HABERLER>GÜNCEL
12 Mayıs 2011 Perşembe - 17:09

Kocaoğlu'ndan 'Urla' hatırlatması

Başkan Kocaoğlu İEKKK toplantısında Büyükşehir operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kocaoğlu, Urla’da ki meydan ihalesini hatırlatarak “Bizde aynı mütaala ile karşı karşıyayız” dedi.

Kocaoğlu ndan  Urla  hatırlatması

Soner Çağlar / Egedesonsöz - İzmir Büyşükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki olan şirketlere yapılan operasyonun ardından belediye bürokratlarının da arasında bulunduğu 17 kişinin tutuklanması konusunda önemli açıklamalar yaptı. Kocaoğlu, Urla Meydan İhalesi'nde de tutuklananlar olduğunu ve daha sonra serbest bırakıldıklarına dikkat çekerek, Urla Meydan İhalesi'nde İhale Kanunun 4714. maddesine aykırılık idiasıyla tukuklanmalar yaşandığını, yeni bilirkişi raporunda ihalenin 2886. maddeye göre yapılabileceği yönünde bir görüş belirtildiğini anımsattı. Kocaoğlu, "Bizde aynı mütaala ile karşı karşıyayız. Bu insanların içeride kalması ve çete muamelesi ile karşı karşıya kalması bizi ve tanıyan tüm arkadaşları üzmüştür. Umarım, tüm yargı süreci boyunca tutuklu kalmak gibi bir süreçle karşılaşmayız" dedi.
 


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde kurulan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK) toplantısına yüksek katılım dikkat çekti. Toplantıya 51 kurul üyesi katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan soruşturma konusunda kurul üyelerine bilgi verdi. Kocaoğlu, "Hepimizin bildiği ve basından takip edilen bir süreç yaşıyoruz. Yoruma girmek istemiyorum. İki tane anlaşamadığımız nokta var. Bir tanesi ihale yöntemiyle ilgilidir. Bir de kooperatifle ilgili konudur. Valliklerin, bakanlıkların da başvurduğu, ihale yapmadan kooperatiflerden alışveriş yapma yetkisi vardır. Bunun yorumunda sorun var. Anlaşamıyoruz. Bir de sanatçı getirmek gibi konularda esnekliktir. Esneklikten kastımız kuralsızlık değil. A sanatçısını getireceğiz diyor, orada teklif alın deniyor. Oysa A sanatçısı bir tane" diye konuştu.



Kocaoğlu, ayrıca arama, soruşturma ve yakalama yetkisi veren hakim ile tutuklama kararlarını veren hakimin aynı isim olduğuna işaret etti. Soruşturma detaylarnının kendilerine verilmediğini ancak basın kuruluşlarına sızdırıldığını dile getiren Kocaoğlu, şöyle konuştu:
"Hiçbir bilgiye ulaşamıyoruz. sadece ifade tutanaklarından ve sadece basına sızdırılan haberlerden edindiğimiz. 29 madde bulduk. Bu 29 maddede en ufak bir problem sözkonusu değildir. Birde telefon dinlemelerine dayandırılıyor. Her genel müdürlük, şirket önünde bir iş var, proje var. Buradalardaki sorunlarını çözmek, doğruya ulaşmak için sürekli konuşuyor, toplantılar yapıyoruz. Hangi yönetmelik, mevzuata göre yapılması gerektiğini konuşuyoruz. Hukukçudan, muhasebeci den yorum alıyoruz."

Tutuklananlar arasında yer alan 3 ismin geçmiştin bugüne yakından tanıdığı kişiler olduğunu ve bu isimlerin kendisinni hata yapmasına engel olmak için görev yaptıklarını belirten Kocaoğlu, şöyle devam etti:"Kendimi teslim ettiğimiz insanlardır. En netameli planlama ihalelelerinde en ufak bir şey sözkonusu değildir. Örneğin, Urla Meydan İhalesi'nde İhale Kanunun 4714. maddesine aykırılık idiasıyla tukuklanmalar yaşandı. Oysa yeni bilirkisi raporunun ihalenin 2886. maddeye göre yapılabileceği yönünde bir görüş belirtti. Bizde aynı mütaala ile karşı karşıyayız. Bu insanların içeride kalması ve çete muamelesi ile karşı karşıya kalması bizi ve tanıyan tüm arkadaşları üzmüştür. Umarım, tüm yargı süreci boyunca tutuklu kalmak gibi bir süreçle karşılaşmayız."

Toplantının açılışında konuşan kurul başkanı Yılmaz Temizocak ise, geçtiğimiz ay kentte iki önemli olay yaşandığını söyledi. Kent için sonderece sevindirici gelişmenin EXPO 2020 adaylığının kesinleşmesi olduğunu belirten Temizocak, "Bu beklediğimiz önemli bir gelişme idi. Bu konuda verilen desteğe çok teşekkür ediyoruz. Şimdi önümüzdeki toplantılarda yoğun bir biçimde kaybedilen 3-4 aylık sürenin telafisini sağlamamız gerekiyor" dedi. Diğer gelişmenin ise büyükşehir belediyesinde yaşanan soruşturma olduğunu dile getiren Temizocak, "Adalet en doğrusunu yapacaktır dedik. Adaletin kestiği parmak acımaz. Adalet mutlaka yerini bulacaktır ama yaşana bu durum İzmir için çok sevindirici değil. Tutuklanan bürokrat arkadaşlarımızın bir an önce çıkmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.
 
Toplantının basına açık bölümünde Onur Kurulu Başkanlığını Halil İnalçık'ın yaptığı Akdeniz Akademisi konusunda İlhan Tekeli kurul üyelerine bilgi verdi. Tekeli,"Tasarım ve inovasyonla İzmir'e eko kent haline getirerek, Akdeniz çanağındaki diğer eko kentlerle bilgi ağı oluşturmak hedefindeyiz" ifadelerini kullandı. Başkan Kocaoğlu da Büyükşehir Belediyesi'nin Kordon ve seyir teraslarnında yeni tasarımlarla işe başlayacaklarını belirterek, "Tevkstil, gelinlik ve ayakkabıda İzmir'in tasarım üssü olması için üniversite, sanayicilerle işbirliği içinde çalışacağız. 31 Mayıs'ta önceliklerimizi tespit etmek için tasarım forumu toplayacağız" bilgisini verdi.

Toplantının basına kapalı ikinci bölümünde ise ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Ger'in moderötarlüğünde kent değerlerinin öncülük sıralaması ve marka değerlerinin tespiti için arama toplantısı yapıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
şakir dağüstü 13 Mayıs 2011 Cuma 10:17

AZİZ BEY NASIL OLSA BELEDİYE BİZİM DİYE ÇALIŞMAYI UNUTTU İZMİR 6 SENEDİR AYNI HİÇBİRŞEY DEĞİŞMİYOR HERŞEY GERİ GİDİYOR DSP VEYA DİĞERLERİ ZAMANINDA ÇOK DAHA İYİYDİ...KAYSERİ BİLE GEÇTİ NERDEYSE BİZİ:(((

Yorumu oyla      15      9  
nihat aktan 12 Mayıs 2011 Perşembe 19:56

AZİZ KOCAOĞLU İSTİFA ETMELİ YERİNE GÜNGÖR KAYA YADA LEVENT KÖSTEM BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI OLMALI

Yorumu oyla      13      25  
göçmen 12 Mayıs 2011 Perşembe 17:46

en kötüsü bu zaten kimin kimi ne için ne ile suçladığı ne olduğu belli değil. Urla olayında insanları bitirdiler resmen ticari itibar saygınlık kalmadı.... sonra yokmuş öyle birşey diyerek hadi gidin...

Yorumu oyla      22      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Yerlerde sürüklendik işkence gördük’
İstanbul'da Grup Yorum üyelerinin de gözaltına alındığı operasyon Emniyet ...
17 tutuklamaya ilk itiraz geldi
Büyükşehir operasyonu kapsamında tutuklananların avukatları, müvekkillerinin ...
Mahkeme YGS kararını verdi: İptal yok
Ankara 7. İdare Mahkemesi, YGS'deki şifre iddiaları üzerine sınavın yürütmesinin ...
 
Miko için devrede
İzmir’in en ünlü kafelerinden Miko'nun kapatılmaması için Kültür ve Turizm ...
Sembol davada karar
Devletin koruma vermediği Ayşe Paşalı’yı 11 yerinden bıçaklayarak öldüren ...
Gururumuz oldular
İzmirli Vahap ve Eray iki ayrı yarışmadan ödülle döndü. MEV öğrencisi ...
 
Bu haftasonu evlenecekti
Şırnak'ın Silopi ilçesinde polis evinin önündeki nöbetçi kulübesine açılan ...
İşte ÖSYM’ye giden o mail
Günlerdir Ankara gündemini meşgul eden ‘bir bakanın ÖSYM’den yeğeninin ...
'Süreçten rahatsızım'
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ÖSYM Başkanı Ali Demir ile ilgili, “Süreçten ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva