HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Nisan 2013 Salı - 15:17

Bayraklı’daki ‘korkak’ davasında rövanş Boztepe’nin!

Bayraklı Belediye Meclisi toplantısında kendisine ‘korkak, kaçma’ dediği için AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe’ye 10 bin TL’lik tazminat davası açan Belediye Başkanı Hasan Karabağ, davayı kaybetti. Mahkeme, “Davalının sözleri eleştiri sınırları içindedir. İki farklı siyasi partinin mensubu birbirlerine sert sözler söyleyebilir” dedi.

Bayraklı’daki ‘korkak’ davasında rövanş Boztepe’nin!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın hakkında sürekli dava açtığı, savcılığa suç duyurusunda bulunduğu isimlerin başında gelen AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe ile arasındaki yargı sürecinin birisi tamamlandı. Karabağ’ın kendisine ‘korkak, kaçma’ dediği için dava açtığı, ardından 14 ay hapis cezasına çarptırdığı Boztepe’den 10 bin TL’lik tazminat talebi kabul görmedi. Mahkeme, Karabağ’ın ceza davasına dayanak açtığı tazminat davasının eleştiri sınırlarında olduğu için ret edilmesine karar verdi.

KATLANMAK ZORUNDA
Tazminat davasını görüşen 6. Asliye Hukuk Mahkemesi, Karabağ’ın avukatı Bahriye Kalay Boduroğlu ile Boztepe’nin avukatı Özgür Hızal’ı dinledikten sonra kararını verdi. Kararda, “Davacı ile davalı siyasi kişilikleri olan ve farklı siyasi parti üyesi olarak belediye meclisinde görev yapan kişilerdir. Aralarında siyasi rekabet söz konusu olup toplantı sırasında bundan kaynaklanan farklı görüşlerin dile getirilmesi normal bir davranıştır. Davalının, davacı tarafça yönetilen toplantı sırasında söz almak istemesi, onun davranışlarına karşı eleştirilerde bulunması olağan sayılması gereken davranışlardır. Bu davranışlar ve eleştiriler olayın gösterdiği şartlara göre zaman zaman sert bir biçimde olabilmektedir. Davacı yaptığı görev itibariyle davranış ve uygulamalarının eleştirilmesine açık olmak ve eleştirilerin zaman zaman sert biçimde olmasına katlanmak durumundadır” denildi.
 
KORKAK DESE BİLE…
Dava konusu meclis toplantısında, söylenilen “sayın başkanım kaçıyorsunuz” sözünün olayın gelişimi açısından tepkisel eleştiri niteliğinde olduğu ifade edilirken kararda ayrıca, “Toplantı tutanağında yer almasa bile bu sözün devamında ‘korkak’ sözcüğünün kullanılmış olduğu kabul edilse dahi bu durum daha sert bir eleştiri niteliğindedir. Siyasi rekabet içerisindeki kişiler arasında bu şekilde sert eleştiri hukuka uygunluk sınırları içinde bulunmuştur. Böylece davacının kişilik haklarına hukuka aykırı biçimde zarar verecek nitelikte olmadığı sonuç ve kanaatine varıldığından davanın ret edilmesine karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

MAHKEME GEREKEN DERSİ VERDİ
Kararın ardından açıklama yapan Boztepe, mahkeme kararının her şeyi anlattığını ifade etti. Boztepe, “Yargılama sonucunda ortaya çıkan gerekçeli kararda her şey açık açık belli. Mahkeme başkanı verdiği karar ile belediye başkanına ders verdi. Ona ‘sen belediye başkanısın, eleştirileri kabul edeceksin’ dedi. Adaletin terazisi şaşmaz. Belediye başkanı eleştirilere tahammül edemiyor. Kendisine yapılan muhalefeti her türlü yolu deneyerek bertaraf etmeye çalışıyor. Partimizin mensuplarına davalar açıyor. Kendi bürokratları itiraz ettiğinde ya da bir konu hakkında ‘olmaz’ dediğinde görevden alıyor. CHP’li meclis üyeleri parti grup toplantısında eleştirdiğinde ise onları disipline gönderiyor. Adeta küçük bir imparatorluk kurmuş, onu yürütüyor. Seçimlere bir yıl kaldı. Bayraklı halkı her şeyin farkında. Karabağ, vatandaşlarımızın sandıktaki sağduyulu kararları ile o tahtından inecek” dedi. 

NELER YAŞANMIŞTI?
Bayraklı Belediye Meclis toplantısında geçen yıl AK Partili meclis üyelerinin bürokrat atamaları ile ilgili sorularını tekrarlaması üzerine Başkan Karabağ, “Her müdür değiştiğinde hesap mı vereceğiz? Buyurun hukuka başvurun. Her müdür gidince meclise bilgi mi vereceğiz? Burada bir hukuksuzluk yapılmadı” ifadelerini kullanmıştı. Karabağ’ın konuşmasının ardından söz almak isteyen AK Partili Boztepe’ye Karabağ, “Sana söz vermedim. Otur yerine” diye bağırmıştı. Meclisi kapatan ve toplantıyı noktalayan Karabağ’a ‘Korkak’ diye bağıran Boztepe, “Meclisten kaçıyorsun. Korkak. Bulmuş bir tetikçi onu konuşturuyorsun. Şahsıma hakaretler var. Bana söz vermedin. Böyle meclis yönetilmez” ifadelerini kullanmıştı. Ardından bu sözler mahkemeye taşınmış ve Boztepe suçlu bulunmuştu. Boztepe 14 ay hapis cezasına çarptırıldıktan sonra ‘hükmün ertelenmesinin geri bırakılması’ kararı verilmişti. Başkan Karabağ’ın şahitliğini CHPİlçe Başkanı Levent Ölçer yaparken Boztepe’nin şahitliğini ise AK Partili Meclis Üyesi Kemal Büyükkesim yapıyordu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bayraklılı 30 Nisan 2013 Salı 17:37

EGER HASAN KARABAĞ SEÇİMİ KAYBEDERSE BU NU SEN BAŞARMIŞ OLACAKSIN CESARETLE VE HAKLI SEBEBLERDEN DOLAYI ELEŞTİRMELERİN BAYRAKLIYA FAYDA GETİRDİĞİ GİBİ HASAN KARABAĞADA OLUMLU YÖNDE KATKI SAĞLAR MAHKEMEYE VERECEĞİNE SİZE TEŞEKKÜR PLAKETİ VERMELİYDİ ÇÜNKİ DOĞRUYU ZORLADA OLSA YAPMAYI ÖĞRENİYOR

Yorumu oyla      18      11  
Bayraklı'lı 30 Nisan 2013 Salı 16:54

Tebrikler Hüsnü Boztepe... İzmir'de siyaset denince ilk akla gelen isimlerin başındasın, başarılarınla gurur duyuyoruz.

Yorumu oyla      17      17  
marka 30 Nisan 2013 Salı 16:44

sen izmir siyasetinde bir markasın HÜSNÜ BOZTEPE.sen ak partinin ak yüzüsün adamın dibisin adamın hammaddesisin adam gibi adamsın. hasana gereken cevabı seçimlerde bu halk verecek sen rahat ol...

Yorumu oyla      18      16  
hakkı turan 30 Nisan 2013 Salı 16:07

Evet aynen katılıyorum mahkeme HASAN KARABAĞ'A GEREKEN DERSİ VERMİŞ MECLİS ÜYESINI CANIN İSTEDİĞİ ŞEKİLDE YÖNETMEYE KALKMAYACAKSIN SENDE SEÇİMLE GELMİŞSİN MEÇLİ ÜYEİDE SEÇİMLE GELMİŞ SAYGI DUYACAKSIN

Yorumu oyla      22      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Engelleri sporcular Selçuk’un misafiri
Avrupa Birliği özel sosyal guruplar çatısı altında yer alan ve her yıl ...
Bergama’dan bahara şenlikli merhaba
Bergama Belediyesi, BirGün Gazetesi Bergama BirGün Sanat ve Gençlik Eğitim ...
Buca’da 4. KOSGEB dönemi
Buca Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme ...
 
Yeşil alanlar halka açılıyor
Güzelbahçe'de yapımı tamamlanan parklar hizmete girmeye başladı. Geçtiğimiz ...
İzmir’de Bakan Yıldırım’la sivil havacılık zirvesi
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nce ...
Kocaoğlu Egeli Başkanlara barışı ve ‘Diyarbakır’ı anlattı
Ege Belediyeler Birliği’nde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, 23 Mayıs’ta ...
 
‘Büyük’ adım: İzmir’in ‘Mega Müze’si nereye yapılacak?
İzmir’de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılması beklenen, ancak ...
Tay Park’ın yeni gözdesinin adı belli oldu
Karşıyaka Belediyesi Tay Park’ta dünyaya gelen ikinci tayın adı Kordelya ...
Başkan Solak'a minibüsçülerden teşekkür
İzmir minibüsçüler Esnaf Odası Taner Uğuz ve yönetim kurulu üyeleri, minibüsçüler ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva