE YA BDP'YE YADA AKP' GECERSİNİZ.

Yorumu oyla      27      7  
TCpartizan 30 Nisan 2013 Salı 19:41

Sayın aziz kocaoğlu izmiri Türkiyenin seyyar satıcılar kenti yaptın vatandaş kemeraltına inemiyor konakta eşrefpaşada dolaşamıyor kanunsuzlar şehri yaptın izmiri birde diyarbakıra gidip akp bdp pkk abd projesine hizmet ediyosun çakma izmirli olduğun hemen anlaşılıyor asla izmirimizi diyarbakırda temsil edemessiniz..

Yorumu oyla      24      8  
TC DEMOKRAT 30 Nisan 2013 Salı 19:20

private35! Sen Boş Ver Kocaoğlunu Methetmeyide,Şu Amerikan Projesini Yerine Getiren akp nin Neredeyse Akil Adam Pozisyonuna Soyunmuş Belediye Başkanının Yaptığına Ne Diyorsun.akp li Belediye Başkanları Bile Bunun Kadar Hevesli Ve Meraklı Değillerken Ayrıca CHP de Buna Soğukken Böyle Akıllara Zarar Davranmasının Sebebi Ne Olabilir Acaba!

Yorumu oyla      25      7  
izmirli vatandaş 30 Nisan 2013 Salı 19:07

vallahi aziz başkan izmirde barışı kadife kaleden aşağıya inen midyecilerle geldiği günden beri sağlamış durumda onları bu KENTTE görmezden gelmekte ZABITASI konak iş bankasının önünde sadece beklemekte izmir sizin döneminizde işportacılar seyyarlar el arabalı eşkiyalar kenti oldu.bunları görmemeniz mümkün değil ! çankaya katlı otopark civarından yukarıya doğru giderken arkadaşın dediği gibi ikiçeşmelik spotçular yüzünden insanlar kaldırımda yürüyemez haldeler ama bir belediye yöneticisi görmyo

Yorumu oyla      27      6  
private35 30 Nisan 2013 Salı 17:30

taş üstüne taş koymayan Kocaoğlu dedikten sonra hayvanat bahçesi diye gönderme yapan topal osman arkadaşım doğal yaşam parkıyla üzerinden dalga geçerken o parkın aziz Kocaoğlu tarafından yapıldığını bilmiyerek döktürmüş. Komik olmuş.demekki taş üstüne taş koyulmuş.En azından kendin örnek verdin bir tane.

Yorumu oyla      12      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Büyük’ adım: İzmir’in ‘Mega Müze’si nereye yapılacak?
İzmir’de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılması beklenen, ancak ...
Tay Park’ın yeni gözdesinin adı belli oldu
Karşıyaka Belediyesi Tay Park’ta dünyaya gelen ikinci tayın adı Kordelya ...
Başkan Solak'a minibüsçülerden teşekkür
İzmir minibüsçüler Esnaf Odası Taner Uğuz ve yönetim kurulu üyeleri, minibüsçüler ...
 
Bornova’nın yeni kardeşi Pülümür
Bornova Belediyesi ile Tunceli'nin Pülümür Belediyesi resmen kardeş kent ...
İZELMAN’ın miniklerinden ‘Kurtuluş’ resitali
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Kreş, Anaokulları ve Etüt Eğitim Merkezleri'nde ...
Doğal Yaşam Parkı iki rekoru birden kırdı
Avrupa’nın en nitelikli hayvanat bahçeleri arasında yer alan İzmir Büyükşehir ...
 
Firmadan o iddiaya yanıt: İzmir’in suyuna asit mi karışıyor?
CHP Manisa Milletvekili Ören’in Meta Madencilik’e ait Nikel Madeni Tesisi’nin ...
Miniklerden Gaziemir’e hüzünlü veda
16. Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan konuk çocuklar Gaziemir’den ...
Büyükşehir’de uzay çağı! Başkan o astronotu ağırladı
NASA’nın ‘Apollo 16’ programında 1972 yılında Ay’a giden astronot Charles ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva